Iskolahívogató

Csepel.hu

Most induló sorozatunkban két-két csepeli iskolát mutatunk be. Szeretnénk ezzel megkönnyíteni a szülők, gyerekek iskolaválasztását.

Eötvös József Általános Iskola

Személyiségközpontú, az egyéni képességek fejlődését elősegítő oktatást tartjuk fontosnak.

A szülői igényeket figyelembe véve első osztályainkban normál kerettanterv szerinti oktatás folyik. Ezen felüli választási lehetőségek: német nemzetiségi oktatás (német nyelv és irodalom heti 5 óra, népismeret, környezetismeret, ének-zene, környezetkultúra németül is); angolnyelv-oktatás (játékos módszerek, alsó tagozaton 2, illetve 3 óra, felsőben 5 óra lehetséges); emelt szintű ének-zene oktatás (furulyatanulás, énekkar, szereplések).

Nagy hangsúlyt helyezünk a hagyományápolásra. Változatos, sokszínű a délutáni szabadidős tevékenységek köre.

Az iskolánkban folyó munkába bepillanthatnak a nyílt napon – a tervek szerint – 2013. március 13-án, szerdán, 8 és 13 óra között.

1213  Budapest, Szent István út 232. ; www. eotvos232.hu

Tel.: 278-2148

Herman Ottó Általános Iskola

Intézményünk Csepel egyik legrégebbi iskolája. Pedagógiai célkitűzésünk, hogy olyan iskola legyünk, ahol megfelelő, egészséges, kulturált környezetben, nyugodt, szeretetteljes légkörben tölthessék el napjaikat tanítványaink. Az iskola a hagyományos nevelési módszerekhez igazodva, a tudás megszerzésére fekteti a hangsúlyt. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink az ismereteket tapasztalati úton, korukhoz igazodva, játékos formában szerezhessék meg úgy, hogy az ne csak hasznos, hanem élvezetes is legyen számukra.

Iskolánk az idei tanévben megkapta a Tehetségpont címet, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek rejtett tehetségének kibontakoztatására. Tanítás után változatos programok, szakkörök közül választhatnak tanulóink.

Várunk mindenkit, aki mozgalmas, eseményekben gazdag iskolai életre vágyik!

Nyílt nap: 2013. február 15-e, 8 óra és 9 óra

1214 Budapest, Gombor tér 1.; www.hermanotto.hu

Tel.: 420-5269

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Iskolahívogató” bejegyzésre

  1. maminti szerint:

    Végre egy jó cikksorozat. Köszönjük.

Itt lehet hozzászólni !