Harmadikosok kiállítása az advent jegyében

Csepel.hu

December 15-én az Erdei Éva Galériában a Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszakos növendékei kiállítását csodálhatták meg a szülők és a barátok. Megnyitóbeszédében Fazekas Ildikó művelődésszervező frappánsan fogalmazott, mely szerint ez egy belépő (a kiállítás neve is az) a harmadikos gyerekek képi világába.

A köszöntőt mondó Körömi Gábor a Nagy Imre ÁMK AMI intézményegység-vezetője azzal bíztatta a most először kiállítókat, hogy  többször találkozzunk majd velük akár itt, akár más galériákban. Erre az alakalomra „hozott” is egy játékot, amibe még a szülőket is bevonta.

Geisbühl Tünde tanárnő csak szeptembertől foglalkozik a legfiatalabb növendékekkel. Véleménye szerint van közöttük tehetség, mert a mesefigurák ábrázolása, a szűk körben ért behatások, érzések visszatükröződése mellett egyes alkotásokból már nem hiányzik a kreativitás és bennük van az előrehaladás lehetősége.

Nézve a képeket magam is úgy látom, hogy mi szülők és nagyszülők kaptunk egy belépőt abba a világba, amelyben egykoron mi is benne voltunk. Újra átélhettük a fiatalságunk szépségeit, ami így adventi időszakban szép ajándék a gyermekeinktől és az unokáinktól.

Végezetül álljon itt két szlogen a megnyitóról valamint a képekkel kapcsolatosan.  “Béla vagyok a gombgyárból – Engem Balázsnak hívnak”. Az előbbi értelmét csak az tudja, aki jelen volt a megnyitón, az utóbbiról még senki sem maradt le, mert az egy kép aláírása.

A kiállítás 2013 január 24-éig megtekinthető a csepeli Erdei Galériában, amely a Kondor utca 29-es számú házban található. Előzetes bejelentkezés a 420-1728-as telefonszámon lehetséges.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !