Figyelem! Változik a forgalmi rend az M0-áson

MTI/Csepel.hu

A következő napokban átterelik a forgalmat az M0-ás autóút szigetszentmiklósi csomópontjában, a terelés várhatóan jövő tavaszig tart – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF).

Az ideiglenes átterelésre a csomóponti ágak átépítése miatt van szükség: azért, hogy a meglévő pálya mellé építeni lehessen egy másik, 3 sávos, plusz leállósávos pályát, el kell bontani a szigetszentmiklósi csomópont fel- és lehajtó ágait, és az új pályához alkalmas új ágakat kell építeni.

A kivitelező – a csomópont teljes lezárása helyett – olyan ideiglenes forgalmi rendet alakít ki, amin keresztül a lehajtó ágak és a csomópontban található kereskedelmi egységek is elérhetőek maradnak.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Figyelem! Változik a forgalmi rend az M0-áson” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Szörnyű a fenti képen a látvány!
    Ennyi füstöt okádó járgány szorításában kell élni?
    Az autópályák építése helyett vagy mellette a vasút fejlesztése volna sürgetőbb – a hatalmas teher tranzit forgalom miatt.
    A megátalkodottak vasúti szárnyakat zártak be Európa szerte.
    Azt monya a Fater európai ember és a „civilizált” világ a megindokolhatatlan közúti teherszállítás miatt fuldoklik.
    Nem ártana Magyarországon a teher – tranzitforgalmat vasútra terelni!

  2. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Kb 1992ig létezett egy MÁV-ROLLA nevű szolgáltatás, ami pont azt csinálta, amit Te/Mi hiányolunk. A beérkező kamionokat vasúti kocsikra rakták, és áthúzták az országon. A művelt Nyugat-Európában ez ma sincs másképp, van szerencsém látni.

    Kedves Admin!
    Nem találtam térképet a tervezett eltereléssel kapcsolatban (még az http://www.autopalya.hu oldalon sem), ha lesz további infótok a dologról, egy rajzzal egészítsétek ki a cikket, ha kérhetem.
    Köszönöm!

  3. Jeniszej szerint:

    A Fater és én tiltakozom a teher tranzitforgalom növekedése miatt.
    A Fater azt monya levelet ír EU-ba, Brüsszelbe, amiben az zországúti szállítás ellen fog tiltakozni. 🙂
    Szeretné az Öreg, ha a vízi és a vasúti szállítás kerülne előtérbe.
    A vízi utakon úgy tudom a gázlók megfelelő állapotban, vannak, – olvashattuk nemrég.

  4. Jeniszej szerint:

    Csepelen is követték a megátalkodottak vasút megszüntetési példáját.
    Felszedték azt a vasúti pályát, amely a jelenlegi szennyvíz tisztító területén vezetett keresztül, vagy pont ott fejeződött be.
    Helyette a sehova nem vezető gerinc utat fejlesztették.

  5. mind_the_gap szerint:

    Lehet, hogy a kiemelkedően magas e-útdíj következtében nem jönnek majd ilyen sokan erre. De az tényleg nagy kár, hogy egy ekkora tranzit forgalmat ide hoztak a Budapestiek közvetlen közelébe. Amikor készült még nem nagyon volt civil tiltakozás. Meg kell nézni az M0 nyugati, hiányzó szakaszát, ami valószínűleg sosem fog elkészülni a pénzes/ jó helyen lobbizni tudó pógárok miatt.
    Másrészről az m0 hivatott Bp. déli kerületeinek összekötésére, de a képen látható, igen sűrűn előforduló állapot miatt nem mindig képes betölteni ezt a szerepet. A Lágymányosi híd is állandóan zsúfolt, ami a szűkös kapacitása miatt van. (Már az Árpád híd is 2×3 sáv, nem értem a Lágymányosi miért lett 2×2..), így elkerülhetetlen, hogy a 2 híd között újabbakat építsenek, mint ahogy arról már többször volt szó. (1960-as évek óta ígérik).

  6. J szerint:

    Ha lesz e-útdíj, kíváncsi leszek, hogy az eddig is szerencsétlen magyarokon kívül ki fogja még fizetni?? A külföldiek, akiken behajthatatlan bármilyen követelés, bírság?
    Elég jól belénk nevelték, hogy addig tűrjünk, amíg épp bele nem döglünk. Egyre élhetetlenebb ez az országnak csúfolt valami. Épp ma beszéltem unokabátyámmal, aki Rajkán lakik, a drága euró ellenére még mindig átjárnak vásárolni és tankolni az osztrákokhoz, mert ott olcsóbb szinte minden.

  7. nagyapó szerint:

    Szerintem fontos az M0 bővítése. A képen látható autómennyiség mind a Sori, az Üllői utakon, a körutakon, a rakpartokon hömpölyögne. A túlzott autópálya építések miatt (vasút helyett) – ami jó sok adósságba került – kényszerhelyzetben vagyunk. Tetszik, nem tetszik az M0-t fejleszteni kell. Olyan ez, mint a 4-es metró.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. lolka szerint:

    Jó a kőrgyűrű, de a ‘Szentmiklósi lejárót simán a régi 51-s re kellett volna tenni Csepelre egy le-fel járó elég…
    – A másik az elmúlt héten minden este ide hallatszott a gyűrű zaja, ami azt jelenti, hogy a szél arról fújt tehát jött a füst…Valamikor volt róla szó, hogy erdősáv lesz telepítve a gyűrű mellé…hát ezt kéne szorgalmazni a szomszéd településsel együtt…
    -Amúgy nem nagy változás lesz a közlekedésben. A pihenőn keresztül fogják vinni a forgalmat…

  9. belekotkot szerint:

    Kedves Barkóczi Zoltán !

    A MÁV-ROLLA még idén is működött. De kénytelenek voltak leállítani mert se az osztrák se a magyar állam nem akar pénzt adni rá. Mondjuk érthető hogy nem akarnak konkurenciát csinálni az e-útdíj-nak.

  10. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves Belekotkot!

    Abból gondoltam, hogy már évek óta nem működik, hogy évek óta nem láttam egyetlen egy szerelvényt sem. De köszönöm a kiigazítást!
    Viszont így még szégyenletesebb a dolog 😈

Itt lehet hozzászólni !