“Tökölig tekertek!” – jól sikerült a kerékpáros találkozó

Csepel.hu

Illusztráció

Az időjárásnak is köszönhetően kitűnő körülmények között indultak útjukra a már hagyományos, Csepel-sziget kerékpáros találkozó résztvevői szeptember 29-én, szombaton reggel, az egykori Csepel Művek I. kapujától.

A szép számmal összegyűlt kicsik és nagyok ezúttal is rendőri felvezetés mellett pattantak nyeregbe, és vették az irányt Tökölre, először a CSM területén keresztül, majd a Rózsa utca- II. Rákóczi Ferenc út- Vízművek belső szerviz út- útvonalon, egészen a tököli kompig.

A mintegy 300 fős bringás társaságot „erősítette” Tóth János ágazatvezető, Cserépné Varga Veronika a Széchenyi iskola igazgatónője, valamint néhány kerületi pedagógus is, akik a gyerekekkel, azok szüleivel, és minden vállalkozó kedvű kerékpárossal együtt teljesítették a távot.

A csepeli önkormányzat és a Diáksport Bizottság közös rendezésében szervezett esemény a célállomáson folytatódott, ahol Jenei János és Szeberényi Tamás testnevelők, valamint a Jedlikes diákok jóvoltából akadálypálya került kialakításra, így minden résztvevő játékos ügyességi versenyen tehette próbára tudását.

Aki jól vette az akadályokat, ajándékokat is kapott, és a tavalyihoz hasonlóan, 30 láthatósági mellény is gazdára talált.

Jenei János a Csepel.hu-nak elmondta: nagyon örül, hogy idén még többen voltak kíváncsiak és aktív részesei a rendezvénynek, mint 2011-ben. Sok kisiskolás a szüleivel együtt csatlakozott a menethez, de voltak, akik egymagukban rótták a kilométereket. „Jövőre talán az ovisok is nyeregbe pattanhatnak velünk együtt, de ahhoz egy picit le kellene rövidíteni az útvonalat. Szeretném megköszönni minden, a szervezésben résztvevő személy és szervezet munkáját, a csepeli rendőröknek a magas színvonalú segítséget az útvonal biztosításánál, a testnevelő kollégáknak a balesetmentes közlekedésben nyújtott közreműködést, az ajándékokért pedig a támogatók önzetlen felajánlásait. Tökéletes volt a program, ezért jövőre is szeretnénk megrendezni!” – tette hozzá a Széchenyi iskola testnevelője.

Légrádi Gábor- csepel.hu

3 hozzászólás ““Tökölig tekertek!” – jól sikerült a kerékpáros találkozó” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Schumacher visszavonul

    Az idény végén visszavonul Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka.
    A 43 éves német pilóta – akinek jelenlegi csapata, a Mercedes múlt pénteken jelentette be, hogy jövőre Lewis Hamilton váltja őt – csütörtökön közölte elhatározását Szuzukában, a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén.
    Schumacher, a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzője 1991 és 2006 között 250 futamon indult, 91-szer nyert, 154 alkalommal állt a pódiumon, 68-szor indult az első rajtkockából, s 76-szor futotta meg a leggyorsabb kört. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben volt világbajnok, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Később, 2006 és 2010 között szüneteltette pályafutását, majd visszatérése óta 52 GP-n állt rajthoz.
    (MTI)

  2. csaba péter szerint:

    Biztos hogy ugyan azt láttuk?
    Mig az egyes kapunál százan sem voltak, a biztosító személyzet ennek többszöröse volt.

  3. helyi szerint:

    Igen, induláskor nem voltak sokan, de mivel útközben is jópáran csatlakoztak a menethez, a Tökölre leérők száma kb. 300 körül volt.

Itt lehet hozzászólni !