A baloldal impotens, de hatalmat szeretne

Gyurcsány szerint Mesterházy miniszterelnököt lát, ha a tükörbe néz

Gyurcsány Ferenccel közölt interjút a Die Presse című osztrák napilap szombati számában, melyben a volt kormányfő egyetértett a riporter megjegyzésével, hogy a válság kezelésére a baloldalnak sincs jelenleg készen “hatásos receptje”, ahogy Európában máshol sem.

A Demokratikus Koalíció (DK) vezetője, volt miniszterelnök a vezető osztrák konzervatív napilapnak nyilatkozva Magyarország jelenlegi helyzetének nehézségét abban jelölte meg, hogy egyrészt a külföldi befektetők “messziről elkerülik” az országot, másrészt   drámaian csökken a belföldi fogyasztás. “A gazdaság alapvető gondja az, hogy Orbán Viktor egyszerűen nem hisz az egyéni kezdeményezésben” – mondta.  Hozzátette, hogy a miniszterelnököt “putyinistának” tartja, aki “kizárólag az állam teljhatalmában hisz”.

Egyetértett a riporter megjegyzésével, hogy a válság kezelésére a baloldalnak sincs jelenleg készen “hatásos receptje”, ahogy Európában máshol sem.

A magyar kormány gazdaságpolitikájáról kijelentette, hogy azzal semmiben sem ért egyet. “Nyilvánvaló, hogy az ország zsákutcában van” – fogalmazott.

Orbán Viktor erős támogatottságának a magyarázata véleménye szerint abban rejlik, hogy magyar a társadalom “félig feudális” társadalom, “teljes egészében állam- és felsőbbséghívő”. Nézete szerint a kormányfő Kádár rendszeréhez hasonló megegyezést kötött a társadalommal, amelyben az utóbbi a jólét érdekében lemond a szabadságról.

A magyarországi jobboldal és a baloldal között egy közös pont sincs jelenleg, még alapkérdésekben sem – mondta. “Az ellentmondások ma áthidalhatatlanok” – fogalmazott. Addig nem lehet a párbeszédnek alapja, “amíg a jobboldal autoriter és antidemokratikus politikát folytat” – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldali ellenzék le tudja győzni a 2014-es választásokon a Fideszt, ha szövetséget alkot, a  közvélemény-kutatások szerint a DK, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Lehet Más a Politika (LMP) támogatottsága együttesen jelenleg is több, mint a Fideszé. A szövetségkötés esélyét jelenleg 40 százalékra becsülte. “Még túl nagyok az ellentétek” – fogalmazott.

Úgy vélekedett, a “Gyurcsány-ellenes” pártként alakult LMP összekeveri az ő miniszterelnöksége alatti demokratikus vitákat a jelenlegi kormány leváltásának szükségességével. Az MSZP élén Gyurcsány Ferenc szerint egy olyan fiatal politikus áll, aki “valahányszor reggel a tükörbe néz, a miniszterelnököt látja benne”. Mint mondta, Bajnai Gordont azért hozta szóba egy ellenzéki szövetség lehetséges vezetőjeként, mert tehetségesnek, a választók szemében rokonszenvesnek tartja és pártonkívüli. “De ezt neki is feltétlenül akarnia kell. Még nem jutott el erre a pontra” – tette hozzá a volt miniszterelnök a Die Pressének adott interjúban.

Forrás: Heti Válasz

34 hozzászólás “A baloldal impotens, de hatalmat szeretne” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    http://mno.hu/belfold/visszater-az-mszp-semmivel-sem-lesz-jobb-1108250

    Az mno szerkesztőjének teljesen igaza van: aligha lesz jobb a jelenlegi rezsimnél, pedig a mérce így is a békanívó.
    22 év alatt azt láthattuk, hogy a mindenkori hatalomhoz tartozók – az állandó sírdogálás és az másikra mutogatás mellett – milliárdossá váltak.
    Legfeljebb annyi a változás, hogy a ma még több a múlttal foglalkozás ( na nem elszámoltatás!), mert halvány dunsztjuk sincs arról, mit lehetne kezdeni egy a gazdasággal.

    Marad a sekélyes, tolvaj komcsizás, bértollnokokkal. Meg a sok semmitmondó, megrendelésre íródott cikk. Egyik kutya, másik eb…

  2. Gustavo Thoeni szerint:

    robi!

    Ez a magyarok bátorságán fog múlni. Másfél millió ember tanácstalan, akik az ÖSSZES parlamenti pártban csalódtak.
    Izland az utcáról szavazott be embereket, átvették az irányítást és jobban csinálják, mint a “profi” politikusok.
    Az összes fideszes média – köztük a csepel.info is – uszítja egymásnak a különböző csoportokat, a múltba mutogattak, közben nem nem veszik észre, hogy már a Fidesz is a múlt.

  3. Tóth Mária szerint:

    Gustavo, Ti mindig elfelejtitek, hogy ez a kormány milyen pöcegödröt örökölt! 2 év alatt csodát vártatok? Hát, ez még Amerikának sem menne! De fikázni, az megy!

  4. Bugi szerint:

    A csoda megtörtént. Azok az országok, spanyolország, görögország, akikkel egy szinten voltunk, most a csőd szélén vannak.

  5. joságos szerint:

    Bugi! Magának ki mesélte azt, hogy a válságot megelőzően egy szinten voltunk Görögországgal, Spanyolországgal? Nem lenne jobb ha a továbbiakban csak a felmosó vödrével foglalkozna?

  6. Dr. grün szerint:

    A maják tehetnek birodalmuk hanyatlásáról
    “A közép-amerikai maják tönkretették erdeiket, amikor a száraz évek idején kivágták a fákat. A kutatók ezzel magyarázzák a maja birodalom gyors összeomlását hat évtizednyi virágzás után. Kr. u. 695 körül számos guatemalai város hirtelen elnéptelenedett, és megkezdődött a birodalom hanyatlása”

    Gyurcsány és az MSZP szerepét fityuszék még vizsgálják! ))) 🙂 (((

    http://www.vjm.hu/vilag/a-majak-tehetnek-birodalmuk-hanyatlasarol/4643/

  7. Gustavo Thoeni szerint:

    Tóth Mária!

    Nem felejtjük el, hiszen mi is tudtuk hogy állt az ország 2010-ben, csak bíztunk benne, hogy ez nem afféle választási ígéret volt mint a 2006-os 14.havi nyugdíj ötlete.
    Ma már tudjuk, hogy a Fidesz átvert minket.

    Nota bene:
    A Fidesz egy neokommunista párt, díszmagyarba öltöztetve;
    módszereiben a Kádár-rendszert, díszleteiben a Horthy-rendszert utánozza

  8. Vátesz szerint:

    “Orbán Viktor erős támogatottságának a magyarázata véleménye szerint abban rejlik, hogy magyar a társadalom “félig feudális” társadalom, “teljes egészében állam- és felsőbbséghívő”. Nézete szerint a kormányfő Kádár rendszeréhez hasonló megegyezést kötött a társadalommal, amelyben az utóbbi a jólét érdekében lemond a szabadságról.”

    A magyarság azért államhívő, mert az állam mi vagyunk! Mi magyarok! Akik szokásaikkal kirekesztik magukat közülünk, azok nem is magyarok, csak ittlakók! A magyarokat a Szent Korona tartja össze, még ha ezt sokan nem is tudják vagy nem hiszik! A feudalizmus személyi függést takar, mi mindnyájan függünk egymástól, s csak egymásban és saját magunkban bízunk! A magyar szabadnak érzi magát, ha a saját fajtája vezetése alatt él, ezért a jólét és a szabadság nem ellentétes fogalom! Ha mégis az lenne, akkor jőjj szabadság! A magyar túlélt tatárt, törököt, németet és oroszt! A zsidókat és cigányokat is túl fogjuk élni!
    “ELMENT OROSZ, TÖRÖK, TRIANON SEM ÖRÖK! Copyright Vátesz.”
    Örökké éljen a magyar nemzet!

  9. Gordon szerint:

    Az mszp elvett 1 havi nyugdíjt az emberektől. Remélem a jobbik nem venne el még egy havit…

  10. Zoli049 szerint:

    Gordon tőlünk a levegőt is elvenné, nyugi! 🙂
    Vátesz! Miről ismerszik meg az “árjamagyar”?

  11. Vátesz szerint:

    A Biszku-féléktől biztosan, de nem egyhavit! Éljen annyiból, amennyi az átlag nyugdíjasnak jár, s köszönje meg, ha azt nem börtönellátásra kell befizetnie!

  12. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Nem elvette, hanem a prémiumként további folyósítását szüntette meg a világválságra tekintettel!
    A jogos, munkával szerzett jövedelmekhez nem nyúlt!
    Érzed a különbséget?!

  13. Gordon szerint:

    “Gyurcsány szerint Mesterházy miniszterelnököt lát, ha a tükörbe néz”

    Mesterházi ül a tükör előtt és mondja:
    “Tükröm tükröm mond meg nékem…” a többit tudjuk.

  14. Vátesz szerint:

    Ki beszél itt árjákról? A magyarok sem nem indoeurópaiak (árják), sem nem sémiták! A magyarok turániak!

    Sopronkőhidán történt, a börtön udvarán az őrmester előbb kiléptette a zsidókat, majd az árjákat. Bajcsy-Zsilinszky egyszer sem mozdult, az őrmester kérdőre vonta, miért nem lépett ki valamelyik vezényszóra. Mire a válasz: – Mert én nem vagyok sem zsidó, sem árja! Én turáni vagyok! – hangzott az öntudatos válasz.

  15. Zoli049 szerint:

    Gordon!
    Neked és nekem is, de másnak is szarabb lenne egy Jobbik, mint egy bal, vagy lib. 🙂

  16. Zoli049 szerint:

    Ez az a Bajcsy ugye, akit a még el nem temetett “sztáríró” Nyirö párttagsága alatt ítéltek a nyilasok halálra? Pedig ő is “turáni” volt. 🙂

  17. Vátesz szerint:

    Ez az a Zsilinszky Endre, anyja után Bajcsy, aki Gömbös Gyulával és Eckhard Tiborral együtt megalapította a Magyar Nemzeti Függetlenségi Pártot. Remek magyar ember volt, a kommunisták csak a hírnevéből akartak maguknak tőkét kovácsolni!

  18. Zoli049 szerint:

    De annak apártnak a tagja volt még Nyirö, amelyik a haláláért felelős.

  19. Vátesz szerint:

    Itt meg nyolcszázezer ember volt a tagja annak a pártnak, amelyik a kommunista diktatúrát gyakorolta, s amely 56 után többszáz embert akasztatott fel! Nem hallottam még a nyolcszázezer embert bocsánatot kérni, azért hogy támogatta a diktatúrát!

  20. Gordon szerint:

    A 800 ezerből sokan a nyilaspártnak is tagjai voltak. Ennyit a nyilasok becsületéről.

  21. felix szerint:

    Gordon!
    Ha a nyilasok nem léptek volna be /szerinted/ az MSZP-be, akkor becsületesek maradtak volna.
    Kb. ezt jelenti az a baromság amit volt pofád leírni.
    Az a baj, hogy bennetek nem lehet hülyére verni, mert az eleve adott.

  22. felix szerint:

    A hülyére verés a választásokra vonatkozik, mielőtt még félre magyaráznád.

  23. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Gyur(t)csány úgy Mesterházyt, mint Bajnait csak Trójai faló funkcióra használná fel, hogy azok hátán kapaszkodhasson vissza a hatalomba.
    Másként ez most nem sikerülne számára. Így tehát az alatt az idő alatt, amíg ezeket a személyeket futtatják, ő a háttérben előkészítené a hatalmába történő visszatérés technikai lebonyolítását! Emlékezzünk csak! Hogyan fúrta meg Medgyessy miniszter elnököt. Elvtársát.

  24. felix szerint:

    Nem lehetetlen amit írsz, csak még annál is megvalósíthatatlan.

  25. felix szerint:

    Jav. megvalósíthatatlanabb.

  26. Tóth Kati szerint:

    Honnan veszi ez az idióta gyurcsányi,hogy a libás gyilkos szimpatikus a választóknak?Ki az a hülye,aki ezzel az elmebeteggel riportot készített?Ennek a gyurcsányinak is köszönhető a nagy nyomor ebben az országban,és még ez mutogat másokra.Ismerjük az ő demokráciáját,megtapasztalhattuk 2006-ban.Az öszödi beszédben maga mondta el,hogy a száz lépés programnál már a harmadik lépésnél nem tudta hol van.Nekünk meg előadták,mint ország mentő programot.Emlékeztek?

  27. felix szerint:

    Katika!
    Te annyira okos vagy, hogy talán indulnod kéne a választásokon.

  28. Dr. grün szerint:

    Varga Gábor Vilmos!
    “Gyur(t)csány úgy Mesterházyt, mint Bajnait csak Trójai faló funkcióra használná fel, hogy azok hátán kapaszkodhasson vissza a hatalomba. ”

    Még mindig előttem a kép, amint Tömjén Zsolti mint egy ördöglovas beugrat a Parlamentbe kedvenc daruszőrű paripájának, Viktornak a nyergében!
    Már tervezik a lovasszobrot is, ha a Főnök vállalja a hátas modelljének szerepét! ))) 🙂 (((

  29. joságos szerint:

    T. felix!
    Elnézést a kérdésért; már a takarítónői posztot is választás útján tölthetik majd be?

  30. felix szerint:

    T. jóságos.
    Ma még igen, de jövőre már Viktor bólint rá.

  31. "?!" szerint:

    Egy szomorú kósza hír a fideszeseknek:

    Gyurcsány állítólag ki fog vándorolni Venezuelába!

    Mi lesz veletek Gyurcsány nélkül szegény fideszesek?
    Kivel fogjátok riogatni a még megmaradt híveteket azért, hogy a választásokig összetartsátok őket?

  32. Manitu szerint:

    Veled. Majd azt mondjuk, hogy ha nem szavaznak a Fideszre, egy teljes napig téged kell hallgatniuk. Ez jobb mint Gyurcsány. Bár ha jobban belegondolok, az MSZP tele van olyan szellemi kaliberű emberekkel, mint te. Ezért jutott olyan mélyre az ország…

  33. "?!" szerint:

    “Manitu”, Te minden indiánok legbüdösebb szellentése!

    A nekem címzett hozzászólásaidra reagálva, itt is megpróbálok némi világosságot gyújtania az indiánfinggal töltött sötét agyadba, és felébreszteni a születésedkor még benned is meglévő becsület és tisztesség mélyálomba merült maradékát!

    1.) A hozzászólásaidban többször írtad, hogy “Megépül a gerincút, a csatornázás, a kerékpárutak”, de azt elfelejtetted hozzátenni, hogy ezek az előző vezetés által többnyire “csúnya EU”-tól megszerzett pénzekből, és tőletek teljesen függetlenül fővárosi beruházásban épülnek annak ellenére, hogy különféle idétlenségekkel és mulasztásokkal Ti csak hátráltatjátok ezek építését!

    2.) Azt is írtad Te majom, hogy “uszoda is épül”, de azt elfelejteted leírni, hogy nem Csepelen!
    Minden hazudozásotok ellenére a múlt csütörtöki testületi ülésen csak az évente kb. 30-35 millió Ft veszteséget termelő Csepeli Strand 1 évre történő bérbevételéről hoztak határozatot.
    A medence ponyvával történő lefedéséről csak mint alternatív lehetőségről volt szó, és ha megvalósulna is a ponyvával való lefedés, akkor sem beszélhettek uszoda építésről!
    Egy meglévő medence ponyvával történő lefedését csak a hozzád haszonló szakmai analfabéta szellemi toprongyok nevezik “fedett uszoda építésnek”!

    3.) Azt is írtad Te indiánfingagyú, hogy “feljelentették a tolvajokat, akik évente kétmilliárd forinttal károsították meg Csepelt”, de ezzel is pofára estél, mert eddig még nem neveztetek meg egyetlen gyanúsítottat sem.

    Ezzel szemben a csütörtöki testületi ülésre Borbély Lénárd alpolgármester által benyújtott “T-25″ számú tájékoztató 100 %-osan megcáfolta azt a két év óta állandóan hangoztatott ordenári hazugságotokat, hogy “az Észak-csepeli területért kapott 11 milliárd Ft bevételt a szocialisták eltüntették az utolsó forintig, és senki nem tudja, hogy az a sok pénz hová tűnt el”!

    A Borbély Lénárd által benyújtott tájékoztató erkölcsileg lenullázta a Vörös Csepel című könyv szerkesztőjét (Ábel Attilát) és felelős kiadóját (Németh Szilárdot), továbbá a hozzád hasonló notórius hazudozókat, mert a tájékoztató megkérdőjelezhetetlenül bizonyítja, hogy az északi-bevétel minden elköltött forintjáról tételes nyilvántartás van a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Ágazatánál.

    Ezen felül megkérdőjelezhetetlenül bizonyítja a tájékoztató azt is, hogy 2010. októberben több mint 3,5 milliárd forint “északi bevételt” vettetek át az mszp-s vezetéstől, de ezt Ti eddig arcátlanul letagadtátok, mert az egészet el akartátok lopni!

    A lopási szándékotokat le sem tagadhatjátok, mert régi magyar “nemzeti” igazság, hogy “aki hazudik, az lop is”! (Ti pedig itt éjjel nappal erről hazudtatok!)

    A fentiek után, hogy van pofád másokat lopással vádolni, és egyáltalán megszólalni, Te hazug tolvaj “indiánszellentés”?!

  34. felix szerint:

    Na miben fogadunk, hogy lesz pofája.

Itt lehet hozzászólni !