Influenza: így küzdenek ellene

MNO

Illusztráció

Országos népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében, amelyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mellett több közlekedési vállalat is részt vesz.

A védőoltás, az alapos kézmosás és a megfelelő fertőtlenítés fontosságát hirdető kampány indulását kedden, a Volánbusz népligeti állomásán jelentették be. Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője elmondta, hogy Európa-szerte s azon belül a közép-európai térségben is egyre nagyobb az influenzaszerű megbetegedések aránya.

Influenza: hamarosan nálunk is járvány lesz

Az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi jelentése szerint a betegek száma Magyarországon még nem érte el az országos járványküszöböt, de hamarosan nálunk is járvány lesz. Kiemelte: az influenzás megbetegedés megelőzésének leghatékonyabb módszere a védőoltás. Mint mondta, a védőoltás a kockázati csoportokba tartozók – a krónikus betegek, a 65 évnél idősebbek, a 6 hónap és 2 év közötti életkorú gyermekek, valamint a terhesek – számára kiemelten fontos, nekik ebben a szezonban is 1,3 millió térítésmentes vakcinát biztosítanak.

Alapos kézmosás, fertőtlenített közlekedési eszközök
Fontos továbbá az alapos kézmosás s az, hogy mindenki figyeljen oda a környezetében lévőkre is. Ugyanis, mint megjegyezte, zárt térben – például a tömegközlekedési eszközökön – sokkal könnyebben terjed a vírus. A népegészségügyi kampányhoz három közlekedési vállalat – a Volánbusz Zrt., a MÁV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. – is csatlakozott. A társaságok elsősorban plakátok kihelyezésével hívják fel a figyelmet a védőoltás, a kézmosás és a fertőtlenítés fontosságára.

Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy társaságuk ezenfelül a buszok fertőtlenítését ebben az időszakban kiemelt feladatnak tekinti.
Kriss Béla, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója közlése szerint naponta átlagosan 2700 vonat közlekedik az országban, s az azokon dolgozók, illetve utazók egészségének védelme érdekében a szerelvények, valamint a pályaudvarok tisztítása számukra is kiemelt fontosságú.

ÁNTSZ: Minél többen oltassák be magukat
Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatok, környezetvédelmi és munkabiztonsági igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az utasmosdókban fertőtlenítőszereket helyeztek el, s a reptéren 24 órás egészségügyi szolgálat működik, amely folyamatos kapcsolatban áll a járványügyi hatóságokkal is. Ezenfelül a Budapest Airport dolgozói számára térítésmentesen biztosítja az influenza elleni védőoltást – tette hozzá.

Az ÁNTSZ legfontosabb célja, hogy minél többen oltassák be magukat, különösen a kockázati csoportokba tartozók – emelte ki Berencsi György, az ÁNTSZ virológusprofesszora. Hozzátette továbbá, hogy megelőzésképpen nem ajánlott gyógyszert szedni, aki pedig már lázas, maradjon otthon.

Forrás: MNO

5 hozzászólás “Influenza: így küzdenek ellene” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Jajjj, na akkor majd ÉN elmondom mit kell tenni azellen, hogy 1 évben csak 1szer kelljen elmenni a DOKIHOZ. Akkor is csak egy vérképre, meg egy vizeletvizsgálatra lesz szükség meg az évi nődoki és urológia (amit szintén nem csinál a magyar, mert jajjj le kell vetkőzni, meg hozzáér a nemi szervemhez….hát életem a hullaházban is meztelenek a testek sőt ki is pakolják a belső szerveket megnézik milyen életet éltek)

    Úgy hívják ezt a recept nélkül kapható szert, hogy AGY. Ésszel kell leküzdeni minden betegséget, és a betegség megelőzése is szoros összefüggésben van a lelki állapottal.
    Elég begubodzó népség vagyunk, nemigazán szeretünk kimozdulni a fotel karfái közül, ölünkben a loptop, és máris kész a teljes kép a vastagbél-rákhoz, az érelmeszesedéshez, a cukorbajhoz, és a szívbajokhoz. Megspékelhetitek egy kis zsíros kolbász-szalonnával, és kész az infarktus is.

    Ez a másik oldala:

    Először is a napi hála adás Istennek, hogy ma is felkelhettünk ágyunkból, és megértünk egy újabb szép napot, ami csak tőlünk függ, hogyan alakul.
    Törölni kell a fejből azt a kérdést: “JAJJJJ MIT FOG SZÓLNI vagy a másik “JAJJJ HOGY NÉZEK KI?”

    A legfontosabb hogy szeretni tudjuk önmagunkat, mert azzal rengeteg szeretet árad a környezetünk felé is, amit egyre kevésbé tapasztalok sajna, egyre több a depressziós ember, amit csak magának köszönhet. Senkit nem okolhatunk a magunk betegsége miatt, csakis önmagunkat.

    Teljes életmódváltás, amit én 5 évvel kezdtem el. Akkor (általam tök beképzelt bunkónak tartott szakemberek által hallgattam a sok f@szságot) meghallgattam az új életmódot, kiröhögtem, és éltem tovább az életem. Ja csak valahogy ez az új módi-papír mindig a kezem ügyébe került, nem tudtam tőle megszabadulni, és hát beköszöntött egy ritka dolog az életembe. a szerelem. A pasi teljes ellentettem volt, nem bagózott, állandóan sportolt, csak módjával piált, és hetente akkorákat kirándult a svábhegyen??? Szúrt a szívem, alig kaptam levegőt 80 kilósan, elmentem kardiológiára, szereztem beutalót, és a vérlelettel együtt megállapították hogy szívizomgyulladásom van. Hónapokig titkon padlón voltam, nem mutattam senkinek, ha eltört a mécses az SZTK-ba mentem sírni, ott lehet, hisz’ egészségügyi intézmény 😉

    Na lényeg beadtam a derekam 2008 év végén,
    Vegetáriánus lettem, és a vércsoportomnak megfelelő étrendet kezdtem el zabálni. Addig csak olyat tömtem magamba, amit a vérem nem tudott megfelelően feldolgozni, illetve a helyekre normálisan elszállítani. A torna sosem volt a kedvenc időtöltésem. Helyette két buszmegállóval korábban leszálltam bárhova mentem, és lesétáltam a távot, fél év kellett míg megszoktam a terhelést, és a beleim megszokták az új étrendet, de mindezt aggyal csináltam.

    Egy új szemléletváltás új környezetet és új embereket ad. Így megismerkedtem később olyan emberekkel, akik nem a TV előtt ülnek, nem gépeznek, nincs okostelefonjuk se, világot bejárt emberek, akiktől megtanultam, olyan nincs hogy VESZTES

    CSAK OLYAN EMBER VAN AKI HAGYJA HOGY A BETEGSÉG LEGYŐZZE.
    Nem iszom cukrozott rákos leveket, magam facsarom a kis gondosan ápolt narancsot (na jó össz kb 1 litert tudok lefacsarni egy szezonban, azért még narancsültetvényem nincs, de legalább 1,5 méter magas már a narancsfám) Paradicsomot is magam termelem, meg a zöld fűszereket,

    amúgy ez a recept, amivel nem lehettek betegek!! tessék

    *napi 2 evőkanál CÉKLA

    (az összes rákbetegség ellen HASZNÁL!!!) leginkább a nőknél a mellrák megelőzése érdekében ajánlott 35 éves kor után. Akár csak a lé, patikában drogériában is kapható, igaz nem olcsó mulatság, de ha már a TB-t fizeted ez is belefér

    *egy szál nyers reszelt sárgarépa és

    * 1 magnéziumtabletta (az agyra rendkívül serkentő hatással van, nem hagyja bedepizni az embert, és a memóritárolásban is aktívan részt vesz)

    * 1 teáskanál IGAZI MÉZ (nem hipermarket polcairól antibiotikummal teli!!!)
    Ezt bele lehet kavarni bármilyen természetgyógyász fűbe. Az én kedvencem az orbáncfű, és a diófalevél (bőrbetegségekre és belső hormonok helyretételére jó)
    A nőknek menstruáció ideje alatt ajánlom a Pásztortáskafűvet, vagy a tejoltó galajt.

    És a végén a lényeg:
    sosem túlzabálni magunkat, mert holnap is van nap – a mértékletesség és a lemondás az első lépés ahhoz, hogy átalakuljunk szellemileg és testileg is,

    Én, ma egy szexistennő képét festem, és tudom bármire képes vagyok, akár hegyeket is képes vagyok megmozgatni, de amíg nem kísérletezik az ember önmagával, csak a loholás, meg a megfelelés, addig el is megy mellettünk a szép élet.

    MI IRÁNYÍTJUK ÖNMAGUNKAT, NEM MÁS!

    Sok sikert,
    egyszer majd írok egy könyvet erről, hogy képet adjak arról, az ember bármire képes, csak a félelem is ott van ám legbelül az önmagunkkal megvívott harc….bla bla bla…az önkori portáján lehet majd átvenni, ingyér, mint a Vörös Csepelt 😉

  2. John Doe szerint:

    Én életemben egyszer beoltattam magam. Bár ne tettem volna. Soha olyan beteg nem voltam még.

  3. Mari nénye szerint:

    Én is beoltattam magam,és most nagyon beteg vagyok 🙁

  4. John Doe szerint:

    Jobbulást! Az érdekesség az, hogy elméletileg ez a védőoltás a várt H1N1 vírustörzs ellen nem is igen hatásos. Placebo az egész.

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Szerintem meg egy próbadarab, akik rosszul lettek tőle, jó lenne ha megtudhatnánk a vércsoportjukat, abból én már sokra tudnék következtetni

    De gyerekek egy generált betegség ellen megvan ám az ellenszérum

    Az AIDS is generált betegség, megvan rá már évek óta az ellenszer, de hát ismeritek a gyógyszeripar lényegét? lóvé lóvé tömérdek lóvé
    nem esküszöm meg rá,de mintha a Zeitgeist dokumentumfilm-sorozat egyik részében hallottam ezt.
    ma kidobok egy gyógyszert a piacra, 2 év múlva visszahívom arra hivatkozva mégsem jó, helyette kidobnak egy másik mérget, és így tovább….és a sok hülye bedől neki, meg a havi nyugdíj csak gyógyszerre megy….SZÖRNYŰ!!!!Szóval MAGYARok legalább ti ne legyetek hülyék, és ne dőljetek be ilyen injekcióknak, meg gyógyszereknek!!! Az ember szervezete igenis képes az önregenerálódásra (nem tudom leírni a szót rendesen szorri) csak annyi mérget esztek emellé, amit ti magatok vesztek meg (E-432, stb) hogy a szervezet elkoptatja magából ezt a funkciót.

    AGY az van nekünk épp elég, és azzal kell leküzdeni mindent.
    Nekem sosincs időm beteg lenni, és injekciót utoljára 10 évesen kaptam a Móra Ferenc Általánosban TBC ellen, hiába tiltakoztam ellene, belém lőtte a köcsög, pedig semmi értelme semmi méregnek a szervezetünkben.

    Miért nem beszélnek arról, hogy a rák ellenszerét magyarok fedezték fel, nem is tudom azt hiszem a marhából nyertek ki valami anyagot, amivel elpusztulnak a rákos sejtek, sőt ki sem alakulnak 2-3 éve hallottam? vagy már el lett adva Amerikának a jog? nemá

    Egy évben kétszer vagyok patikában, és amit vásárolok az:
    -sebtapasz
    -tyúkszemtapasz
    -70%-os alkohol (hát igen nekem a vodka már csak lónyál, nem üt úgy,mint ez…)
    -természetgyógyi füvek(diófalevél,orbáncfű,cickányfarok,tejoltó galaj,Pásztortáska,stb)
    -géz és leukoplaszt

    ENNYI

Itt lehet hozzászólni !