Világhírű zenészek segítsége a Csepel-Hároson élő gyerekeknek

Csepel.hu

December 12-én este egy olyan jótékonysági koncertnek adott otthont az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola, ahol világhírű zenészek léptek fel és a belépők összegét a Csepel-Hároson élő szegény gyerekek megsegítésére ajánlották fel. Az est fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere volt. Az önkormányzatot Ábel Attila alpolgármester képviselte. A házigazda Makrai Pál musical-énekes rövid beköszöntője után zongoradarabok következtek.

Először Peresné Hadnagy Andrea előadó művész, zenepedagógus lépett színpadra, aki saját szerzeményével Fryderyk Chopinre a lengyel zeneszerzőre emlékezett. Őt két olyan világhírű zongoraművész követte akik koncertjeiken, legyen az Európa, az Amerikai Egyesült Államok vagy Japán valamelyik nagyvárosa, állandó telt házat produkálnak. Szakcsi Lakatos Béla Liszt és Kossuth díjas jazz-zongorista még egy kis időre a „ gyógyulását is megszakította”, amikor megtudta a rendezvény célját, kötelességének érezte jelenlétét.

Dr. Dráfi Kálmán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Vienna Konservatorium tanára – aki ebben az évben lett Liszt Ferenc díjas-  az első hívó szóra igent mondott. Nagyon sajnálhatja az aki erre az estére nem szakított két órát a szabadidejéből, mert két ilyen zongoraművészt ritkán lehet látni egy műsorban. A nehezebben emészthető zongoradarabok után könnyebb,  fülbemászó dallamok következtek. Makrai Pál aki saját magát konferálta fel,  egy Elvis Presley dalt adott elő. Ezután Gerdesits Ferenc a Magyar Állami Operaház magánékese a Cyrano musical egyik betétdalát énekelte. Kettőjük duettjében egy Apostol slágerrel emlékeztek a popzenében eltöltött időszakukra. Gerdesits Ferenc a Ferm énekese, Makrai Pál az Apostol együttes énekese, gitárosa volt egykoron. Mezei Gábor harmonikaművész előbb egyedül muzsikált, majd Bangó Béla hegedű előadóművésszel  közösen kísérték Szeredy Krisztina énekművészt. A művésznő elmondása szerint még soha nem fordult elő, hogy a két világhíres magyar dalban egy hegedűs és egy tangóharmonikás kísérje. Így ősbemutatónak lehettünk tanúi, miután felcsendültek a “Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország” és az “Ott ahol zúg az a négy folyó” dallamai. A nagyvilágban – bárhol is lép fel a művésznő-  nincs olyan hely, ahol nem kérik tőle ezeket a dalokat, amelyeket a  közönség most is együtt énekelte az előadóval. Visszatérve a könnyebb hangvételhez Csordás Levente két popdalt, köztük Tom Jones világslágerét a Delilah-t énekelte. Az este Kerekes Ali gitárművész bravúros santanás, latinos dallamaival zárult. A rendezvény végén a főszervező Balogh Ernő kisebbségügyi tanácsnok, Csepel-Háros biztosa, önkormányzati képviselő bejelentette, hogy: „összesen egyszáz tizenkettőezer forint adomány gyűlt össze. Ebből a Csepeli Jézus Szíve plébániája – Kispál György Csepel Örökség díjas atya segítségének köszönhetően- harmincegy ezer forintot gyűjtött. Még egyszer köszönetemet fejezem ki a kedves közönségnek és a világhírű művészeknek, hogy a nemes cél mellé álltak és így a befolyt összegből, a Csepel-Hároson élő gyerekek számára, élelmiszer csomagokat tudunk vásárolni, és azokat a rászorulók között szétosztani”– fejezte be köszönet nyilvánítását Balogh Ernő.

Egy hozzászólás “Világhírű zenészek segítsége a Csepel-Hároson élő gyerekeknek” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ezúton fejezem ki az elismerésemet és köszönetemet Bologh Ernő önkormányzati képviselő úrnak (a hárosi terület önkormányzati képviselőjének) a hárosi nehéz sorsú családok segítése céljából megtartott jótékonysági rendezvény megszervezéséért!

    Azt azonban még akkor sem hallgathatom el, hogyha ez most ünneprontásnak tűnik, hogy az önkormányzatunk eddig az elvárhatónál sokkal kevesebbet tett a hárosi nehéz sorsú családok érdekében mint amennyit megtehetett volna, valamint ha tizedannyit törődött volna ezzel az elhanyagolt csepeli városrésszel, mint amennyit a határon túli testvér településekkel törődött az elmúlt 2 évben!

    A fenti ünneprontó állításom jogosságát bizonyítja például, hogy az önkormányzat 2011. évi költségvetésének a 4932. sorszámú kiadási sorában 10 millió Ft-ot irányoztak elő “a hárosi mélyszegénységben élő családok és gyermekek támogatására”, de ezt a 10 millió Ft-ot mind “megtakarították” és ebből egyetlen Ft-ot sem költöttek a 2011. évben a hárosi rászoruló családok és gyermekek támogatására!

    Az ilyen jellegű önkormányzati segítség elmaradását, valamint a terület önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztésének az elmulasztását, hasonlón sikeres jótékonysági rendezvények megrendezésénekl és azok polgármesteri fővédnökségének sorozatával sem lehet pótolni!

    Ezt ajánlom Csepel önkormányzati vezetőinek a figyelmébe!

Itt lehet hozzászólni !