I. Csepeli Októberfeszt

Csepel.hu

Tisztelt Barátaink!

2012. október 13-án a Csepeli Német Önkormányzat által szervezett és Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata által támogatott I. Csepeli Októberfeszt rendezvényre kerül sor, melyre ezúton szeretettel meghívjuk Önöket.

Program:
09.00-09.30 Térzene a Görgey téren
09.30-10.00 Felvonulás a Rákóczi Kertbe a Fesztiválsörsátorba
10.00-10.10 I. Csepeli Októberfeszt megnyitó
10.10-10.30 A csepeli Eötvös József Grundschule programja
10.30-11.00 BP Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara – Karmester: Kolossa András
11.00-11.10 Szigetszentmiklósi József Attila ált.isk. bemutatója és a Pesterzsébeti József Attila Grundschule programja
11.20-11.50 ETÜD Fúvószenekar Bp. XVIII. kerület Karmester: Sánta Ferenc
12.10-12.50 Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Karmester: Péntek János
13.00-13.30 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium bemutatója
13.30-14.15 Sopron Város Fúvószenekara – Karmester: Ferenczi Balázs
14.30-15.00 Blumen strauss – Együttesvezető: Rábenspeck Lajosné
15.00-15.30 Lustige Schwaben – Együttesvezető: Mannheim Lénárdné
16.00-16.30 Grassalkovich Antal Grundschule
17.00-17.40 Soroksári Hermann Antal Harmonika zenekar – Zenekarvezető: Kaltenecker Gábor
18.00-18.30 Soroksári hagyományőrző vegyeskar – Karmester: Medgyes Sándor harmonikán kísér: Nonn György
18.40-18.50 Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek táncegyüttes – Együttesvezető: Lászlóné Balázsovits Magdolna
18.50-19.10 Operett Voices Énekegyüttes
19.10-20.00 Csepeli Német nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes – Együttesvezető: Lászlóné Balázsovits Magdolna
20.00-kor I. Csepeli Októberfeszt bál megnyitója
20.00-22.00 Lustige Musikanten (Vidámfiúk) zenekar közreműködésével utcabál – Zenekarvezető: Kaltenecker Gábor

Szeretettel várjuk a rendezvényen 9-től 22 óráig.

Budapest, 2012. október 3.

Üdvözlettel:

Lászlóné Balázsovits Magdolna elnök

csepel.hu

18 hozzászólás “I. Csepeli Októberfeszt” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Nem látom Mága Zoltán nevét!
    Ez is fasiszta rendezvény?
    Itt az alábbi hír:

    Mága Zoltán nem Horthy katonája
    Mága Zoltán világhírû hegedûmûvész, Magyarország egyik legnagyobb filantrópja a mai napon kötetlen beszélgetésen vett részt a MAZSIHISZ székházában dr. Feldmájer Péter elnökkel, Zoltai Gusztáv ügyvezetõ igazgató úrral és Gordon Gáborral az Élet Menete Alapítvány elnökével.
    Mága Zoltán részletesen ismertette azokat az indokokat, amely alapján úgy döntött, hogy visszautasítja a Vitézi Rendbe történõ felvételét, és visszaadja vitézi címét. A hegedûmûvész az elsõ és legfontosabb érvként említette, hogy a felkérés nem kellõen végig gondolt elfogadásával veszélybe sodorta mindazt a rengeteg munkát, törekvését, amelyet jó szándékkal és a segíteni akarás szilárd, rendíthetetlen hitével és meggyõzõdésével, a felebaráti szeretet hirdetésével és erõsítésével végzett közel két évtizede.
    Megismételte a már korábban kiadott közleményében is megfogalmazott gondolatát: akaratán kívül sok ember érzékenységét – köztük a családjáét is- megbántotta, ezért minden körülményt mérlegelve döntött úgy, hogy kilép a Rendbõl, mert „ki senkié sem, az mindenkié.”
    Megjegyezte, amikor felkérték a címre, megkérdezte a Vitézi Rend vezetõitõl, hogy a ceremónián kiket avatnak még tagokká, és azt a választ kapta, hogy Kossuth-díjas mûvészeket is.
    Mága Zoltán a beszélgetés alkalmával többször is aláhúzta: egyformán szeretne hegedûjével és szavaival, üzeneteivel mindenkihez szólni, és számára a karitatív tevékenység, a másokon való segíteni akarás a legfontosabb feladata életének, ezért döntött úgy, hogy a szívére hallgat és kilép a Vitézi Rendbõl. Mága Zoltán a találkozón külön megköszönte a MAZSIHISZ vezetõinek azt a baráti hangvételû levelet, amelyben felidézték az egykori kormányzó által alapított rend történetét. A hitközösségünk által is megbecsült és elismert hegedûmûvész megerõsítette: egész életében azért dolgozott, hogy segítse az emberek közötti együttmûködést, az egész magyarság ügyét és elveti a gyûlölet minden formáját!
    A hegedûmûvész határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy 10 millió forinttal támogatta volna az egykori kormányzó lovas szobrának felállítását, és közlése szerint szerény, mindössze 10 ezer forintos adományával a fóti plébániatemplom felújítási költségeihez kívánt hozzájárulni.
    A MAZSIHISZ vezetõi a mai kötetlen beszélgetésen hangsúlyozták, hogy mindig is a magyar zsidóság õszinte barátjaként tekintettek Mága Zoltánra, és biztosak abban, hogy ez a jövõben is így lesz, és továbbra is együtt tudnak dolgozni a szegény, az elesett emberek megsegítése érdekében.
    Mága Zoltán meghívta a MAZSIHISZ vezetõit, hogy vegyenek részt, a közeljövõben, Pécsett rendezendõ nagyszabású hangversenyén, amelyet tisztelettel elfogadtunk.

  2. maminti szerint:

    Naná, természetesen! Minden rendezvény fasiszta, ahol Mága Zoltán nem lép fel.

  3. spectator szerint:

    gusztáv, te egy barom vagy

  4. csepeli diák szerint:

    Ezeknek a hozzászólásoknak mi köze van az I. csepeli Októberfeszthez????????????

  5. spectator szerint:

    Már korábban is kértem a hozzászólókat, hogy mindég lehetőleg csak a felvetett témához szíveskedjenek hozzászólni. Nézzétek meg a müncheni októberfest közvetítését az ARD-tv honlapjáról : O’zapft ist címen. E műsorban az ünnepről és a sörről van szó. Epés megjegyzésekről semmi. Különben az “Októberfest” egy sváb rendezés, abban Mága Zoltánnak nem kell fellépni, mert Ő nem sváb.
    Tessék gondolkodni a megnyilvénulások előtt !

  6. Bugi szerint:

    Mindenki fasiszta azoknak, akik most nem lophatnak. Fáj nekik, hogy értelmes programok vannak Csepelen.

  7. Gustavo Thoeni szerint:

    Tisztelt hozzászólók!

    A zsidó nyári fesztiválon is fellépett Mága Zoltán pedig nem zsidó.
    Én úgy gondolom egy nemzetiséginek egy másik nemzetiség bálján való fellépése nem ördögtől való dolog.( A sváb mellett van még kilenc nemzetiség e hazában)
    Az már igazán nagy kár, hogy a cikk lényege nem ment át a vér-agy gátakon és nem jutott el a szürkeállományotokig.
    Ne felejtsük el Kodály Zoltán mondását: A zene mindenkié!

  8. spectator szerint:

    Én már voltam többször Mága-koncerten is és a Duna-tv-n is megnézem nagyszerű koncertjeit, de még sohasem láttam ezeken sváb fuvószenekart, legfeljebb Lagzi Lajcsit, aki egy személyben soroksári sváb.

  9. Dr. grün szerint:

    Gustavo!
    Svábok nincsenek!
    “Magyarországon 13 törvényben elismert nemzetiség él, ezek között 12 nemzeti kisebbség, illetve 1 etnikai kisebbség, a cigányság.”
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei

  10. spectator szerint:

    Dr grün : “Svábok nincsenek” De vannak, itt Csepelen !
    Van : Csepeli NÉMET Önkormányzat és
    Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete

  11. Tóth Mária szerint:

    Mága Zoltánt a Mazsihisz monddatta le és punktum!/meg a nagy Aladárjuk, a Mágának írt levelében/.

  12. csaba péter szerint:

    Hogy ez a tóth mária miket tud ? neki külön elmondták…….

  13. Dr. grün szerint:

    spectator!
    “Magyarországon 13 törvényben elismert nemzetiség él, ezek között 12 nemzeti kisebbség, illetve 1 etnikai kisebbség, a cigányság.”
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei

  14. DE szerint:

    Kedves CSEPELI DIÁK!
    “Ezeknek a hozzászólásoknak mi köze van az I. csepeli Októberfeszthez????????????” ez az én kérdésem is,mert sajnos egyesek ocsmány módon saját fröcskölődésükre használják ezt a blogot!
    Nem kellene Nekik Külön “FRÖCSÖGŐ CSEPEL” blogot létrehozni?!

  15. gabo szerint:

    Kedves Gusztáv Tóni!

    Ha itt laksz a kerületben, nyugodtan rendezhetsz egy össznemzetiségi fesztivált, szerintem az önkormányzat is örülni fog, és biztos nem lesz “fasiszta”, mert biztos vigyázni fogsz erre… Speciel magyar származásom mellett, szívesen látnék egy ilyet.

    Kedves Grűn,

    Svábok pedig vannak, ugyanúgy mint tótok, rácok, sokácok, stb. Itt Magyaroszág területén. Csak ezek a nemzetiségek nem tartják cikinek ezt a megnevezést. És törvény sincsen rá, hogy bizonyos esetekben büntetendő használni.

    Mindenesetre sokat kellett gondolkoznom, de még mindig nem értem, mi a köze egy sörfesztiválnak egy cikkhez, hogy az általam is nagyra becsült Mága Zoltánt, vitézzé avatják, aztán meg kilép a vitézi rendből.

    Remélem, hogy a fentiektől eltekintve, sikeres lesz a rendezvény.

    Üdv, Gabó

  16. Dr. grün szerint:

    gabó!
    A csepeli svábok mellett soroksári, taksonyi, ráckevei stb. svábok is vannak, sőt román cigányok, cigány magyarok, lengyel zsidók, hun magyarok és hun nem magyarok is!
    Mikor, hogy kívánja az érdekük?! ))) 🙂 (((

  17. spectator szerint:

    Örüljünk az Októberfesztnek, jót sörözni, jót szórakozni és egymást ne cikizni !

  18. körorvos szerint:

    A Gyártelepen vagy a Szigetcsúcson kellene, hogy legyen a helye bármiféle kihangosítós rendezvénynek, nem pedig a kertvárosi Rákóczi Kertben, pihenő-lakóövezetben!
    Ha már önkormányzati rendelet tiltja a hétvégi zajos építési-felújítási munkálatokat is, akkor miféle ez a kettős mérce?!?
    Aki toleranciáról, meg “csak most az egyszer”-ről demagogizálna, annak kívánom, hogy vagy kétheti rendszerességgel tegyék lehetetlenné otthonának a hétvégi megérdemelt nyugalmát mélynyomókkal, dobpergéssel, karikás ostor csattogtatással (nem a német kisebbség), szabadtéri színpadokkal, nyíltszíni hangerősítőkkel.
    Aktuál(politikai) félreértés ne essék: nem a “tüchtig” felvonulással, az igényes talpalávaló sramli zenével, a közösségépítéssel, és egyáltalán nem “punkt” a svábokkal van bármiféle gond(om), de hogy naphosszat szombat- vagy vasárnaponként ránkerőszakolnak kisebbségi önkormányzatok, civilek, szervezetek, (akár már nem bejegyzett-ezt nem pejoratíve említem) vallási társulat, egyesületek, a Klubházat pár ezer Ft-ért estékre kibérlő mulatozók nem kívánt és nem kért “tüc-tüc” zenéiket, nos, ezt a negatív diszkriminációt teszem szóvá.
    A jegyző úr már 12 éve levélben megígérte lakossági aláírásgyűjtésünkre, hogy “a továbbiakban a jogosan igényelt csönd és nyugalom biztosított lesz mindannyiuk számára”.
    Ehhez képest az utóbbi időben sajnos ismét eszkalálódik ez a probléma..

Itt lehet hozzászólni !