Orbán Viktor látogatása a nyírteleki Kedvesházban

A látogatásról készült videót ide kattintva tekinthetik meg

Kormány.hu, Blikk, Csepel.info

Orbán Viktor előzetes bejelentés nélkül hozta el ajándékait az anyagi nehézségekkel küszködő Kedvesházba

Ez aztán a meglepetés! Előzetes bejelentés nélkül, testőreit hátrahagyva, toppant be a nyírteleki Kedvesházba Orbán Viktor, múlt heti nyírségi programját az utolsó pillanatban megváltoztatva. Az alapítványi kollégiumban huszonöt nehéz sorsú kisiskolás él, s az utóbbi hónapokban 1,2 millió forintra duzzadt közüzemi adósságok már az intézmény működését veszélyeztették, a közelgő karácsonyt valójában csak jelképes ajándékokkal tudták volna ünnepelni.

– A kormányfő nyírségi utazása előtt egy nappal a lánya az Index portálján látott egy rövid filmes tudósítást a nehéz sorsú gyerekekről, amely arról szólt, hogy a pénz szűke miatt idén nem látogat el a Jézuska Kedvesházba – idézte fel az előzményeket a a Blikknek a kormányfő egyik közeli munkatársa. Orbán Viktort is megérintették a látottak, ekkor döntött úgy, hogy útba ejtik a gyermekközpontot. A Fidesz a párt költségvetéséből 1,2 millió forintot szavazott meg a segítségre, sebtében munkatársaival a 25 gyereknek ajándékcsomagot készítettek össze, s azzal indultak útnak.

Csütörtökön a nyírlúgosi hivatalos sportprogramok befejeztével  közölte testőreivel, hogy nem a fővárosba indulnak vissza, hanem kíséret nélkül átmegy a közeli Nyírtelekre, a Kedvesházba. GPS-ébe beütötte a címet, s alig fél órával később már az épület előtt álltak. A látogatás annyira vártalan volt, hogy az intézmény igazgatója, Batári Zsolt ott sem volt, épp a gyerekekért ment az iskolába, ahonnan a karácsonyi ünnepség után indult velük vissza.

– Az úton még fel is tűnt egy nagy fekete autó, mondtam a gyerekeknek, ilyennel szállítják a vezető politikusokat. Aztán az épület elé érve látom, hogy ott áll a sötét autó – idézte fel lapunknak a vezető. – Láttam, hogy egy ismeretlen férfi csomagokat cipel a házba. Bemutatkoztam, ő is, közölte, hogy a miniszterelnök személyi titkára. Mondom, csak nem a kormányfő küldött ajándékot, mondta, hogy de igen, és közben sejtelmesen mosolygott.

Belépve érte azután az igazi meglepetés a vezetőt. A konyhából gyerekektől körbevéve Orbán Viktor sétált ki. Üdvözlés után leültek kicsit beszélgetni, a kormányfő átadta a pénzt, a gyerekeknek pedig kiosztotta az ajándékcsomagokat. A nebulók azonnal megismerték. Két kislány a szobájába invitálta a politikust, az iskolából hozott ajándékgyümölccsel, szaloncukorral kínálták. Egy kisfiú a társalgóban a számítógépnél levelezett egyik barátjával, mikor Orbán belépett. A kisgyerek azonnal megírta, hogy „képzeld, itt áll mögöttem Orbán Viktor”. A válasz, „ok, te hülye vagy”.  – Csodálatos volt látni a gyerekek örömét, ez az egyórás kitérő tényleg igazi ünnep volt – foglalta össze érzéseit a Blikknek Orbán Viktor.

blikk.hu

138 hozzászólás “Orbán Viktor látogatása a nyírteleki Kedvesházban” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Nyilván a Habony Árpi mondta neki, hogy ez egy jó PR-akció lenne.

  2. Gordon szerint:

    Ne rondíts bele a gyermekek örömébe. Még a végén az terjed el rólad, hogy rosszindulatú vagy (pedig nyilván nem).

  3. beluska szerint:

    Jó volt olvasni ezt a cikket. Bárcsak mindenkihez eljutna egyszer egy segítő kéz. Nemes gesztus volt, még több ilyenről szeretnénk olvasni, nem csak Karácsonykor.

  4. hajós szerint:

    Orbán már a Frizbiben is szerepelt. Mi jöhet még? Vacsorafőzős műsorban is lesz? Esetleg címlaplány lesz a Blikkben?

  5. Bugi szerint:

    Üvölts hajós, üvölts!

    Hol van már az ország böszméje, aki trükközött, hazudozott de még táncolt is, hogy a bandája még többet és még tovább lophasson…

  6. “A kormányfő nyírségi utazása előtt egy nappal a lánya az Index portálján látott egy rövid filmes tudósítást a nehéz sorsú gyerekekről, amely arról szólt, hogy a pénz szűke miatt idén nem látogat el a Jézuska Kedvesházba – idézte fel az előzményeket a a Blikknek a kormányfő egyik közeli munkatársa. Orbán Viktort is megérintették a látottak, ekkor döntött úgy, hogy útba ejtik a gyermekközpontot. A Fidesz a párt költségvetéséből 1,2 millió forintot szavazott meg a segítségre, sebtében munkatársaival a 25 gyereknek ajándékcsomagot készítettek össze, s azzal indultak útnak.”

    Teljesen spontán, hirtelen akció volt, csak előtte megszavaztatta az 1.2 millió forintot a fityesz kötségvetéséből!
    “hogy a bandája még többet és még tovább lophasson…”
    Ugye Bugi?! ))) 😛 (((

  7. Éva szerint:

    Ha hajósnak nem tetszik valami, akkor bontson vitorlát és ágyő.

  8. Orbánizmus az államvallás!
    “A kormányfő a hatalmát egyenesen Istentől eredezteti, és az igazában a hívei nem is kételkednek. A szemükben Orbán Viktor a kiválasztott, aki átvezeti a nemzetet a sötét, liberál-globalista jelenből egy szebb, igazabb, magyarabb jövőbe. Aki Orbánnal fordul szembe, végső soron Isten akaratával fordul szembe. Aki a kurzust kritikával illeti, – horribile dictu, erkölcsi tisztaságát kétségbe vonja – az Krisztus katonáit „ócsárolja”. Ha történetesen egyháztag az istenadta, akkor „a Világossággal szemben a Sötétség oldalára állt”, és „elárulta az evangélium ügyét”. (E sorok szerzője is gyakran megkapja ezt egyháza tagjaitól, sok esetben vezetőitől.) ”
    Vitya felismerte a lehetőséget és akkori énjével szembe fordulva a hatalmának megszerzése és megtartása érdekében manipulálja a zembereket! ))) 😛 (((
    http://hvg.hu/velemeny/20121223_Az_orbanizmus_mint_allamvallas#rss

  9. hajós szerint:

    Nem nekem kell elmennem, Éva. Orbánt kell elkergetni végérvényesen.

  10. Éva szerint:

    Az emberek világos döntést hoztak 2010-ben.
    Ha neked nem tetszik…

  11. Manitu szerint:

    Hajós: miért nem a saját, cenzúrázott honlapodon fórumozol? Ott egyedül lennél? Osztom a véleményt, hogy az összes helyesírási hibás – kisbetűs – nicknév a tiéd. Nem vagy még így is egyedül?

    Akár igen, akár nem, nevetséges vagy.

  12. Matula szerint:

    Igen Éva! Ez így szokott lenni – erről szólnak a választások! A következő választás is erről szól majd! (remélem)

  13. szigeti szerint:

    Még jó.hogy a lánya meglát valamit a neten,legalább ennyi fingja van vezírünknek a való világról.
    Hogy a többi 9.987.000 is szarban van,azt nem hiszem,hogy valaha is észre fogja venni.
    Nem tudom-de remélem-ezt a cezaromániás beállást a fotós szándékosan kapta le!?
    A Fityisz költségvetése meg a mi költségvetésünk a vezír üzemanyagköltsége meg a mi üzemanyagköltségünk.
    Akkor ki tett jót??????????

  14. Bugi szerint:

    Milyen gyorsan elfelejtetted szigeti, hogy a nagy böszme meg a libatolvaj miatt van szarban az ország.

  15. szigeti!
    Nem cezaromán!
    A zókori tógán nem volt nadrágzseb a tökmarkolászáshoz! ))) 😛 (((

  16. Perspektíva? szerint:

    Remélhetőleg sokan látták ma este az M1-en, Móricz Zsigmond: Pillangó c. regényéből készült remek filmet. E nagyszerű film bemutatta, hogy a 20-as években milyen életkörülmények voltak, és milyen, ehhez hasonló vár reánk a jövőben.
    Nem véletlen a “nagybirtok rendszerben való gondolkodás,” annak gigászi küzdelemben való kialakítása, megteremtése. Miután sem iparunk, sem egyéb szinte nem lesz, marad az a föld, amelyet ma “megszereznek” maguknak, a leendő, nem is tudom minek nevezzem illetőeket. Majd csak kitalálnak valamit, az elnevezés tekintetében, remek politikusaink, amit majdan elfogadhatóvá tesznek a “Tömegek” számára. Mi meg, ha egyáltalán még tudunk, mehetünk napszámos cselédként dolgozni. Ez az igazi perspektíva?!
    A felemelkedéshez vezető út, mint ahogyan a minimálbérből élők táborával.

    VÁTESZ minden bizonnyal többet tudna erről mondani, írni……………

  17. Vátesz szerint:

    Holnap.

  18. Vátesz szerint:

    Nem cezaromániás beállás, hanem öreges, főleg az arca.

  19. gyalog szerint:

    Retteg a szegénytől a gazdag
    s a gazdagtól fél a szegény.
    Fortélyos félelem igazgat
    minket s nem csalóka remény.

    Nem adna jogot a parasztnak,
    ki rág a paraszt kenyerén
    s a summás sárgul, mint az asztag,
    de követelni nem serény.

    Ezer esztendő távolából,
    hátán kis batyuval, kilábol
    a népségből a nép fia.

    Hol lehet altiszt, azt kutatja,
    holott a sírt, hol nyugszik atyja,
    kellene megbotoznia.

  20. Perspektíva? szerint:

    T. 19:36!
    E szép kis ország, nem csak a kiváltságosok HAZÁJA!

  21. spectator szerint:

    Hajós és társai !
    Menjetek a “csepelújság.blog-ba hozzászólni !
    Ott a helyetek !

  22. vitéz bihari Grün szerint:

    A kampány elkezdődött
    “33 titok Orbán Viktorról – hirdette magát címlapján az egyik bulvár hetilap. Orbán Viktor karácsonyi interjút ad Hajdú Péternek az egyik kereskedelmi csatornán. Orbán Viktor rajtaütésszerűen hátrányos helyzetű gyermekeket látogat meg. Orbán Viktor malaszttal teljes beszélgetést folytat a Magyar Nemzetben. Orbán Viktor áldást oszt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Mindeközben Orbán Télapó Viktor ajándékot visz a nyugdíjasoknak, a minimálbéreseknek és garantált bérminimumon élőknek, a diákoknak, a nőknek, és úgy általában mindenkinek – szigorúan a várható infláció alatti béremelésekkel.”

    Összegezve: a 2013-as év éppen olyan lesz, mint az idei volt, csak sokkal rosszabb.
    ))) 😛 (((
    http://www.stop.hu/velemeny/a-kampany-elkezdodott/1110349/

  23. robi szerint:

    http://mno.hu/belfold/itt-az-ideje-hogy-az-egyhazfinanszirozast-ujragondoljuk-1127159

    Úgy tűnik, az egyházak lassan benyújtják a számlát a politikai támogatásért cserébe. A választások közeledtével egyre inkább előtérbe kerülhet a ’45 után elvett egyházi földek kárpótlásának kérdése.
    Az persze egyértelmű, hogy a bőrt kiktől kívánják lenyúzni-
    – természetesen “emberbaráti” szeretetből.

  24. felix szerint:

    És Isten dicséretére.

  25. gyalog szerint:

    spectator rosszul érzi magát a demokraták között. Sebaj, Isten áldja! 🙂

  26. Vica szerint:

    Úgy néz ki a képen a nagyvezír, mint egy előkelő idegen. Leereszkedett kicsit a jelenlétével, de azért látszik rajta, hogy csakis a jelenlétével.

  27. felix szerint:

    Az biztató, hogy csak négy gyermek vállalta a közös fotót.

  28. Gordon szerint:

    Perspektíva megint nagyon érdekes dolgokat írt 22:34-esében.

    Jót röhögtem rajta.

  29. Gordon szerint:

    felix (12:01)!

    Ne reménykedjetek (kommentelő kommunista kommuna).

  30. nagyapó szerint:

    Gyurcsány(I) egy gyermeket talált, aki a szolnoki MSZP vezető lánya volt és Budára tévedt.
    Orbán adományozása nem téma, természetes (50ha föld a fociért).
    Micsoda különbség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Tóth Mária szerint:

    Mi van cionlibsikék, előjött a “van sapka, nincs sapka rajta”? Szánni valók vagytok!

  32. lolka szerint:

    Bugi szerint:
    2012. december 26., szerda – 17:54

    Üvölts hajós, üvölts!

    Hol van már az ország böszméje, aki trükközött, hazudozott de még táncolt is,

  33. lolka szerint:

    Éva szerint:
    2012. december 26., szerda – 19:36

    Az emberek világos döntést hoztak 2010-ben.
    Ha neked nem tetszik…
    http://www.youtube.com/watch?v=A3q945n6lio…(persze ez csak paródia)) 😛 () 😛 () 😛 (

  34. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ezt látom, hogy észt nem kaptál karácsonyra.
    Az 50ha ingyért van használatba adva. Az adófizetők pénzéből, meg milliárdok lettek ráköltve közművesítve lett ma már a többszörösét éri.
    Gyurcsány nem szavaztatta meg az adományokat mert a sajátját osztotta.
    Valóban óriási a különbség.

  35. Öreg Pöcs!
    Itt vannak a Felcsút körüli királyi és királynéi birtokok 2012 júl 31. állapot szerint!
    Szakíts egy kis időt rájuk, mielőtt marhaságokat beszélsz! 😛
    http://atlatszo.hu/2012/07/31/talpalatnyi-fold-vii-egesz-palyas-bevasarlas-felcsuton/

  36. ugró mókus szerint:

    A Miniszterelnök úr(áldasék a neve) facebook honlapjának üzemeletetése 3.700.000.-ft-jába kerül az adófizetőknek.További kiadások a vizuális adminisztrátor 2.200.000.-,beszédírók 13.000.000.-(minek ő nem tud írni?),a fotós aki őt fényképezi további 9.000.000.-Ft.Ez éves szinten 27.900.000.-Ft ezt mi adófizetők fizetjük.Tessék mondani ezt a pénzt nem lehetne másra fordítani csak úgy kérdezem?Kövér László(komcsi csökevény)felesége “főispán” lett gondolom ért hozzá(ha nem Kövérné lenne)biztos nem nevezték volna ki.Fizetése 5-700.000.-Ft körül lesz,meg az egyéb juttatások ami egy másik fél havi fizetés.Szép új “Úri világ”hej szegény Móricz Zsigmond ha élne.Persze tudom most cionlibsi vagyok.Na most már,ha itt tartunk kedves Tóth Mária másoknak is leírtam neked is leírom cionlibsi a kurva édesanyád aki a világra szart.Csak így egyszerűen!

  37. felix szerint:

    Az adomány egészen más mint a hasznot hozó piár..

  38. Tündér Ilona szerint:

    Szerencséjük van a kisiskolásoknak, hogy a tanácsadó stáb nem egy öregek otthonát nézte ki a spontán akcióra.

  39. spectator szerint:

    Dr Grűn !
    Mióta lettél Te vitéz ? És bihari ?

  40. spectator!
    Mióta megtudtam, hogy a diplomásokat meg akarják adóztatni visszavettem a zeredeti nevemet és címemet! ))) 😛 (((

  41. lolka szerint:

    vitéz bihari Grün szerint:
    2012. december 27., csütörtök – 14:54…”Grün” úr!…vigyázz!…januártól csip kell a kutyabőrbe…

  42. felix szerint:

    Lolka!
    Orbán “kutyáiba” is?

  43. lolka szerint:

    ” ugró mókus szerint:
    2012. december 27., csütörtök – 13:49″…egy kis kiegészítés a milliókhoz, de jó lenne, ha a szemellenzősök is csipegetnének egy kicsit, had táguljon a látókör…
    “Tízezrek állnak sorba az ételosztásokon Magyarországon, miközben a Fidesz vezetői dőzsölnek- kezdte sajtótájékoztatóját Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerint 2012 tündérmese helyett rémálom lett. Olyan év, amelyben már nemcsak a munka nélkül élők, hanem a dolgozók is nyomorognak.

    Ráadásul a negatív folyamatok nem értek véget, az újabb Orbán-Matolcsy csomag minden magyar embert 85 ezer forinttal sújt. Ez egy átlagos négyfős család esetében megközelíti a 350 ezer forintot a jövő évben. Török szerint sajnos idén is elmondható a rossz vicc, mely szerint 2012 átlagos év, amely ugyan rosszabb a megelőzőnél, de még mindig jobb, mint a következő.

    A politikus elmondta, hogy újabb elbocsátások várhatóak, amit nem akarnak látni az ország vezetői az “Audik szélvédője mögül”. A Fidesz újabb és újabb megszorításokat szavaz meg – folytatta -, közben pedig a vezető politikusok hozzátartozói zsíros állásokat kapnak. Kövér László felesége például a jövőben havi 6-800 ezer forintot keres majd. A negatív példák között említette a kormánypárti Jakab Istvánt, aki a képviselői fizetésén túl 8 millió forint lakhatási támogatást vett fel az elmúlt hat esztendőben. Török szerint a dolog mindenképpen etikátlan, de az sincs kizárva, hogy jogszerűtlen is. Jakab ugyanis -állítólag- évek óta nem járt abban a lakásban, amelyre felveszi a költségtérítést” http://www.stop.hu/belfold/orban-ajandeka-tundermese-helyett-remalom/1110445/

  44. felix szerint:

    Annyira spontán volt a látogatás, hogy az ajándékok megelőzték Orbánt.
    A videó szűkre vett képei mindent elárulnak.
    Vakuljatok parasztok.

  45. vitéz bihari Grün szerint:

    Van munkám, de huszadikától már szinte éhezem
    “Magyarországon milliók vannak, akik napi nyolc órát vagy még többet dolgoznak, de megfeszítve sem tudnak kijönni a fizetésükből a hó végéig. Marad a nadrágszíjhúzás, a kölcsönkérés, a “valahogy elvegetálás””
    http://hvg.hu/gazdasag/20121227_Ho_vegen_mar_csak_a_halapenzbol_jut_kajar

  46. nagyapó szerint:

    Sokan azt hiszik, hogy a felcsúti fociakadémia Orbán Viktor exkormányfő, Fidesz-elnök saját biznisze. Ebből következően azt is sokan gondolják, hogy a felcsúti komplexum valójában a politikus hosszú távú anyagi befektetése, amely idővel busás hasznot hoz majd neki.
    – Már a kiindulópont hibás, mert az akadémia nem üzleti vállalkozás – szögezi le Orbán Viktor – A létesítmény alapítványi formában működik, ami azt jelenti, hogy ide csak betenni lehet a pénzt, de kivenni nem. Ha az akadémia üzemeltetése a jövőben nyereséget hozna, azt teljes egészében csak a létesítmény fejlesztésére, a kollégium üzemeltetésére, esetleg újabb akadémiák vagy alközpontok kialakítására lehetne fordítani. De a nyereségességtől még messze vagyunk. (Népszabadságonline)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  47. vitéz bihari Grün szerint:

    Öreg farok!
    “Sokan azt hiszik, hogy a felcsúti fociakadémia Orbán Viktor exkormányfő, Fidesz-elnök saját biznisze.”
    Ha zOrbán mondja, hogy nem, akkor DE! ))) 😛 (((

  48. hajós szerint:

    nagyapó, egy 2008-as cikket idéztél. Csöppet elavult.
    A kormányváltás óta rengeteg közpénzt folyattak át Orbán magánalapítványába.

  49. felix szerint:

    Szemétláda!
    Az a terület amin a létesítmény van Orbán tulajdon.
    Tudod, hogy ez mit jelent?

  50. ugró mókus szerint:

    Ezen már egyszer vitatkoztunk,ha egyszer magánalapítvány miért is dől oda az állami pénz.Már többször fel tettem a kérdést ezen az oldalon miért kell támogatni alapítványi illetve magánkézen lévő sport klubokat,egyesületeket.A Miniszterelnök úr(áldasék a neve)-tudom kis betű,nagy betű-azt mondja nem üzleti vállalkozás az akadémia.Akkor tessék mondani az onnan kikerülő(felnevelt)játékosokat ingyen vihetik el más klubok?Miért is sertepertél az akadémia környezetében egy Mezey György aki csúnyán lejáratta magát a Bozsik programmnál?Sajnos több nagy múltú egyesület is van amelyek valahogy kiesnek a kormány látó köréből.Miért is?A kerületről pedig,ha kerület mindenkori vezetése annyira szívén viseli a kerület sportját miért nem lobbiznak jobban érte,a mindenkori kormánynál,mint ahogy teszik ezt máshol

  51. Perspektíva? szerint:

    Mezey már a Vidivel megnyert bajnokság óta nem “sertepertél” még a környéken sem, mert szakmailag nem tudott egyetérteni (finoman fogalmazva) a Főnökkel. Ezért hát hozta Souzát!

  52. Perspektíva? szerint:

    Gordon, gordon, soha sem fogsz felnőni.
    Vagy talán az összes eddigi megnyilvánulásaidat, a komédiázás kategóriájába soroltad?
    Számomra nem kétséges! A szereped, de okosabban nem lehetne? Kinek mennyit adott az ÚR.

  53. Perspektíva? szerint:

    T. VÁTESZ!
    Ma van, a tegnap ígért holnap. Látom van még néhány óra.

  54. Mari nénye szerint:

    Ez mindig így is volt,de akkor még nem PR-nek hívták! A kádári időkben minden látogatásnál új ruhát kaptak a dolgozók és minden egyebek….

  55. Vica szerint:

    A felépítmény annak a tulajdona, akinek a földjén áll. Ha pl. a szomszéd megengedi, hogy egy kacsalábon forgó vellát építs a telkére, akkor építettél a szomszédnak egy ingatlant, aki köszöni szépen. Szóval mehet a pénz dögivel a fociakadémiába, és lehet az akadémia bármilyen alapítvány tulajdona, ami ingatlan formájában a telekre épült, az bizony a föld tulajdonosának birtokában van.

  56. ugró mókus szerint:

    Perspektíva?
    Azt nem tudtam,hogy Mezey-t még Felcsút környékéről is elzavarták,sőt azt sem,hogy a Főnökkel nem értett egyet.Ez legyen az ő baja.Sebaj ott van neki az UEFA licenc-es edző képzés amit gründolt magának.

  57. ugró mókus szerint:

    Vica!
    Kár volt leírnod ezt mert egyéni képviselői indítványban módosítani fogják.Tehát ha jól értem a telek a Miniszterelnök úré(áldasék a neve)-tudom kis betű,nagy betű-neki illetve családjának ennek fenntartása egy fillérjükbe sem kerül,hiszen kapják az állami támogatást magyarán mi adófizetők “be tesszük a pénzt” copyright by Miniszterelnök úr(áldasék a neve)-tudom kis betű,nagy betű-vagyis a magyar állam,azaz mi tartjuk fenn a foci akadémiát plusz még a szülők is akiknek gyermekeit ott oktatják hiszen valamennyit neki is fizetni kell gondolom tagdíj meg egyéb.Na ez a nem semmi és folyik a parasztvakítás.Az nem úgy van,hanem mi látjuk rosszul.Közben meg úgy van.

  58. Vica szerint:

    Miért is módosítanák? Nagyon sokaknak van már közülük egyre nagyobb földterülete, az ötlet pedig, ami az alapítványi építkezéseket illeti, nagyon kifizetődő számukra, nincs érdekükben változtatni rajta. Az pedig, hogy én ide leírtam, Mi-kié, hát annak nincs jelentősége, hiszen Ők a jog ide vonatkozó részeit nem most, tőlem ismerik meg. Hidd el, semmi sem történik véletlenül…

  59. ugró mókus szerint:

    Vica!
    Ezekkel én is pontosan tisztában vagyok.A baj az hogy mások ezt nem hiszik el illetve az mondják ez mind hazugság!Majd kijózanodnak,de akkor már késő.

  60. Bugi szerint:

    Látom lakó az összes nevével fórumozik. Szerencsétlen kommancsoknak erre ment el a karácsony 🙂

  61. Tóth Kati szerint:

    8 évig hagytuk,hogy lopjon,pusztítson a gyurcsány-bajnai féle banda.Eltelt azóta másfél év.És a kommunista nyalógépek számon kérik az új kormánytól,akit ők nem szavaztak meg,hogy miért nincs itt még a kánaán.Na ez az igazi suttyó demagógia.Remélem nem fogják még egyszer a hazámat a nyomorba dönteni.Azt olvastam a minap egy könyvben,hogy a szocializmus a nácizmus folytatása volt.Ne hagyjuk, hogy a bolsik még egyszer visszajöhessenek és pusztíthassanak a hazánkban!

  62. ugró mókus szerint:

    Tóth Kati!
    Te nem vagy véletlenül szőke?Tényleg minden el hiszel?Ehhez csak gratulálni tudok.Keserves lesz az ébredés.

  63. felix szerint:

    Kati Tóth!
    Mi volt a te családod a szocializmus előtt?

  64. Vica szerint:

    Értem. Szóval Magyarország a Te hazád, kedves Kati. Mindenki más pedig, aki nem olyan fanatikus FIDESZ hívő, mint Te, azok számára kilátástalan helyzetet kell teremteni ebben az országban, és csak két lehetőséget biztosítani számukra. Vagy éhen döglenek, vagy eltakarodnak a Te hazádból. Ugye? Mert ez az ország csak és kizárólag azok hazája lehet, akik a Te, pontosabban a vezéred álláspontját képviselik. “Aki nincs velünk, az ellenünk van”? A többi ember ott rohadjon meg, ahol van. Azok tulajdonképpen nem is emberek. Nem létezik más nézőpont, csakis a FIDESZ-é, mert minden más a rohadt szemét komcsiktól, pontosabban az ördögtől való. Így gondolod? Elérkezett hát egy újfajta inkvizíció itt, a XXI. században, ahol nem kerékbe töréssel, kínpadon vallatással, vízpróbával és boszorkány égetéssel szabadulnak azoktól, akik nem szimpatikusak valamiért. Nektek sokkal kifinomultabb módszereitek vannak…

  65. felix szerint:

    Vica!
    Katikát nem az eszéért szeretjük. 🙂

  66. Vátesz szerint:

    Perspektíva, a magyarságra sokkal rosszabb sors vár, mint az elmúlt évszázad huszas éveiben, ha nem tesz a sorsáért semmit sem! A földet megszerzők strómanok, az erőforrásokat nem maguknak, hanem a fajtájuknak gyűjtik! A 21-dik század palesztínjai magyarok lesznek, mert a mostani palesztínokkal nem birnak a szaporaságuk miatt!
    “Népnélküli területet a területnélküli népnek” – szólt a hajdani óhaj, amely azonban a Balfour-nyilatkozattal gellert kapott, mert Palesztína nem volt népnélküli terület. Magyarország viszont az lesz, a népszaporulat az utolsó előtti helyen van Európában, csak Lettország van mögöttünk. Egy nőre számítva 1.3, beleszámítva a hazai magas cigány szaporulatot is. Egy ország 2.5 alatt lassan elfogy. Ezt gyorsítani is lehet, a fiatalok külföldre csábításával, az élelmiszerek szennyezésével, ami növeli a rák gyakoriságát. A KÁRPÁT-ERŐD ÚJ GAZDÁT VÁR. Szerintük.
    Szerintem meg, ha a miénk nem lehet, akkor a másé se legyen! Ezt is meg lehet oldani!
    A magyarságot új pályára kell állítani, van egy kidolgozott elmélet, Talmudnak hívják, azt kell magyarra áttükrözni! Az tiszta törzsi társadalmat ír le, nekünk is arra kell visszaállni! A föld, a víz és minden erőforrás a családé, a nagycsaládé, a nemzetségé, a törzsé kell hogy legyen! Magyar az, aki oda születik, vagy valamely okból a törzs befogadja! “Minden magyar felelős minden magyarért”, eddig az ismerős mondás Szabó Dezsőtől, amit kiegészítek “egyetlen magyar sem felelős egyetlen nem-magyarért sem!”
    Természetjogi alapvetés: Minden élőlény elsősorban a saját utódaiért felel, fajtársaiért legfeljebb annyira, amennyire a kölcsönös együttműködés a saját maga és utódai fennmaradását biztosítják. Minden más egyed táplálék-konkurrensnek számít, azaz versenytárs, tehát ellenfél.
    A csoportban élő lények rendszerint genetikailag rokonok, az embernél ez családi csoport többgenerációra visszamenő rokontudat miatt kibővül egészen a törzsi szintig, s az egyednek evolúciós előnyt jelent a szélesebb szintű együttműködés mind a táplálékszerzés, mind a biztonság szempontjából. Viszont semmi sem indokolja genetikailag nemrokon, konkurrens egyedek, csoportok részesítését a rendelkezésre álló erőforrásokból. Ez veszélyezteti az adott populáció fennmaradását, azaz ez a tevékenység az adott csoport szempontjából kontraproduktív. Civilizációs fogalommal: hazaárulás! A mai világ ezt tükrözi, látszanak a vesztésre álló csoportok, s kirajzolódnak a nyertes csoportok is, amelyek populációja viszont akkor fog összeomlani, ha a gazdanép elpusztult! Magyarul, a kutyabolha éhenhal, ha a kutya kimúlik, feltéve ha nem talál újabb kutyát (azaz gazdanépet)!
    A magyarságnak akkor lesz jövője, ha teljesen a saját munkájára és hazája természeti forrásaira támaszkodik, s elhajt minden idegen élősködést!
    A földtulajdonnál meg nem az a lényeg, hogy most ki szerzi meg, mert a germánokat sem érdekelte a rómaiak birtoklevele! Az ilyen papírok addig érnek valamit, amíg az emberek azt valamennyire elfogadják.
    Én, Vátesz a jövőre nézve azt mondom, hogy majd megköszönjük az adott pillanatban a földet és más termelőeszközöket birtoklóknak, hogy megőrizték a NÉP VAGYONÁT, s közösségi, családi, nagycsaládi, nemzetségi, törzsi, községi, közbirtokossági, vagy éppen nemzeti tulajdonba vesszük! A birtokosok meg eggyek lesznek közülünk, mert közösen vagyunk erősek, mint a vesszőköteg (fasces)!

  67. felix szerint:

    Vátesz.
    Ez még az olyan állatokra is veszélyt jelent mint amilyen te vagy.
    Az viszont biztos, hogy téged az elkorcsosulás már nem fenyeget.

  68. Vátesz szerint:

    Felix, téged nem Perspektívának hívnak, neked még perspektívád sincsen! Te táplálék-konkurrens egyed vagy, így ellenfél.

  69. felix szerint:

    Akinek nincs perspektívája az gyűlölködik és másokat okol miatta.
    Bár nem vagyok táplálék, de azért bekaphatod.

  70. Vátesz szerint:

    Buta vagy, én táplálék-konkurrens írtam, ami az azonos erőforrásra nézve versenytársat jelent. Érv híján a szokásos trágárságba menekülsz!

  71. felix szerint:

    Ok elnézést a félre értelmezésért.
    Akkor a táplálék konkurenseknek nincs perspektívája?

  72. Vátesz szerint:

    Neked nincs perspektívád, mert én a hozzászólást Perspektíva többszöri kérésére írtam!

  73. Vátesz szerint:

    Felix is lehetne vátesz, ha leírná a véleményét Magyarország jövőjéről, s az itt Perspektíva által fölvetett földkérdésről, és nemcsak bohóckodna itt a csepelinfón, meg köpködné mások véleményét és személyét!

  74. felix szerint:

    Milyen földkérdésről beszélsz, mert nem mindegy.

  75. Vátesz szerint:

    Menj vissza és olvasd el Perspektíva, meg az előttelevők hozzászólásait! Én mindig az elejétől olvasok végig egy topikot.

  76. felix szerint:

    Kb. Öt évvel ez előtt leírtam és elküldtem az MSZP.-nek a termőföldekkel kapcsolatos elképzelésemet.
    A lényege röviden.
    A termőföldekre -ezen túl- földekre A Nemzeti Földalapnak legyen elővételi joga-
    A bérleti jog váljon piaci értékké, azaz képezhesse adás-vétel tárgyát.
    Így a föld tulajdonosa amely ez eseteben az állam és a föld birtokosa a bérlő elválik egymástól úgy, hogy a tulajdonos a mindenkori állam.
    A bérleti jog lejárta után a földet az állam adja ismét bérbe.
    A bérbeadási idő és a bérleti díj megállapítása a szakmai egyeztetések dolga.
    A nem művelt földeket az állam térítésmentesen visszavenné.

  77. Perspektíva? szerint:

    T. Vátesz
    Remek teoratikus gondolatokat fejteget a jövőnket illetően. Az, hogy a magyarságra milyen jövő vár, afelől nem sok kétségem támad.
    Mindenekelőtt társadalmi méretű kohézióra volna szükség, amelynek jelei nem éppen ebben az irányban mutatkoznak. (Babits M.) Sajnos az elmúlt évtizedekben tendenciózus jelleggel alaposan sikerült a nemzetet kifárasztani, leépíteni stb. A sok csalódás, az életkörülmények egyre inkább való beszűkülése ma már igen komoly belső feszültségeket hoznak egyre nagyobb terjedelemben a felszínre. Kérdés van-e még annyi akarat, energia a társadalomban, hogy képes legyen egy katarzis szerű, ne adj Isten traumatikus esemény következtében való megújulásra? Őszintén mondom ma e megújulásnak egyértelmű jeleit én nem látom. Van-e olyan érdekszövetség, akarat, hogy a magyarságnak is megfelelő pályán elindulhassunk, egy nagy arányú társadalmi támogatottság révén. Ehhez sajnos a tudatosan “eléggé leépítettekkel” kicsi az esély.
    Mielőbb fel kellene emelkednünk elsősorban lelkületileg, tudatilag, mentálisan,de még
    fizikailag is. Ezért mindenekelőtt minőségi oktatásra, nevelésre és igen kemény szakadatlan munkára lenne szükség.

  78. Princess szerint:

    Perspektíva:
    Ha nincs kétséged a magyarság jövőjét illetően, akkor nincs is semmilyen kérdés, nem?

  79. Perspektíva? szerint:

    Rodin mondja: “A szép (a jó) mindenütt ott van, nem rajta múlik, ha nem vesszük észre.”

  80. Vica szerint:

    Szerintem Felix termőföldekkel kapcsolatos elképzelése piszok jó. Viszont 5 éve az MSZP volt kormányon, ha jól emlékszem, és nem sokat tettek az ügy érdekében. A mostani kormánynak pedig még inkább nem áll érdekében a termőföldek államosítása, hacsak nem fergetegesen jó pénzért, hiszen nem híresek arról, hogy a jövő, a köz érdekében adjanak valamit abból, amit végre megkaparinthattak maguknak. Talán egy következő kormány képes lehet megtenni valami hasonlót. No nem azért, mert Ők különbek lesznek, hanem azért, mert máséból sokkal könnyebb adakozni. Sajnos a világot az érdekek vezérlik, és amíg ember az ember, úgy hiszem, nehéz elképzelni, hogy ez másként is lehet.

  81. felix szerint:

    Vica!
    Nem az a baj, hogy nem tettek semmit, hanem az, hogy nem írták meg, hogy miért nem.
    Lehet, hogy az ok elfogadható, de az biztos, hogy így nem lehet együtt gondolkodni és ez baj.
    Köszönő levelet én is kaptam.

  82. Vátesz szerint:

    A magyarok többek szerint két nép összeolvadásából keletkezett, a 90%-át kitevő, huszonötezer év óta a Kárpát-medencében élő, magyarul beszélő népesség, amely genetikailag a ma is mellettünk élő népekkel, ukránok, horvátok, stb. rokon, illetve a 10%-ot kitevő, évezredekkel előbb keletre kirajzott, majd Árpád vezetése alatt visszatért, kettősnyelvű (török, magyar), harcias honfoglaló magyarok. A habitusukat mindkét népnek őrzik a magyarok, 90%-unk beletörődő, megalkuvó lelki alkatú, míg 10%-unk harcias, hőbörgő, tettrekész, szabadságszerető. Semmi véletlen sincs abban, hogy az utóbbi habitusúak emelkedtek nemesi társadalmi pozícióba, amely a lakosság cirka 10-edét tette ki. A belenyugvók süllyedtek jobbágyi jogállásba. Népünk sajátos összetartozását jelzi, hogy itt nem volt jákobinus népírtás, a nemesség önszántából osztozott jobbágy magyar testvéreivel az alkotmány rózsaszirmain és tövisein is, hogy Petőfit idézzem. A társadalmi mobilitást jelzi, hogy paraszti sorból is került magyar bíborosi pozícióba, s majdnem pápa is lett (Bakócz Tamás), s bármely közrendű nemességet kaphatott, ha jól forgatta a kardot a török időkben. Az eszes parasztgyerek ősei is.
    A magyar jövőt azoknak kell megoldaniuk, akiknek fontos a haza. Akik inkább elmennek külföldre jobbágynak, azok menjenek! A magyarság a tatárdúlás után is talpra állt, a jövőben is talpra fog állni.

  83. felix szerint:

    Vátesz!
    Amennyiben jól tudom a genetikai kutatások mást mutatnak.
    A honfoglaló nép és a vezetőik genetikailag nem tartoztak egy csoportba.

  84. Vátesz szerint:

    Olvasd már el, én is ezt írtam! A magyarság nagyobb része genetikailag a mellette lakó népekkel rokon. A 10%-ot kitevő, keletre vándorolt nép keveredett a Kárpát-medencétől Koreáig terjedő eurázsiai sztyeppe népeivel, így lett kétnyelvű is. Mellesleg az egész sztyeppét a szkíta-kelta-hun és még sok más néven emlegetett népek lakták, amelyek végső soron Európa őslakosai. A különféle szláv népek is ezek, s különböző betelepülő indoeurópai törzsek összeolvadásából keletkeztek, ahol a nemzeti különbségek a különféle rátelepülő, uralkodó indoeurópai kisebbségtől származnak. Itt például történelmi tény a varégok (vikingek) rátelepedése az ősnépességre, amely utóbb a kialakuló nép (Rusz) nevét is adta. A rátelepülés a brit szigeteken több hullámban zajlott, a rómaiak még az őslakos kelta piktekkel harcoltak, kelták a velsziek, a skótok, az írek is. A kora középkorban a kelta-római keveréknépre hódítóként rátelepedtek a tulajdonképpeni angol/szász törzsek, megalapítva Essex, Wessex stb. királyságokat (keleti szász, nyugati szász, stb.) A folyamat a norman (hajdani vikingek addigra már franciául beszélő normandiai utódai) hódítással 1066, Hódító Vilmos, fejeződött be. Nem csoda, hogy az angol nyelv még Shakespeare korára sem stabilizálódott annyira, hogy azt egy mai angol megértse. Európa kontinentális részein élő népek is őslakos kelta/szkíta és különféle indoeurópai törzsek összeolvadásából keletkeztek, ezért van az hogy a genetika és a nyelvészeti kutatások szöges ellentétben állnak egymással. Mellesleg az Appenin-félsziget őslakosai az etruszkok is szkíta népek, s rovásírásuk a magyarokéval rokon.

  85. Perspektíva? szerint:

    T. VÁTESZ!
    Köszönöm, hogy olyan mélyreható fejtegetésekbe ment bele, amely sokak számára a történelmet, de az esetleges kiutat is magában foglalhatja.
    Úgy érzékelem, sokakkal ellentétben, hogy Ön egyre inkább átveszi, -teljes joggal, hiszen felkészültsége, tudása erre predesztinálja,- azt a fajta küldetést, amelyet már sajnos mások feladtak. A jövőbe vetett hit mindig is érdekelte azokat az embereket, akikről a 19:44-ben is fejteget. Azért utaltam magam is többek között a 23:30-ban a “leépítettekre, a sok mindent feladóakra,” akik már a mának is alig, alig képesek élni. Ilyen vitalitással rendelkezőekkel, jövőről, annak építéséről nagyon nehéz beszélni. Nem véletlenül emeltem ki, ha úgy tetszik sarkalatos pontjaként a felemelkedhetőség alapvető elemei közül: “lelkületi, tudati, mentális, de még fizikai fejlesztést is. Azaz a minőségi nevelés (családok fontos szerepe), oktatás, és igen kemény kitartó, következetes munkára lenne szükség. Ehhez viszont a társadalomban elengedhetetlenül szükséges, indokolt a morál, a tisztesség, a becsület alapvető elemeinek helyreállítása.
    Homokra várat építeni………..

  86. Vátesz szerint:

    Én még nem láttam olyan parasztot, aki egy aszályos év után nem vetett! A tétlenségre ösztönző kétségbeesés nem a magyar paraszt sajátja! Ezért is vállalom a magam által magamnak adott eszes parasztgyerek nevet, az én felmenőim még soha nem unatkoztak! Akinek két épp keze van az nem esik kétségbe! Olyan szarvasmarhát sem láttam, ahol az egyik elfoglalta volna a legelő felét, az összes többi meg legeljen a maradékon! Ezért hívatkozok a természetjogra, ami a természetben nem törvény, az az embernél is csak jogi csinálmány! Aki a mi hazánkat magáénak akarja, soha ne érezze magát biztonságban. Mi visszaveszük ami a miénk volt, akár földről, akár szabadságról legyen szó! A jobbágylelkűek meg mehetnek cselédnek külföldre, ha akarnak!
    “Adjatok egy fix pontot és kimozdítom a Földet a helyéből.” – mondta Arkhimédész.
    Adjatok nyilvánosságot és kimozdítom a lelkeket a tespedtségből – mondom én.

  87. felix szerint:

    Vátesz!
    Rombold le az emberi társadalmat, mert különben “hamis” gyöngyöt árulsz.

  88. Vátesz szerint:

    Felix, a mai nyugati civilizáció bukásra áll. Utat tévesztett 1789-ben, amikor a terror útjára lépett. Köszönje meg azoknak, akik akkor erre az útra léptették!

  89. felix szerint:

    Csekély történelmi tudásom alapján mondom, hogy a nagy civilizációk alapja a terror és annak különböző formában való megjelenése.
    A mai civilizációké is. Nem feltétlen fegyveres konfliktusokban jelentkezik.
    A fogyasztói társadalomban a terror célja a fogyasztás és a növekedés, melynek hatása keményen befolyásolja a demográfia alakulását.

  90. nagyapó szerint:

    Az őstörténetet, többezres gyűjteményem, adataim alapján kicsit módosítanom kell. Csak pontokban foglalom össze, néhol teszek csak megjegyzést.
    – A teremtés a Pilisben történt, ott volt a paradicsom. Az erre utaló nyomokat komoly történészek még keresik.
    – A vízözön után Noé bárkája a Prédikálószéken akadt fenn. Találtak régi deszkákat (rosszindulatúak szerint tótok faragták, de ez nem hiteles). Ellenben ott a Zsidó rét, ami ősi nyelvemlék (ott a Kálvária domb is, de az egy történelmi hajtűkanyar a kabarokkal).
    – Innen ágaztak el a népek (magyarok) a következő irányokba: 1 Itália – etruszkok, 2 Irak – sumérok, 3 finn-ugorok, de ezt sokan cáfolni akarják, azonban nélkülük nem teljes a kör, 4 kelták,baszkok (népnyelvünkben sok a baszk-hoz hasonló kifejezés van), 5 hunok.
    – Ezután megtörtént a visszatérés, gótok, vandálok, fehér- hunok, avarok, magyarok.
    Ez az emberiség és a magyarok hiteles története, mindenki, aki mást ír, hazudik, lop, csal, stb.
    Hogy ennek mi köze Orbánhoz? Semmi, de itt így szokás.

  91. felix szerint:

    Szemétláda!
    :))))))))))))))))))))))))))))))))

  92. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Szókincse szinte “aranyi” (tudja Arany János, nem Karinthy).
    Apropó, nem számolt be sógornője elvett özvegyi nyugdíjáról! Akkor is hazudott. Erre mondják a kínaiak „elvesztette arca fényét”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  93. Vátesz szerint:

    Az 1789-ben terrorral kezdődő új világ nem egy nagy civilizáció kezdete, hanem egy nagy civilizáció vége! Ami utánna kezdődött, az az emberi civilizáció szégyene! Akik egymillió keresztényt lefejeztettek, megágyaztak a hatmilliós visszavágásnak! Robespierre és társai nem Ábrahám kebelére, hanem a gajdeszba kerültek! Az állítólagos “fenntartható fejlődés” társadalmához 2Milliárd ember bőven elég. Hogy a többivel mi lesz, azt a Trilaterális Bizottság és a Bildenberg-csoport urai nem mondták meg! Mi magyarok ebből az új világból szeretnénk kimaradni, inkább kukoricát kapálunk a magunk földjén!

  94. felix szerint:

    Szemétláda!
    Olvass utána.
    És várom a sorszámot, inkább azzal foglalkozz mert megáll a bolt és akkor neked kell kiszolgálnod az iparosaidat, akiknek sikerült egy új adózási formát kreálnotok. Minden szentnek ………
    Félix nem felejt.
    A leírt hülyeségedet honoráltam. Mi a bajod?

  95. Vica szerint:

    Nohát, hogy itt mennyit tanul az ember. Úgy látszik, csupa történész, régész, genetikus tudós van a csapatban. Mi a fenéért fizetni az egyetemekért, csak ide kell ültetni a gyerekeket, és mindent megtudnak a világ, az ember teremtésétől kezdve a mai csoda létrejöttéig. Talán itt kötődik Orbán Viktor a témához, mi szerint a diákság 40 %-ának, akik arra a bizonyos 16, állam által nem finanszírozandó felsőoktatási intézménybe szerettek volna tanulni, van egy új perspektíva. Csak ide kell csalogatni Őket valahogyan…

  96. felix szerint:

    Vátesz!
    Itt befejeztem veled.
    Minden út ehhez az őrületedhez vezet.
    Sem cigányozni sem zsidózni nem vagyok hajlandó, mert nem alázom mag vele a nemzetem.
    Te csak tett nyugodtan, mert demokrácia van.

  97. felix szerint:

    tett= tedd

  98. felix szerint:

    Vica!
    Ne légy hálátlan.
    A szemétládától megtudhattad, hogy Ádámot és Évát a Pilisből űzte ki az Úr.
    Valdd be, hogy ezt eddig nem is sejtetted

  99. Vica szerint:

    Tudtam, csak nem sejtettem :). Egyébként én szeretem Váteszt, még ha nem is egyezik a világnézetünk. Szerintem az az álláspont, melyet képvisel a meggyőződése, és szívvel-lélekkel vallja, hiszi, hogy igaza van. Érzem, hogy jó lelkű, rendes ember, és nem hinném, hogy képes lenne ártani bárkinek is. Sokféle embert ismertem már, sokakhoz kellett alkalmazkodnom a különbözőségünk ellenére, és tulajdonképpen érdekesnek tartom, megismerni a másként gondolkodó emberek álláspontját, hogy miért épp azt az utat választotta, amelyen jár. Érdekes itt ez a fórum is, hiszen sokan vagyunk itt különböző nézőpontokkal, és ahány ember, annyiféleképp látja ugyanazt a világot. Szeretném megérteni, hogyan lehetséges, hogy olyan sokan, általam tisztelt, nagyra becsült emberek miért csatlakoznak olyan társaságokhoz, melyek számomra teljesen idegenek, ha úgy tetszik, nem tudom azokat elfogadni.

  100. felix szerint:

    Vica!
    Én kimondottan nem szeretem a Váteszeket, mert látszólag normálisan indul az eszmecser, de a végén mindig a zsidók világellenes összeesküvéshez jut el.
    A tudása ezért nem ér semmit mert a cél is gyakorlatilag egyenlő a semmivel.
    Ami meg a legnagyobb paradoxon, hogy szívesen csinálna “zsidót” a magyarból a Talmud valamiféle installálása által.
    Azt képzeli, hogy vissza lehet menni a múltba.
    Használni akar, de a legkártékonyabbak közé tartozik, szerintem.
    Nekem ez a tudás ördögi, de magánügye.

  101. Vica szerint:

    Ezek a nézetek erőteljesen terjednek a youtube-on, küldözgetik őket e-mail-en fűnek-fának-gyöngyvirágnak. Olyan hihetően adják elő az egészet, hogy sok, kimondottan intelligens, jóravaló ember elhiszi. Ismerek olyan embereket, akik igazán meleg szívű, igazán jó emberek, és küldözgetik nekem egyik videót a másik után, hogy higgyem el, veszélyben vagyunk. Tudom, hogy veszélyesek ezek a megtévesztő propagandafilmek, hiszen nagyon sok ember bedől nekik, és jobbra érdemes emberek lelkét fertőzi meg. Tudom, hogy annak idején Hitlert sem vették komolyan, és hány szerencsétlen, ártatlan ember, kisgyerekekkel együtt haltak meg miatta. Ennek ellenére, vagy ezzel együtt azt mondom, nem szabad eltaszítani magunktól Őket, hiszen nagy részük igen jó ember, csak félre vezették Őket. Kell lennie megoldásnak arra, hogy felébredjenek, és lássák, mennyire manipulálják Őket…

  102. felix szerint:

    Vica!
    Tudod a vírusok zöme bennünk él és addig nem képesek ártani amíg nem borul fel a biológiai egyensúlyuk.
    Ezt az egyensúlyt kell védeni. Minél “intelligensebb” egy vírus annál veszélyesebb az emberi szervezetre.
    Sajnos ez életkörülmények romlása a vátesz vírusnak kedvez és ezért nem számít, hogy szimpatikusnak tűnik vagy sem, veszélyes érintkezni vele, mert a butaság és éppen a szolgalelkűség terjesztői.

  103. Vátesz szerint:

    Vátesz nem vírusokat terjeszt, hanem mémeket gyárt saját kútfejéből, s útnak indítja azokat. Én még soha nem fordultam ötletekért senkihez, viszont adtam másoknak. A szolgalelkűség tőlem aztán messze áll, én parasztgyereknek születtem a Kunság mezején, a parasztnak pedig senki sem parancsol, csak az időjárás meg az Úristen! Nekem egy felmenőm sem volt jobbágy, mert a Jászságban meg a Kunságban szabad emberek laktak, nekem is volt ősöm, aki jól forgatta a kardot. Én szabad vagyok, mert a lelkem szabadnak született. A politikai korrektek a szolgalelkűek, s mivel a nemzet ellenségeit szolgálják, a pokol szolgái!
    Kedves Vica, kérdezd már meg Felixet, tett-e valamit azért a szegény nyugdíjasért, akit párttársa, G. Gábor ügyvéd úr kifosztott! A csepelinfón összesen ketten voltak, akik hajlandók lettek volna segíteni neki, kár hogy már meghalt. Csókoltatom az összes érzékenyszívűt, akik viszont csak szóban szolidárisak! Nem lesz magyar feltámadás, amíg a magyar össze nem fog! Igaz sokan tesznek is azért, hogy a nemzet soha fel ne ébredjen!
    “Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz,
    Soha többé nem lesz ébredésed,
    S ha ébredsz is, annyi időd lesz csak,
    Míg nevedet sírkövedre vésed!”
    Petőfi Sándor, A nemzethez

  104. felix szerint:

    Vátesz nem vírusokat terjeszt, Vátesz maga a vírus.
    Az lehet, hogy paraszt ember gyermeke, de ő már rég nem paraszt.
    Akinek rögeszméi vannak az nem szabad.
    Vátesz egy guszta falat a moslékos vödörben.
    Az adakozás meg magán ügy és nem arra szolgál, hogy nyilvános érdem legyen belőle.
    Sajnállak Vátesz, mert nem fog sikerülni rabszolgát csinálnod a magyarból.
    Ha paraszt gyerek voltál akkor tudhatod, hogy galádság másoknak azt a sorsot amit te otthagytál.

  105. felix szerint:

    Kimaradt: szánni

  106. Vátesz szerint:

    Parasztnak lenni, maga a biztonság! Szántani kell, vetni meg aratni! A többit elvégzi a Jóisten! Ha éhes, bemegy a spájzba és levág egy szelet kenyeret, darab szalonnát, kolbászt. S persze, nem feledkezik el, hogy a moslékot odaadja a disznónak. Azt a moslékot, amit a szép új globális világ trilaterista és bildenberges urai a népnek szánnak!
    A parasztnak egy ellensége van, a kufár! Aki közte és a magyar vásárló között áll, aki haszonnak többet szed, mint amennyi a parasztnak jut! Aki ezt ki meri mondani, az meg az antiszemita! Nem Vátesz tehet róla, hogy bármely helyen ahol pénz csorog, mindenütt zsidóba botlik! Vátesz nem érti, bár parasztgyerek, miért nem látott még soha zsidót kapálni!

  107. robi szerint:

    Igaza van Vátesznek, bár az idő némileg módosítja elméletét.

    Föld – és TSZ – híján a paraszt előbb-utóbb majd az új földesúrnál kapálhat, havi 47 ezerért. És nem lesz gondja a kufárokkal.

  108. felix szerint:

    A sok hülye paraszt valahogy mindig úgy érezte, hogy nyomorog.
    A városi okos parasztgyerek meg azért okos mert városi.
    Röhögnöm kell.
    Bár ami a zsidó CBA illeti lehet, hogy igaza van. Már amennyibe zsidó lett attól, hogy a vevő és a termelő közé ékelődött.
    Hamis gyöngyöt árulsz hazug szóval.
    Egyszerűen antiszemita vagy olyan aki elméletet gyárt a szemétségéhez.
    Nem vátesz csak valaki aki mérgezni akarja a fiatalokat a szemét eszméivel.

  109. ugró mókus szerint:

    felix!
    Nem antiszemita fasiszta söpredék!

  110. felix szerint:

    Nekem hiába dumál.
    Az elsős tanítónénim jóvoltából több zsidó gyerekkel jártam egy osztályba mint amennyi zsidót ez a szemét valaha is látott.
    A tanítónénink a korcsoport minden zsidó gyermekét az osztályába gyűjtött.
    A családjaikban, volt Angol szabó, több textilgyári munkás,őszeres, kalapos, mérnök, ávós,
    cipész.
    Ezért aztán a vátesz félék hiába ugatnak nekem és azoknak is akik a mi osztályunkba jártak.
    Sok szemét pofát betörtünk azok közül akik szemétkedtek velük.

  111. Vátesz szerint:

    Vátesz még mindig nem érti, bár parasztgyerek, miért nem látott még soha zsidót kapálni!
    Felix, “a sok hülye parasztnak” te a sarkáig sem érsz fel! A paraszt trágyából, vízből és napfényből csinál élelmiszert, te meg a romák az élelmiszerből szart! Eszel és szarsz!

  112. felix szerint:

    Szövegértési problémáid vannak.
    Meglesném azt amikor a paraszt vízből és napfényből meg trágyából élelmiszert csinál, bár ha azt állítod, hogy gyermekkorodban ezzel a keverékkel etettek nem vitatkozom veled.
    Azt hallottam, hogy a paraszt is csinál szart az élelmiszerből, de azt ezek szerint a te élelmezésednél eredménnyel használta fel egy kis vízzel és napfénnyel keverve.
    Az meg végkép nem jelent semmit, hogy te mit láttál és mit nem, mert nem vagy mérvadó, mint ahogy én sem.
    Azt mondod , hogy ismered a történelmet, de ezek szerint még azt sem.

  113. felix szerint:

    Nem emlékszel Vátesz!
    Árjásítottátok a kis közép és nagy zsidó birtokokat és kiirtottátok a vidéki zsidó lakosságot és most pofátlanul keresed őket.
    Ez az a mém amit valóban csak szarból lehet gyúrni.

  114. Gordon szerint:

    Egy ellenpélda – forrásmegjelöléssel alátámasztva – arra vonatkozóan, amit vátesz súlykol forrásmegjelölések nélkül (bár tudom, hogy ezzel csak rakok a tűzre és gerjesztem eme fenti méltatlan vitát):

    “Jakobovits Fülöp pesti orvos, az 1805–ben alapított Zsidókórház főorvosa egyike volt azoknak, akik a formálódó pesti közösség szellemi arculatát meghatározták. 1839–ben az ő kezdeményezte, hogy a zsidó közösség petícióval járuljon a magyar országgyűlés elé. Mozgalmának eredményeként az 1840–ben összzeülő országgyűlésen már felmerült a zsidók polgárosítására vonatkozó javaslat, igaz, ekkor még kevesen támogatták.

    Ugyanez az országgyűlés viszont elfogadta azt a nagy jelentőségű törvényt, aminek nyomán zsidók is bírhattak ingatlantulajdont – utat nyitva ezzel a modern polgári életben való még aktívabb részvételnek.

    Jakobovits részt vett a zsidó földművesek és iparosok képzésére és támogatására létrehozott egylet (Magyar Izraelita Kézmű és Földművelési Egyesület) létrehozásában, majd nyolc éven keresztül az elnöki tisztét is betöltötte. Az egyesület, – melyet Kossuth Lajos is támogatott ! – fontos szerepet játszott a zsidó közösség polgárosításában és a magyar nyelv elterjesztésében.”

    http://www.milev.hu/jakobovics-fuumlloumlp.html

  115. Gordon szerint:

    Egyre inkább arra az álláspontra helyezkedem, hogy az okos parasztgyerek nem is annyira okos és csak azért nem látott zsidót kapálni, mert soha nem látott termőföldet és kapát.

    Olvassuk csak figyelmesen az alábbi 1929-es szöveget:

    Magyar Izraelita Kézmű- és Földművelési Egyesület

    SZÓCIKK: Magyar Izraelita Kézmű- és Földművelési Egyesület (MIKÉFE), a Pesti Izraelita Hitközség kezdeményezésére 1842. alapíttatott.

    Az alapítók kitűzött céljai voltak: a) a nehéz kézművek és iparágak gyakorlata; b) a magyar nyelv ápolása, c) a földművelés gyakorlása, d) a közhasznú ismeretek s a tiszta erkölcs terjesztése.

    A társadalom nyomására a céhek nagyon megnehezítették a zsidó tanoncok felszabadulását. De csakhamar védője támadt az egyesületnek Kossuth Lajosban, ki egy cikkben üdvözölte a hazai zsidóság eme új egyesülését. Az egylet nyomban megalakulása után az országos iparegyesület alapítói közé lépett és már 1843. gróf Batthyány Lajos a fiókegyesületek sorába iktatta.

    Majd József nádor intézkedett, hogy az egylet növendékei a céhek ellenére is hatósági intézkedésekkel felszabadíttassanak. 1847-ben az egyletnek már 10 földmüvesnövendéke is volt.

    A Bach-korszakban a magyar nyelv terjesztése miatt üldöztetéseknek volt kitéve az egyesület. Nehéz küzdelmek után a kiegyezést követő években utat nyitott az állami középipariskolákhoz, a m. kir. iparművészeti iskolához, az istvántelki földműves iskolához és a m. kir. vincellér képezdéhez, mindenütt ösztöndíjalapokat létesítve.

    1885-ben Trefort Ágost vallás- és közoktatásügyi miniszter az egyletnek kulturális ténykedéséért hivatalosan elismerését nyilvánította. 1892-ben létesítette Magyarországon elsőnek, tanoncotthonát, 1908. valósította meg a kertészképző telepét.

    A lefolyt 86 év alatt a következő zsidó kiválóságok álltak az egyesület élén: Jakobovics Fülöp, Kern Jakab, Weisz M. A., Schönberg Ármin, Beér Salamon, Neuman Ármin, majd báró Kohner Adolf, Neumann Árminné, Maróthi Fürst Jakabné, Adler Lajos, Adler Gyula, Beér Henrik és érdi Krausz Simon.

    Az évtizedek folyamán hatalmas alapítványok létesültek, melyek kamataiból egészen a háború utáni évig minden esztendőben több tételbon 600-1000 aranykoronás önállósítási segélyeket osztott ki az egyesület a felszabadult növendékek körében. Az egyesület gondozása alatt állandóan 500-600 szegény és árva fiú volt.

    Eddig több mint 7000 ifjút nevelt fel becsületes iparossá, földművessé és kertésszé és 2 1/2 millió aranykoronát fordított növendékei gyámolítására.

    Az egyesületnek mai alapszabályszerű célja, hogy a kézműipart és a földművelést a magyar zsidóságkörében fejlessze. E végből:
    a) szegény sorsú vagy elhagyott 14-17 éves zsidó fiúkat védelmébe fogad;
    b) azokat anyagi és erkölcsi segítségével műhelyekben és gazdaságokban, saját kertészképző- vagy egyéb telepén, valamint ipari és mezőgazdasági szakiskolákban értelmes ipari és gazdasági munkásokká neveli;
    c) kiképzésük után pályájukon való előhaladásukat, utóbb pedig önállósításukat lehetőleg előmozdítja.

    Az egyesület jelenlegi vezetősége: elnök: érdi Krausz Simon, elnökhelyettes: Hevesi Simon vezető főrabbi, társelnök: Klein Gyuláné, ügyvezető alelnök: Fellner Leó. Alelnökök, kik különböző bizottságok elnökei: Adler Gyula, Beér Henrik, Deutsch Ernő, Fried Adolfné, Havas Miksáné, Kertész Vilmos, Székely Bertalan. Az egyesület igazgatója: Kertész Ödön, a kertészképzőtelep igazgatója: Székely László. Az egyesület tagjainak száma: 1050.

    Intézményei:
    A) A tanoncotthon. VII., Damjanich-u. 48. sz. a. Itt 30 bennlakó és 70 bejáró növendék van. Az előbbiek a ruhán és oktatáson kívül teljes ellátást kapnak. Az összes növendékek hittani oktatásban részesülnek. A továbbképző tanfolyamon a fővárosi zsidó középiskolák tanárai tanítanak. Az otthonban van állandó templom, hol reggel és este istentisztelet van. E helyiségben van a központi iroda, a pszichotechnikai laboratórium, hol a növendékek elhelyezésük előtt pályaválasztás szempontjából megvizsgáltatnak, továbbá a Mikéfe Jókai cserkészcsapatának otthona.

    B) Kertészképzőtelep. Ez intézmény a X., Keresztúri-út 130-134. sz. a. van. 58 hold az egyesület tulajdona, míg 33 hold földet a székesfővárostól bérel. Itt állandóan 30-40 növendék nyer a földművelés és kertészetben kiképzést.

    E cél szolgálatában áll 20 legmodernebbül felszerelt üvegház. A terület fele a virág- és konyhakertészetre, faiskolára és szőlészetre van fenntartva, míg kb. 45 holdon mezőgazdaságot űznek. Hogy az oktatás minden irányban eredményes legyen, de a két internátus ellátása érdekében is van 22 tehénből álló tehenészet, továbbá méhészet és baromfitenyésztés.

    Az 1927. évi mérleg adatai szerint a tanoncotthon fenntartása évi 33,000 pengőt, a kertészképzőtelep pedig 52,000 pengőt igényel. F. D.”

    /Ez a címszó a Magyar Zsidó Lexikonban (1929, szerk. Újvári Péter) található. A felismertetett és korrektúrázott szövegben előfordulnak még hibák, úgyhogy a szócikk pontos szövegének és külalakjának megtekintéséhez nyissa meg a digitalizált oldalképet!/

    A link, melyen az 1929-es szöveget találtam:

    http://mek.oszk.hu/04000/04093/html/szocikk/13084.htm

  116. felix szerint:

    Az, hogy nem okos nem kérdés.
    A kérdés az, hogy paraszt gyerek e, mert amit eddig a paraszti munkáról írt az ara utal, hogy nem.

  117. ugró mókus szerint:

    Ja más különben meg fasiszta söpredék.

  118. Gordon szerint:

    A lényeg az, hogy forrásaim alátámasztják: komoly izraelita agrár-nevelő képzés folyt a ’20-as évek végén Magyarországon.
    Érdemes néha utánaolvasni az egyes kérdéseknek, tágulhat az ember világképe. Váteszben azt sajnálom, hogy ő már a múltban él, képtelen befogadni az új ismereteket (ez másra is igaz ezen a fórumon – nem kívánom megnevezni). Az ilyen ember saját téves gondolatainak foglya, nem képes a megújulásra.

  119. felix szerint:

    Gordon!
    Ő a múltban sem él mert azt is tagadja.
    Saját hazug világa van.
    Egyébként én abból merítek amit tapasztaltam, de vannak forrásaim is.

  120. Vátesz szerint:

    Felix, Gordon, ugró mókus a hasbara-könyvből veszi az écát, hogy kell vitatkozni egy gojjal. Rábasztatok, mert én meg éppen most olvastam az anti-hasbarát! Gordon, az is az egyik fogás, hogy forrásokat követel. A másik a nácizás, antiszemitázás. A Magyar Zsidó Lexikon az aztán autentikus forrás, 80 év után ott lett leírva a 3000 zsidó honvédről szóló hazugság, amit addig senki sem állított. 1867-ig zsidó katona sem lehetett, utánna sem tolongtak, az USA-ban egyenesen felmentették a katonáskodás alól a zsidókat a második világháborúban, annyira értékesnek tartották őket!
    Megvan a Fidesz-MSZP nagykoalíció, lehet összeborulni az antiszemíták elleni harc során!
    Éljen a begbonthatatlan Felix-Gordon barátság!
    Az meg hogy én magyar parasztgyerek vagyok, nehogy már bizonygatnom kelljen azoknak akiknek a felmenői nemrég még Galíciában hegedültek a háztetőn!

  121. ugró mókus szerint:

    Azt hogy paraszt vagy nem írhatom,mert sok becsületes paraszt embert sértenék meg ezzel.Te csak egy fasiszta söpredék vagy.

  122. ugró mókus szerint:

    Képzeld én meg az nagyon anti-anti hasbarát olvasom.A baj hogy veled vitatkozni sem lehet,mert olyan sötét vagy,ha egy holló elrepül melletted azt hiszed vaku villant,és fényképeznek neki állsz mosolyogni.

  123. Vátesz szerint:

    Ti mit ünnepeltek, nálatok már megvolt az újév (ros hásáná), 2012. szeptember 16-án este elkezdődött a zsinagógai 5773. esztendő!

  124. felix szerint:

    Vátesz!
    Lejártál mint annak a nagypapának az órája akit anno a Dunába lőttetek.
    Az tuti, hogy sem paraszt sem okos nem voltál sosem.
    Te csak egy hajszál vagy a köpőcsészében.
    Boldog újévet kíván neked ……………

  125. ugró mókus szerint:

    Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.

  126. Vátesz szerint:

    Felix, alig feljebb a Bronzcipőknél, a parlamenti lépcsőről dobáltátok a Dunába azok hulláit, akiket halálra kínoztatok a Parlament pincéiben 1919-ben. Az tuti, hogy közületek egy sem magyar, még a pártotok is csak szabadnak nevezte magát, nem magyarnak. Te csak egy lágerszökevény vagy.

    Ovadia Joszéf rabbi mondta 2010-ben: “A gójok azért születtek, hogy minket szolgáljanak. Enélkül nincs helyük a világon – csak azért léteznek, hogy Izrael népe számára végezzenek munkát. (…) Miért van szükség a gójokra?
    Dolgozni fognak, szántani, aratni. Mi ülünk, mint egy úr, és eszünk.”

  127. Éva szerint:

    “A valóságban azonban a Bajnai nevéhez köthető új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kudarcával párhuzamosan (a rendszer kudarcát maga is beismerte: Magyar Nemzet, 2008. november 18.) a Gyurcsány-Bajnai holdudvar meg gyarapodott. Miközben tehát a kormány a fejlesztéspolitika új irányba állításáról beszélt, addig a Gyurcsány-Bajnai birodalom izmosodott tovább.

    A Wallis Kerepesi úti Autó Kft. állami támogatásban részesült dolgozói átképzésére (Magyar Nemzet, 2008. március). A MOTIM, Gyurcsány Ferenc volt cége is kiemelt támogatásban részesült (origo.hu, 2007. október 11.).

    A kormány saját hatáskörben döntött közel ezermilliárd forintról, amelyből jutott Kapolyi Lászlónak, a Szili Katalinhoz köthető cégeknek, szervezeteknek (Heti Válasz, 2007. július 7.).

    Vagy más irányban: a Bajnai-kormány vezette be a banki etikai kódexet, ám éveken keresztül mégsem tett semmit a bankok devizahitelezési gyakorlata ellen, sőt, amit a bankok elvesztettek a kódex miatt, azt beépítették a hitelintézeti törvénybe (Magyar Hírlap, 2010. január 7.).”

    http://gfg.blog.hu/2012/10/31/husrago_hidvero

  128. felix szerint:

    Vátesz!
    Akkor mégis voltak lágerek?
    Figyelj ismered a mondást.” Ha a zsidókat bántják akkor zsidó vagyok, ha a cigányokat akkor cigány, de magyar mindig.
    Engem ezekkel nem tudsz megsérteni.
    De te ki vagy mi vagy, okos nem paraszt gyerek nem és magyarnak is csak szégyen vagy a mémeddel egyetemben.
    A mémed kapható a Böszörményí úton kilóra, még csak eredeti sem vagy,.
    Ócska kis gagyi.

  129. felix szerint:

    A világ szélsőséges hülyéi abból élnem, hogy idézik egymást.

  130. Vátesz szerint:

    Hogyne lettek volna, pionyérszkij láger, meg a Láger sör. Egyébként meg senkit sem érdekel rajtatok kívül. Szerencsére, azt még szabad!
    Ki a szélsőséges, az nézőpont kérdése! Lásd fentebb Ovadia Joszéf rabbi mondását.

  131. felix szerint:

    Mind a ketten azok vagytok és egymásból éltek.

  132. Vátesz szerint:

    A holló vagy közönséges holló (Corvus corax) a madarak osztályának verébalakúak rendjébe (Passeriformes) és a varjúfélék (Corvidae) családjába tartozik. A természetben a legfőbb táplálékukat a gabonamagvak, bogyók, gyümölcsök és apró állatok jelentik, de hihetetlenül ügyesnek bizonyultak egyéb opportunista táplálékszerzési módokban is. Minden alkalmat megragadnak a táplálék megszerzésére, legyen az akár döglött állat, rovar vagy konyhai hulladék.

  133. felix szerint:

    Eltérő kultúra és mégis ugyanaz a mém.

  134. Vátesz szerint:

    Mindig is mondtam, nem kell hagyni a kultúrákat és az embereket keveredni. Éljen mindenki az övéi között, a saját kultúrkörében. S nem lesz egymással konfliktusuk. Én nem megyek az ő országukba, ők se jöjjenek ide!
    “Semmi bajom a Seychelle-szigetiekkel, igaz hogy eddig még egyet sem láttam, így negatív tapasztalataim sincsenek. Copyright Vátesz.”

  135. felix szerint:

    Vátesz!
    Zárd magadra a klozetajtót és nyugalmat találsz. ott csak magad alá kell nyúlnod és máris gyúrhatod a mémed.
    Mi meg akik a másikban az értéket keressük megleszünk egymással.
    Előre is köszönöm.

  136. Vátesz szerint:

    Felix, te meg ügyelj arra, hogy legalább négy rőfnyire legyél az árnyékszéktől, amikor imádkozol (Talmud).

  137. felix szerint:

    Vátesz!
    Mifelénk keverednek a kultúrák ezért már nincs árnyékszék.

  138. felix szerint:

    Nálatok meg a szádra járnak.

Itt lehet hozzászólni !