Csepel lakossága elítéli a támadást és elutasítja a provokációt

Csepel.hu

Két férfi – vallási hovatartozása, zsidó származása miatt – megtámadta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét pénteken, amikor kifelé jött a zsinagógából.

Bár a rasszista indíttatású cselekmény a XX. kerületben történt, de mi csepeliek is a saját bőrünkön érezhettük, hogy mennyire belénk mar a szélsőséges és rosszakaratú emberek előre kitervelt, provokatív támadása, hiszen Kerényi András a Csepeli Lelkészi Kör tagja, a kerületünkben él, csepeli zsidó honfitársaink vezetője is.

A csepeli emberek sokszor bizonyították, hogy elutasítják a szélsőséges nézeteket. 1944. december 4-6. között Csepel község elöljárósága, lakói és gyárának munkásai sikerrel akadályozták meg a település nyilasok általi kiürítését. Az 1956-os forradalom és szabadságharc során kerületünk lakói, katonák, munkások voltak, akik legtovább ellenálltak a külső és belső kommunista hordák támadásainak.

300 évvel ezelőtt, pontosan 1712. július 18-án Savoyai Jenő három sváb családnak adott lehetőséget a török dúlás utáni újjáépítésre. A XIX. század végén egy zsidó nagyiparosnak, báró Weiss Manfrédnak és családjának köszönhetően lett világhírű a csepeli ipar, s vált várossá Csepel. Kerületünkben az életünket, kultúránkat gazdagító svábok, zsidók, lengyelek, bolgárok, örmények, görögök és cigányok évszázadok óta élnek békében, egymást tisztelve a magyarsággal. Nyár közepén közösen, együtt avattuk fel régi-új ereklyés országzászlónkat, amelyre – a keresztény egyházak mellett – héberül és magyarul is Isten áldását kérte a zsidó hitközség rabbija.

Csepel vallási tekintetben szintén nagyon sokszínű, de mindig az 1568-as tordai országgyűlés türelmi rendeletének szellemében működtek a különböző egyházak. A Csepeli Lelkészi Kör római katolikus, református, evangélikus, görög katolikus, baptista és zsidó felekezeteket összefogva, immáron 22 éve közösen dolgozik a csepeli emberek lelki üdvösségéért és szociális biztonságáért.

Fentieket olyan közös értékeinknek tartjuk, amelyekre okkal lehetünk büszkék. Mi ezen az úton akarunk és fogunk járni a jövőben is!

Csepel valamennyi polgára nevében együttérzésemet fejezem ki, és támogatásomról biztosítom Kerényi Andrást, illetve Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének vallási vezetőit és tagjait. Továbbá valamennyiünk nevében mélységesen elítélem az Elnök urat ért durva, aljas és gyáva támadást, és a leghatározottabban elutasítom az ilyen szélsőséges provokációt.

Bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás példásan meg fogja büntetni az azóta rendőrkézre került elkövetőket.

Németh Szilárd

Csepel polgármestere

csepel.hu

46 hozzászólás “Csepel lakossága elítéli a támadást és elutasítja a provokációt” bejegyzésre

  1. kozma53 szerint:

    Köszönjük polgármester úr!

  2. Tóth Mária szerint:

    Csak a szokásos rettegés szinten tartása! Amíg a magyarokért nem áll ki a “nemzeti kormány”, addig itt rend nem lesz!

  3. Bolemann Lajos szerint:

    Szinte szóról szóra ugyanaz mindkettő:
    Június 7.: http://csepel.info/?p=20071
    október 6.: http://csepel.info/?p=22110

    Minden eseményre van ilyen ctrl_c_ctrl_v szöveg?

    A nyilas szimpatizáns, és goebbelsfan Nyirő-versenyt meghirdető polgármester jobban teszi ha ilyenkor csendben marad, mert még ráfoghatják, hogy álszent, cinikus és pofátlan.
    Nem lepődnék meg azon, ha az a fiatalember aki Kerényi Andrást hasba rúgta, maga is nagy Nyirő rajongó.

  4. október szerint:

    Bolemann Lajos: no komment!

  5. Bolemann Lajos szerint:

    Másrészt olvasgathatná az eggyel lejjebb lévő poszt, közismerten fidesz-szimpatizáns nickjeinek kommentjeit!

    “Csepel valamennyi polgára nevében”. Nem szükséges, elég ha Németh Szilárd csak a fogyatkozó híveit próbálja meggyőzni arról, hogy az ilyen gyalázatos tetteket még egy fideszesnek is illik elítélni, mert olybá tűnik, neki más a véleményük erről.
    Egyszerűbben: A görény ne fintorogjon a saját görénylyukjában!

  6. szigetország szerint:

    Tudod, Bólé, pont az ilyen szélsőséges alakok, mint amilyen magad vagy, tehetnek arról, hogy egy zsidó vezetőt megtámadhatnak.
    Amikor a szélsőbal folyton nyilasozik és fasiztázik, máris ott van az ikertestvére, a szélsőjobb.
    Amikor Horthy és Antall József szobrát szélsőbalosok meggyalázzák, és az MSZP és társai ezt eltűrik, hát ez vezet oda, hogy egy zsidó embert is megvernek. Szégyen!

  7. Bugi szerint:

    Egyetértek a polgármesterrel. Akkor is, ha néhány komcsiknak nem tetszik, hogy a véleménye olyan, mint a neve: Szilárd.

  8. Gustavo Thoeni szerint:

    Bugi!

    Németh úr csak a nevében Szilárd jellemében már kevésbé.
    Egy másik sz betűs szó jut eszembe a szélforgó.
    Aki mindenkinek meg akar felelni az végül senkinek sem kell.

  9. Ditte szerint:

    Milyen görény dolog már, ha két fiatal (vagy akár egy) megtámad egy öreg embert vagy akár egy gyereket. Akkor is görénység, ha a pénztárcájára pályáznak, akkor is ha az ábrázata nem tetszik. Az én “kulturális köreimben”ez nem volt soha elfogadott. A magyar paraszti osztályból származom.

  10. Bugi szerint:

    Ditte, maximálisan igazad van. Ezért nem volt itt olyan antiszemitizmus, mint sok más országban.

  11. Vátesz szerint:

    Szoclibek kár károgni! Németh Szilárdot ma egész nap pozitív hangon említette a Klubrádió minden híradásában, ezzel beírta magát a sípucca aranykönyvébe. Javított a pozícióján Lázár Jánossal szemben Orbán pozíciójának örökléséért vívott versenyben. Lázár csak a haszid zsidókat hívta meg Hódmezővásárhelyre, ami nem nyerte el a helyi neológ hitközség tetszését. Egyébként Dittének igaza van, nem egy idős embert kell bántani azért, hogy Dániel Péter törvénysértően, de “társadalmilag hasznos figyelemfelkeltéssel” provokálja a magyarságot!

  12. Bolemann Lajos szerint:

    “A magyar paraszti osztályból származom”
    Afelöl nem volt kétségem. 🙂

  13. Bolemann Lajos szerint:

    Szigetország! Ezeket a logikai bakugrásokat egy selgeczi is megirigyelhetné.

    Tehát az tehet ezekről a támadásokról, aki szóvá teszi, elítéli, és nevén nevezi az elkövetők nyilvánvaló motivációit.

    Ki öntötte le Antall és Károlyi szobrát? Te tudod? Oszd meg velem és én meg teszem a feljelentést, ha neked kellemetlen megtenni.

    Az ávós antifasisztánál és a nyilas antikommunistánál, csak a hozzád hasonló szemforgató, hazug, erkölcsi nullák szánalmasabbak.

  14. Bolemann Lajos szerint:

    “Németh Szilárdot ma egész nap pozitív hangon említette a Klubrádió minden híradásában”

    Miért? Mert közölték a stencilezett sablonszövegét?

  15. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    “Ezért nem volt itt olyan antiszemitizmus, mint sok más országban.”
    Milyen antiszemitizmus van még, ami országonként változik?!

  16. Vátesz szerint:

    A Police.hu híre szerint a támadás 5-én 16 óra 50 perc körül történt, a XX. kerületi Téglagyár téren található imaháznál.

    Megnéztem a naptárat, 5-én a nap 17 óra 15-kor nyugodott, azaz még nem állt be a sabbat, Kerényi Andrásnak “szerencséje” volt, hiszen akkor hívő zsidó nem használhat telefont! Viszont nem ért haza időben csepeli lakására, vajon kénytelen volt hazagyalogolni, minthogy utazni sem szabad?

  17. Bolemann Lajos szerint:

    Ezek szerint már azt is tudod hol lakik. A kapuban fogod várni dunyhás testvér, hogy te is belerúghass?

  18. Vátesz szerint:

    Mindenki magából indul ki! Németh Szilárd közleményében van benne, hogy a sértett Csepelen lakik! Mekkora nagy tahó vagy te “testvér”!

  19. szigetország szerint:

    Tudod, Bólé, te kis szélsőbalos újkommunista. Aki folyton nyilasozik és fasiztázik ok nélkül és tények nélkül, miként te, az bizony szélsőbalos féreg. Ugyanúgy irtandó, mint a szélsőjobbos társaid.
    Aki eltűri Horthy és Antall szobrának meggyalázását, miként te, mert szavad nem volt ellene, az tápot ad arra, hogy más meg a zsidóba rúgjon bele.
    Te, aki folyton gyűlöletet keltesz, nem más, mint egy visszataszító féreg, aki a mocsokban fetrengve leli örömét.

  20. szigetország szerint:

    És még valamit azoknak, akik mindig arra hivatkoznak egy bűncselekmény kapcsán — s tette ezt Bólé is nemegyszer –, hogy csak az a bűnös, akit a bíróság elítél. Ti ezt a két suhancot, aki rátámadt egy zsidóra, nem tartjátok bűnösnek, hanem inkább ártatlannak, mert a bíróság még nem mondta ki az ítéletet.
    Én kimondom a magam ítéletet: szar emberek voltak voltak, mégha ez Bólénak és szélsőbalos társainak nem is tetszik.

  21. szigetország szerint:

    Bólé, te azért vagy hasonlatos azokhoz, akik a zsidókat szidják okkal és ok nélkül, mert te meg fasiztázol okkal és ok nélkül. Így trerjeszted a gyűlöletet más emberek iránt, akik másként gondolkodnak, vagy más nációhoz tartoznak. Te nem mondod ki, hogy utálod a zsidókat, de provokálod és uszítod azokat, akik hajlandók zsidókra támadni. Ezért mondom, hogy bizony táptalajt adsz a zsidók üldözésére…

  22. csepi szerint:

    Milyen aljas dolog. :s Remélem az elkövetők megkapják a magukét. Nem értem ez mire volt jó nekik.

  23. Tóth Mária szerint:

    Csepi, ha nem provokálnának lépten-nyomon, talán nem érné őket atrocitás! de, nekik ez a lételemük! Verni csak a magyart lehet, ugye?

  24. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    “Én kimondom a magam ítéletet:”
    Ne keverd az ítéletet a saját véleményeddel!

  25. Bolemann Lajos szerint:

    “Olyan opció nincs, hogy a pártok szimbolikus politikái nem egymás szavazótáborának sértegetésére épül, hanem a valódi értékteremtésnek legalább látszatára adnak? Hogy az alaptantervbe kerülő új szerzők között nem az lesz a legfontosabb összekötő kapocs, hogy mindannyian vérmes antiszemiták voltak? Hogy inkább a magyar történelem, irodalom, építészet, zene elfeledett értékeinek felfedezéséről szóljon ez a dolog, mint a csakazértis-mentalitásról?

    Annyi emberre lehetnénk büszkék, jobb- és baloldaliakra egyaránt, akik nem küldtek másokat halálba, de legalábbis nem írtak vérgőzös esszéket komplett társadalmi csoportokról. Mi meg erre azoknak állítunk szobrokat, akiknél még az átlagemberek is sokkal kiválóbbak.”

  26. Vátesz szerint:

    Vallási meggyőződése miatt egymillió keresztényt gyilkoltak meg az elmúlt években
    2012. október 07. 07:16

    Hunhír.info
    A keresztényellenesség és keresztényüldözés problémáját szeretné a kiemelt nemzetközi-közéleti témák közé emelni az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség; a szervezet ennek érdekében http://www.prochristie.hu címen honlapot indított. Kiváncsian vájuk, vajon a cionista rezsimben tapasztalható vad és erőszakos kereszténygyűlölettel mernek-e majd foglalkozni.

    Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Fakhouri Youssef projektvezető az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a közvélemény tájékoztatása mellett a szolidaritásuk kifejezésével is tenni akarnak az üldözött keresztényekért; követelik a vallásszabadságot országaik számára; a nyilvánosság erejével is segíteni próbálnak nekik, hogy hazájukban maradhassanak. Ezen túlmenően a más vallásúakkal való békés együttélésre és a keresztények példaértékű tetteire szeretnék felhívni a figyelmet.

    Mint írták, a keresztények ellen irányuló támadások immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000-2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény az is, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 70 százaléka keresztény volt – fejtették ki.

    Kitértek arra, hogy a keresztényellenes megnyilvánulások főként Afrikában, Ázsiában és az arab országokban jellemzőek, ahol a keresztények többnyire kisebbségekben élnek, ám a modernkori keresztényüldözés minden földrészen létezik különböző formában és eltérő eszközökkel. Vajon miért nem merik leírni, hogy brutális mértékű Izraelben. A keresztényellenes atrocitásokban már Európa is érintett. 2010-ben csak Spanyolországban több mint 20 alkalommal rongáltak meg, illetve gyújtottak fel katolikus templomokat “baloldali anarchista” csoportok – közölték.

    Mint rámutattak: a keresztények egyre gyakrabban szembesülnek azzal, hogy a vallás- és lelkiismereti szabadságukat nem tartják tiszteletben és sokszor kötelezik őket arra – a toleranciára hivatkozva -, hogy adják fel világnézeti meggyőződésüket. Ilyen megdöbbentő esetek közé tartozik, amikor nem viselhetnek keresztet a munkahelyeiken, a keresztény anyakönyvezető homoszexuális párokat köteles összeadni, a keresztény orvost munkahelyének elvesztésével fenyegetik, ha nem végzi el az abortusz műtétet, vagy amikor a kereszténységet gyalázó kiállításokat szerveznek, sokszor közpénzen – sorolták.

  27. Bolemann Lajos szerint:

    Ja Vátesz, Ámerikában meg verik a négereket! A japcsik meg ölik a Bálnákat.

    Mi lenne ha kis hazánknál maradnánk?

  28. krapulaxxx szerint:

    az én nevemben milyen jogon nyilatkozik a polgármester?
    lesz.rom magasról a zsidók állítólagos sérelmeit, tőlem akár vagonra is pakolhatják az összeset, akkor se hullajtanék egy könnycseppet sem ezért a fajért.
    jobban sajnálnám ha kihalna egy veszélyeztetett állatfaj mintha a zsidó faj tűnne el a Föld színéről. vagyunk így egy páran Csepelen is, a saját nevében nyaljon be csontig a hébereknek a technikatanár.

  29. kozma53 szerint:

    Tisztelt admin!
    Valószínű a következő bejegyzésem miatt törölve leszek az oldalról,de ez nem nagyon érdekel.Szóval krupalaxxx az ilyen tetvek miatt pusztultak el családom felmenői,te rohadt csatorna töltelék.Ezért a bejegyzésedért Németországban alsó hangon három évet kapnál.Végezetül az a baj,hogy az anyád p…csája nem volt szecskavágó amikor születtél,mert akkor egy szeméttel kevesebbet hordana a föld a hátán.

  30. krapulaxxx szerint:

    mégse pusztultak el a családod felmenői ha még itt rontod a levegőt.
    van saját országotok a Szentföldön pakoljatok össze aztán ott ajvékoljatok.

  31. kozma53 szerint:

    Na figyelj ide szemétláda ajvékolni te szoktál.Én ezt az országot akkor is a HAZÁM-nak tartom,ha neked ez is tetszik.Pakolj össze te és húzz innen a picsába mondjuk Németországba ott aztán hinthednéd az igét amig azt nem mondnák,hogy HALT.Ezzenel veled minden kommunikációt befejeztem.

  32. kozma53 szerint:

    Helyesen ha neked nem is tetszik így helyes a második mondat.

  33. szigetország szerint:

    krapulaxxx!

    Állítsd le magad! Ne szítsd a gyűlöletet, és “ne ítélj, hogy meg ne ítéltess!”

  34. kozma53 szerint:

    Nem én szítom a gyűlöletet,hanem te végezetül csak egy verset szeretnék ide írni ami szerintem az egyik legszebb vers ami a HAZÁ-ról szól:
    “Nem tudhatom másnak e tájék mit jelent
    nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
    kis ország,messze ringó gyerekkorom világa
    Belőle nőttem én,mint fatörzsből gyönge ága
    s remélem,testem is majd-e földbe süpped el.
    Itthon vagyok.S ha néha lábamhoz térdepel
    egy-egy bokor,nevét is virágát is tudom
    tudom,merre mennek,kik mennek az úton,
    s tudom,hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
    a házfalakról csorgó vöröslő fájdalom
    ki gépen száll fölébe,annak térkép e táj
    s nem tudja hol lakott itt Vörösmarty Mihály
    annak mit rejt-e térkép?gyárat s vad laktanyát,
    de nékem ökröt,tornyot,szelíd tanyát,
    az gyárat lát a látcsőn,és szántóföldeket,
    míg én dolgozót is,ki dolgáért remeg,
    erdőt füttyös,gyümölcsöst,szöllőt,és sírokat
    a sírok közt anyókát,ki halkan sírogat
    s mi föntről pusztítandó vasút vagy gyárüzem,
    az bakter ház s a bakter előtte áll és üzen
    piros zászló a kezében,körötte sok gyerek,
    s a gyárak udvarában komondor hempereg
    és ott a park,a régi szerelmek lábnyoma
    a csókok íze számban hol méz,hol áfonya
    s az iskolába menvén,a járda peremén,
    hogy ne feleljek aznap egy kőre léptem én
    íme itt -e kő.de föntről e kő sem látható
    nincs műszer,mellyel mindez megmutatható.

    Hisz bűnösök vagyunk mi,akár a többi nép,
    s tudjuk miben vétkeztünk mikor,hol és miképp,
    de élnek dolgozók itt költők is bűntelen
    és csecsszopók,akikben megnő az értelem,
    világít bennük,őrzik,sötét pincékbe bújva
    míg jelt ír hazánkra újból a béke ujja,
    s fojtott szavunkra friss szóval ők felelnek.

    Nagy szárnyadat borítsd rénk virrasztó éji felleg.
    Ezt a költőt is kivégezték az olyanok mint te.

  35. BercisKriszta szerint:

    Na ebből elég!!!
    A legutóbbi rabbi zsidó verésről is kiderült,hogy a fele sem volt igaz!Az egykori náci bűnösök már mind kihaltak,az illúziót pedig fent kell tartani.A tanácsköztársaság idején zsidók gyilkoltak halomra Magyar embereket,RÁJUK KI EMLÉKEZIK??!!!???Az Ő utódaiktól ki kér bocsánatot??????Sajnos a mi marketingünk nem olyan jó.
    Most én is jönnék egy idézettel,nevezetesen Tormay Cecile,Nobel díjra jelölt írónőnk tollából,aki átélte a Szamuely /Sámuel/,és Kun /Kohn/ Béla féle magyar gyilkolást.

    “Az emberiség olykor évszázadokra megfeledkezik a zsidó nép terveiről és hatalmáról. Az egyiptomi végzet, Kánaán sorsa, Róma feloszlása, Bizánc vallási villongásai, Spanyolország süllyedése… oly messze van. És messze vannak a nagy zsidóüldözések is, melyek következetesen akkor lobbantak fel, ha a júdeai nép túl vakmerően nyújtotta ki a kezét. A feleszmélés bosszúja: az üldözés, mindig rövid ideig tartott. A zsidóság a balsiker után sebesen tűnt vissza a homályba és mákonyport hintett a népek szemébe, hogy nemzedékekre megvakuljanak és ne emlékezzenek.
    A háborút megelőzőleg, az ezerszer megbódított világ psziché altatta el a magyar nemzetet is. Láttuk, hogy a keletről beözönlő zsidóság a falusi pálinkamérők után rátette a kezét a földünkre. A városi kis rőföskereskedés után rátette a kezét egész gazdasági életünkre. Láttuk, hogy a háború alatt kivonta magát és milliókat szerzett, míg a mieink mankót szereztek. Hallottunk róla, hogy egy cionista kongresszus Párizsban azt a határozatot hozta: a zsidóságnak törekednie kell, hogy világuralma támpontjául Budapestet, azután Magyarországot elfoglalja. – És sokan voltunk, akik 1917-ben, a háború alatt olvastuk a magyarországi zsidó irodalom legkomolyabb tehetsége, Ignotus Veigelsberg Hugó megdöbbentő kijelentését a szabadkőművesek lapjában, a Világban…
    “…a végsőn is túlmenő áldozatkészséggel mentjük át azutánra intézményeinket, eszközeinket és embereinket.”
    Most itt van az az azután, kilépett a homályból. Huszonnégy zsidó népbiztos ott áll a többi élén a magyar élet és halál fölött.
    Egy ellenséges távoli ágyúszó és az elgyötört emberi teremtés fellélegzik és szabadulásra gondol. Talán közelebb jön, talán szétlövi aljas börtönünk falát. Nem… a boldogabb népek soha se fogják ezt megérteni.”

  36. Vátesz szerint:

    Emlékezzünk meg három népírtásról, amelyről nem hogy naponta, de szinte sohasem beszélnek.
    Nem sokan tudják, Jerikó volt a világ legrégebbi települése, az első réteg tízezeréves (!), de aztán jöttek akik elfoglalták. Az hogy elfoglalták az még hagyján, de a lakóit az utolsó szálig legyilkolták! Így aztán a mai emberiség egyetlen tagja sem leszármazója az ottaniaknak, ez ám a tökéletes holokauszt! Aztán voltak akik hazugságokkal és itallal valamint szexszel rávették a perzsa uralkodót, hogy egy kis gyilkolászást rendezhessenek a gazdanép között. Ennek következtében felkoncoltak 75ezer perzsát, s ezt a galádságot leszármazóik mind a mai napig megünneplik Purim néven!
    Aztán született egy ember, aki hirdette a szeretetet, őt keresztre feszíttették, követőit évszázadokon keresztül gyilkolták. A gyenge és védtelen szeretet eszméje mégis terjedt, így hát 800 szerző 200 év alatt megalkotta a kereszténység pandantját, a pokoli Talmudot. Ezt aztán minden gyermeknek tanulnia kellett az ő iskoláikban. Így történt hogy a minden terror szülőanyjában, a nagy francia forradalomban egymillió keresztényt lefejeztek, Robespierre, Danton és Marat még egymást is a nyaktiló alá küldték, pedig ugyanabba a szajnaparti zsinagógába jártak imádkozni.

    “A pokolba vezető út Talmuddal van kikövezve! Copyright Vátesz.”

  37. Gustavo Thoeni szerint:

    A világhálón már vannak “árukapcsolások” a történtekkel kapcsolatban

    Míg a kaszabolós rendőr végighaknizza az országot, az állítólagos “zsidóverő” már előzetesben ül

    Amiből soha nem lesz közösség elleni izgatás: harminc alumínium feszületet loptak el a nyírtassi temetőből

    A Kisvárdai Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított nyomozást, eddig ismeretlen tettesek ellen.
    A rendelkezésre álló adatok szerint, az elkövetők a nyírtassi köztemetőből körülbelül harminc darab alumínium feszületet tulajdonítottak el. A helyszínelés jelenleg is tart, az ismeretlen tettesek felkutatását, a rendőrség nagy erőkkel megkezdte.
    (police.hu)

  38. BercisKriszta szerint:

    Igen,Radnótit kivégezték,az ilyenek meg megmaradtak:

    Részletek Esterházy Péter: Hogyan gondozd a magyarodat című művéből:
    ” A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk…. A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart ? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart. Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik. Olcsó magyarnak híg a leve! A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük… Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos… (magyarul: húzzon el innen minden magyar).A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg. Így gondozd a magyarodat!”

    Csodálatos irodalom!

  39. Gustavo Thoeni szerint:

    Igazad van Kriszta, húznak el!

    Az egyik kereskedelmi tv-n pályakezdő külföldön tanuló diáklányok nyilatkoztak arra vonatkozóan, hogy hazajönnek-e még Magyarországra.
    -Ha kellünk hazajövünk, de ha nem – akkor majd kellünk másnak.

  40. Dr. grün szerint:

    “Az MSZP-s Varga Gyulát választották önkormányzati képviselőnek a soproniak a nemrég lemondott kormánypárti politikus helyére a vasárnapi időközi képviselő-választáson. Varga – aki listás képviselőként eddig is tagja volt a testületnek – egyéni mandátumot nyert.”

    “Válámi ván, de (még) nem áz igázi!” Rajkin

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=590695

  41. kozma53 szerint:

    Hergeljétek egymást szépen.Én akkor is HAZÁM-nak tekintem ezt az országot.Még a ti kedvetekért sem hagyom el soha.Innentől kezdve törlöm magamat az oldalról.

  42. Perspektíva? szerint:

    kozma53 szerint:
    2012. október 08., hétfő – 08:59

    Kérem ne veszítse el türelmét, mondhatnám úgy is a “kilátástalanságát, reménytelenségét.”
    Miért? Mert sajnos ez a valóság, és ez az ami vár kis hazánkra.
    Konklúzió: Minden szélsőséges megnyilvánulás (ami soha sem szerencsés) éppen a jövőtől való félelemből ered. Mindenki szorongva (van rá éppen elég okuk) tekint, ha egyáltalán van bátorsága előre tekinteni, mert félti a családját attól, amitől túl sok jót nem remélhet.
    Nézze meg a világon szinte az összes politikus már kifogyott az összes “perspektivikus hazugságaiból.” Ezért hát ők ugyan úgy rettegnek a jövőtől, mint ahogyan az egyre hűtlenebb, és “igen szerényen élő” alattvalók.
    Elfogyott a “DOGMA,” NINCSEN HELYETTE ÚJ, amivel “etetni tudnák” évtizedekig a kb. hét milliárd alattvalót. A természet javainak nagy részét magukénak tudják. Abból viszont egy petáknyit sem hajlandók áldozni, azoknak, akiknek jórészt köszönhetik mind azt, amit elértek, amit magukénak tudnak.

  43. Perspektíva? szerint:

    Egy!
    Braziliában eszement módon írtják az őserdőket, vajon miért? Önök is tudják.

  44. Dr. grün szerint:

    Perspektíva?!
    Hogyne tudnánk!
    Terjeszkedik Izrael vagy a KÖZGÉP! ))) 🙂 (((

  45. SEbestyén László szerint:

    “Tisztelt” Polgármester Úr!
    Túl gyorsan és teljesen feleslegesen szólalt meg ebben az ügyben.
    Ezek után kénytelen lesz Nyírő Józsefet és Wass Albertet is elítélni, mint fasisztát…!
    Akkor holt volt Ön, hol szólalt meg, amikor a Kossuth Lajos utcai bérházban a norvég túristák a lakásajtót rátörték az alattuk lakó idős házaspárra?

    Sebestyén László

Itt lehet hozzászólni !