Dugó Csepelen: ezen a héten nem lesz jó autóval járni

Keddtől félpályás útlezárás lesz a Szent István úton!

Csepel.info

undefined

Hétfőn itt volt a dugó gócpontja, kedden ugyanitt forgalmi rend változás lesz

Hatalmas dugóval kezdődött a hét Csepelen: egy közlekedési baleset után a Kossuth Lajos út gyakorlatilag az elejétől a végéig beállt. A kerületben folyó nagyberuházások miatt keddtől több helyen is forgalomváltozásra, forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a hétfő reggeli dugót az okozta, hogy a Corvin úti csomópontban a belváros felé csak egy sávon mehettek az autók, majd egy baleset miatt ez az egyetlen sáv is leállt. A baleset egy nyerges vontató és egy személygépkocsi ütközése okozta. Keddtől a Corvin úti csomópontban új forgalmi rendet vezetnek be. A csatornázási munkálatok miatt szintén kedden zárják le szakaszosan a Szent István utat. Eközben a Királyerdő kisebb útjain is gőzerővel folyik a munka, ezért esetenként kerülőutak is nehezen találhatók.

Forgalmi változások a Corvin úti csomópontban

A Csepeli Gerincút I. ütemének kivitelezéséhez kapcsolódóan 2012. szeptember 18-án, kedden 7.00 órától új forgalmi rend kerül bevezetésre a Corvin út csomópontban. Az új forgalmi rend szerint a Csepel felől érkezőknek nem kell kerülni a Petróleum utca felé, hanem közvetlenül a Weiss Manfréd útra hajthatnak.

A csomópontban a közúti jelző telepítésének idejére a forgalomirányító jelzőlámpák ki lesznek kapcsolva, a vasúti forgalom jelzőőrökkel lesz biztosítva.

A Szent István út félpályás, szakaszos lezárása

2012. szeptember 18-tól várhatóan 2012. október 31-ig a Szent István út szakaszos, félpályás lezárására kerül sor a Kórus utca és Hollandi út közötti szakaszon.

A fenti időszakban a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:

A Szent István úton 200 méteres szakaszokon, egyszerre öt helyszínen kezdik meg a csatornaépítési munkákat, emiatt az érintett részeken félpályás lezárásra kerül sor, jelzőlámpás irányítás mellett.

A Szent István útra történő behajtás – a Közterület-felügyelet ellenőrzése mellett – csak célforgalom számára lesz lehetséges, az átmenő forgalom szünetel a fenti időszakban. (A célforgalom a Szent István úti lakosok mellett mindazokat magában foglalja, akik a lezárással érintett iskolákba, közintézményekbe, Királyerdei Művelődési Házba szeretnének eljutni.)

Nagyításért kattintson a képre!

Az útlezárás miatt kerülni a következő útvonalakon lehet:

Széchenyi István utca – Késmárki út – Hollandi út, vagy Völgy utca – Szentmiklósi út.

A csatorna fektetése a Szent István út páros oldalán történik, ezért az érintett lakosoknak számítaniuk kell arra, hogy az építkezés ideje alatt, várhatóan 2-3 hétig ingatlanjukat autóval nem tudják majd megközelíteni. Ez időszak alatt a lakosok – korlátozott számú férőhellyel – a Mély utcai parkolót vehetik igénybe, mely a Szentmiklósi út – Mátra utca – Cincér utca útvonalon közelíthető meg.

A munkálatok ideje alatt a Szent István úton és a környező utcákban a közérdekű szolgáltatások (mentő, tűzoltó, rendőrség, szemétszállítás, postai kézbesítés stb.) zavartalansága biztosított.

A Szent István útra nyíló, szomszédos utcákat zsákutcásítják.

A 148-as busz változatlanul közlekedik az építkezés ideje alatt, a lezárások miatt azonban hosszabb menetidőre kell számítani. Kérjük Önöket, hogy utazásukat ennek figyelembevételével tervezzék meg.

A munkálatokból fakadó kellemetlenségek miatt a beruházó Budapest Főváros Önkormányzata – a közös cél érdekében – kéri a lakosság türelmét és megértését.

További információk:

Élő Duna Ügyfélszolgálat, projekthonlap: www.eloduna.hu, információs e-mail: info@eloduna.hu, zöld szám: 06-80-296-830

Csepel.info

80 hozzászólás “Dugó Csepelen: ezen a héten nem lesz jó autóval járni” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Rosszul tudjátok. A dugót az okozta hogy a Kossuth Lajos út,Weiss Manfréd út,Corvin úti csomópontban a belváros felé 1 sávon mehettek az autók. Ráadásul időnként a gyár és a kikötő felől érkező kamionok miatt amik a Corvin út felé akartak menni, még az az 1 sáv se volt használható.

  2. mind_the_gap szerint:

    Hú de szidtam fűt-fát (politikusokat is) amiért Csepelből háborús övezetet csináltak. Miért kell mindent egyszerre szétverni? Most már fejeknek kell hullani!

  3. virág szerint:

    belekotkot-nak igaza van!
    A másik dolog ez a csatornázás, amit tényleg jó és fontos, hogy csinálják, de én azt nem értem miért nem nyáron. Akkor kevesebben járunk az iskola felé, közel nem lenne ekkora dugó.
    Ezt valaki meg tudná mondani miért szeptemberben kezdték el? Két éve ugyan így volt a Szent István út felújítása. Iskolakezdéssel egy napon. Szintén az összes ki mellék utca lezárva.

  4. mind_the_gap szerint:

    Az is vicc, ahogy a Csepeli út egy szakaszát átadták a forgalomnak. A tankkal se hajtanék rá. Várhatóak majd a kárigények a széteső futómű miatt.

  5. belekotkot szerint:

    2 héttel ez előtt egy hétvégén leaszfaltozták a csomópont 2/3-át. Most 1 hétvége alatt a maradék 1/3-ad felét. Ráadásul öszze-vissza. Mindezek tetejében a lámpákat is kikapcsolták. Rendőrt, vagy forgalomirányítót még véletlenül se raktak ki. Ezt a mai reggelt valahogy nagyon elbaltázták. Az már szinte említésre se méltó hogy a Kossuth Lajos utcán 7 óra 10-kor megy végig a szemetes.

  6. hangya szerint:

    Ne ferdítsük/szépítsük a dolgot, az előttem szólóknak igaza van, nem baleset, hanem az általános idiotizmus “unortodox útépítés” bénította le a forgalmat, ki volt aki ezt így engedélyezte, és miért tart lassan több mint két éve egy kereszteződés kiépítése?

  7. Manitu szerint:

    Virág: nyáron is csinálták, különben nem készült volna el már akkor 27 km-nyi útszakasz. Csak nyáron kevesebben közlekedtek. Egyébként meg inkább még néhány hét dugót, mint újabb éveket dugóban. Bár vannak kérségeim, a gerincutat ugyanis nem túl nagy szakmai hozzáértéssel tervezték.

  8. virág szerint:

    Manitu: a gerinc utat tudom, hogy csinálták, de én kifejezetten a csatornázáshoz kapcsolódó útlezárásokat, felbontásokat nem értem a Szent István úton. Azt most kezdték el szerintem.

  9. admin szerint:

    Tisztelt Hozzászólók!

    Az olvasói információkkal kiegészítettük a cikket, és megváltoztattuk a bevezetőt.

    Kedves Virág!

    A csatornázás miatt nyár óta folyamatosan voltak és vannak útfelbontások, a csatornázási fórumon elhangzottak alapján a munkák kb. felét – legalábbis a csatornahossz szerint – a nyáron elvégezték. A Szent István utat most érték el a munkálatot, ezért azt most bontják fel.

  10. Narancsvírus szerint:

    Egész Csepel fel van túrva! Nem lehet normálisan közlekedni! A csatornázási útvonalak le lesznek aszfaltozva? Ma reggel a kocsisor a Papírgyár mellett az Ady Endre úttól a Katona József iskoláig ért!

  11. anemo szerint:

    Én a 8:37-es hévvel mentem, láttam a hídról, hogy hétfőn reggel a csúcsban tehervonatot közlekedtettek a szabadkikötői kereszteződésben. Tudni illik, hogy 5 km/h-s sebességkorlátozás van azon a szakaszon a vonatoknak.

  12. virág szerint:

    Kedves admin!
    köszönöm az infót!

  13. Gordon szerint:

    Az mszp nem csinált semmit. Most végre fel van túrva Csepel, épül és szépül a kerület. Lettek bringautak, lesz gerincút. Lesz csatorna is hamarosan. (Az elvtársak 41 évig csak ígérték.)

    Kösz Fidesz!

  14. Schneider Ádám szerint:

    remélem fejek hullanak ezért.

  15. mind_the_gap szerint:

    Kedves Gordon!
    Ha egy gyermek egyest kap feleltére, a szülőket nem fogja érdekelni, hogy a másik gyerek is egyest kapott.
    Várjuk már nagyon a gerincutat! Egy kicsit besötétíti a dolgot, hogy pl. az NSZK-ban már 1980-ban nem építettek volna úgy elkerülő / tehermentesítő utat, hogy szintben keresztezi a vasutat. MI van a gerincút többi részével? Mikor épül, miért nincs már kész az egész? Miért hallgat mindenki róla?
    Várjuk már nagyon a csatornázást is, nem is értem, hogy lehet, hogy 2012-ben még valakinek pöcegödre van bárhol az országban.

  16. admin szerint:

    Tisztelt Olvasók!

    Csepel előző vezetése a turizmusban látta a kerület jövőjét. A Corvin csomópont kétszintesre tervezését a korábbi vezetés nem támogatta, információink szerint egy minimális hozzájárulástól eltekintve a Szabadkikötő sem finanszírozta volna, az EU pedig nem engedte a tervek pályázat utáni megváltoztatását. Ezért a tehervonatok továbbra is a csomóponton keresztül fognak közlekedni.

  17. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Baszd meg MSZP! Baszd meg FIDESZ!

  18. mind_the_gap szerint:

    Szerintem mindegy milyen színű a vezetés, a most megvalósuló gerincút egy szakmai öngól.
    A jelenlegi helyzeten valószínűleg sokat fog segíteni, de nem szabadott volna hagyni, hogy egy újonnan elkészülő projekt, ami hosszú évtizedekig megmarad így valósuljon meg.
    Persze később majd lehet (és előbb-utóbb) muszáj lesz 3d-ben újragondolni azt a területet, ha csak addig csődbe nem megy a szabadkikötő..

  19. Zizi szerint:

    Hol voltak a forgalomirányító rendőrök ma reggel? Az egy dolog, hogy a munkákat el kell végezni, de nem ilyen dilettáns módon kellene kivitelezni. Oda vannak cseszve a lámpák, azok nem működnek, senki oda nem dugja a képét, hogy mi van… a kivitelező felelősségre van vonva, ha nem biztosítja a munkaterület közelében a közlekedést? Kötve hiszem…

  20. anemo szerint:

    Kedves admin!

    A tehervonatok szintbeli közlekedtetésével nem is lenne probléma, csak nem 5 km/h-val. Egyszerűen nem értem, hogy az átépítés során újra fektetett vágányokon miért kell még mindig ilyen drasztikus sebességkorlátozást fenntartani. Nem csoda, ha beáll fél Csepel!

  21. krapulax szerint:

    a múlt héten is egy sáv volt járható a város felé.
    agyatlan barom aki ezt kitalálta, oda kellene állítani a dugóba minden autós leköphesse.
    remélem a mentő ami szállítja valamelyik rokonát ottragad majd a dugóban.

  22. nemahaverod szerint:

    Én magam is megtapasztaltam reggel ezt a csodálatos Csepelen áthaladást, de nekem “szerencsém” volt még a koccanás előtt voltam arra, egyébként pedig a főtérnél is sárgán villogtak a lámpák, ez volt a dugó első része és okozója, a Corvin nagykereszteződésnél 1 sáv volt, balsról egy kamionos próbált átmenni, szerintem 10 perceig kb. nem adott neki senki lehetőséget, ezért valamelyiknek eldurrant az agya , ezért lehetett a baleset. Egy db rendőr sehol!!!! Máskor buzerálják az embert mindenér, most se BKK se a rendőrség, se a közteresek sehol. Tudják mit? Mindegyiket munkanélküli segélyre, aki hagyja, hogy több tizezren késsenek reggel a munkályukból az ő trehányságuk miatt. Beleértve azokat is, akik a kivitelezést ellenőrzik!

    A közterületesek is pont a másik irányba mentek…. egyem a szívüket. Jut eszembe, a “Cservenka ” szépséges lakótelepén lakom, 9 éve, még nem láttam őket soha előttünk elhaladni. Olyan nagy a közbiztonság, hogy a kocsimról már a szelepsapkákat is lelopják. Nem viccelek, minden nap lelopják a szelepsapkákat. Ezek a léhűtők meg új kocsikban ülve pattognak a városvezetés parancsaira. Mindig is mondtam , a közterület-felügyelet – tisztelet a kivételnek – bujtatott munkanélküliek.

  23. admin szerint:

    Információink szerint 8 közterület-felügyelő és 25 rendőr volt kint a helyszínen – ami persze nem jelenti azt, hogy mindenhol volt valaki, de éppenséggel azt sem, hogy nem volt kint senki.

  24. nemahaverod szerint:

    Rosszak az infóik T. Admin, de inkább úgy fogalmaznék: “álcázták” magukat, mert amikor én arra jártam, egy se volt ott. Ezt pár ezren még tanusitják. Sajnos….

  25. Barkóczi Zoltán szerint:

    Kedves mind_the_gap!

    Reggel én is vertem a fejem a kormányba, hogy minek engedtek rá a Csepeli útra. Hazafelé már így is kerülővel járok (M0-Halásztelek-Krizantém utca), azt hiszem, reggelre is ez az út marad egy darabig.

  26. agytröszt szerint:

    BOTRÁNY, hogy 2012-ben, egy ilyen volumenű beruházásnál, egy ilyen forgalmú csomópontban az átépítés után is minden szintben keresztezi egymást, egy deka alul-, vagy felüljáró sem épül.

    a szabadkikötő úti csomópont átépítését nem lett volna szabad engedni elindulni úgy, hogy a vasút is marad szintben a közúti csomóponttal. de az sem lett volna túl nagy elvárás, hogy se a vasút, se a szabadkikötő, se a keresztező utak ne legyenek szintben.

    mikor ébredtek fel csepeliek? amíg csak egy budapesti kerület vagyunk, addig 21. rangú állampolgárként fognak kezelni minket. ha Csepel önálló város lenne, akkor már rég az m0-ig érne a HÉV, a belvárosi szakaszon pedig kéreg alatt futna, lenne normálisan kinéző belváros, nem koncepciótlan, mutyiban, jelentéktelen tervezők által odahányt épületek.

    az egyetlen amire azt mondanám, hogy valahogy kinéz, az a MURUS ház, de ki volt az az őrült, aki engedélyezte ezt úgy, hogy a sarokban ott marad a penny? oda is mehetett volna egy másik ‘torony’, aminek az aljában lenne hely üzletnek.

    de pl a csepel corso meg a mellette felhúzott két társasház borzasztó. lehet látni, hogy csak az számított, hogy eladják a területet, mutyizzanak rajta egy jót, és hogy hogyan fog kinézni a rákóczi út 20-30 év múlva, az kurvára nem érdekelt senkit.

    szerencsés lenne, ha egy tervpályázatot írnának ki jelentős építészeknek, hogy valami koncepció legyen arról, hogy mi akarunk 20-30-50 év múlva, és a jövőben csak olyan építkezésekre engedélyt adni, ami ebbe a koncepcióba beleillik.

    olvasom, hogy tarlós meghosszabítja nekünk a hévet kálvinig. de jó. ez hány csepelit érint és mennyibe kerül? és mondjuk a HÉV hárosig/auchanig történő meghosszabítása, a csepel belvárosi szakaszon kéreg alá vitele sokkal fontosabb lenne.

    hiába lesz most gerincút, a rákóczin ez nem segít. elvileg az lenne csepel főutcája, de ma gyakorlatilag a kossuth az, az viszont alkalmatlan erre. a rákóczi most egy szellemút a belvárosi részen. a murus ház és a szomszéd épület aljában lévő üzlethelyiségek konganak az ürességtől. eleve a hév kettévágja ott a várost. azon túl tudjuk kik laknak, azoknak nem kell ital- és dohányüzleten kívül más…

    ha a gerincút is kész lenne már legalább hárosig (csepeli-rákóczi), és a HÉV is kéreg alatt futna, akkor a rákóczi végre betölthetné szerepét. eltűnnének a viskók, a duna korzó nevű förmedvény stb stb. felszínen lenne 2×2 sáv, ami a gerincúttal és a 2×1 sávos táncsiccsal együtt elbírja az észak-déli forgalmat, a kossuth lajos az áruház térig sétáló utca lehetne. a HÉV végállomás természetesen megszűnne, így a felszabaduló terület, és a rákóczi másik oldalán megvalósuló rehabilitáció jelentős ingatlanfejlesztéseket indítanának el. az én elképzelésem szerint a rákóczi-szent istván-kossuth/cservenka-erdősor közötti részt letarolnám telefonközpontostul, víztornyostul. az ingatlanfejlesztőt pedig kötelezném, hogy az ott felépítendő magasház tetején biztosítsa az azt kiváltó funkciót.

    szal lehetne itt sok mindent csinálni, pénz is lenne rá, ha az itt befolyó adókat mi költenénk el.

    ha észak-csepel beépül végre, és délen az m0-ig, mint természetes határig lenne kitolva Csepel határa, akkor 1-2 évtizeden belül ez egy 200ezres megyei jogú város lenne, Pest-megye székhelye, Budapest közvetlen szomszédságában, azzal szimbiózisban.

    de aztán felébredek, és rájövök, hogy Magyarországon vagyok, azon belül is Csepelen, ahol az elmúlt 22 évben 2Ft-ért minden potentát az anyját is eladta volna, leszarva hogy mi lesz annak a hatása.

  27. Szőke Márta szerint:

    Tisztelt Admin,
    arról lehet tudni, hogy a gerincúton teljesen elkészült szakaszain miért van még mindig behajtani tilos tábla? Hogy miért bontják úgy fel az utat (gyorsforgalmi bevezető részén), hogy utána hetekig úgy hagyják? Egyáltalán miért egy ember (jó esetben) kapirgál, egy egész városrész szétbombázott bevezető szakaszán? Mikor adják át a csomópontot? Mikor tesznek ki egy tájékoztató táblát, hogy hol mikor mi épül, és mikor lesz kész?
    Hol lehet korrekt tájékoztatást kapni?

  28. Gordon szerint:

    A szocik elbas..ták a csomópontot?

    Miért nem lepődök meg ezen…

    Kösz maszop!

  29. agytröszt szerint:

    jah és polgármester úr! a csepeli távhőszolgáltatás miért nincs még kiszervezve egy önálló csepeli cégbe? az egységes fővárosi díjjal miért fizessünk mi csepeliek is horribilis összegeket, hogy azzal a nem gazdaságos kerületeket kompenzáljuk? hogy lesz így verseny, vagy kényszer a modernizációra?
    a csepeli-erzsébeti távhőrendszer sziget üzem, a betáplált hőt a Csepeli erőmű szolgáltatja.
    miért fizessem ki én mások nem hatékony fűtését is? csepelen max 2-3km-re kell elvinni a hőt. azt a hőt, amit a főtáv Gj-onként megvesz 2ezer ft körül az erőműtől, és amiért mi ennek majdnem a dupláját fizetjük.

    tegye át az állam a tulajdont egyik zsebből a másikba. önálló csepeli távhőszolgáltatóhoz semmilyen műszaki változtatás nem kell, csak papíron kell változtatni. a kerületi távhőrendszert apportálják egy lerületi önkormányzat tulajdonában lévő cégbe, és az vegye át a hőt az erőműtől.
    önálló városként, önálló távhőszolgáltatóval jelentősen olcsóbb lenne a távhő egyik napról a másikra.
    jelenleg a csepeli távfűtött lakásokban élők a számláikban támogatják azon kerületekben élő fogyasztókat is, ahol elavult rendszereken, elavult fűtőművekben, drágán megtermelt hőt használnak. műszaki kapcsolat nincs, de a FŐTÁV-nak és a fővárosi önkormányzatnak így jön ki egységesre a tarifa. hiába lehetne csepelen 2500ft-ért adni a GJ-t, ha mondjuk zuglóban ezután 5ezer lenne.
    szép dolog a szolidarítrás, de nem itt. majd így rákényszerül a FŐTÁV, hogy hatékonyságot növelő beruházásokat eszközöljön ott. vagy az emberek elgondolkodhatnak, hogy másféle fűtési módot keresnek. ez a verseny. így az mesterségesen van kizárva, ezért drága a távfűtés.

    erzsébet vagy csatlakozik ehhez, vagy a főtáv a gubacsi hídtól rendelkezik majd a távhőrendszerrel, és csak azt a részét veszi át a hőnek. ez már csak elszámolás kérdése, műszakilag ehhez szinte semmilyen jelentős módosítás nem szükséges.

    mert az vicc, hogy egy olyan kerületben, ahol a hőt szolgáltató erőmű max 3 km-re van a legtávolabbi fogyasztóktól, de a többség bőven 1-2km-en belül, ott ne legyen versenyképes a távhő???

    polgármester úr legyen bátor! ezzel a megoldással egyik napról a másikra 20ezrek számlája csökkenne 10ezrekkel. javulna az életszínvonal, hisz a lakosok többet tudnak megtakarításra, fogyasztásra szánni, nem nonszensz 40-50ezres főtávszámlákra kell elkölteni vmelyik kereső fizetésének egészét vagy felét.
    imába foglalnák a nevét. az újraválasztás is garantálva lenne, ha politikai vonzatát is nézem a dolgoknak.

  30. Gordon szerint:

    “már rég az m0-ig érne a HÉV”

    És onnan stoppal mennénk tovább? 😀

    Azért hagyjuk a hülyeséget.

  31. Zizi szerint:

    25 rendőr???? Hol??? 1 órát araszoltam a Szent Imrétől a Corvinig és 2, azaz kettő rendőrt láttam, akik az összetört autóknál intézkedtek. A többi biztos kávézott valahol… Közterület-felügyelők meg max. a Jedlik előtt voltak, ahol ott állnak minden reggel… ez vicc… bocs, Admin…

  32. Zs1234 szerint:

    Lehetséges hogy már megépűlt 27 km de én sem tudom felfogni hogy miért kellett a legforgalmasabb utat szeptemberben elkezdeni. Szigetszentmiklósig áll a sor minden reggel.Minimum fél éve szerencsétlenkednek a Szabadkikötőnél a kivitelezők.

    Én nem vagyok közlekedésmérnök, de aki ezt így kitalálta az sem lehet valami nagy tehetség.

  33. Zs1234 szerint:

    Ja a HÉV.

    Mikor gyerek voltam 25 évvel ezelőtt akkor is ezek a vagonok mentek. Már akkor is szarok voltak.
    Nem meghosszabbítani kellene hanem lecserélni őket. Talán az reálisabb lenne.
    De attol tartok hogy még 30 év múlva is ezek fognak menni.

  34. agytröszt szerint:

    mi ebben a hülyeség? 22 évről beszélünk. volt itt pénz mindenre, arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen beruházásnak miylen multiplikált hatásai vannak, amik szintén kedvezően hatnak a gazdaság egészére.

    az auchan mellett meg lehetne valósítani egy új végállomást. ez max 6km a jelenlegi végállomástól. ha egy autópálya km-re 2mrd, akkor szerinted ez mennyi lehet? sztem max a negyede, ami 3mrd, de legyen 50% és akkor 6. a felszabaduló értékes csepel-belvárosi terüeltek, a meglévők értékének emelkedése, a lakosság és a helyi cégek számának növelése bőven kompenzálná ezt.

    ha nem építünk semmit, akkor nem is lesz semmi. 22 év alatt 6 km. micsoda őrült elgondolás 😀

    stoppal hova akarsz tovább menni?
    meg minek mennél stoppal? ha a hév kimenne addig, akkor onnan indulnának mondjuk a volán buszok, az eteléig/kosztolányiig járó 138-as, 38-as pedig nem is kéne.
    ugye nem csillagtelep környékén laksz? sokaknak 20-30 perc már az, hogy a szent imrén felszáll a HÉV-re.

  35. admin szerint:

    Kedves Zizi, mi nem voltunk-vagyunk a helyszínen, ezért csak a hivatalos szervektől és az olvasóinktól tudtunk információhoz jutni.

  36. Gordon szerint:

    A Kálvinra fontosabb bevinni. Az osiba kimehetsz busszal is.

    “sokaknak 20-30 perc már az, hogy a szent imrén felszáll a HÉV-re.”

    És? Aki ott vett lakást az tudta, hogy nem az ötkerbe költözik.

  37. csumpika szerint:

    nem érzem hülyeségnek agytröszt ötleteit, persze az ötletek önmagukban még nem megvalósíthatósági tanulmányok. 🙂
    sajnos már többször szóba került a fővárosról való leválás, de amíg olyanokkal lehet becsapni az embereket, hogy “holnaptól két bérletre lesz szükségetek, holnaptól távolsági hívás lesz felhívni bárkit a fővárosban”, addig változást senki ne várjon. az előnyök valahogy mindig kimaradtak a felsorolásból. mondjuk elhiszem hogy demszkynek nem volt érdeke, hogy csepel dobbantson. 🙂

    viszont a szt istván úti lezáráshoz azért hozzátenném, hogy a szentmiklósi út nem reális alternatíva, a vége annak ellenére le van zárva teljesen, hogy 12-ig ígérték az átadást. Az ún. S-kanyarnál pedig elvonultak ugyan a munkások, de a gödrökbe szórt murvát két nap alatt kihordták az autók, azóta jóérzésű ember nem megy rá 20nál gyorsabban arra a szakaszra. én örülök ennek a gigaberuházásnak, meg szurkolok is, de ezzel együtt már tele van a t*köm vele, és nagyon várom már a végét. olyan ez, mintha az ember építkezne: egyfelől örül az épülő háznak, másfelől alig várja már a vele járó kellemetlenségek végét.

  38. agytröszt szerint:

    “És? Aki ott vett lakást az tudta, hogy nem az ötkerbe költözik.”
    állítsuk meg a fejlődést !!! semmi többet, senkinek!!!
    demagóg vagy. a te érvelésed alapján az általad favorizált változatnak sincs létjogosultsága, hisz aki csepeli, az tudja, hogy a HÉV a borárosig jár.

    azért tartunk itt, mert az átlag magyar/csepeli így gondolkodik, mint te.

    nem az osiba akarnak kimenni az emberek, hanem ezen a 6km-es szakaszon élők is szeretnék élvezni a HÉV előnyeit. tudod – kisétálni a rákócziig 5-10 perc alatt, és felszállni a hév-re, ami beviszi őket csepel központjába, vagy a városba. és ehhez nem kell percekig várni 35,36,38,138-ra, aztán zötykölődni 10-15 percet, hogy egyátalán a HÉV-ig eljuss.

    arról nem is beszélve, hogy milyen jótékony hatással lenne ez a vonal mentén lévő fejlesztésekre.

  39. csumpika szerint:

    gordon ha a hasonlatodat követné a csepeli vezetés, akkor nem lennének dugók, mert nem lenne csatornázás. ugyanis, amikor odaköltöztek az emberek, tudták, hogy nincs csatorna. minek fejlesszünk akkor?

    ha belegondolsz, egy “kintebbről” induló valódi gyorsvasút megtámogatva egy nagy, őrzött és urambocsá’ ingyenes p+r parkolóval, nagyon sok autóst csábítana át a tömegközlekedésre…

  40. agytröszt szerint:

    csumpika: sajnos kevesen értették meg. 93-ban ilyenekkel lehetett behülyíteni az embereket,meg a sárga busszal. az volt a rémkép. leválunk és sárga busz fog járni, egyik napról a másikra vidékiek leszünk.
    úgy csináltak, mintha a szigetet is le kellett volna úsztatni Bp-től 50km-re a levállással.

    közben meg csak arról lett volna szó, ahogy minden világváros létezik. ‘new york’ sem 1 város, hanem legalább 3, ha csak a nagyokat nézem. csak arról van szó, hogy decentralizáltabban jobban, hatékonyabban és igazságosabban lehet felhasználni a pénzeket.

    meg lehet nézni, hogy mi történt, mi lett csepelből 22 év alatt, és mi egy másik külső/vagy munkáskerületből.
    lehet sokaknak ez is őrültség, de a rákóczi útnak 10-15 éve a váci út színvonalát kéne hoznia.
    Csepel minden területen az elszalasztott lehetőségek városa. és én hiszem, hogy önálló városként ez nem így történt volna.

    jelenleg 80-90ezer ember lakik itt. ha az észak-csepeli fejlesztések, és a déki városrész is kiépülne rendesen, akkor lenne itt 200e is. az ország 3. 4. legnagyobb városa, a fővárossal egybe nőve, mégis önállóan. az ország egyik legjelentősebb kikötőjével, egy reptér szomszédságában, körgyűrű mellett stb stb.

    ami meg a távolsági hívást illeti: ma már mindenki mobilon beszél 🙂

  41. agytröszt szerint:

    csumpi: és a sárgabusz se jönne be csepelre, hanem a HÉV végállomásnál lenne új intermodális csomópont. de ha pl etelére megy az ember, kimegy hévvel az auchani végállomásig, ott felszáll a 138-ra. mert ugye akkor már luxus lenne egy auchan-campona közötti járatot üzemeltetni.

    aztán lehetne még pár dolog. 3-as villamos ady endrén keresztül át budára. új csepeli végállomás a rákóczi és a gerincút között az ady-budafoki pontnál. így a szent imre másik oldalán, a jelenlegi végállomásnál szintén hatalmas terület szabadulna fel jelentős fejlesztésekre. az új vágállomáson át lehet szállni a hévre, a 3-as villamosra. akármelyik irány könnyen, gyorsan elérhető lenne, akár boráros, akár etele, akár erzsébet felé, akár délre m0 felé.

  42. agytröszt szerint:

    ha a polgámesteri hivatalból egy illetékes olvassa ezt, és szívesen alkalmazna, hogy megosszam a meglátásaimat, ne habozzon megkeresni!
    egy csepeli diplomás (jelenleg) munkanélküli 🙂

    gordon: ilyen koncepcióknál mindig utópisztikusnak, a jelenben lehetetlennek tűnő, évtizedeken átívelő dolgokat kell megfogalmazni.
    miért? mert ha a töredéke megvalósul, már az jelentős eredmény.
    nem lehet mindent egyszerre, de azt is látni kell, hogy hiába vagyunk kis ország, a gazdaság motorja a belső fogyasztás. ha vannak fejlesztések, az munkát jelent sok embernek, további fejlesztéseket indít, s egyben értéknövelő is.

    vagyük csak a HÉV hosszabítást:
    -maga az építőipari beruházás teremt -igaz átmenetileg- munkahelyeket.
    -újabb fejlesztések, építkezések valósulnak meg a környéken, ami a vonal felépítése után is biztosít munkahelyeket.
    -hamarabb lehet eljutni a célunkig, így időt spórolunk, és ezt a megspórolt időt szokták forintosítani, hogy mennyit nyerhetünk a dolgon.( ez alapján nem fog megtérülni pl a 4-es metró soha.)
    -mivel a fejlesztések miatt rendeződik a környék, jobb lesz a közlekedés, így az ingatlanok értéke is nő
    -új lakókat, cégeket vonz a környékre, nőnek az adóbevételek

  43. Gordon szerint:

    Fogjátok már fel, hogy mindenhova nem mehet ki a HÉV.

    Igen, fel kell szállni a buszra.

  44. agytröszt szerint:

    mindenhova nem, de ide még bőven. nem mohácsról volt…
    ha meghosszabítják, akkor nem kell felszállni majd a buszra. lehet azon is spórolni. kevesebb busz, kisebb forgalom, valamivel jobb levegő, kisebb zaj pl.

    ugye te HÉV mellett laksz, kálvinon átmész sokszor, vagy te vagy az, aki a belvárosi dugóban is egyedül dekkol az 5 személyes kocsiban, és megy a légkondi 🙂

  45. Gordon szerint:

    Mások szerint meg máshova.
    Ennek igy nincs sok értelme.
    Csak ötletbörze.

  46. Gordon szerint:

    “új lakókat, cégeket vonz a környékre, nőnek az adóbevételek”

    Nem feltétlenül van igy minden esetben. Kérdezd meg azokat, akiket kettévág a hév sín és kerítés Csepel belvárosában.

  47. agytröszt szerint:

    “Mások szerint meg máshova.”

    pl hova? a másik verzió, ami jelenleg tervbe is van véve az “5-ös metró” részeként, az az, hogy a temető után dob egy balost a HÉV, átvág felsőtagon, majd a régi vízmű telepnél, az üdülő sorral párhuzamosan átmegy az M0 felett, és a dunaharaszti HÉV hídnál csatlakozik a ráckevei vonalba.
    ez se rossz megoldás, a többséget nem érinti, mert a temető előtt lakik.

    “Csak ötletbörze.”
    az. nem is állított senki mást.

    “Ennek igy nincs sok értelme.”
    ennek csak így van értelme.

  48. Zs1234 szerint:

    Jó hogy nem a Vörösmarty térre akarják elvinni a csepei hévet:)) Vagy a parlament elé:) Vicc.

  49. Gordon szerint:

    Mindenki mindenhova vinni akarja. Okoskodás. Inkább örüljünk, hogy végre épül a csatorna. A busz majd kikerüli a gödröt és aztán vége lesz ennek a problémának is. Lesz csatorna.

  50. Bugi szerint:

    Amennyire 1993-ban jó lett volna különválni Budapesttől, annyira nem lenne most jó. Végre megkezdődtek azok a beruházások, melyeket akkorra ígértek. Bármilyen ökör módjára is tervezték meg a mutyis elvtársak a gerincutat, a folytatásnak muszáj megépülnie: márpedig arra nem lesz pénze Csepelnek.

  51. Syme szerint:

    Gyerekek! Nem lehetett volna mindezt nyáron?
    Nagyon anyáztam reggel.
    Tovább megyek:
    Mi lesz velünk ha erre a gyökér csomópontra még ráterelik Halásztelek, Szigetszentmiklós, Szigethalom forgalmát?

  52. belekotkot szerint:

    Syme az a baj hogy már most is itt megy az a forgalom.

  53. Manitu szerint:

    Most nyáron? Tavaly nyáron kellett volna. Csak ugyebár az előző fővárosi vezetés egy kanyi vasat sem hagyott az útépítésre, csak megígérte azt. A pontos munkához pedig a pénzen kívül az sem ártott volna, ha befejeződik az előkészítés, de még 2011-ben is volt olyan útszakasz, amelyiknél nem ment végig a kisajátítás.

  54. agytröszt szerint:

    bugi: hülyeségeket ne beszélj már. mi az, hogy nem lesz pénze csepelnek?egy önálló, felduzzadt lakosságú csepelnek több pénze lenne, mint a 85ezres 21.kerületnek.

  55. agytröszt szerint:

    arról nem is beszélve, hogy a gerincút attól függetlenül megépülne központi költségvetési pénzből, ha kerület maradunk, ha önállósodunk

  56. csumpika szerint:

    én támogatnám ma is a leszakadást, legyen csak 100 ezres város csepelből, őnálló városként hangsúlyosabb identitás-tudatot lehetne kialakítani.
    a befizetett ipa is nálunk maradna, nem szorulnánk a “kegyelmesék” visszacsorgatására.
    talán a sport finanszírozására is több jutna.
    egyébként nemrég hallottam a rádióban, hogy azért akarják beljebb vinni a hévet, mert a kocsik iszonyat romos állapotban vannak, viszont a cseréjükre nincs és nem is lesz eu-s forrás pályázat formájában. (karbantartásra nem, új vonalra viszont lesz pályázat) viszont ha hosszabbítják a vonalat, és egy részét föld alá viszik, akkor már eladható új vonalnak, és ilyen módon új szerelvényekre is szükség van. szvsz ez nem más, mint a magyar leleményesség, hogy a meglévő problémáinkat a körülményekhez igazítva tudjuk orvosolni.

  57. J szerint:

    agytröszt: nagyon jókat írsz. Kár hogy a józan ész nem mérvadó a politikusoknál.

    Csepelnek tényleg önállónak kellene lennie. A Csepel művek területéről, olyan szintű iparűzési adó folyhat be, ami lazán élhetővé tehetné Csepelt.

  58. Manitu szerint:

    Agytröszt és csumpika: mitől duzzadna 25 ezer főt a csepeli lélekszám? 1993-ban ha jól tudom a választók kb. 10%-a ment el szavazni, és 95%-uk szavazott arra, hogy Csepel maradjon Budapest része. Teljesen felesleges olyasmin agyalni, amit egyáltalán nem akarnak a csepeliek.

  59. J szerint:

    csumpika, agytröszt: Ahogy gordonka fogalmaz: “fogjátok már fel”, gordonkát nem lehet meggyőzni semmi másról, mint amit bármelyik fideszes politikus mond. Nem véletlenül támogatja a Kálvin téri kivezetést annyira. Aminek ugye semmi értelme, mert elég lenne a felszínen elvinni a Fővám térig, ahol becsatlakozhatna a 4-es metróba és nem kellene feleslegesen milliárdokat költeni arra, hogy a föld alá vigyék a Hévet(valszeg nem véletlenül balhézott össze Vitézy és Tarlós).
    Nem beszélve arról, hogy tizen huszon éve akarnak 5-ös metrót, ami a csepeli – szentendrei hév lenne.
    Illetve rengeteg olyan beruházás van, amit régen meg kellett volna lépni(Budafoki híd, teljes M0, Aquincumi híd, “5”-ös metró, m2 metro-gödöllöi hév, 1-es villamost átvinni Budára, stb…), helyette idióta drága, huszadrangú projektekbe ölték a pénzt(a vörösök is meg a narancsok is).

  60. J szerint:

    Manitu: mitől duzzadna fel? Amitől Budaörs, Budakeszi, Szigetszentmiklós …. felduzzadt. Élhetőbb volt mint BP. Ha van lehetőségük az emberek oda költöznek ahol jobb. Vagy te nem örülnél annak, hogy az ingatlanod a mostani másfélszeresét érje???
    Az emberek azért szavaztak arra amire, mert jól megvezették őket. Az emberek miért szavaztak folyamatosan a vörösökre ennyi éven keresztül? Kb ugyan ezért.

  61. Manitu szerint:

    1. Csepel elszakadása Budapesttől nem új ötlet. 1993-ban népszavazás is volt róla, és iszonyú durván elbukott a javaslat.

    Ettől függetlenül szerintem jó ötlet volt, és ha akkor megvalósul, – és nem Demszky-nyaló MSZP-s vezetése lett volna Csepelnek – akkor ma jó eséllyel lenne kórházunk, uszodánk, gerincutunk. Többek között.

    2. Éppen most kezdte el megvalósítani a főváros az akkori, 1993-as ígéreteit. Nagy baromság lenne akkor leszakadni Budapestről, amikor éppen kapunk valamit. Addig nem szakadtunk le, amíg lesz@rtak, amikor meg előnyünk lenne, nem kérnénk belőle? Szerintem butaság.

    3. Ha ma lenne szavazás arról, hogy Csepel leváljon-e Budapestről, ma is elbukna. Megint jönnének a két bérlettel, sárga mucsaji busszal, vidékiséggel.

    Én nem az ötlet értelmét vitatom, hanem a lehetőségét. Szerintem ma nem lehet megcsinálni.

  62. nemahaverod szerint:

    Csepel leválása volt az egyetlen járható perspektíva a csepeliek előtt, de a sok korlátolt agyú csepeli nem vette észre Hajdú Béla polgármester (független) zseniális meglátását a függetlenséget illetően. Féltek, hogy ratyi paneljük, vagy élet munkájával összeszedett ikerházas “családi házuk” (10m2 zöld körülötte) értékét veszti,mert nem “pösti” lesz. Ne ebrándozzunk. Ez egy igazi proli negyed. Itt nem agysebészek, korházigazgatók, bankigazgatók laknak. Vagy elköltöztek egy idő után.

    Ezzel nem az itt élőket akartam degradálni, egyszerűen tudomásul kell venni: “Disznók elé, gyöngyöt ventni” eleve halálra itélt.

  63. nemahaverod szerint:

    Szilárd meg nem várospolitikus, nem ért hozzá. Ennyi. Marad a megszorítás, ott tud eredményt felmutatni.

  64. Paul szerint:

    Minden adott ahhoz, hogy Csepel önálló legyen. Van erőmű, vízmű, szennyvíztisztító, és rengeteg iparűzési adó. A FŐVÁROS ha 40 százalékot fizetett vissza az önkormányzatnak ami 4,8milliárd forint volt ebben az évben, számoljátok ki azt a sok milliárdot amit a belvárosra költöttek a csepeliek pénzéből, ide semmit.
    Le kell válni Bp-ről, mert egyébként elfognak gettósítani még jobban.
    Az elmúlt 18 évben közel 120 milliárdot vettek el Csepeltől, ami nekünk járt volna.

  65. Manitu szerint:

    Paul: Minden adott. Kb. 150 ember. Akkor, amikor Csepel végre óriásberuházásokat kap a fővárostól, magyarán éppen nincs is értelme a leválásnak.

    Magyarán semmi sem adott. Álmodozni persze jó.

    Nemahaverod: ha Hajdú Béla olyan zseniális lett volna, nem csinál népszavazást, hanem testületileg dönt.

  66. Narancsvírus szerint:

    Ezt nézzétek meg, csúcsidőben a szemetek egy végtelennek tűnő vonatszerelvényt visznek át 5km-es sebességgel! Ez durván egy hete történt, ahogy hallom ma is eljátszották ezt! Kedves kerület vezetői, nem lehetne jelezni az illetékes elvtársaknak, hogy ezt a mutatványt késő este tegyék meg??!! Másik szinte fel van túrva egész Csepel, az autósok sokszor olyan mellékutakra keverednek be, hogy nehézségekbe ütközik a célba érésük! Magyarul közlekedés szempontjából teljes a katasztrófa Csepelen!

  67. Narancsvírus szerint:

    A lényeget lehagytam!
    Csepelen gerincút épült, de minek?

  68. robi szerint:

    Manitu!
    Kár, hogy akkor még azt sem tudtad, hol van Csepel: sajnálhatod, hogy nem ismerted Hajdút.
    Igazi csepeli, akit nem érdekeltek pártérdekek, szolgálni és nem a hatalmasságokat kiszolgálni akart. Amikor találkoztunk, mindig valami jó ötlettel állt elő, aminek a megvalósításához- sajnos- kevés volt a négy év. Önálló Csepelben gondolkodott.
    Nem az a típus volt, aki a testületben egymaga határozott és a kritikátlan mamelukjainak csak a gombot kellett nyomogatni.
    Ma nyugdíjas és bárkivel szívesen elbeszélget.

    Azt az aljasságot, amit akkor a csepeliekkel – tudjuk, hogy kik- megcsináltak, azóta sem múlt felül itt helyben senki. “Helyi” hazaárulás volt a javából.

    Ma ma már nincs miért leválni. Szerintem, ha a korábbi fővárosi vezetés még 1-2 ciklust kihúz, maguk vakarták volna le Budapestről a “nehezék” kerületeket : “a mór megtette kötelességét, a mór mehet” jelszóval.
    Mi meg maradunk, a nadrágszíj húzásotokkal. Vigasztaljon benneteket, ebben a helyzetben más sem tehetne egyebet.

  69. lolka szerint:

    Azért az érdeke, hogy a szennyvíztisztítóhoz vezető utat milyen ügyesen át lehetett vinni a kikötő út alatt….

  70. ebihal szerint:

    A szennyvíztisztítóhoz vezető út egy egyszerű 2 sávos út, minden komplikáció nélkül.
    Azért a gerincút-Kossuth-Védgát + vasút sokkal nehezebb!

  71. VV szerint:

    A város irányában a dugót MINDIG a tehervonatok okozzák.
    A 2×1 sávos Kossuthról kifelé nem okoz problémát a 2×2-es Weiss Manfrédra csatlakozás, csak ha megakasztják a forgalmat akár 5 percre. Ez az 5 perc akár 15-20 perces dugót képes okozni, mert feltorlódik a forgalom a Kossuth lámpái között.

    Csepelre visszafelé a tehervonat + forgalomszervezés okozza a dugót. Vagyis a 2×2 sáv 70-es forgalmát vissza kell lassítani 2×1 sávra és 50km/h-ra.

    Én is erősen szorgalmazom, hogy
    – a tehervonatokat csak este 10 és reggel 6 között engedélyezzék
    – valamint emeljék meg a maximális sebességüket az átépített kereszteződésben

  72. Gustavo Thoeni szerint:

    Németh Szilárd önt is megdolgoztathatja

    Súlyos katasztrófa esetén akár 15 napra is behívható bárki katasztrófavédelmi szolgálatra, de gyakorlatozásra, elméleti oktatásra is kötelezhető az, aki alkalmas a feladatra. Minden középkorú férfi és nő számíthat arra, hogy az önkormányzat megkeresi. Az állam nemcsak megdolgoztatja, de meg is fizeti a munkára fogott embereket.

    Ön nem 18 év alatti vagy nyugdíjas? Nincs legalább három 14 év alatti gyereke, nem kisgyerekes elvált szülő, rokkant vagy kripli? Nem országgyűlési vagy EP-képviselő, rendőr, katona, adóellenőr, pap, lelkész vagy rabbi? Akkor hamarosan számíthat arra, hogy kap egy levelet polgármesterétől, hogy adja meg szakképzettségét, foglalkozását, munkahelyét, hogy ezeknek megfelelően osszák be polgári védelmi szolgálatra. Vagy már kapott is ilyet?

    Ezután már bármikor behívhatják katasztrófavédelmi oktatásra vagy gyakorlatra, hogy ha szükséges, segítse a települését bármilyen ipari és természeti katasztrófa esetén. Erről a katasztrófavédelemről szóló törvény tavalyi módosítása rendelkezik, amelybe beleépítették a kormány két éve felvázolt katasztrófavédelmi koncepcióját.

    Ugyanis ez szerintem katasztrófa helyzet

  73. Manitu szerint:

    Nem lep meg, hogy az MSZP-sek nem segítenének egy katasztrófahelyzetben. Láttuk a vörösiszap-ár esetében is, hogy a katasztrófa okozói között voltak. De azért még a mentést is akadályozni, ellenezni.

    Gusztustalan egy banda vagytok Gustavo Thoeni.

  74. ebihal szerint:

    Manitu!
    Járj elől jó példával, jelentkezz önként! Érteni úgysem értesz semmihez, jó leszel
    karónak!

  75. csepelpista szerint:

    Ebben a mától érvényes új forgalmi rendben legalább lehet haladni. A Kossuth L.-ról normálisan rá lehet hajtani a Weiss Manfrédra, és már a végleges útpályán a végleges forgalmi rend szerint száguldhatunk a város felé… 🙂

  76. agytröszt szerint:

    Manitu:

    engem aztán nem lehet MSZP-SZDSZ-es elhajlással vádolni, de Fideszes sem vagyok, és ott, nálatok is látom

    a hibákat. álságos és demagóg az a magyarázat, hogy jó ötlet lett volna akkor, de most már rossz,

    mert épp a Fidesz van hatalmon.

    egy önálló Csepelnek is lehetne, s jelenleg lenne is Fideszes polgármestere.
    gondolkozz 10-20 évben!! szerinted melyik fajsúlyosabb: a XXI. kerület polgármesterének lenni, vagy

    egy uniós fővárosba/világvárosba beékelődő szigeten elterülő 100-200ezres önálló városnak a

    polgármesterének? mondjuk pest megye székhelyének. az ország 2. vagy 3. legnagyobb városáé?

    aki azt mondja, hogy kevesebb pénz jutna egy ilyen adottságú, ilyen státuszú, ilyen fekvésű

    városnak, mint a XXI. kerületnek, az vagy hazudik, vagy nincs tisztában a valósággal. mennyiért

    épül stadion vagy villamos vonal a 207ezres Debrecenben? a csepelnél 2x nagyobb Szeged iei

    költségvetése 50Mrd, Csepelé 15Mrd (2Mrd hiány).

    az olyan beruházások, amik mind Csepelnek, mind Budapestnek fontosak, azok meg fognak valósulni így

    is. a BKV, amit szintén érvként szoktak hangoztatni tudatlanok, ugyanúgy szolgáltathatna tovább,

    hisz az teljesen mindegy, hogy az állam a csepeli vagy a budapesti önkormányzaton keresztül állja

    azt a 60%-t. x pénzzel kevesebbet kap budapest, x-szel többet csepel, de az x mindenképpen a BKV-

    nál landol. ezek jelentéktelen technikai kérdések, álviták. propagandának jó, másnak nem.

    és igen, elbukott a szavazás 93-ban, amivel én nem dicsekednék. az ‘kollektív tudatlanság”

    emlékműve, szégyellje magát minden csepeli, aki nemmel szavazott, vagy nem ment el.
    és hogy ma hogyan állnának hozzá az emberek? ha nem tájékoztatják őket, akkor ugyanúgy. egy ilyen

    lépés előtt hosszú hónapokig kell felvilágosító kampányokat tartani egész Csepelen, megmutatni az

    embereknek, miért érdemes igennel szavazni, és miért alaptalanok azok a demagóg ellenérvek, amiket

    sokan hangoztatanak.

    ilyen az is, hogy most már nem szabad, mert most végre itt a Fidesz és elindultak a

    nagyberuházások. milyen nagyberuházások? a tehermentesítő út posztógyárig? a felüljárókkal

    lespórolt Corvin-úti csomóponttal? 2-3 éve még felüljáró szerepelt ott a tervekben, de nem kell az

    a csepeli prolinak, vár az majd a vonatra.
    annyit mondok ez a minimum.
    na nehogymár örülni kelljen, hogy 20 évvel később valami végre megépült. mennyi adót fizet az

    85ezer ember? mennyit az a sok sok cég? gondolom egy erőmű, egy Siemens, egy kikötő nem 2 fillért

    fizet be.

    az az igazság, hogy Csepel mindig is többet tett be a budapesti kasszába, mint amennyit onnan

    visszakapott.
    Csepel – 85e ember 15Mrd, Szeged – 170e ember 50Mrd.

    ez nem a helyi vezetés hibája, rajta csak annyi múlik, hogy nagyon szarul járunk á lá Tóth Misi és

    bandája, vagy csak kicsit járunk szarul, mint a jelenlegi vezetés alatt.

    nem lehetne, hogy egyszer végre járjunk jól? olyan hülyék laknak Csepelen, akik maguk nem tudnak

    dönteni a saját sorsuk felöl? az 5.kerületből mondják meg továbbra is? fizessük a rengeteg pénzt az

    olcsó csepeli távhőre, hogy a pazarló kerületeket kompenzáljuk egy egységes budapesti tarifa

    érdekében?

    jah és valaki kérdezte, hogy mitől duzzadna fel Csepel lakossága.
    ott van észak-csepel, ahova nagyvárosi beépítéssel számolhatsz. urambocsá’ magasházak, tágabb

    értelemben vett ‘Budapest’ új pénzügyi központja. igen, annak ellenére, hogy Csepel önállósodna,

    mindenki úgy tekintene rá, mint Budapest szerves része. egybeépültünk, egy rendszer vagyunk, de

    mégis önállóan. van még ilyen település Budapest határán. Budaörs vajon szeretne kerület lenni?

    gyál, vecsés? ecser?

    de nemzetközi példát sokkal többet lehetne hozni.
    csak egy példa a 70ezres Silver Spring, Washington DC szomszédságában, azzal teljesen egybeépülve.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Silver_Spring,_Maryland
    bár önálló város, része a ‘Washington Metropolitan Area’-nak, amire talán a mi ‘Budapest és

    vonzáskörzete’ kifejezésünk hasonlít leginkább.
    Silver Springbe még a Washingtoni metró is kimegy, az emberek nagy része ott is dolgozik. a

    körgyűrű átmegy rajta, illetve határolja.

    én azzal számolok, hogy ha önállósodik Csepel, ha nem, a határt ki kéne tolni az M0-sig, és egész

    felsőtagot Csepelhez kell csatolni. az tulajdonképpen egy természetes határnak is vehető, és

    gyakorlatilag is sokkal egyszerűbb, ha az választ el Miklóstól. arról nem is beszélve, hogy -csúnya

    szóval élve- jár nekünk a körgyűrű másik oldala, és az ott megtelepedő cégek által fizetett adók,

    termetett munkahelyek.

    nem, nem holnapra, ez tény. mint írtam már, 10-20 évre előre kell tekinteni minimum.

    és talán lenne még egy olyan hozadéka is a dolognak, hogy csepelen veszítene jelentőségéből a pártpolitika. tudom, ez pártfunkciknak és fanoknak rossz hír lenne, de a csepelieknek viszont jó.

    jó lenne, ha a helyi politikában és vezetésben pártoktól függetlenül érvényesülne az a gondolat, hogy először vagyok csepeli, és aztán ilyen-olyan párt tagja, szimpatizánsa.

  77. agytröszt szerint:

    sajna a formázással történt valami, mert jegyzettömbből másoltam be, és elkúrta a sortörést. remélem attól még érdemes elolvasni

  78. J szerint:

    A használhatatlan jegyzettömb helyett használj “notepad++”-t, nagyságrendekkel jobb.

  79. agytröszt szerint:

    a hogyan/hol stb kérdésekre a válasz:

    egyébként egy gyors számolás.
    észak csepelen kb 3km2 beépíthető, délen ha a határ kitolódik az m0-ig, akkor legalább 10.

    északon nagyvárosi beépítést alapul véve 15e fő/km2-rel számolva, az 45e fő; délen mondjuk 5e fő/km2-rel számolva, az 50e fő.
    igen a dülőkön és felsőtagon jelenleg is laknak páran, de ez nem jelentős. kb 90ezres bővüléssel lehetne számolni pár évtizeden belül, tehát kb 175ezer lakossal az ország harmadik legnagyobb városa lennénk. (Matolcsynak hála úgyis nő a születésszám :D)

    de úgy is számolhatunk, hogy Csepel felsőtaggal kiegészülve 35km2 lenne kb. jelenleg a népsűrűség alacsony. ha csak egy szerény 5e fő/km2-rel számolunk(erzsébet, újpest), az 175e.

    persze ez nem egyik napról a másikra, ez évtizedes folyamat lenne, és rengeteg dolog megvalósulása kellene hozzá. ehhez vonzóvá kell tenni Csepelt. északon akár egy új pénzügyi központ, vagy egy az indiai Hyderabadban lévő Hitech Cityhez hasonló városrész a magasan képzett munkaerő, délen az M0 mentén pedig üzemek, logisztikai központok stb, a képzetlenebbek számára. persze lehetne még sorolni hosszasan, de 1 a lényeg. Csepel 20 évet eldobott magától, pedig hatalmas potenciál lakozik benne.

    ennek kiaknázásához az első és legfontosabb lépés az önállósulás.

  80. vermes szerint:

    Ernőke, mi a jó francot sipákolsz állandóan?

    A zorbán tolta eléd biztos azt a tehervonatot is, te jobbikbalfék! 😀

    Ha nem történik semmi, akkor az a bajod, ha történik, akkor az.

    Nézegessél pornóoldalakat (azokat, amiket a korábbi nyomioldaladon hirdettél, a feleséges biztos büszke volt rád), aztán nyugodj meg, nagyfejűkém…

Itt lehet hozzászólni !