Csepelen kerestek a legkevesebbet Budapesten 2011-ben

Portfolio.hu

Másfél milliós jövedelemkülönbség Budapest kerületei között

A 2011-es évre vonatkozó szja-bevallások adatai szerint a főváros XII. kerületében (Hegyvidéken) élőknek a legmagasabb az egy főre jutó összevont jövedelmük, 3 millió 733 ezer forint, míg a XXI. kerületben (Csepelen) lakóké a legalacsonyabb, 2 millió 52 ezer forint.

Pest megye viszonylatában Budaörs és Nagykőrös áll a “toplista” elején, illetve végén – derül ki a NAV tájékoztatásából.

Az összes adó 41 százalékát Budapest és Pest megye adja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságához beérkezett személyi jövedelemadó-bevallások főbb adatai szerint az egy főre jutó összevont jövedelmek alapján a következők szerint alakul a fővárosi és pest megyei “toplista”:

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságához 1 millió 284 ezer magánszemély nyújtott be 2011. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallást. A régió országon belüli nagyságát és súlyát jelzi, hogy a bevallási adatok szerint az összevont adóalap 36 százaléka, az összes forrásadós jövedelem 53 százaléka és az összes adókötelezettség 41 százaléka Budapesten és Pest megyében keletkezett. A budapesti és Pest megyei adózók összesen 2 906 milliárd forint összevont jövedelmet vallottak be.

A legtöbbet kereső 920 milliót vallott be

2011-re vonatkozóan 12 ezerrel több magánszemély bevallása tartalmazott alkalmazotti bérjövedelmet a régióban, mint egy évvel korábban, a bértömeg pedig 95 milliárd forinttal (2 596 milliárd forintra) nőtt. Az éves átlagos bér 2 millió 405 ezer forint volt. A régióban 113 adózó éves bérjövedelme haladta meg a 100 millió forintot, a legtöbbet kereső alkalmazott pedig 920 millió forintot vihetett haza. Az évi 100 millió forintos bérjövedelmet elérők jellemzően gazdasági társaságok vezető tisztségviselői közül kerülnek ki, vagy pénzügyi, feldolgozóipari, távközlési, biztosítási, valamint gyógyszergyártási ágazatokban tevékenykedő munkáltatók alkalmazottai.

A régió legnagyobb (döntő részében munkaviszonyból származó) összevont jövedelemmel rendelkező adóalanya 1 milliárd 208 millió forint jövedelmet vallott, amely után 193 millió forint adókötelezettség terhelte. Még a 20. helyen álló adózó összevont jövedelme is elérte a 346 millió forintot.

Az önálló tevékenységből származó jövedelem meghatározó tétele a vállalkozói kivét, melynek összegét a minimálbér változása jelentősen befolyásolta. 2011-re 29,5 ezren 26,4 milliárd forintot vallottak, közülük nyolcan 10 millió feletti összegben. A legnagyobb ilyen jellegű jövedelmet egy budapesti közjegyző számolta el, a második helyen egy Pest megyei növénytermesztő egyéni vállalkozó áll, míg a harmadik egy ügyviteli tanácsadással foglalkozó fővárosi vállalkozó.

Családi adókedvezményt 283 ezren érvényesítettek

A megváltozott és kibővült családi kedvezményt összesen 283 ezer fővárosi és Pest megyei magánszemély érvényesítette, akik együttesen 341 milliárd forinttal (egy fő átlagosan 1 millió 203 ezerrel) csökkentették adóalapjukat.

Összevonás alá nem eső, elkülönülten adózó jövedelmet 88 ezer fővárosi és Pest megyei adóalany vallott, 290 milliárd forint összegben. A legnagyobb ilyen jellegű jövedelem több mint 7 milliárd forint volt.

Másfél milliós jövedelemkülönbség Budapest kerületei között

100 millió forint feletti osztalékból származó jövedelemmel a közép-magyarországi régióban 224 magánszemély rendelkezett. A legnagyobb osztalékjövedelem meghaladta 7 milliárd forintot, amelyet egy információ-szolgáltatási ágazatban működő társaság fizetett ki; ez több mint ötszöröse a 2010-es évben kifizetett legmagasabb értéknek.

Az ingatlan értékesítésből származó jövedelmek közül a legnagyobb összeget egy dél-budapesti adózó szerepeltette a bevallásában 224 millió forint összegben.

Az árfolyamnyereség tekintetében pedig két adózó ért el 3 milliárd forint feletti jövedelmet.

A 2011-es évre vonatkozó szja-bevallások alapján a területenkénti megoszlást vizsgálva az tapasztalható, hogy Budapesten belül a XII. kerületben, Pest megyében (a húszezer lakost meghaladó települések közül) a Budaörsön élők egy főre jutó összevont jövedelme a legmagasabb. A legkisebb ilyen jellegű jövedelemmel a főváros XXI. kerületében élők, illetve Nagykőrös magánszemély adózói rendelkeznek.

Forrás: Portfolio.hu

47 hozzászólás “Csepelen kerestek a legkevesebbet Budapesten 2011-ben” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Ebből is látszik hol laknak fideszes jól fizetett polgáraink.

  2. Manitu szerint:

    Pontosan. Ott magas a jövedelem, ahol jobbára fideszes önkormányzatok vannak. Kevés a kivétel. Ahol viszont őskomcsik vannak, és szétraboltak mindent, majd elköltöztek a kerületből, ott alacsony a jövedelem.

    Így megy ez. Ahol loptak, ott el is szegényedtek a tolvajkulcs rosszabbik végén élők.

  3. kozma53 szerint:

    Manitu4
    Ha vezéreitek annyira utálták a komcsikat,miért költöztek a helyükre fel a káder-dűlőbe?Mert az ős-komcsik is szerették ám az árnyas,csendes,jó levegőjü budai utcácskákat,ahova a csórok szava nem hallatszik.Hogy van az hogy alig laknak a lepusztult kerületekben ezek a munkában megfáradt,derék,”dolgos”,”becsületes” emberek.Tudod a baj az hogy a tolvaj kulcs most az ő kezükben van.Használják is rendesen magánnyugdíj pénztárak simicskközgéplenyúlunk mindent rt,mezőgazdasági termőföldek

  4. Manitu szerint:

    Kozma, a jó helyeket mindenki jobban szereti, mint a rosszakat. De vajon Csepel eredendően rossz hely? Szerinted, ha megnéznénk egy hasonló, de 1935-1940-es, tehát kb. három generációval ezelőtti kereseti térképet, ugyanezt kapnánk?

    Egy frászt kapnánk ugyanezt. Azt kapnánk, hogy Csepel – ha nem is rózsadombi szinten – de jól kereső hely volt. Mert működött az ipar és a kereskedelem, a kerületet meg kompetens emberek vezették. Nem kapnánk olyan rossz eredményt akkor sem, ha két generációt, tehát kb. ötven évet mennénk vissza, mert az ipar akkor is működött.

    Csepelt nagyjából egy generáció alatt vágták szét a komcsik, és minimum egy generáció kellene ahhoz is, hogy ebből a mélységből felkeljünk. Mert az MSZP olyan mélyre vitte Csepelt, hogy az a végén már két ember életébe is került.

  5. kozma53 szerint:

    Manitu!
    Most van Csepelen ipar?Ha jól értem válaszodat akkor Csepelt most sem kompetens emberek vezetik.Képzeld van abból az időből térképem Csepelről és az összes akkori vendéglő nevét is fel tudom sorolni ahová az oly sokat szidott Weiss Manfréd-ban dolgozó anyai nagyszüleim hetente egyszer el tudtak menni vagy ebédelni,vagy vacsorázni.Valóban nem kapnánk ugyan azt hisz nagyon sok tös gyökeres csepelit költöztettek el mikor el kezdték bontani Csepelt igen ez bűn.Miért költöztették őket el?Mert féltek Tőlük.Azok akik ízig-vérig csepeliek voltak és nagyon-nagyon LOKÁLPATRIÓTÁK.DE még mindig nem értem miért nem költöznek oda jelenlegi vezetőink,ahogy Te írod ismét felragyogjon kerületünk régi fénye.Ne talán tán félnek?Hiszen őket szereti a nép az Isten adta nép.Most már a levegő sem rossz hisz nincs- Weiss Manfréd,Herman Göring Acél Művek,Rákosi Mátyás Vas és Fémművek,Csepel Vas és Fémművek- kinek mi tetszik

  6. Manitu szerint:

    Bocsánatot kérek, azt hittem, hogy értelmes ember vagy. Ipar nem lesz két év alatt a CSM-ből, ami egyébként javarészt elvtársi tulajdonba került, tehát abszolute nem önkormányzati vagy állami tulajdonról beszélünk, amit az önkormányzat vagy az állam megfelelően tudna szabályozni, kezelni.

    Az MSZP-s vezetéstől meg kérdezd meg személyesen, hogy miért költöztek el innen. Már ha találkozol velük még egyszer valaha. Ők mind olyen helyre költöztek, hogy tudják, hogy nem tolvaj vezetése van az önkormányzatnak. Szerintem eszükbe sem jut, hogy az MSZP-re szavazzanak.

  7. kozma53 szerint:

    Manitu!
    Tényleg Csurka Pista hogy tudott markolni a jóból,hiszen neki is elég szép tulajdon része lett.Szerinted ezek valaha fognak kísérletet tenni arra,hogy Csepelen ismét legyen ipar ici-pici mondjuk lábos gyártó részleg.Attól tartok nem mert nem érdekük mert meló van vele,mert fel kell hajtani azokat akik értenének hozzá és ez fárasztó.Egyébként ezek is ugyan-olyan tolvaj banda mint az előzőek.

  8. kozma53 szerint:

    Manitu!
    Kellő tisztelettel csak arra kérlek kísérd figyelemmel mi történik a mezőgazdasági termőföldekkel.Nem érdekes,hogy helybéli alig-alig nyer?

  9. Perspektíva? szerint:

    Indexről olvassátok, miért kereshettek kevesebbet?

    “Rosszabbak, mint a szocialisták”

    “Azt eddig sem tette zsebre a kormány, ahogy Ángyán a földbérlet-pályázatokról beszélt (illetve hozta nyilvánosság elé a Fidesz-közeli nagyvállalkozó, rutinos földpályázat-nyertes Nyerges Zsolt ügyeit), most viszont a szokásosnál is keményebb volt. “Én magam is hittel mondtam az embereknek, hogy a kis és közepes gazdaságokat fogjuk támogatni” – mondja Ángyán, aki szerint abból a szempontból a helyzet most már tisztességtelenebb, mint a szocialisták idején, hogy ők legalább nem is ígértek ilyesmit.

    Lemondása óta elkezdte összeírni az állami földpályázatok nyerteseit megyénként. Az eddigi tapasztalatok szerint a meghirdetett földek nyolcvan százalékát 25 érdekeltség szerezte meg.
    Ángyán szerint a kormány azért védekezhet azzal, hogy helyben élő, családi gazdaságok nyerik a pályázatokat, mert a maradék 20 százalék valóban ilyenek között oszlik meg.

    Öngyilkos stratégia
    A volt államtitkár szerint öngyilkosság, hogy az állami földterületek nagy részét tőkés társaságok szerzik meg spekulatív céllal, miközben rengeteg embernek biztosíthatnának megélhetést. Ezt először a falu érzi meg, de a munka nélkül maradó tömegek hamarosan a városokat is elérik. Ángyán szerint annál, hogy hazudtak, még nagyobb baj, hogy a csőd felé visszik ezzel a vidéket. Példaként említette Mészáros Lőrincet, Felcsút polgármesterét, aki különböző érdekeltségein keresztül több mint 1300 hektár földet szerzett meg.

    José Bové
    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
    Ángyán szerint még nincs minden veszve, a pályázatok felülvizsgálatával (például azzal, hogy százból ne érjen negyven pontot a pályázatok szubjektív bírálata), még meg lehet állítani a folyamatot. Ha azonban az nem jár sikerrel, könnyen lehet, hogy látjuk még az egykori államtitkárt, amint egy új parasztmozgalom élén éppen lebont valamit.”

  10. kozma53 szerint:

    Manitu!
    Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett a lényeg,hogy beszélünk.Azt hiszem egyben egyet érthetünk az elmúlt 22 évben minden kormánynak meg van a maga bűne,hogy ide jutott az ország ezt még leszarnám,de ez a 22 év mi életünk is.Egyszer már leírtam ők jókat röhögnek a markukba,hogy megosztották az országot,hogy családok,barátságok mentek tönkre.Ezt már semmilyen kormány nem adja vissza nekünk na ez a sok.

  11. felix szerint:

    Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy a csepeliek nem mind Csepelen szereznek jövedelmet azaz kár az eddigi vitát folytatni.
    Ennek alapvetően szerintem szociológiai okai vannak.
    Talán érdemes lenne a lakosság összetételével foglalkozni először.

  12. felix szerint:

    A cím helyesen így szólna.
    A csepeli emberek kerestek a legkevesebbet Budapesten.

  13. felix szerint:

    Vagy ahogy az eredeti cikkben írják “a Csepelen élő emberek” .
    Mert ők beszélni madzsart.

  14. robi szerint:

    Manitu megint fújja a betanított szöveget.

    Ott álltam 89 táján a Lenin szobornál Krassót hallgatva, amikor osztotta a gyárból kijövőknek a zsíros kenyereket. Manitu nem emlékezhet arra – hisz később cipelték ide tapsolónak -, amiről szónokolt. Elmondta, hogy a gyári melósoknak vége, hamarosan a zsíros kenyérnek is örülni fognak.
    Hol volt akkor még a privatizáció? Azt azonban sokan sejtették, hogy amikor kiadják a jelszót. hogy “továrisi, konec”, akkor a gyárnak is konyec. Az orosz piac megszűnése miatt.
    A kerület máig nem tudta pótolni a gyár akkori árbevételeit. Arra azért nem tenném le a nagy esküt, hogy “Csepelt nagyjából egy generáció alatt vágták szét a komcsik”, ahogy Manitu állítja. A honi bugris privatizáció nagyjából arról szólt, hogy aki nem volt szívbajos, lophatott. Hogy ki volt komcsi, ki nem, senki nem lajstromozta.
    A 22 év kormányait minősíti, hogy asszisztáltak hozzá.
    Miközben kádereik milliárdosok lettek.

  15. kozma53 szerint:

    Robi!
    Teli találat,na ezt nem akarják sokan tudomásul venni.Mintha nem ebben az országban éltek volna az elmúlt 22 évben.

  16. felix szerint:

    A szoc érában Csepel kirakat volt most nem az.
    Amint minőségi piacra kellett volna dolgozni,baj lett.
    Tisztelet a kivételnek.

  17. Gustavo Thoeni szerint:

    felix!

    Egyszer egy Győrbe menő öntvényszállítmányban 98%(!) volt a selejt.
    Nem csoda hogy Horváth Ede (vörös báró) saját öntödét építtetett.

  18. felix szerint:

    Máskor meg kétszer szállították ki az exportot mert az Elliott / számítógép/ azt mondta.

  19. nagyapó szerint:

    A nagy „spontán privatizációt” a Németh kormány 1988-as törvényei tették lehetővé, amelyek a szocializmusban nem várt fordulatot hoztak, a szabad piacgazdaság felé nyitottak, de úgy, hogy ezeket a törvényeket csak az akkori állami tulajdonú cégek felső vezetői és a mögöttük álló gazdasági körök és párttámogatók érthették meg, azaz lehetővé tették a közös vagyon ellopását.
    A csepeli volt komcsi vezetők közül hányan élnek a kerületben?
    Csak a rosszindulatú komcsik dumálnak a szovjet piac elvesztéséről.
    Kedves et.-ak, miért nem folytatták 1989-től a szovjet exportot?
    Ki akadályozta meg a csőszállítást Oroszországba?
    Miért nem árasztották el a SZU-t kerékpárokkal, buszokkal, almával, borral?
    Miért nem virágoztatta föl Csepelt a Podolák-Szeva kettős?
    Ügyesen eladták a CSM gépeit (még ócskavasként is sok pénz), aztán árulták, árulják az épületeket, a területet és várják, hogy az Önkormányzat, a csepeliek pénzéből, javítsa az utakat, csináljon infrastruktúrát.
    Hát ezért alacsony a csepeli jövedelem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  20. Gustavo Thoeni szerint:

    A hazaiak után az izraeli haveroknak is adna földet a Fidesz

    Új kifejezés jelent meg a földforgalmi törvény tervezetében, amelynek értelmében “tagállami állampolgárok” is könnyedén vehetnének földet 2014-től. Ebbe a körbe azonban Izrael és Norvégia is beletartozna a gazdasági társulások miatt.

  21. CsepeliNo1 szerint:

    Manitu!
    Hova mész már vissza!
    Már Te is? Nem elég, hogy a kormányod, akár amikor a költségvetést számolja, megy vissza, a 2008-as euró árfolyamra, és azon is számolnak, az államadósságról már nem is szólok!
    :-(((((

    Manitu!
    Az viszont elég nagy baja Csepelnek, hogy Te itt álltál meg, és itt ragadtál. De remélem nem sokáig! Csepel érdekében mondom.
    :-)))))

  22. felix szerint:

    Szemétláda !
    Te ne dumálj.
    Te még a csatornázást is meg akartad akadályozni.

  23. felix szerint:

    Milyen ipara van a XII. kerületnek, hogy ott olyan jól keresnek?

  24. Perspektíva? szerint:

    “Koldusállás!”

    „A munka a társadalom sorsvonalainak találkozása, esemény, amelyben a szolgálat jegyében mindenkinek érintkeznie kell.”

    És: „A társadalom nem az elnyomatáson, hanem a közösségben levő minden tulajdonság szabad kibontakozásán nyugszik.”

    Nos mi a munka definicíója?

    Olyan céltudatos emberi tevékenység, amely társadalmi szükségletek kielégítésére szolgál. No ez amiből igen kevés adatik e kis hazában.

    A második gondolat sem semmi! “És: A társadalom……..”

  25. robi szerint:

    Nagyapó nem csak sutyerák, még ostoba is. Mindent vakon elhisz kenyéradóinak.

    1. Azt írja: “Kedves et.-ak, miért nem folytatták 1989-től a szovjet exportot?
    Ki akadályozta meg a csőszállítást Oroszországba?
    Miért nem árasztották el a SZU-t kerékpárokkal, buszokkal, almával, borral?”
    Azért , mert a gyár nem csak gazdasági, hanem politikai egység is volt. Ha érdekelte volna valaha az ott dolgozók véleménye és beszélt volna velük, akkor tudná, a csodálatos rendszerváltók hogy nem engedtek sok embert egyben maradni. Érthető módon.
    Oszd meg és uralkodj.Nem biztos, hogy 22 év alatt mindent ilyen simán ledugtak volna ugyanis a nép torkán- miközben megszorítottak, ők gondtalanul milliárdosok lettek.

    2. Azt írja továbbá a feltétlen szolga. hogy: “Ügyesen eladták a CSM gépeit (még ócskavasként is sok pénz), aztán árulták, árulják az épületeket, a területet .”
    Igen, ezért kéne bevezetni a vagyonadót, hogy a “tolvaj komcsik” papíron megvásárolt területei- gyárak, erdők stb- után fizessenek rendes adót. Ha nem működteti, akkor ne érje meg ülni rajta. Miért nincs vagyon adó, ki védi a “tolvaj komcsik” vagyonát?
    Ne tőlem várja választ, gondolkodjon el rajta, még ha le is szoktatták róla.

    3.Azt írja zárszóként:: “Hát ezért alacsony a csepeli jövedelem.”
    A leírt zagyvaságai és a kerületben élők jövedelme között nincs összefüggés, mert akkor minden olyan kerületben szegények élnének, akiknek manapság nincs más bevételük, csak az SZJA.
    További sikeres gyűlölködést és hazudozást.

  26. Dr. grün szerint:

    félix!
    Ahogy a XII. kerületiek nem a lakóhelyükön dolgoznak és keresik a pénzt, úgy a csepeliek is csak ide hozzák haza!
    Valami nem gömbölyű, de a statisztika olyan mit a tanga:
    “Sok mindent megmutat de a lényeget eltakarja!”
    Ha a fiacskám benne lenne a zátlagban, mert ugye magyar, (ide van bejelentve csak Tókióban lakik) kicsit körülményes lenne jelen közlekedési helyzetben ingáznia jelentősen emelné!
    Neki nem jár a lakbér kiegészítés?! Kicsit meghaladja a bejelentett lakhelyétől a munkavégzés helye a 100 km-t! 🙂

  27. maminti szerint:

    Igen, a lakosság összetételének figyelembe vételével kellene ezt az adatot értelmezni. A budai kerültekben meg a felkapottabb belső pesti részeken a volt komcsi káderek és leszármazotaik laknak, Csepelen meg a régi dolgozó és értelmiségi lakosságot mára sikerült legalább egyharmadában segílyesre cserélni. És ez a “fejlődés” töretlenül folyik, az ember komolyan elgondolkodik az elköltözésen. A Majort pl (hogy a belső csepeli részekről ne is beszéljünk) ahol 10 éve még nem láttam cigányt, teljesen elárasztották. Ez a folyamat nem tesz jót, ha meg akarjuk fordítani a mostani lejtmenetet.

  28. felix szerint:

    Maminti:
    A XII. kerületben komcsik laknak?
    Röhögnöm kell.

  29. Dr. grün szerint:

    félix!
    Volt komcsik, jelenleg fityuszosok! ))) 🙂 (((

  30. nemahaverod szerint:

    mamintinak igaza van, a “mi környékünkön” szintén ez megy, rengeteg a cigo, meg iderakták az anyaotthont és onnan is cigo gyerek és kamasz hordák vonulnak át a lakótelepen mindent letörve ami útjukba kerül. Erre az anyaotthonra rá lehetne szervezni már egy katasztrófa-túrista járatot. Napközben a főút mellett a kerítésnek támasztva vakarják a nemi szervüket a “hölgyek”, de szó szerint, azóta inkább 1 utcával arrébb megyek. Demoralizáló.

  31. kispajtás szerint:

    “nemhaverod” megértelek, véletlenül rádugrik egy lapostetű, aztán magyarázkodhatsz 🙂
    De visszatérve az eredeti témához: ha boncolgatnánk a statisztikákat, hogy pl. az elmúlt tíz évben a csepeli vezetők hányadik helyen álltak a jövedelmük alaján rangsorban? Az elejére tippelném.
    Azután megnéznénk a csepelen keresők jövedelmét – mélyen az utolsó hely a miénk, de annyira, hogy a vezetőink magas jövedelme sem tudja jelentősen javítani a statisztikát.

    Egyébként Grün tanár úrnak igaza van a statisztikávál kapcsolatban, azaz lessünk be a bugyi alá ! Nézzük inkább a téyeket, a csepeliek gyarapodásban hányadik helyen állnak a rangsorban?

  32. felix szerint:

    Talán a képzettség körül kéne matatni?!

  33. Gustavo Thoeni szerint:

    felix!

    Egy volt kollégámmal találkoztam a közelmúltban, elmesélte a ’90 utáni “karrierjét”:

    mérnök
    mérnök-üzletkötő
    üzletkötő
    közmunkás

    Szerintem ez az ország és Csepel szégyene is egyben, hogy ez megtörténhet.

  34. felix szerint:

    Kimaradt az is.

  35. hajós szerint:

    Na és ehhez mit szóltok:

    “Az MSZP-vel is összefognának a fideszesek Tarlós ellen

    Annyira eldurvult az elmúlt hetekben a fővárosi fideszesek és Tarlós István konfliktusa, hogy a Fidesz a budapesti szocialistákkal is összefogott volna Tarlós ellen – tudta meg az [origo]. Tarlós helyettese és a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a budapesti helyzetről egy titkosan kezelt levélben Orbán Viktort is tájékoztatta. A héten közben Rogán Antal kezdeményezésére újabb fórumot alakítottak a fideszesek.”

    http://www.origo.hu/itthon/20121003-eldurvult-tarlos-istvan-es-a-budapesti-fidesz-konliktusa.html

  36. jojo szerint:

    CsepeliNo1, H. Gyula alpolgármester elvtársnak már nagyon-nagyon hiányzik a hatalom, pedig csak két éve hajították ki!

    kozma53 elvtársnak, 3G erejű kedves kollégája is fájóan hat

    hajós képviselő elvtárs pedig már szívesen lenne alpolgármester!

  37. csaba péter szerint:

    Manitu ! azt is tudod , hogy Csurka fia vette meg a fél acélművet?

  38. csaba péter szerint:

    Manitu szerint komcsik vezették a kerületet 2011 ben

  39. CsepeliNo1 szerint:

    Fiúk!
    Ha tippeltek, akkor tippeljetek rendesen!

    Ugye nem akarjátok, hogy leírjam azt a névsort, aminek már beazonosítottatok. De ha ez így jó nektek, ám legyen, engem csak az dühít, hogy olyan embereket gyanúsítotok, akik egyike sem Én vagyok. Lelketek rajta!

    De elárulok egy titkot. Egyszer, majd megmondom ki vagyok, ha ennyire kíváncsiak vagytok rá!

    ;-)))))

    De akkor hadd vegyem a bátorságot és az általatok gyanúsított nevében hadd válaszoljak, ha már meg lettem szólítva (de előre elnézést kérek tőle):
    TITEKET VISZONT SZÓ SZERINT KI FOGNAK HAJÍTANI.
    Csak az a kérdés, hogy csak az Önkormányzatból, vagy a kerületből, netalántán az országból is repültök? Ekkora utálattal nem biztos, hogy lesz maradásotok!

  40. felix szerint:

    CsepeliNo1!
    Szerintem a szemétládánál és Gordonnál a a szánalom nagyobb lesz az utálatnál.

  41. felix szerint:

    Amit meg H.Gy.ről írt az egyszerűen aljasság.

  42. kozma53 szerint:

    Jojo!
    Nagyon büszke vagyok rá,hogy le elvtársoztál.Figyu én nem tollasodtam meg mint az egykori hatalmasságok és leszármazottjaik és erre nagyon-nagyon büszke vagyok.Az én lelkiismeretem tiszta.Majd hat év múlva szeretnélek megkérdezni a történésekről.Addig meg élvezettel olvasom rendkívül elfogulatlan ilyen és ehhez hasonló hozzászólásaitokon.Természetesen nem reagálok.

  43. Mari nénye szerint:

    Nem uncsi még ez a magánnyugdíj pénztáros dolog?

  44. Meghát.... szerint:

    Mari nénye
    2012. október 04., csütörtök – 22:25 alugggyá tovább,jobban jársz!

  45. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    Megkapod már tőlem is, hogy zsebre rakhasd!
    Örülj annak, hogy ez az ország befogadott és itt a kerületben le is telepedhettél és a lyukas alsógatyás bevándorlóból mára “valaki” lettél és egy percet nem dolgoztál soha, mint egy igazi komcsi. 😉

  46. agytröszt szerint:

    Csepelnek csak önálló megyei jogú városként van élhető jövője

Itt lehet hozzászólni !