Civil a pályán: így nézett ki a Csepel SC és a Béke tér 1951-ben

Csepel.info, Youtube

Latabár mögött a Béke tér és az Olvasó munkás szobor

1951. júliusában Csepelen forgatták a “Civil a pályán” című magyar film egyes jeleneteit. A film magán hordozza a Rákosi-korszak minden jegyét. Keleti Márton, a felejthetetlen filmvígjátékok rendezője az 50-es évek elején egymás után készítette az olyan sematikus, osztályharcos vígjátékokat, mint a Civil a pályán. A film főbb szerepeit többek között olyan színészlegendák játsszák mint Soós Imre, Latabár Kálmán, Görbe János és Gózon Gyula.

A film története szerint Teleki Jóska, az üzem ünnepelt sztár-futballistája, de munkáját elhanyagolja, és így brigádjuk a versenyben lemarad. Emiatt összetűzésbe kerül a jól dolgozó, de a sportot nem szerető Rácz Pistával. Pista azonban megismerkedik Jóska húgával és a kedvéért sportolni kezd. Csakhamar meg is szereti mind a sportot, mind a lányt. Ő lesz a sportfelelős, és példája nyomán – az intéző Bogdán mesterkedései ellenére – egyre több dolgozó kezd aktívan sportolni.

Egy hozzászólás “Civil a pályán: így nézett ki a Csepel SC és a Béke tér 1951-ben” bejegyzésre

  1. Henrik Breitigam szerint:

    Én akkor 9 éves voltam és mint fizetett statiszta 5 forintot kaptam érte Apám és anyám 10-10 Ft-ot és a nővérem is 5 Ft-ot. Ez egy egész vagyon volt akkor.Az egészből a Tompa Pufi volt nekem a legemlékezetesebb. Úgy emlékszem 5-6 napig tartott a felvétel.Ma már 70 éves vagyok de nagyon jól emlékszem rá.

Itt lehet hozzászólni !