Olimpiai hangulat a Mátyásban

Csepel.hu

Idén is folytatódik a tavaly decemberben útjára indított Olimpikonok Csepelen elnevezésű programsorozat.

Ezúttal a Londoni ötkarikás játékok ezüstérmese Ungvári Miklós, és az olimpián hősies küzdelmet bemutató Joó Abigél látogatott el a Mátyás király Általános Iskolába.

A két világhírű cselgáncsozót izgatottan várták január 29-én az intézmény tornatermébe összesereglett diákok és tanárok, akiknek nem kellett csalódniuk, mert a két szimpatikus sportember hangulatos, a humort sem nélkülöző élménybeszámolót tartott a hallgatóság legnagyobb örömére. Ungvári Miklós szokásos közvetlenségével mesélt gyerekkoráról, az iskolai évekről, és természetesen a sport szeretetéről, a dzsúdóval való megismerkedéstől napjainkig. A már nyolcszoros Európa-bajnok Joó Abigél pedig beszélt a 2012-es nyári olimpián átélt megpróbáltatásairól, ahol sérülése ellenére heroikus küzdelmet folytatott ellenfeleivel, és egyetlen pillanatra sem adta fel álmai megvalósítását, s ahol végül az előkelő ötödik helyen végzett. A teremben helyet foglalók első kézből értesültek róla, hogy Ungvári Miklós szülővárosában, Cegléden folytatja további pályafutását, s a tavaly a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett sportoló a rövidebb távú célok mellett már a 2016-os riói olimpiára is gondol néha, ahol nagy vágya, hogy testvérével, a szintén cselgáncsozó Ungvári Attilával együtt szerepelhessen a nemzeti csapatban. A Junior Prima díjas Joó Abigél is mesélt rövidebb és hosszabb távú elképzeléseiről, és mindenkit megnyugtatott, hogy teljesen felépült térdsérüléséből, amit jól mutat, hogy a tavaly novemberi prágai U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon már meg is védte bajnoki címét. A kitűnő hangulatú beszélgetés végén több diák is kérdéseket tett fel a válogatott dzsúdósoknak, amelyekből többek közt az is kiderült, hogy Ungvári Miklósnak hogyan lett „karfiolfüle”, vagy, hogy Abigél – lány létére- miért éppen a cselgáncsot választotta.
A két sportoló felhívta a figyelmet az április 25-től 28-ig Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezendő cselgáncs Európa-bajnokságra, ahol mindketten küzdőtérre lépnek majd, s ahová a tervek szerint a gyerekek ingyen mehetnek be a hazai szövetség által szervezett akció révén.
A program záróakkordjaként a csepeli önkormányzat képviselői kisebb ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek, akik a diákok legnagyobb örömére autogram osztással is kedveskedtek az aláírásokért sorba állóknak, és Ungvári Miklós olimpiai ezüstjét is többeknek sikerült megörökítenie.

Forrás: csepel.hu

Egy hozzászólás “Olimpiai hangulat a Mátyásban” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ez jó, kell is a gyerekeknek egy kis lökdösés. Tornázzanak, küzdjenek szívósan az eredményekért, mert az Életben semmi nem marad hálátlanul, és jutalom nélkül.

    Szépen felépítve egy életet később full nyugalomban tudják irányítani a problémákat, a nehéz döntéseket jobban tudják majd kezelni, stb.

    Ösztönözni kéne őket, de csak aprósággal elkezdeni.
    Mit tudom én, még a legmakacsabb gyereket is rá lehet venni a sportra… ha adsz kapsz is, vagy a csörömpölő zaja a sok nyakban lógó éremnek…na az már tuttibb mi? 😉

Itt lehet hozzászólni !