Hétfőtől két hónapos forgalomkorlátozás lesz a csepeli Szabadkikötő úton!

Csepel.info

Bekötőút a csepeli szenyvíztisztítóhoz

Szeptember 29-től várhatóan november végéig a csepeli Szabadkikötő út egy szakasza a meglévő 2×2 sávról 2+1 sávra szűkül, amelyen váltakozó rend szerint haladhat majd a forgalom. A három sávból kettőt a reggeli csúcsidőben Budapest belvárosa felé, délután pedig Csepel központjának irányában lehet majd használni. Az érintett útszakaszon sebességkorlátozásra, a belső forgalmi sávban pedig szélességkorlátozásra kell számítani – tájékoztatta a Csepel.info-t az ügyfélkapcsolatokért felelős Café PR. Kft.

2009 nyarára készül el az a 300 méteres bekötőút, amely a Szabadkikötő útról a Budapesti Központi Szennyvíztisztító telepre vezet majd. A bekötőút a Szabadkikötő útról leágazva a Szabadkikötő út és a csepeli HÉV töltése alatt épülő egy-egy aluljárón keresztül vezet majd. Ennek keretében került sor a nyár folyamán a Csepeli HÉV átmeneti forgalomkorlátozására is.

A kivitelezés miatt átmeneti forgalomkorlátozásra van szükség. Ezért szeptember 29-től, azaz hétfőtől várhatóan november végéig a Szabadkikötő út forgalma az építkezés által érintett, kb. 150 méteres útszakaszon megváltozik. A Szabadkikötő út egy forgalmi sávját lezárják, az út fennmaradó részén 2+1 sávot alakítanak ki. Később az utat keleti irányban kiszélesítik, a 2+1 sávot ezen az ideiglenes útpályán fogják kijelölni.

A három sávon váltakozó rend szerint halad majd a forgalom: két sávot a reggeli csúcsidőben Budapest belvárosa felé, míg délután Csepel központja felé használhatnak majd az autósok. Az irányváltást a forgalom legkisebb zavarása mellett, a kevésbé forgalmas órákban oldják meg, forgalomterelő bóják, álló- és sávos terelőoszlopok kihelyezésével.

Korábban a Szabadkikötő úton mindkét irányban forgalomszámlálást végzett a kivitelező cég, ennek eredményei alapján határozta meg a hétfőtől életbe lépő forgalomtechnikai megoldást. Az építkezés ideje alatt a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat kezdetben a HÉV felőli meglévő járdára, majd az építkezés előrehaladtával a munkaterülettel átellenes oldalon újonnan épülő új járdaszakaszra terelik – áll a Café PR sajtóközleményében.

Csepel.info

16 hozzászólás “Hétfőtől két hónapos forgalomkorlátozás lesz a csepeli Szabadkikötő úton!” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Istenem, hogy miért kell ilyen seggfejekre energiát pazarolni.
    Vajon mennyibe kerül a két aluljáró és mennyibe került volna ha a sínekhez kivezetik az utat?

  2. LB szerint:

    És mi van a Gerincúttal? Az mikor készül el?

  3. miska72 szerint:

    A gerincút SOHA nem készül el, mert az Önkormányzati vezetés GERINCTELEN! Nem kicsit! NAGYON! Gazemberek vezetik a kerületet!

  4. Bubus szerint:

    Hosszú-hosszú sorokra lehet számítani, ha csak egy apróságot is elrontanak. Szerintetek el fognak rontani valamit?

  5. Papi szerint:

    Bubus!
    IGEN, IGEN, IGEN

  6. Laja szerint:

    Kész, ezzel vége. Megszűnik az autóhasználat lehetősége. Már most is elég gyakran egy csapás kimenni a Szabadkikötőn, gondoljunk csak arra, ha akár egy autó valamelyik sávban leáll és vészvillogózik. Ha egy sáv megszűnik, nincs értelme autóval elindulni otthonról.

    Hétfőtől ezzel megszűnt a Szabadkikötő út. Marha jó.

  7. Levente szerint:

    Miért nem lehet egy egyszerű lámpás kereszteződéssel megoldani ezt?

    Újabban nagy divat lett az aluljáró és alagútépítés hazánkban.
    A Szabadkikötőnél is egy szimpla lámpás kereszteződés van. Nem hiszem, hogy azért a napi kb 20-30 teherautóért ez megéri. Itt is biztos valaki lenyúlja a pénzt. Miért tart egyáltalán majdnem fél évig egy 300 méteres szakasz megépítése?

  8. Levente szerint:

    Az lesz a legszebb az egészben, ha a bekötő út végén forgalombiztonsági okokból lámpát raknak. Akkor aztán tényleg ugyanott vagyunk, mintha aluljáró és a vele járó forgalomkorlátozás és dugók nélkül közvetlen raknának egy lámpás kereszteződést a sín mellé.

  9. LB szerint:

    Nyugi, lámpa már most is van. Ráadásul a jelenlegi elképzelés szerint a sz@rszállító kamionok nem a Kvassay-híd, hanem Csepel központ fele fognak kifordulni az AGIP kútnál.
    Ha a Szabadkikötő teljes forgalmát erre az útra fogják ráterelni és a jelenlegi HÉV alatti átjárókat lezárják, akkor még hasznos is lehet. Megszűnik két baleseti gócpont. De tartok tőle, hogy erre eddig nem goldoltak.

  10. Lexon szerint:

    Már megint a negatív hozzáállás…
    Elôre szidjátok az egészet, pedig szerintem meg kellene várni a jövô hetet.
    Laja: “Már most is elég gyakran egy csapás kimenni a Szabadkikötőn, gondoljunk csak arra, ha akár egy autó valamelyik sávban leáll és vészvillogózik. ”
    Ez nem így van. Naponta többször járok arra, amióta megcsinálták a Kvassay utat, azóta nagyon ritkán van dugó, általában jó tempóban ki lehet jutni Csepelrôl. Leálló-vészvillogózó autót pedig régen láttam. Szerintem nem lesz különösebb fennakadás.
    Levente: “A Szabadkikötőnél is egy szimpla lámpás kereszteződés van. ” Melyikre gondolsz? Én ilyenrôl nem tudok… Szabadkikötônél ugyan villog egy-egy sárga lámpa, de az csak a veszélyes útkeresztezôdésre hívja fel a figyelmet. És nem napi 20-30 teherautó lesz, hanem sokkal több.
    “Miért tart egyáltalán majdnem fél évig egy 300 méteres szakasz megépítése?” – Talán azért, mert nem egy 300 méteres aszfaltcsíkot húznak oda, hanem aluljárót, lámpás keresztezôdést alakítanak ki, az egész elôtt régészeti feltárást és talajvizsgálatot végeztek… és még sorolhatnám. De ha Te jobban tudod, menj ki egy talicskával, és csináld meg. Én naponta látom, hogy dolgoznak a fiúk. Énnél sokkal felháborítóbb dolgok történnek a kerületben, nem értem, hogy miért ebbe kell belekötni.
    A Café PR emberei pedig a közelben sem jártak még. Ugyanazt a közleményt adják ki, mint nyár elején. Azóta az “újonnan épülô új járdaszakasz” már rég elkészült. “Az építkezés ideje alatt a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat kezdetben a HÉV felőli meglévő járdára, … terelik. Ez sem történt meg, azóta is életveszélyben vannak a kerekesek.

  11. munkásököl szerint:

    Srácok, most igazán nem vagyok pesszimista. Minden reggel kocsival járok, a korábbinál sokkal jobban és kiszámíthatóbban lehet haladni, ráadásul gyorsabban beérek munkába, mint a HÉV-vel. A 2+1 sáv váltakozó irányban szerintem jó ötlet!

    Ilyen megoldásokat nem csak útépítéskor kellene alkalmazni, hanem folyamatosan, akkor javulhatna az útjaink áteresztőképessége. Számos olyan 2+2 sávos út van Bp-en, amin reggel az egyik, este a másik irányban van dugó. Váltakozó irányú 3+1 sávos útként sokkal több autót bírnának el. Persze ehhez technikailag úgy kell felszerelni az utakat (elektromos táblák, útburkolati jelzések, stb.), ill. a közlekedési rendőrnek a vámszedés helyett valóban hasznos munkát kellene végeznie.

    A Szabadkikötő út esetében szerintem fontos lenne egy rendes bicikliút, valamint egy nyomógombos gyalogátkelő a jelenlegi gyilkos zebra helyett. A teherautók kikanyarodását csak úgy lehetne felszámolni, ha a HÉV túloldalán el tudnának jutni az első biztonságos kihajtási ponthoz (pl. Corvin csomópont).
    Ezen kívül az út minősége a legproblémásabb… A felújítás kampányidőszakban történt, olyan is lett… A lefolyófedelek folyton eltűnnek, a környékükön már többször lett javítva a pár éves aszfalt, mert gagyi az egész…

  12. munkásököl szerint:

    Ja, és aki a szélső sávban halad, annak van egy ingyenjegye a Hullámvasútra…

  13. Lexon szerint:

    munkásököl: teljes mértékben igazad van. Szívembôl szóltál.

  14. LB szerint:

    Jeleneleg (a Gerincút elkészültéig) Csepel központ fele teljesen felesleges a 3 sáv. A MOL kúttól úgyis 1 sávra szűkül! :((

  15. munkásököl szerint:

    LB: a 3+1-et nem a Szabadkikötő útra értettem, ott alapesetben tényleg nincs értelme. De sok más helyen javíthatnának az ilyen és ehhez hasonlóan kreatív megoldások. Mivel sok helyen nincs mód a jelenlegi úthálózat további szélesítésére, a meglévőt kellene jobban kihasználni. Ahol napszakonként eltérő az uralkodó haladási irány, ott pl. így. De meggyőződésem, hogy a jelzőlámpák intelligensebb, napszaktól/forgalomtól függő, összehangoltabb programozásával is szép eredményeket lehet elérni. Örökös példám a II. Rákóczi F. út. Ment ott már valaki végig az M0-ás felé a megengedett sebességgel közlekedve zöldhullámon? Nekem eddig még nem sikerült…

    Sajnos néhány helyen valóban csak a jelentős kapacitásbővítés és a szintbeli csomópontok felszámolása jelenthet megoldást.

  16. April szerint:

    Juj de jó, hogy már nem csepeli lakos vagyok! … de sajnos mindenki nem költözhet el onnan, nem ez a megoldás.

Itt lehet hozzászólni !