Folyamatosan ürítik a “dzsumbuj” házait

Népszabadság

Dzsumbuj

Fotó: Népszabadság

Folyamatosan üríti ki a IX. kerületi önkormányzat az Illatos úti lakótelepet. A “dzsumbuj” néven elhíresült területen élők cserelakást vagy készpénzt kapnak. Az elkövetkező években még 120 lakás esetében kell megoldani a bentlakók helyzetét. Ha a csepeli önkormányzat nem tudja leállíttatni a kerületünkbe történő kitelepítéseket, bőven juthat a “dzsumbuj” lakóiból nekünk is.

– A három ház felszámolása fokozatosan, 6-10 év alatt történik – mondta Temesi Sándor – mondta a ferencvárosi polgármesteri hivatal sajtóreferense, aki szerint mára zökkenőmentesen zajlik a kiköltöztetés az önkormányzati tulajdonú, kis alapterületű, komfort nélküli lakásokból. Jelenleg az 5/a épületből költöztetik ki a bérlőket, a bontásra a teljes kiürítést követően kerül sor. Az idén eddig 22 bérleményből költöztették ki a lakókat.

Az elkövetkező években még 120 lakás esetében kell megoldani a bentlakók helyzetét. A helyi rendezési terv értelmében a jelenlegi lakóépületek helyére “nem jelentős zavaró hatású” gazdasági épületek, kereskedelmi, ellátó és szolgáltató, kutatási és fejlesztési épületek, irodaépületek és parkolóház épülhet – közölte a polgármesteri hivatal.

A kétmilliárd forint összköltségű projekt keretében évente kétszázmillió forintot költ az önkormányzat az ott lakók lakhatási igényeinek kielégítésére. Temesi Sándor hangsúlyozta: bárkinek biztosítanak lakhatást, akit felújítás vagy bontás miatt költöztetnek ki bérlakásából. Arra is kitért, hogy a mostaninál jobb helyzetbe kerülnek azok, akik cserelakást kapnak, hiszen a bontandó épületek és otthonok nagyon rossz állapotban vannak.

A tervszerű szanálási folyamat 2006-ban kezdődött meg. Eredetileg 303 lakásban laktak az épületekben, a lakások közül mára 183-at ürítettek ki. Cserelakást 74, pénzt 38 bérlő kapott az önkormányzattól. Peres eljárást követően vagy a bérlő halála miatt 71 lakás ürült ki. A cserelakások egy részét a Ferencvárosban próbálják biztosítani, de mivel kevés a kerületben az elérhető lakás, sokszor a szomszédos kerületekben oldják meg a lakhatást. Az új bérlemények öt év alatt, kedvező feltételekkel meg is vásárolhatók – tette hozzá Temesi Sándor.

A csepeli önkormányzat múlt hét pénteken szólította fel a ferencvárosi önkormányzatot arra, hogy azonnal szüntesse be a szociális okokból lakásra szorulók szervezett átköltöztetését Csepelre. Mint közleményükben írták: a csepeli képviselők határozottan felemelik szavukat az ellen, hogy más önkormányzatok csoportosan Csepelre költöztessék a rászorulókat, visszaélve az általuk kényszerhelyzetbe hozott emberek kiszolgáltatottságával.

Forrás: Népszabadság

8 hozzászólás “Folyamatosan ürítik a “dzsumbuj” házait” bejegyzésre

  1. asdf szerint:

    Ferencvárosba mindet!!!

  2. ikszdé szerint:

    NA EBBŐL A DZSUMBUJBÓL NE JÖJJÖN 1 EMBER SE CSEPELRE !!!! Meg arról a környékről se !!!!!

  3. miska72 szerint:

    Hát nem tudom, hogy hogy honnan voltak de nálam már kétszer tiszteletüket tették a tücskök. Nem vagyok tücsökellenes de a tolvajokat útálom! BUM a fejbe.

  4. miska72 szerint:

    IGEN, IGEN!

  5. Kovács Ernő szerint:

    Ha IX üríthet,a XXi miért nem?

  6. munkásököl szerint:

    Ernőnél a 3 pont! 😉 Lenne rá igény.

  7. infósferi szerint:

    Azért, kedves Ernő, mert amit lehet Jupiternek, azt nem szabad a kis ( na nem is olyan kis) ökörnek.

  8. miska72 szerint:

    Ezek nem ökrök! BARMOK!

Itt lehet hozzászólni !