Tarlós: a többségnek is vannak emberi jogai

Mno.hu

Nem értek egyet az ombudsmannal, mert nemcsak a hajléktalanoknak, hanem azoknak is vannak emberi jogaik, akik nem emberi ürülékben lépkedve, elviselhetetlen bűzben kívánnak közlekedni. Folytatjuk a rendteremtési programunkat – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Tarlós István.

Nem értek egyet az ombudsmannal, mert nemcsak a hajléktalanoknak, hanem azoknak is vannak emberi jogai, akik nem emberi ürülékben lépkedve, elviselhetetlen bűzben kívánnak közlekedni. Folytatjuk a rendteremtési programunkat – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Tarlós István. A főpolgármester a hajléktalanügyben az elmúlt hetekben indított jogvédő, nemegyszer jogsértő akciókra reagálva elmondta: ma már egy fedél nélküli bátran bemehet egy szállóra, nem kell félnie, hogy összeverik vagy ellopják kevés értékét.

– Az elmúlt két évben sok száz férőhellyel bővítettük és komfortosítottuk az ellátást. Cserébe megköveteljük, hogy az érintettek ne használják életvitelszerűen az aluljárókat – tette hozzá. Tarlós István főpolgármester január folyamán többször jelezte Szabó Máté ombudsman felé, hogy keressék fel közösen a Ferenciek terei aluljárót, mert egyre sürgetőbbnek tartja a hajléktalanok helyzetének rendezését. A fővárosi és a kerületi polgármesterek szerint az Alkotmánybíróság hajléktalanokkal kapcsolatos döntése elveszi az önkormányzatoktól azokat az eszközöket, amelyekkelmegteremthetnék a hajléktalan emberek létbiztonságát.

Tarlós megerősítette: Magyarországot a csődbe taszítaná a 4-es metró építésének a leállítása. A politikus szerint évekkel ezelőtt olyan dokumentumok tűntek el, amelyek magyarázatot adnának arra, miért nem épült metró az orosz államadósság terhére. A főpolgármester szerint a Demszky Gábor által erőltetett presztízsberuházás miatt hagyták lepusztulni a BKV járműállományát és a meglévő metróvonalakat. Tarlós István szerint a főváros hosszú távú finanszírozását az oldaná meg, ha 2015-től Budapesten a fővárosi önkormányzat egymaga szedhetné be az iparűzési adót.

Olvassa el a Tarlós István főpolgármesterrel készült interjút a szombati Magyar Nemzetben!

Forrás: Mno.hu

14 hozzászólás “Tarlós: a többségnek is vannak emberi jogai” bejegyzésre

  1. Axor szerint:

    Magyarországon a többségnek nincs, vagy nagyon korlátozott jogai vannak.
    Ez a kommunista- bolsevik idők hagyatéka. Többségnek csak dolgozni és a száját befogni volt joga.
    A kisebbségnek csak a többség által megtermelt anyagi javak elherdálására van- volt joguk.
    A kisebbség pl. homoszexuálisok, roma bűnözök, magyar bűnözök, idesorolva az állampárt egykori és az utódpárt vezetőit.Jog volt „megélhetési” bűnözést életvitel szerűen folytatni 10 ezer forintig. 2002-es Medgyessy választási „siker” után, megállapodásuk alapján 20 ezer forintra emelte.

  2. bélabá szerint:

    Azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy vitya és álkeresztény-áljobboldali bandája csak olyanokkal mer kekeckedni, akik nem tudnak “visszaütni”………. 🙁
    A vezír pofája elég gyorsan bezárul odakint, mondjuk Merkel mami mellett. 🙂

  3. Manitu szerint:

    Bélabá: a bankok, a multi cégek, az EU, az USA, Oroszország közül szerinted melyik nem tud visszaütni? Orbán azokkal kekeckedik, akikkel az ország érdekében kell, a hajléktalanok meg mindenkit zavarnak, és még csak nem is Orbán, hanem Tarlós kelt ki ellenük.

    Tanulság: hülyének nem jó lenni bélabá, mert a hülyékkel valóban bárki kekeckedhet. 🙂

  4. felix szerint:

    Manittu!
    Te látod, hogy mi lett a következménye a nagy kekeckedésnek?

  5. "?!" szerint:

    Tévedsz “felix”!

    “Manitu” csak orráig lát, mert az orrán túl eltakarja a szerencsétlen elől a kilátást az a segg, amelyet ez a szánalmasan hülye majom reggeltől estig nyalni szokott.

  6. hajós szerint:

    Melyik sérti jobban az emberi jogokat, hogy a hajléktalannak nincs otthona és az aluljáróban szarik-hugyozik, vagy az, hogy nekem el kell mennem mellette?
    Hülye Tarlós.

  7. Fingocska!
    “mert a hülyékkel valóban bárki kekeckedhet.”
    Ősi dakota bölcsesség:
    “Ne közelíts harapós kutyát elölről, rúgós lovat hátulról, hülye embert meg sehonnan!” 😛

  8. nagyapó szerint:

    Eetásak! Mi van? Csak az íráskényszer működik? Ennyi alacsony nívójú hozzászólást régen olvastam.
    Talán sok volt a forralt bor a disznóölésen?
    Csak így tovább 2014-re!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. "?!" szerint:

    Noé s “nagyapó” mi újság az Ararát hegységben?

  10. felix szerint:

    Szemétláda!
    Minek olvasod vissza magad?

  11. nagyapó szerint:

    Eetásak! Törött gerincű felkiáltójel, aki bukott házfelügyelő, meg a “csodálatos” katonaiskolai gyerek! Ennyit tud írni a témáról?
    Esetleg már elvégezte a Wermer iskolát?
    Éppen Palcsó énekel!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. "?!" szerint:

    Noé s “nagyapó”, Te gerinctelen véglény, szerintem már megbeszéltük, hogy az a törött gerincű aki téged a világra hozott!
    Azt pedig éppen a témához kapcsolódva kérdeztem, hogy mi újság az Ararát hegyen.

    Ceterum censeo… A köpönyegforgató volt komcsi nagyapó, ha kinyitja a száját és veri a billentyűzetet, akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor lop.

  13. felix szerint:

    Szemétláda!
    A Hernád utcai szakmunkás képző soha sem volt katonai iskola.
    Semmi baj, vannak olyan őrültek akik Napóleonnak képzelik magukat. Te ennél enyhébb beteg vagy ezért néha kiengednek a zárt osztályról, hogy szolgáld a fideszt.

  14. demokrácia szerint:

    Egyre rosszabb ez az oldal.

    nagyapó!
    Miből gondolod,hogy a te írásod magas színvonalú?! Mindig másról beszélsz,elég lekicsinylően – és még finoman fejeztem ki magam – mint Bodó amikor a bor árát kérik!

    a jeligédet már kértem frissitsd,mert nem aktuális, a kommunista helyett = politikus a megfelelő!

Itt lehet hozzászólni !