Új csoportszobát avattak a Fenyves utcai óvodában

Csepel.hu

2012. szeptember 27-én hivatalosan is átadták a Gyermekláncfű Óvoda Fenyves utcai Tagóvodájának legújabb csoportszobáját. Az óvoda fenntartója, a csepeli önkormányzat négy csoportra bővítette a korábban három csoporttal működő intézményt, ahol a jelenlegi összlétszám 77 fő.

A Hóvirág nevet kapott új foglalkoztatóban így ősztől az idei nevelési évet 17 kiscsoportos kezdhette el, mely létszám évközben folyamatosan 22 főre emelkedik – tájékoztatott Hóbor Sándorné tagóvoda vezető.

A Fenyves ovi új csoportszobájában Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere a gyerekekkel közösen vágta át a nemzeti színű szalagot, majd 17 felé szeletelte és mindegyik kiscsoportos kapott belőle egy darabot. A polgármester jó hírrel szolgált a jelenlévőknek. Elmondta, hogy az önkormányzat egy pályázaton 200 millió forint összegű támogatást nyert el, melyet 50 millió forinttal egészítenek ki. A negyedmilliárd forintból újabb csoportszobák beruházásai kezdődhetnek el Csepelen. Ezután Németh Szilárd ajándékot adott át Barna Máriának, a Gyermekláncfű Óvoda intézményvezetőjének, aki egy sportudvar megvalósításához kérte segítségét a korábbi átjátszótorony helyén. Csepel egyetlen természetvédelmi területén, a Tamariska-domb tetején álló óvoda külön bejáratú udvarán ugyanis a közelmúltban bontották el az 1995 óta fennálló mobilátjátszó tornyot. Ezért a megüresedett területet különböző sport tevékenységekre használva újra birtokba tudnák venni az óvodások.

A tavaly ősz óta Zöld Óvoda címet elnyerő óvodában Csepel polgármestere Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterekkel, valamint Tóth János oktatási ágazatvezetővel közösen tekintették meg a kibővített férőhelyszámú intézmény foglalkozató szobáiban játszadozó gyerekeket.

Az országgyűlés által 2011. december 20-án elfogadott új köznevelési törvény előírja, hogy 2014. szeptember elsejétől minden 3. életévét betöltött gyermeknek kötelező lesz óvodába járni. A szükséges férőhelybővítést a csepeli önkormányzat a 2012/2013-as nevelési évben előrelátóan elkezdte. A kerületben a férőhelyek száma plusz négy csoporttal, 112 helyett 116 óvodai csoportra bővült. Az új befogadóképességű helyek a Nagy Imre ÁMK Óvodában, az Erdősor-Festő Utcai Óvodában, a Gyermeksziget Óvodában és a Fenyves utcai tagóvodában kerültek kialakításra. Csepelen az engedélyezett férőhelyek száma idén 2813 fő, ebből a szeptemberi gyermeklétszám 2607 volt. A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai nyáron végezték el a fenti intézményekben a felújítási munkálatokat, amelynek összköltségei bruttó 7.931.125 forintba kerültek.

A Fenyves oviban a megüresedett és évek óta lakatlan gondnoki lakást alakították át foglalkoztatóvá, melynek közvetlen szomszédságában egy logopédiai helyiséget is létesítettek. A felújítási munkálatok során a szakemberek a nyílászárókat kicserélték, az elektromos hálózatot teljesen felújították, energiatakarékos fényforrásokat szereltek be, gyermekmosdókat alakítottak ki, a csőhálózatot kompletten kicserélték, valamint a fűtést is korszerűsítették új hőleadók telepítésével.

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Új csoportszobát avattak a Fenyves utcai óvodában” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Ezután Németh Szilike mesélt arról, hogy amikor ő ovis volt, már akkor is szeretett játszóházba járni. Akkor még Kovács Pistike is a barátja volt, de kilökte a homokozóból, ezért megharagudott rá. Összefogott a többi ovissal akiket szintén kilöktek, hogy visszafoglalják a játszóterületüket, és sárral kezdték dobálni a benn maradtakat. Azok a sok sártól már majd megfulladtak és végül megfutamodtak. Ezután visszamentek a homokozóba de már több volt benne a sár, mint a homok. Sajnos homokozni már nem lehet benne, de iszapbirkózásra még jó lehet gondolták, ha a fölösleges sarat kidobálják a homokozón kívül álló K.Pistikére és társaira.
    Így teltek ovis napjai a kis Szilikének, az óvónéni kinevezte a homokozó parancsnokává, ő meg kitüntette ovis társait a “homokozóért érdemrend” különböző fokozataival.
    Ma is könnybe lábad a szeme ha ezekre a szép időkre gondol, fejezte be élménybeszámolóját a polgármester.

  2. admin szerint:

    Ez nem talált. A videó segítségével pontosan meg lehet hallgatni, hogy mit mondott a polgármester.

  3. Gustavo Thoeni szerint:

    Ezt sajnos a cenzúra kivágta és 150 évre titkosította.

  4. Dr. grün szerint:

    Érdemes feldarabolni azt a szalagot?!
    Milyen jól jönne a következő állampolgári eskütételnél nagy nemzeti nadrágfelkötőnek!
    A zanyakönyvvezető átalvetőjét sem divat szétosztogatni a zidevetődött hirtelen támadt magyarok között! ))) 🙂 (((

  5. ebihal szerint:

    Legközelebb a festés, vagy a szobaszám csere után is lesz avatás?

  6. "?!" szerint:

    A felső képen látható gyermekek még nagyon sokra vihetik, mert már ilyen kiskorukban megtanulhatják kerületünk nagy átvágójától az átvágás művészetét!

    Ezeknek a “csodálatos” átvágási akcióknak a láttán azonban én attól tartok, hogy ez a sok átvágás oda vezet, hogy mind a nemzeti színű szalag, mind az átvágó, teljesen lejáratódik és elveszti a még meglévő tekintélyét is!

  7. Manitu szerint:

    A kereszthalál is semmiség ahhoz a kínhoz képest, amit a csepeli MSZP-sek állnak ki minden alkalommal, amikor hallják, hogy Csepel fejlődik.

    Megépül a gerincút, a csatornázás, a kerékpárutak, amiket ők 16 évig csak ígérgetni tudtak, új óvodai férőhelyek vannak, amiket ők csak bezárni és eladni tudtak, új utak, járdák épülnek, több a rendőr és a közterület-felügyelő, nincs már gyilkos kommunistákról elnevezett utca. Még uszoda is épül, pedig az MSZP bezárta az uszodát, majd úgy szeretett volna még vagy tíz tervet készíteni rá még vagy százmillióból. Így csak kilenc uszodaterv van, meg egy terv a Szent Imre térre 168 millióból. Mind az elvtársak tervezték, egyikből sem lett más, csak elvtársi dácsák, csinos elvtársi kocsik. Mindezek felett nincs elherdálva a Kis-Duna part, védett lett a Tamariska domb ahelyett, hogy a párthaveroknak eladták volna, és feljelentették a tolvajokat, akik évente kétmilliárd forinttal károsították meg Csepelt.

    A fejlődést látni, akkor, amikor az MSZP-s elvtársak ugyanezt a pénzt el is lophatták volna, igen-igen tragikus lehet. Az meg tényleg abszurdum a számukra, hogy a tolvajokat meg is akarják Csepelen büntetni.

  8. Gordon szerint:

    Thoeni is csak azért járt a “nyóc átalánosba”, mert kötelező volt…

  9. jojo szerint:

    Szerencsétlen irigy barmok! Nagyon fájhat nekik! A barnák és a vörösök nagy véres szarban vannak!

  10. Tóth Kati szerint:

    Savanyú a szőlő a szoci nyalogatóknak.

  11. "?!" szerint:

    “Manitu”, “Gordon”, “jojo”, “buta kata”, és más arcátlan bértollnok!

    A hozzászólásaitokra reagálva, itt is megpróbálok némi világosságot gyújtania a nagyon sötét agyatokba, és felébreszteni a születésedkor még bennetek is meglévő becsület és tisztesség mélyálomba merült maradékát!

    1.) Manitu a hozzászólásaiban többször írta, hogy “Megépül a gerincút, a csatornázás, a kerékpárutak”, de azt elfelejtette hozzátenni a majom, hogy ezek az előző vezetés által a “csúnya EU”-tól megszerzett pénzekből, és tőletek teljesen függetlenül fővárosi beruházásban épülnek annak ellenére, hogy különféle idétlenségekkel és mulasztásokkal Ti csak hátráltatjátok ezek építését!

    2.) Azt is írta a “Manitu” fedőnevű majom, hogy “uszoda is épül”, de azt elfelejtette leírni, hogy nem Csepelen!
    Minden hazudozásotok ellenére a múlt csütörtöki testületi ülésen csak az évente kb. 30-35 millió Ft veszteséget termelő Csepeli Strand 1 évre történő bérbevételéről hoztak határozatot.
    A medence ponyvával történő lefedéséről csak mint alternatív lehetőségről volt szó, és ha megvalósulna is a ponyvával való lefedés, akkor sem beszélhettek uszoda építésről!
    Egy meglévő medence ponyvával történő lefedését csak a hozzátok haszonló szakmai analfabéták nevezik “fedett uszoda építésnek”!

    3.) Azt is írta az Te indiánfingagyú “Manitu”, hogy “feljelentették a tolvajokat, akik évente kétmilliárd forinttal károsították meg Csepelt”, de ezzel is pofára esett a majom, mert eddig még nem neveztetek meg egyetlen gyanúsítottat sem.

    Ezzel szemben a csütörtöki testületi ülésre Borbély Lénárd alpolgármester által benyújtott “T-25″ számú tájékoztató 100 %-osan megcáfolta azt a két év óta állandóan hangoztatott ordenári hazugságotokat, hogy “az Észak-csepeli területért kapott 11 milliárd Ft bevételt a szocialisták eltüntették az utolsó forintig, és senki nem tudja, hogy az a sok pénz hová tűnt el”!

    A Borbély Lénárd által benyújtott tájékoztató erkölcsileg lenullázta a Vörös Csepel című könyv szerkesztőjét (Ábel Attilát) és felelős kiadóját (Németh Szilárdot), továbbá a hozzád hasonló notórius hazudozókat, mert a tájékoztató megkérdőjelezhetetlenül bizonyítja, hogy az északi-bevétel minden elköltött forintjáról tételes nyilvántartás van a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Ágazatánál.

    Ezen felül megkérdőjelezhetetlenül bizonyítja a tájékoztató azt is, hogy 2010. októberben több mint 3,5 milliárd forint “északi bevételt” vettetek át az mszp-s vezetéstől, de ezt Ti eddig arcátlanul letagadtátok, mert az egészet el akartátok lopni!

    A lopási szándékotokat le sem tagadhatjátok, mert régi magyar “nemzeti” igazság, hogy “aki hazudik, az lop is”! (Ti pedig itt éjjel nappal erről hazudtatok!)

    Borbély Lénárd tájékoztatójának a közzététele után, hogy van pofátok másokat vádolni és kioktatni, vagy egyáltalán megszólalni hazug tolvajbanda?!

  12. Anyuka szerint:

    Kedves Jobbosok és Balosok!
    Tudjátok, vannak olyan dolgok, amelyekhez nem szükséges politikai szardobálást hozzáfűzni. Magasról teszek minden “homokozós” és “sárbirkózós”, illetve “elkerülő utas” és “ellopós” és “kiadós” és “uszodaépítéses” és “elvtársos” szövegre. Mindezeknek semmi köze a Fenyves ovihoz.
    Az én gyerekemet felvették a Fenyves oviba az új csoportba. Azért, mert volt, aki ezt kiharcolta. Én ebben a hírben ezt látom és minden rosszindulatú és másra áttérőt megkérnék, hogy ilyen jellegű mocsokkal ne épp ezt a hírt kommentálják, hanem menjenek a szabadba és boxolják le ott ezt a mérhetetlen gyűlöletet.
    Részemről a hír roppant örvendetes, mert gyakorlatilag részese vagyok ennek az örömnek, a kommentek pedig kritikán aluliak, pláne, hogy nem az óvodáról szólnak.
    Neked van gyereked? És már most szoci, vagy fideszes?
    Miért is kellene belekeverni a politikát ebbe így, ahogyan eddig tettétek????
    Üdv és mindenkinek szép napot!

Itt lehet hozzászólni !