Továbbra is az önkormányzat működteti a csepeli rendelőintézetet

Csepel.hu

Név szerinti szavazással a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Rendelőintézet működtetését továbbra is a csepeli önkormányzat látja el.

A február 11-én megtartott rendkívüli ülésen arról is döntés született, hogy a rendelőintézet fenntartásához szükséges anyagi támogatást az önkormányzat biztosítja.

A név szerinti szavazást a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői kérték. A szavazáson valamennyi képviselő támogatta az előterjesztését, amelyben a testület kinyilvánította, hogy a csepeli önkormányzat számára fontos a járóbeteg-szakellátás önkormányzati hatáskörben tartása. Ezzel megőrzik az ellátás területén eddig elért eredményeket és a továbbiakban is biztosítják a betegek elégedettségét szolgáló, a gyógyulást segítő szakmai színvonal fenntartását.

Forrás: csepel.hu

7 hozzászólás “Továbbra is az önkormányzat működteti a csepeli rendelőintézetet” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Egy valami jutott eszembe,

    ha a 30 éve Magyarországon élő magyarul nem tudó kínainak adok 1 milliárd Ft-ot, akkor se fog szerencsétlenem magyarul tudni.

    Tehát, nem pénzzel kell csak nyomni az OTI-t, hanem TELJES BRIGÁDCSERE AZ ÖSSZES ROSSZAKARÓ ORVOST KIRÚGNI A PITSÁBA, helyette felvenni fiatalokat, meg Romániából is már átjöhetnek Magyarországra, vagy Bulgáriából is behívhatnánk orvosokat. Arab orvosok a legjobbak akkor is!!!!
    Ha a világon a kórházak 50%-a külföldi munkaerőből áll,és jéééé élnek, és megmentik az embert, akkor itten le kéne szerelni az ilyen vízköves agyú orvosokat, és behozni a frisseket.
    Higgyétek el, az orvos is ugyanolyan büdöset szarik, mint mi, tudom – szagoltam már….

  2. "?!" szerint:

    A Csepeli Kórház funkcióváltása miatt a mai testületi-ülésen is zajló műbalhé keretében, az egymásra licitáló önkormányzati képviselőink, hosszútávra belerángatták a kerületet egy évente akár 400 – 500 millió Ft önkormányzati közpénzt is igénylő állami feladatnak az átvállalásába azzal, hogy a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Rendelőintézet működtetését továbbra is a csepeli önkormányzat látja el, és a rendelőintézet fenntartásához szükséges anyagi támogatást is az önkormányzat biztosítja.

    A döntés úgy született meg, hogy a testületi ülés időpontjában még az sem volt ismert, hogy az Rendelőintézet működéséhez a továbbiakban mennyi rendszeres normatív állami támogatást kap majd a Rendelőintézet, és az állami támogatáson, valamint az önkormányzatot terhelő fenntartási költségeken felül, mennyi pénzzel kell támogatni az intézet működtetését annak a csepeli önkormányzatnak, amelynek a kerületben lévő földutak szilárd burkolattal történő ellátására sincs elegendő pénze!

    A fideszesek által kitalált névszerinti szavazással sikerült úgy szétteríteni a döntés felelősségét, hogy akik jelenleg tagjai a képviselő testületnek, azok szerepcsere esetén sem háríthatják át a felelősséget a másik félre, az önkormányzatnak rendszeresen súlyos terhet eredményező hibás döntés miatt!

    A döntést azért nevezem hibásnak, mert a most átvállalt állami feladat finanszírozására szánt pénzből meg lehetett volna valósítani a kerület 11 legelmaradottabb utcájában a hiányzó ivóvízvezetéket, szennyvízcsatornát, és gázvezetéket, melyek létrehozására eddig sem volt pénze a kerületnek!

  3. Paul szerint:

    “?!” szerint:
    És a 77 ezer csepeli meg járjon Erzsébetre, ha szakellátást akar!

    Gratula kérdő felkiáltójel! Miért is nem csinálták meg a komcsik az északi pénzből? Nem fiktív aszfaltozást kellett volna csinálni!!

  4. "?!" szerint:

    Kedves “Paul”!

    Honnan veszed ezt a marhaságot, hogy a Szakrendelő államosítása egyben annak a megszüntetését jelenti, és “a 77 ezer csepelinek Erzsébetre kell járni, ha szakellátást akarnak”?!

    Mesélj “Paul”, hogy a 18:37-es írásomban, vagy máshol, hol olvastál erre utaló szöveget?!

    Ne gratulálj, hanem gondolkozz!

    Ha a fideszes kormány meg akarná szüntetni a Rendelőintézetet, és megvonná a teljes normatív támogatást, akkor az önkormányzat összes felújítási és beruházási pénze sem lenne elég a Rendelőintézet működtetéséhez és fenntartásához!

    Ezen kívül mit gondolsz, ha a fideszes kormány komolyan megakarná szüntetni a Rendelőintézetet, akkor a mi nagyon szilárdunk szembeszállna-e Viktorral?

    Memória frissítésként emlékeztetlek egy Németh Szilárd nevű polgármester-jelöltnek a 2010. októberi választás előtt terjesztett (Szilárd aláírásával ellátott) szórólapon közölt ígéretre, amelyben a Csepeli Fidesz nevében “nagyon szilárd” a következőket ígérte:

    “Kezdeményezzük a Csepeli Kórház visszaszerzését. E közös cél elérése érdekében mozgósítani fogom minden tapasztalatomat, szakértelmemet, energiámat, s ehhez kérem az Ön támogatását, szavazatát!”

    Mesélj kedves Saulból lett “Paul”!
    Tudsz-e róla, hogy mikor és milyen eredménnyel kezdeményezte “nagyon szilárd” a Csepeli Kórház visszaszerzését, továbbá arról is mesélj, hogy szerinted ennek a célnak az elérése érdekében mozgósította-e minden tapasztalatát, szakértelmét, energiáját “nagyon szilárd”, miután megkapta a szavazatunkat?! (Az enyémet és a családomét is!)

    Tudod, én úgy látom, hogy “nagyon szilárd” a szavazás eredményének a kihirdetésekor kapott sokk hatására azonnal elfelejtette a szórólapokon leírt ígéreteit, és azóta csak pótcselekvésekre: utcák és terek átnevezésére, városkapuk létesítésére, Csepel történelmének a megváltoztatására, koronás címer és címeres zászló készítésre, ereklye nélküli ereklyés országzászló állításra, kirakodó vásárok és disznótorok rendezésére, a lakosság megosztására és gyűlöletkeltésre, valamint a mögöttünk lévő 50 évben Csepelen általunk létrehozott több tízezer lakást – bölcsődéket – óvodákat – iskolákat – orvosi rendelőket – intézményi épületeket – művelődési házakat – közműveket örökölt romoknak nevezve, az örökölt romok eltakarításra igyekszik mozgósítani minden tapasztalatát, szakértelmét, és energiáját!

    A romeltakarítási őrület annyira elhatalmasodott rajta, hogy a 2013. január 10.-én tartott képviselő-testületi ülésen, az 1,3 milliárd Ft uniós költségkeretű “Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt tárgyalásának a végén “nagyon Szilárd” kijelentette:”Nehogy azt higgye valaki, hogy fejlesztésről van szó, mindössze a romokat próbáljuk eltakarítani, ami itt maradt az elmúlt 60 évből”!

    Ehhez a kijelentéshez tudni kell, hogy projekt területeként a Szent Imre tér, Kossuth Lajos utca, Karácsony Sándor utca, II. Rákóczi Ferenc út által határolt területről van szó, amely területen (a Szent Imre tér melletti épületek kivételével) minden épület fiatalabb 40 évesnél, és a volt mszmp székház épülete mögött található lakóházak csak kb. 15 évvel ezelőtt épültek!

    Tartok tőle, hogy ez a romeltakarítási mánia odáig fog fajulni nála, hogy Róma felégetésének az 1950. évfordulóján, 2014. július 18-án (Csepel újra telepítésének az évfordulóján) Ő is úgy próbál megszabadulni a nagyon utált örökölt romoktól, mint Néró Germanicus, aki a régi Róma eltüntetése és saját igényének megfelelő átépítése érdekében felgyújtatta a várost.

  5. Vátesz szerint:

    Károgók, ugye előre leírtam, a csepeli Fidesz nem fog lemondani a szakrendelő csepeli kézben tartásáról!
    Az ivóvíz, a csatorna, a gázvezeték létrehozása fővárosi cégek feladata, nem kellene a külföldi társtulajdonosoknak odaadni az összes hasznot! Éppen elég, hogy az én pénzem is az övék lett az önerős gázvezetékemmel együtt!
    Ami az állami feladatokat meg az állam szerepvállalását illeti, az állam mi vagyunk, természetes személyek, magyar állampolgárok, s itt arról van szó, hogy az egészségügyi ellátást a jobb vagy a balzsebünkből fizetjük! Különbség mindössze annyi, hogy az itteni politikusok vagy a minisztériumban ülők döntenenek a csepeliek ellátásáról!

  6. agytröszt szerint:

    Felszólítom/Kérem a csepeli vezetést, hogy a csepeli távhőrendszert is vegye önkormányzati tulajdonba!!!

    a csepeli távhőhálózat sziget-üzem, sőt a budapesti távhőszolgáltatás több ilyen sziget-üzemből áll össze, azaz ezek műszakilag, fizikailag semmilyen kapcsolatban nem állnak.

    a csepeli távhőt ráadásul egy magáncég, a csepeli erőmű szolgáltatja. olcsón.
    de a budapesti egységes árképzés miatt jóval drágábban kapjuk. pl egyik kerületben régi, rossz hatásfokú fűtőmű dolgozik drágán, amivel nem lenne versenyképes a működés, csepelen meg olcsó, így kialakítanak egy egységes árat, amit ha ez is, meg amaz is fizet, akkor pont egálban vannak. a rossz hatásfokút használó jól jár, a korszerűt használó rosszul.

    ugyanakkor versenyt és korszerűsítést akadályoz ez a rendszer, mert így ott nem létszükség a fejlesztés, és a hatékonyság növelése, hisz a cég az ottani veszteséget kitermeli itt.

    a főtáv munkája csepelen kizárólag abból áll, hogy megveszi a hőt az erőműtől, és ‘hálózatra adja’.

    a fővárosi és a kerületi önkormányzati tulajdon ugyanannak az államnak a 2 különböző zsebe, csak annyi a teendő, hogy a papírokat az egyikből áttesszük a másikba. a csepeli távhőrendszer leválasztása kizárólag adminisztrációs feladat. nem mondom, hogy ez könnyű, de csak papírmunka és politikai akarat kérdése.

    ami az erzsébeti távhőrendszert illeti: az is a csepeli erőműtől kapja a hőt. vagy közös csepeli-erzsébeti céget kell létrehozni, a 2 önkormányzat 50-50%-os részvételével, vagy az maradhat budapesti tulajdonban. ha jól tudom saját főnyomócső vezet hozzájuk, az maradhat a főtávé.

    egyébként mások is észrevették ezt már, volt is itt róla szó az előző rendszerben.
    ezért gondolná azt az ember, hogy a jelenlegi vezetésnek szándékában áll megvalósítani.

  7. agytröszt szerint:

    az említett cikk 2008-ból.

    http://csepel.info/?p=2513

Itt lehet hozzászólni !