A hülyeség kora

Youtube

A film 2055-ben, egy pusztulásra ítélt világban játszódik. “Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?” – teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész a számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben.

Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól. És ha megnézzük a filmet, az idei, soha nem tapasztalt magyarországi aszály vagy a klímaváltozás miatt fellépett élelmiszerár-robbanás is hátborzongatóbb lesz.

9 hozzászólás “A hülyeség kora” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Várjunk még a 2055-tel… odébb van és sok minden más is létezik a klimaváltozáson (?) kívül is.

  2. Té-Gé szerint:

    Gordon megkérdőjelezi a klímaváltozás tényét. Mi lehet a más? Nem Irán fogja az első rakétát lőni, hanem a másik? 😉

  3. Gordon szerint:

    Az lenne a legjobb ha senki sem lőne rakétát. Hogy a klímaváltozással mi lesz azt meg nem tudjuk. De azért még nem temetném a Földet.

  4. Dr. grün szerint:

    Matolcsy update recept!
    “Lassan már teljesen megszokott módon újabb csomagot jelentett be Matolcsy György. A csomag lényege nagyon röviden leírható: újabb adóbevezetések, egyoldalúan megszüntetve mindenkivel minden előző, akár írásos megállapodást.”
    Szegény ember malaca, ha van malaca!
    Szép jövő! 🙂
    http://tozsdeforum.hu/wp-content/uploads/2012/10/malac.jpg

  5. Gustavo Thoeni szerint:

    Papirusztekercsekre, saját vérükkel írtak a Századvégnél

    Így már nem is olyan sok az oldalankénti 470 000 forint az elkészült dolgozatokért.

    Szó sincs pazarlásról, vagy mutyiról” – nyilatkozta Rogán Antal az új szobrának felavatásán tartott sajtótájékoztatón, amikor a Századvég 940 milliós szakértői megbízásáról kérdezték. (A szobron egyébként Rogán Antal Dávidként áll, de a konzervativizmus jegyében egy Blikkel takarja el a férfiasságát, de az akkora, hogy az újság mögül kitekeredve körbefonja a költségvetési hiánnyal küzdő Tarlós István lábait, miközben egy BKK-t megszemélyesítő turul marcangolja a még dobogó szívét és azt ordibálja, hogy VT-Transman, VT-Transman).

    Mint az Index megszellőztette, a Századvég az NFM-nek minden egyes leírt oldalért 470 ezer forintot számlázott. Ez elsőre soknak tűnhet, de mint kiderült, ezeket ókori papirusztekerecsekre írták, pandamedvék csontjából készült tollakkal, tintának pedig a saját vérüket és egyéb testnedveiket használták fel. Az elkészült tanulmányoldalak értékét tovább növeli, hogy bennük több száz Coelho-, Müller Péter- és Schmitt Pál-idézetet is felhasználtak, s mindezt olyan rovásírással jegyezték fel, amit már csak egyetlen inuit indián ismer a világon, de ő meg analfabléta.

    A XVI. Lajos korabeli festménykeretekbe foglalt tanulmányoldalakat a jelenleg folyó per lezárultával bárki megtekintheti majd a Századvég e célból felépített Simicska Lajos Nemzeti Tanulmány- és Képtár múzeumában 2014-ben.

  6. hajós szerint:

    A hülyeség sajnos Magyarországon győzött 2010-ben, és jelenleg is a hülyeség uralkodik.

  7. Bugi szerint:

    Jó látni azt a mérhetetlen kínt rajtatok, ami a hatalom elvesztése miatt jött rátok. De Csepelnek jót tett az MSZP veresége, mert végre fejlődik a kerület. És, hogy a témánál legyünk, a Fidesz munkájának köszönhetően elvitték a galvániszapot is. 🙂

  8. ebihal szerint:

    Bugi!
    Sose legyen nagyobb örömöd!

Itt lehet hozzászólni !