Őrizetben a pesti zsidó vezető megrugdosója

Mno.hu, Csepel.info

Kerényi András

Két férfi megtámadta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét pénteken, amikor kifelé jött a zsinagógából – erősítette meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója a távirati iroda információját. Az elkövetőket őrizetbe vették.

Kerényi  András a csepeli lelkészi kör tagja, a csepeli zsidóságot képviseli a kerület közéletében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a két férfi ellen – közölte honlapján a rendőrség.

Zoltai Gusztáv elmondta: Kerényi Andrásra két fiatalember támadt rá, amikor kijött a zsinagógából. Hasba rúgták, és miközben bántalmazták, a két fiatal azt kiabálta: „Rohadt büdös zsidók, meg fogtok dögleni!”

Kihívták a rendőrséget, két rendőrautó rövid időn belül a helyszínre érkezett. A hitközség körzeti elnöke felismerte támadóit, akiket a lakásukban fogtak el a rendőrök – tette hozzá. Idén júniusbanSchweitzer József nyugalmazott országos főrabbit érte inzultus az utcán, egy ismeretlen lépett oda hozzá, és azt mondta neki: „Utálok minden zsidót!”

Forrás: Csepel.info, Mno.hu

21 hozzászólás “Őrizetben a pesti zsidó vezető megrugdosója” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Valamit nem értek. A verés az rendben van erőszakos cselekmény.
    De az, hogy ha valaki odajön hozzám és azt mondja, hogy utállak az szerintem csak vélemény nyilvánítás, nem?
    Engem sem szerethet mindenki, akkor miért baj az, hogy mondjuk valaki ellenszenvvel viseltetik a zsidók iránt és ezt kifejezésre is juttatja szóban?

  2. Bolemann Lajos szerint:

    Szerintem te nem is nagyon fogod megérteni, mi a különbség egy személyről alkotott negatív vélemény, és egy nemzeti, vagy/és vallási, vagy/és kulturális közösség gyűlölete, és e kettő társadalmi veszélyessége között.

  3. Gustavo Thoeni szerint:

    Nézd én valóban mindig az adott embert nézem, nem a csoportot vagy közösséget ahova tartozik.
    Kb. tíz éve moziba mentünk egy társasággal amikor a volt munkahelyem portása (egy cigány) odajött hozzám köszöntöttük egymást és egy pár szót váltottunk.
    Miután elment a társaságunk tagjainak egyik fele úgy nézett rám mintha meghibbantam volna, a másik fele meg ahogy mondani szokták ölni tudott volna a tekintetével.
    Szerintem a román, szlovák és bármely más náció tagjai között is vannak “jó” meg “rossz” emberek, érthetetlen ez a környező országokban mutatkozó magyargyűlölet. Ha a politikusok nem tupíroznák fel ezeket az ügyeket akkor békében élnének együtt vagy egymás mellett a különböző színű, vallású stb. emberek, a mérce valóban az lenne, hogy mint ember milyen.

  4. Bolemann Lajos szerint:

    “miért baj az, hogy mondjuk valaki ellenszenvvel viseltetik a zsidók iránt”
    Ha ezt nem érted, akkor mondom neked egyszerűbben: zsidónak születni nem választás kérdése, azt hogy te pl. a zsidókat utálod az pedig a te saját döntésed.
    Még egyszerűbben: Okos ember nem antiszemita, a hülyének meg tilos.

  5. Gustavo Thoeni szerint:

    Sajnos a te szemléletmódod elég egyszerű. A földön mintegy 250 náció él számtalan vallással és nézettel. Aki egyet is kiemel vagy elnyom közülük az az én szememben nem lehet demokrata.

  6. Paul szerint:

    Boleman Lajos

    A zsidók KIKÉNYSZERÍTETTÉK az ellenszenvet maguk ellen. Ez nem magyar jelenség,csak nálunk kommunikálja így a média. Az egész világon végzett „jószolgálati” tevékenységük miatt van ez az ellenszenv irántuk. A fizikai bántalmazást elítélem én is.
    A KIRABOLT, BÁNTALMAZOTT ÖREGEK ÉRDEKÉBEN, MIKOR EMELI FEL A SZAVÁT A CSEPEL.INFÓ?

  7. Tóth Mária szerint:

    Kénytelen vagyok Paul minden szavával egyetérteni! Nála van a pont! A magyarok megveretése ellen mikor álltak ki-csak EGY jó szó erejéig- a zsidók???????

    Ez lenne a “nemzeti kormány”? Nagy bukti lesz Fidesz! én szóltam.

  8. Bolemann Lajos szerint:

    “Aki egyet is kiemel vagy elnyom közülük az az én szememben nem lehet demokrata”

    Gustavo, neked komoly szövegértési problémáid vannak. Kezeltesd!

  9. felix szerint:

    Mesélj Paul!
    Mivel kényszerítenek téged a zsidók a gyűlöletre.

  10. Dr. grün szerint:

    “két fiatalember támadt rá, amikor kijött a zsinagógából. Hasba rúgták, és miközben bántalmazták, a két fiatal azt kiabálta: „Rohadt büdös zsidók, meg fogtok dögleni!””

    “Őrizetben a pesti zsidó vezető megrugdosója”
    Kit vagy kiket vettek őrizetbe?! Miért csak az egyiket?!
    Bántalmazták, rúgta, rúgták, rugdosója?! Amikor kijött….! Ki volt vele a többi zsidó akik meg fognak……?!
    A szokásos pongyola fogalmazás! Nem irigylem a nyomozóhatóságot!

  11. felix szerint:

    Mi van a másik tetves társsal?

  12. Narancsvírus szerint:

    Valami bűzlik ebben a történetben! Az elkövetők hagyták, hogy kövesse őket a bántalmazott? A bántalmazottnak ennyi lélekjelenléte volt, hogy követni merte a támadókat, nem félt egy újabb támadástól? A Klubrádió, és most már az egész bal-jobb “liberális” média ezt a hírt szajkózza a nagyvilág felé, hogy Magyarországon burjánzik az antiszemitizmus!

  13. felix szerint:

    A média csak azt szajkózza a ami megtörtént.
    Kivéve ha FIDESZ közeli.

  14. Dr. grün szerint:

    Mi lehetett a szatyraiban?!
    “Szombat délután a pasimmal vásároltunk a Westendben, mikor a vízesésnél lévő mozgólépcsőn szembejött velünk Zámbó Krisztián. Egy másik férfival volt – feltehetően egy barátjával – és két telepakolt DM-es zacskóval mozgólépcsőzött le az aluljáró szintre. Zámbó Krisztián a vele szembejövők tekintetét fürkészte, majd barátjával együtt kisétált a Nyugati aluljáróba. Sajnos nem láttunk bele a szatyrokba, így nem tudjuk, hogy óvszerrel, vagy samponnal voltak-e tele”

    Ez például egy Csepel Árpád földjének hatalmas izgalmat kiváltó híre is lehetne!
    Hova figyelnek a hírvadászok?! ))) 🙂 (((

    http://velvet.hu/celeb/hcdb/feljelento/2012/10/06/zambo_krisztian_a_westendben_vasarolt/

  15. csaba péter szerint:

    Az a baj hogy egyeseknek fingja nincs mi folyik itt , aki meg tudja az leplezi .
    A nyílt fasiszta diktatúra előkészítése folyik pogromokkal szépen fokozatosan . Fidesz égisz alatt

  16. Csepel-sziget szerint:

    Jujj, szörnyű ez az eset. De nem azért, ami történt, hanem azért, ami ezután történni fog. Az ilyen ostoba, egységsugarúak, akik zsidókra támadnak mindenféle különösebb ok nélkül, csak újabb ütőkártyákat adnak a média és a zsidó szervezetek kezébe.

    Ha feltesszük magunknak az örök kérdést, cui prodest, azaz kinek használ, rögtön látni fogjuk, hogy az ilyen történések egyértelműen bizonyos, általam megnevezni nem kívánt körök malmára hajtják a vizet.

    Persze lehetne arról a kettős mércéről is oldalakat írni, ami jellemzi az egyes eseteket érintő médiafigyelmet. Ha az “egyszerű” magyar embert éri támadás, megkéselik, kirabolják, megalázzák, az le van sajnálva, azonban, ha az áldozat cigány, vagy urambocsá izraelita, akkor rögtön óriási hazai és nemzetközi botrány kerekedik és a Helsinki Bizottságtól kezdve a TASZ-on keresztül az Amnesty Internationalig az összes semmirekellő, naplopó szervezet vércseként csap le a kínálkozó alkalomra, hogy ismét rámutathasson, milyen egy mocskos, rasszista, antiszemita nép ez a magyar.

    Amikor azonban az említett kisebbségek a cselekményben az elkövető szerepében állnak, arról mindig, mindenki mélyen kussol. Lehet gondolkodni, hogy mi az oka?

  17. Csepel-sziget szerint:

    Csaba Péter!

    El is hinném, amit írsz, ha nem tudnám, hogy a Fidesz az izraeli Likud testvérpártja, Orbán Viktor és kormányának tagjai pedig minden alkalmat megragadnak, hogy izraeli szövetségeseiknél hajbókolhassanak. Akkor milyen fasizmusról beszélünk? Nem kell rémeket látni ott, ahol nincsenek.

  18. felix szerint:

    Csepel-sziget!
    Ha magadtól nem érted meg a dolgot,AKKOR NINCS EMBER AKI ELMAGYARÁZHATNÁ NEKED.
    Sajnos nem tudsz különbséget tenni a indító okok között.
    Annyit megtehetsz, hogy néma maradsz.Hidd el az is beszédes.

  19. csaba péter szerint:

    A Csepel sziget nevű agyalágyult honnan szedi hogy egy Vas , Nyírő , Horthy stb kultuszt építő fasizálódó párttal ott szóba áll valaki is . Tán a Jobbikot kéne írnia , abban lenne némi ízetlen irónia.

  20. csaba péter szerint:

    Akárhogy nézzük ez a jelenlegi kurzus antiszemita bűneinek egyre szaporodó egyike.

Itt lehet hozzászólni !