Hideg zuhany! Nézők nélkül fogadjuk márciusban a románokat!

NSO

Illusztráció

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik a Magyarország–Románia világbajnoki selejtező mérkőzést március 22-én.

A FIFA hivatalos honlapján azt írja, azért hozta ezt az ítéletet, mert értesülései szerint a magyar szurkolók egy része antiszemita rigmusokat kiabált az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.

A FIFA közleménye szerint az európai rasszizmus ellenes mozgalom (FARE), egy bécsi izraelita kör és egy harmadik társaság (Simon Wiesenthal Központ) jelentette fel a magyar szövetséget az augusztus 15-én játszott mérkőzésen történt incidens miatt. A szurkolók egy csoportja az antiszemita rigmusokat zengett, illetve sértő transzparenseket mutogatott.

A FIFA részleges vizsgálatot végzett el az ügyben, amelyhez az MLSZ minden támogatást megadott, és a szurkolók nevében is elnézést kért a történtek miatt. A FIFA fegyelmi bizottsága ennek ellenére egyhangúlag döntött úgy, hogy a magyar válogatott „a rasszizmust és az antiszemitizmust előtérbe helyező, provokatív és agresszív politikai nézetek iszonyatos epizódját bemutató” szurkolótábora miatt büntetést érdemel.

A történtek súlyának mérlegelése után döntöttek úgy, hogy a magyar válogatott következő hazai tétmeccsét zárt kapuk mögött kell játszani.

A FIFA  fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Magyar Labdarúgó-szövetséget további 40 ezer svájci frank befizetésére kötelezik. Ezentúl figyelmeztették a szövetséget, hogy további hasonló incidensekért a FIFA figyelmeztetés nélkül kiszabhat ennél is súlyosabb szankciókat: pontlevonást vagy a sorozatból való kizárást is.

Hasonló büntetést kapott a bolgár szövetség is, miután az október 12-ei Bulgária–Dánia mérkőzésen a hazai szurkolók a dán Patrick Mtiliga minden egyes labdaérintését követően rasszista megnyilvánulásokat mutattak – még azt követően is, hogy a hangosbemondón figyelmeztették őket. Bulgária március 22-én Málta ellen kényszerül zárt kapus vb-selejtezőt játszani.

A döntést a FIFA november 20-ai fegyelmi ülésén hozták meg, de csak ma hozták nyilvánosságra.

Az MLSZ fellebbez az ítélet ellen

„Derült égből villámcsapásként ért minket a hír. A Magyar Labdarúgó-szövetség nagyon sajnálja, hogy a szurkolók egy csoportjának viselkedése miatt ilyen súlyos büntetést róttak ki a magyar válogatottra. Eltúlzottnak érezzük a szankciót, és mindenképpen fellebbezünk” – mondta megkeresésünkre Sztancsik Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke. Az MLSZ honlapján megjelent közlemény szerint az ítélet igazságtalan, mert a „barátságos meccsen történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést.”

Forrás: NSO

38 hozzászólás “Hideg zuhany! Nézők nélkül fogadjuk márciusban a románokat!” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    Eddig járt a korsó a kútra? Valahol megérdemeljük.

  2. Narancsvírus szerint:

    Már Izrael parancsol Európában? Sajnos évtizedek óta!

  3. Vátesz szerint:

    Izrael csak 1948 óta van, de mégis ők parancsolnak 1789 óta! Uralkodásukat egymillió francia keresztény lefejeztetésével kezdték!

  4. Podruga szerint:

    Engem az izraeli maszlag nemigen érdekel. Ha csak a sport részét nézem, teljesen megérdemelt ez a döntés. Nem volna muszáj a sportba is belevinni a politikát, rengeteg egyéb fórum létezik erre. Ha a rajongók nem tudnak erőt venni magukon, nincs is más megoldás egyelőre.

  5. Vátesz szerint:

    Ez egy szabad ország, ahol mindenki azt mond amit szabad?

  6. Gordon szerint:

    Szerintem ilyen döntésekkel a sport ellen vétenek. Néhány száz hülyeségeket kiabáló barom minden meccsen előfordul (még nyugaton is). Egyébként a döntést nem Izrael hozta… Mivel barátságos meccsen történt az igazságos max. az lenne, hogy egy barátságos meccs legyen zártkapus.

    A pontlevonással való fenyegetés meg vicc…

  7. Gordon szerint:

    Vátesz téved ha azt gondolja, hogy attól szabad az ország, hogy ő meg néhány marha azt mond ami épp eszébe jut. Az már az ő tragédiájuk, hogy szinte mindenről ugyanaz jut az eszükbe (“I”-vel kezdőik és “el”-lel végződik) – kb. a kiskacsák értelmi színvonalát hozzák – vagyis azt követik, akit először meglátnak – ez is egy szint – van hova fejlődniük.

    Avagy: hat pár rendőrcsizma???

  8. Nem szabad egy népcsoportról következtetéseket csak azért mert időnkét leszúrnak egy-két embert!
    Tolerencia is létezik a világon! ))) 😛 (((

  9. jó kérdés szerint:

    beleolvasgattam az erről szóló izraeli cikkek kommentjeibe, és kb a legtöbb csak annyit mondott, hogy “de hát ez foci, és európában amúgy sem szeretnek minket. nálunk meg halál az arabokra szól minden meccsen”.

    amúgy sem értem, hogy egy olyan náci terrorállam, mint izrael hogyan játszhat bármilyen nemzetközi mérkőzést.

  10. robi szerint:

    Két gondolat jut eszembe:

    – mi szükség volt erre – az előre láthatóan kockázatos – barátságos mérkőzésre, aminek a sportértéke amúgy is nulla?
    – hol van a sport diplomáciánk a román mögött, akik megint jót röhögnek a joggal lesajnált szomszédon? Egyszerűen leírtak bennünket nemzetközi porondon, a románok érdekében.

    Hatalmas diplomáciai verség!

  11. Vátesz szerint:

    Attól volt barátságos a mérkőzés, hogy nem lőttek bennünket halomra Uzival!
    Éljen a magyar-izraeli megbonthatatlan cipőfűző!

  12. J szerint:

    Bezzeg, amikor a szlovákok románok gyalázzák a magyarokat, abból jóformán semmi sincs, hogy rohadjanak meg a kettős mércéjükkel.

  13. ebihal szerint:

    Már megint ott tartunk, hogy más a hibás!

  14. nem aranyhal szerint:

    Érdekes legtöbben a FIFA-t szídják, senki nem szidja az elkövetőket, ez olyan amikor a család a bírót ekézi a tárgyaláson és nem azzal foglalkoznak, hogy a Gazsinak nem kellett volna betörni.

  15. felix szerint:

    A zsidók miatt van mert hagyták magukat lezsidózni és nem a váteszféle barmok miatt.
    Jelentéktelen figurák rontják hírünket a világban.
    Ezek ugyanazok akik miatt az osztrákok kiírták a boltjaikra, hogy “Magyar ne lopj!”.

  16. Bugi szerint:

    A magyar foci nem fog tudni megújulni huhogó meg randalírozó barmokkal a lelátókon. Mikor veszik ezt észre a szurkolók?

  17. tsepeli szerint:

    ide jön a magyarországot felvásárló terrorállam labdázni és csodálkoznak hogy nem látják szívesen?
    ki hívta ide őket? azt kellene kitilitani minden stadionból örökre, nem azt aki hangot ad a véleményének, még ha csak néhány száz hőbörgő volt is.
    és ezért milyen alapon szabnak ki ekkora büntetést azok akik még a BL sorsolást is elcsalják?
    be kell menni a stadionba erőből ha máshogy nem megy.

  18. J szerint:

    Amúgy a FIFA ezzel csak olajat öntött a tűzre. Mert ezek után jó eséllyel nem csak azok fogják utálni a zsidókat, akik ott huhogtak, hanem azok is, akik ártatlanul bűnhődve nem mehetnek ki, épp a valószínűleg sorsdöntő meccsre. És ahogy az MLSZ is írja aránytalan a büntetés.
    A kollektív büntetés, amúgy is olyan kedves emberek kedvence volt, mint sztálin vagy hitler.

  19. J szerint:

    A másik, hogy érdekes módon 6 hónapig ez nem volt probléma, pont a Magyar-román előtt lett hirtelen óriási nagy.

  20. Tóth Mária szerint:

    Mi a fenének kellet idehívni őket barátságos meccsre, mindenki utálja őket, de a FIFA ezzel csak jobban erősíti a gyűlöletet irántuk!

    Kettős mérce ismételten!

  21. felix szerint:

    Mariska!
    Azért mert nem jössz ki anyáddal, még nem mindenki utálja a zsidókat. 🙂

  22. Vátesz szerint:

    Majd ha magyar magyar kormány lesz, attól kezdve lesz izraeli-magyar barátságos mérkőzés! Ázsiában laknak, focizzanak az arabokkal!

    “A világon két nép a leginkább antiszemita, az egyik a zsidó, a másik a palesztin. Mindketten sémiták, és nagyon utálják egymást. Copyright Vátesz.”

  23. Tóth Mária szerint:

    Én nem a zsidókat utálom, hanem egyes zsidókat, akik állandóan az ország ellen dolgoznak. Ők akkor örülnek, ha itt baj van! Elegem van már, hogy ők mondják meg, mit lehet és mit nem!

    félix: neked meg csőlátásod van, és nem tudsz ezzel mit kezdeni, csak az alpári stílust nyomod!
    Te sem vagy különb, mint egyesek…

  24. Vátesz szerint:

    attól kezdve nem lesz

  25. joságos szerint:

    Én Pl. az olyan antiszemita senkiháziakat utálom és vetem meg mint akik itt mocskolódnak, hőbörögnek!

  26. felix szerint:

    Te szép szavú Mária.
    Az izraeli focistákat miért is utálja mindenki szerinted?

  27. ebihal szerint:

    Tóth Mária!
    És ki dönti el, hogy valójában ki dolgozik az ország ellen?

  28. felix szerint:

    A két leginkább antiszemita nép sem tudott annyi sémitát mint a nem antiszemita magyar.

  29. felix szerint:

    Kimaradt legyilkolni, legyilkoltatni.

  30. felix szerint:

    Ebihal!
    Aztat Vátesz és a neje Mária. 🙂

  31. kispajtás szerint:

    Amikor Moldáviában játszott a csapatunk, “GYŰLÖLÜNK TITEKET” és “SZAR MAGYARORSZÁG” feliratokat lehetett látni a stadionban. Akkor a FIFA szeme hol volt vajon?

  32. Vátesz szerint:

    Felix, már megint hazudsz! Nyilvánvaló, hogy a zsidók csak úgy voltak képesek legyilkolni 75ezer perzsát, hogy két-két perzsa katona lefogta a kiszemelt “zsidók ellenségét”, hogy a sémita kényelmesen metszhesse el a sahterkéssel az áldozat torkát! Purim néven ezt a tömeggyilkosságot mind a mai napig ünnepelik a zsidók! S persze kellett a fellázított csőcselék is hogy Robespierre és hitsorsosai lefejeztethessenek egymillió francia keresztényt! Na, ezt is minden évben megünnepeltetik a szabadkőművesek!

    “Hogy ma is vannak zsidók, azt bizonyítja, hogy a magyaroknak nincs közük a holokauszthoz, hiszen köztudomású: magyar ember félmunkát nem végez! Copyright Vátesz.”

  33. felix szerint:

    Vátesz!
    Már megint a magyar nyelv megértése okoz nehézséget az eszes parasztgyereknek?
    Mi a te anyanyelved?
    Lassan már az is kétséges lesz, hogy magyar vagy.

  34. Gordon szerint:

    Kispajtás meglátása jogos (18:30).

    Mikor Boszniában a keresztény szerbek legyilkolták a muzulmánokat, akkor a most egy meccsen történt – pár száz emberhez köthető – baromság miatt aggódók és jajgatók hol voltak?

    A zorosz-lengyel előtt, alatt, és után az EB-n mi volt?

    Mikor a zangolok szétvernek egyes városrészeket mikor külföldön van a szinte soha semmit nem nyert szánalmas válogatottjuk (csak egy otthoni vb-t játékvezetői támogatással), akkor mi van?

    Amikor a zírektől csalással elvettek afranc iák egy vb részvételt, akkor történt valami?

    A görög-törökön is békés lufieregetés van?

    A semmirekellő Materazzi pofázhat?

    A Lazio még nem lett betiltva?

    Ezzel a zerővel rengeteg pályát be lehetne zárni, csak ugye néző nélkül a sportesemény mit sem ér. Emiatt értelmetlen amit a FIFA csinál.

    Apropó FIFA: a brazíliai vb körül nincs korrupciós botrány, ugye?

  35. felix szerint:

    Szerintem a bekiabálókat kéne megkérdezni, hogy mi legyen a bünti.
    Nekem sem tetszik az ítélet, de jobb lett volna nem okot adni rá.

  36. fuckteller szerint:

    a náci terrorállam izraelben minden meccsen zúg a halál az arabokra stb stb.

    eleve miért nincsenek még bojkottálva? hogy játszhat bármilyen nemzetközi mérkőzést egy náci állam csapata?

Itt lehet hozzászólni !