Elkezdődött a Csepeli Művészeti Hét: kiállításmegnyitó a Csepel Galériában

Csepel.hu

Huszonhat csepeli, illetve a kerülethez kötődő művész kiállításával kezdődött el a Csepeli Művészeti Hét november 26-án.
A Csepel Galériában megnyílt Tisztelet Csepelnek című tárlaton festmények, grafikák, szobrok, fotók, textilek várják a látogatókat.

A szervező Csepeli Városkép Kft. ügyvezetője, Vida István köszöntötte a megjelenteket, majd Morovik Attila alpolgármester tolmácsolta Németh Szilárd polgármester köszöntését és üdvözlő szavait. „Csepel ezen a héten a kultúra szigetévé alakul át, hiszen öt helyszínen a képző- és iparművészet, az irodalom, a zene és a tánc különböző formában kel majd életre. Erre az alkalomra a rendezők egy szép és tartalmas programfüzetet adtak ki, amely egy alkalmi „súgóként” segít majd a tájékozódásban, a programok kiválasztásában” – emelte ki az alpolgármester.(Az ingyenes programfüzetet a Csepel Galériában, a Királyerdei és a Radnóti Miklós Művelődési Házban, a Görgey téri felnőtt és – gyermek szakrendelőkben keressék olvasóink.)

„Ha tehetném – és időm engedné – jómagam valamennyi helyszínen ott lennék.
A kiállítóteremben, a művelődési házakban és a templomban, hogy részesévé válhassak a minden műalkotásnak, minden csodának…
A csodának, amely megjelenik a festővásznon, megszólal a hangszerek által, suttog a vers sorai között és láthatóvá válik a tánclépésekben.
Mindezt a csepeli művészek és művészpalánták közreműködésével.
Ebben a hatalmas értékválsággal is küzdő és küszködő világunkban nagyon fontosak ezek a meghitt pillanatok, percek, órák.
Amikor igazi, valódi értéket alkotnak és közvetítenek felénk a művészek.
Ez a Művészeti Hét, az elmúlt két esztendő programjai, rendezvényei mind-mind arról tanúskodnak, hogy Csepelen az értéket teremtő és közvetítő kultúra igen is jelen van! Itt a Galériában, a művelődési házainkban, iskoláink és a templomok fala között egyaránt”
– áll Németh Szilárd polgármester levelében.

Morovik Attila megnyitója után Pálffy Katalin szobrászművész köszönte meg művésztársai munkáját, s elmondta: nagy öröm számukra, hogy ismét a Csepel Galériában találkozhatnak és mutathatják be alkotásaikat.

A  kiállításon a következő művészek alkotásai láthatók: Bessenyei Bence, Budahelyi Tibor, Csőregh Éva, Deák Zoltán, Dékány Ágoston, Fark László, Geisbühl Tünde, Gvardián Ferenc, Kelemen Dénes Lehel, Kohári Krisztina, Kutas Ágnes, Lacza Márta, Lukács József Jóka, Málik Irén, P. Boros Ilona, Pálffy Katalin, Sántha Péter, Sédli István, Szécsi Ilona, Székács Zoltán, Szigeti Árpád, Tóth Alíz, Varbanov Gábor, Vanyúr István, Varga Krisztina, Várnagy Ildikó.

A kiállítás december 10-éig tekinthető meg a Csepel Galériában hétfőn és szerdán 8 és 16 óra között; csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges a következő telefonszámon: 278-0711 (Csete Balázs u. 15.)

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !