“Ágyúk kereszttüzében fennmaradni” – Magyarországról írták…

Die Presse, Die Welt,  Rzeczpospolita, Heti Válasz, Csepel.info

A külföldi sajtó az elmúlt héten is élénken foglalkozott hazánkkal. A Magyarországot lejárató, a magyar kormányt támadó cikkekről rendszeresen nagy lelkesedéssel számol be a hazai sajtó egy része, mintha más vélemény nem is létezne, és külföldön mindenki ugyanazt gondolná hazánkról. A Heti Válasz viszont olyan írásokból idézett, melyekről az ellenzéki sajtó egy része nem minden esetben vesz tudomást.

Die Presse – “A holokauszt feldolgozása közvetlenül 1945 után nem volt ellentmondások nélküli és részben elhazudott is volt, de az addig szabadon folytatott vitát csak a kommunista rezsim fojtotta el. […] És mégis – minden, Magyarországról érkező rossz hír ellenére – még soha nem folyt olyan élénk, érzelemtől fűtött és mély vita Horthy Miklósról, a magyar antiszemitizmusról és a társfelelősség kérdéséről, mint a legutóbbi időben.” (Rásky Bélának, a Bécsi Holokauszttanulmányok Wiesenthal Intézete igazgatójának az írása.)

Die Welt – “[…] a magyar kormány az athéni vezetéssel szemben nem a privatizációval és az állami szektor csökkentésével próbálja orvosolni a bajokat. Inkább kiterjeszti az állami szektort és visszavásárol stratégiai fontosságú cégeket, amelyeket a rendszerváltáskor magánkézbe adtak. Orbán Viktor gazdaságpolitikáját Nyugaton a kiszámíthatatlanság miatt bírálják, pedig ez a politika valójában rafinált. A cél: az állam szerepének erősítése. Az eszköz viszont nem a kisajátítás, a kormány inkább annyira megnehezíti egyes külföldi konszernek helyzetét, hogy azok hajlandók legyenek megválni magyarországi érdekeltségeiktől.”

Rzeczpospolita – “A magyar kormány nagy sikere, hogy fennmaradt a brüsszeli (és bizonyos mértékben washingtoni) ágyúk állandó kereszttüzében, miközben Moszkvával (is) komplikált játszmát folytatott. […] A magyarok többsége számára nem egyértelmű a nyugati elitek joga az egyetlen helyes út eldöntéséhez, és az eltérő haladási irány megválasztását sem tartják kompromittálónak, illetve végzetesnek. […] A magyar kormány célja egyebek között a demokratikus tartalmak visszaállítása a politikában. […] Ezért az Európai Unió gyengülésének fényében a magyarok az értékről folytatott alapvető vitában akár győzhetnek is.”

hetivalasz.hu

8 hozzászólás ““Ágyúk kereszttüzében fennmaradni” – Magyarországról írták…” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Már a jövő héten hazahozhatják a “fekete sereg” tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt vezérét, Magyar Róbertet, mivel a kiadatásához hozzájárult a spanyol bíróság.”

    Vegyük meg a zír gázolót is, ha már ennyit kaptunk a zazeri baltásért! 🙂

    http://mno.hu/belfold/egy-heten-belul-itthon-lehet-a-fekete-sereg-vezere-1104131

  2. Gustavo Thoeni szerint:

    Szorgos népünk győzni fog!
    Ezután mindenki minket fog követni.
    Hajat rá Magyarország, hajat rá magyarok!

  3. Dr. grün szerint:

    “Riasztó adatokról számolt be az az uniós szakértői csoport, amely az olvasási, szövegértési készséget vizsgálta a tagállamokban.”

    Mit várunk egy egyszerű póógártól, ha a Vezír sem érti. Legfeljebb magyarázza! ))) 🙂 (((

    http://www.hirado.hu/Hirek/2012/09/07/13/Riaszto_adatok_nem_ertjuk_az_elenk_tett_szoveget.aspx

  4. csapos szerint:

    Még egy lengyel vélemény, kicsit más hangszerelésben:

    A lengyel Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) vezetője szerint “Európa számára jó hír”, hogy a kontinensen a baloldal veszi át a hatalmat, “így az olyan politikusok, mint Orbán Viktor, az Unió peremvidékére kerülnek”. Véleménye szerint ezzel “a nemzeti önzés szólamainak helyét az Európa jövőjéért érzett közös felelősségtudat veszi át”.

    http://hvg.hu/vilag/20120909_Orban_teved__Varsobol_szoltak_be_a_korman#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_9_9

  5. Gustavo Thoeni szerint:

    Az Unió egyébként a 2004-es bővítéskor ment tönkre.
    Így is egy kétsebességes alakulat, de érdekes a sokak által nem szívlelt Soros György nyilatkozata:
    Soros szerint az adósságválság miatt az Európai Unió egy teljesen új irányba tart. A tagországok két csoportra oszlanak: hitelezőkre és adósokra. A megosztottság tartós lesz.
    Soros szerint a megosztottság tartós lesz, az eladósodott országoknak ugyanis magas kockázati prémiumot kell fizetniük azért, hogy képesek legyenek önmagukat finanszírozni, és emiatt lehetetlenné válik számukra a felzárkózás. Ahelyett, hogy csökkenne a gazdasági teljesítményben mért különbség, egyre nagyobb lesz a szakadék – olvasható a holnapi írásról megjelent sajtóközleményben.
    Azért érdemes ezen elgondolkodni.

  6. Nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün, Gustavo Thoeni, csapos! Fel kell jelenteni a Die Welt-et Brüsszelben!!
    Gustavo Thoeni! Soros idézett szövegéből, milyen következtetést von le MO számára?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Dr. grün szerint:

    “Veszélybe sodorja az Európai Uniót, ha Németország nem hagy fel jelenlegi válságkezelési módszerével – mondta egy televíziós interjúban Soros György. A magyar származású üzletember szerint a mostani válság az 1982-es válsághoz hasonlítható, Németország pedig úgy viselkedik, mint akkor az IMF.”

    Ha majd úgy ért ez a csávó a pénzhez mint a kuszaszemű Matolcsy, majd akkor dumáljon!
    ))) :-)(((
    http://www.origo.hu/gazdasag/20120909-soros-gyorgy-nemetorszag-vagy-segitse-vagy-hagyja-el-az-euroovezetet.html

  8. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Orbán Viktor gazdaságpolitikáját Nyugaton a kiszámíthatatlanság miatt bírálják, pedig ez a politika valójában rafinált.”
    Miért kellene feljelenteni a Die Welt-et?!
    Nem azt írta, hogy a kiszámíthatatlan politika cigánykodás, csak rafináltnak nevezte!
    A tajcsok még adnak a zetikettre! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !