Svábbál 23. alkalommal

Csepel.hu

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ sportcsarnokában rendezték meg február 2-án a hagyományos, német műsoros esttel egybekötött farsangi svábbál.

Az idén már 23. alkalommal megtartott mulatságon ismét fergeteges volt a hangulat.

Kaltenecker Antalné, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az Eötvös iskola tanulóinak tánca után, a nagyobbak palotással és keringővel szórakoztatták a vendégeket. A bált ezután dr. Lotz Károly nyitotta meg.

Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd alpolgármester is szólt a jelenlévőkhöz, akinek az elnökasszony megköszönte, hogy svábbált tavaly októberben Csepel Örökséggel díjjal tüntették ki.

Forrás: csepel.hu

4 hozzászólás “Svábbál 23. alkalommal” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Hmm…lehet ha svábként születek le, vígabb életem lenne.
    Hallottam már 1-2 embertől ezekről a bálokról. Állítólag lázas készülődés jellemzi őket, meg hogy nagyon összetartóak, és nemcsak a bálon találkoznak, hanem az életben is szoros kapcsolatot ápolnak, és ha lehet inkább a sváb a svábbal házasodik. Ez jó, tetszik az ilyesfajta hagyományőrzés. Helyesek a gyerekek. Aztán elolvastam már nagyon nagyon régen Csepel történelmét, írták, hogy anno 17 sváb ház állt itten Csepelen. és milyen szorgos, munkás emberek voltak, aztán jött az írtás…sajnos! De hála égnek még velünk vannak, és itt élnek köztünk.
    Budán az Istenhegyi úton van rengeteg sváb villa, de olyanok, hogy esküszöm megszólal:
    Was ist los? 😉 kb így
    Mind külön-külön kis történettel rendelkezik. Hát én el tudnám képzelni egy ilyen villában az életem ám…..

    És a csepelieknek mikor lesz Bál? Mármint akik hűek és büszkék a csepeli származásukra? Mert a ruhám már megvan a Bálra, de nem tudom hol és mikor lesz.

  2. Tóth Mária szerint:

    A svábok mindig is összetartottak, szorgalmasak. Nagyon irigylem ezért őket!Bár a magyarok is ilyenek lennének!

  3. ugró mókus szerint:

    Nyugodtan elmehetsz a sváb bálba mert mindenkit szeretettel fogadnak.Többször voltam már,pedig nem vagyok sváb “csak” CSEPELI.

  4. lolka szerint:

    Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:
    2013. február 04., hétfő – 13:29
    -Szerény véleményem szerint, nem azért sváb bál a sváb bál, mert csak svábok mehetnek. Szerintem azért mert az ő szokásaik (zene, hangszer, ének) szerint a saját nép viseletükben báloznak. Voltam már én is. Nagyon hangulatos volt és nagyon jókat lehet táncolni…

Itt lehet hozzászólni !