Munkálatok a gerincúton – ősszel átadás várható

Csepel.hu

Már csak néhány hónap és várhatóan véget ér az európai uniós támogatással készülő Csepeli Gerincút kiépítésének I. üteme. A munkálatok tervezett befejezési határideje október 31-e.

A hátralévő hetekben a legfontosabb tennivalók közé tartozik a Weiss Manfréd út és a Corvin úti csomópontban a végleges forgalmi rend kialakítása. Ezek közé tartozik a közúti forgalomirányító rendszer kiépítése és üzembe helyezése, valamint a terelőszigetek elkészítése. Ezután az út kopórétegét helyezik el. A befejező munkák során történik a még hátralévő tereprendezés, fákat és cserjéket ültetnek el az út mentén és füvesítik a környéket.

A legfrissebb hír, hogy a kivitelező július 24-én megkezdte a II. Rákóczi Ferenc út kopórétegének cseréjét a Betű utca és a Posztógyár utca között. Július 27-én kezdték el és várhatóan három hétig tart a Csepeli Gerincút Károli Gáspár utcai kereszteződés átépítésének befejezése, ezért ebben az időszakban a Károli Gáspár utcában a Csőgyár utcánál egy sávon, váltakozó irányban haladhat a forgalom. A gyár felől érkező járművek a gerincúton érhetik el a Vermes Miklós utcát. A Csőgyár utca zsákutca a Vermes Miklós utca és a Károli Gáspár utca között.

A munkálatokról összefoglalva elmondható, hogy a kivitelező a csepeli gerincút építésének legnagyobb részét már elvégezte. Tavaly átépítették a HÉV-hidat és megtörtént a végleges HÉV-forgalom ideiglenes üzembe helyezése. Elkészült a Posztógyár és a Betű utcában, valamint a gerincúti HÉV-híd és Posztógyár utca közötti szakaszán az útburkolat teljes egészében. A járda és a kerékpárút burkolata 95 százalékban kész van. A közművek kiváltási munkálatai 99 százalékban befejeződtek. A gerincút teljes hosszában megépítették a csapadékvíz-csatornát. A faültetés 95 százaléka, a füvesítés 90 százaléka, a zajvédő falak és a gerincút csomópontjaiban a közúti jelzőberendezés teljes egészében elkészült. Az érintett csomópontok a következők: Budafoki út, Vermes Miklós utca, Károli Gáspár utca, Karácsony Sándor utca, Betű utca, Posztógyár utca. A Corvin úti csomópontban az iparvágányokat átépítették, az új átjárók kialakítását befejezték, az utolsó szakasz MÁV Zrt. általi ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént. Ebben a csomópontban az útburkolatok 95 százalékát elkészítették, már csak a terelőszigetek és a kopóréteg megépítése hiányzik.

A Csepeli Gerincút kiépítésének I. üteme, amely hivatalosan KMOP-2.1.1/A-2008-0013 néven fut, összesen 6,9 milliárd forintba kerül, az összeghez az Európai Unió 3,745 milliárd forint támogatást nyújt.

Cs. A. – csepel.hu

18 hozzászólás “Munkálatok a gerincúton – ősszel átadás várható” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Jó lenne, ha a megfelelő irányító táblákkal is ellátnák az újonnan létrejött kereszteződéseket. Mivelhogy a Mansfeld Péter utca egy része egyirányú lett, sokan nem találnak el a tanuszodába, a műszaki középiskolába és még sorolhatnám.
    Látszik, hogy fideszes munka ez is.

  2. Schneider Ádám szerint:

    gyorsabban haladna a munka ha dolgoznának is.

  3. Té-Gé szerint:

    “A munkálatok tervezett befejezési határideje október 31-e.”
    De ez csak terv, majd követik a csúszások. A Corvin-Szabadkikötő csomópontban egy hónapja egy embert nem látni. 🙂

  4. Gipsz Jakab szerint:

    az egész országra jellemző, hogy a szintbeli vasúti kereszteződés megmaradt. így értéktelen az egész. 2012-ben, egy ilyen volumenű beruházásnál nem megszüntetni egy szintbeli vasúti kereszteződést, dilletantizmus. nonszensz. még szintbeli köztúti kereszteződésnek sem szabadna ott lennie, felüljáró-rendszert oda!!!

  5. Vitéz Nagybányai szerint:

    Látszik, hogy még az előző kommancs vezetés alatt születtek a tervek, egy nagy szar lesz az egész.

  6. Té-Gé szerint:

    Vitéz, lett volna idő átrajzolni? Amennyiben a válasz igen, akkor mi a baj? 🙂

  7. lolka szerint:

    Vitéz Nagybányai szerint:
    2012. augusztus 27., hétfő – 20:57
    -lássuk a második szakaszt, hátha megdöbbentő lesz az eredmény….

  8. Vitéz Nagybányai szerint:

    Az első szakasz gyors megvalósulása alapján a második szakasz megépülését 2025- re saccolom, kiváncsi leszek, hogy az első szakasz megnyitása után milyen gyors lesz kijönni a Posztógyár utcánál.

  9. Té-Gé szerint:

    Vitéz Nagybányai, én egy hónapja unatkozásiból, mikor a szervek pihennek, éccaka végiggurultam rajta 20-al és a végén a 6 db lámpa miatt 6 percet ráhagytam. 17 perces menetidő jött ki. 🙂 3km! 🙂

  10. xy szerint:

    ha kész lesz, 20 helyett 70-nel lehet menni. elég jól meg van tervezve, talán zöld hullámra is gondoltak…
    felüljáró meg egész egyszerű okból nincs, nem azért, mert nem jutott eszükbe.

  11. Té-Gé szerint:

    xy, biztosan így lesz, de te egy telített úton, minek zöme teherforgalom lesz, nem valószínű, hogy lehet 70-el menni. Lámpától lámpáig? A végén egy sáv van, ne felejtsük el, így az áteresztő képességet ez adja meg. Nem lehet gyorsabb.

  12. kritikus szerint:

    Végre, már alig várom, hogy elkészüljön!!!
    Azért elég dühítő az akadályoztatás, elkerülés és az ezzel járó dugók … még a végén szinte hiányozni fog ez az időszak. Pffffffff 🙂

  13. Schneider Ádám szerint:

    xy szerint:
    2012. augusztus 28., kedd – 07:48
    s mi az az egyszerű ok? talán az hogy szartak bele?

  14. xy szerint:

    erre volt pénz, kódis országban élünk.
    jobb lett volna úgy, de ezek a tehervonatok azért nagyjából időzíthetőek, nem olyan, mint egy nagy forgalmú személyszállító vonal.

  15. Schneider Ádám szerint:

    igen, valóban időzíthetőek. reggel nyolcra. örül neki a kerület, a környéki városok.

  16. lolka szerint:

    Vitéz Nagybányai szerint:
    2012. augusztus 27., hétfő – 23:03
    “az első szakasz megnyitása után milyen gyors lesz kijönni a Posztógyár utcánál.”…Innen jut eszembe, hogy van ott kettő óvoda, köztük zebra és jelzőlámpás átkelési lehetőség. Ha….. mondom ha, beindul élesben az elkerülés és majd a zebránál a torlódás…igazából hiányzik az a sok füst a kis lurkóknak, még ha magas is az üvegfal…

  17. Tóth Kati szerint:

    Szeretném tudni ki volt az a nagyeszű,aki két szakaszra osztotta gerincutat.Az biztos,hogy a Tóthék közül volt valaki,azt hitték,hogy legalább egy szakaszt át tudnak adni valamelyik választás előtt,de hát ez sem sikerült nekik.Ha tudja valaki,hogy ki a hunyó ezért írja meg ide szépen kérem.

  18. lb szerint:

    Valóban a felüljáró lett volna az ideális megoldás.
    Az is igaz, hogy “kódisország”-ban élünk, de azért amire nagyon akarnak, arra jut pénz (pl. debreceni stadion, felcsúti akadémia, ….).

    A nagyfeszültségű vezeték miatt, ami átmegy a csomóponton, talán egy Szabadkikötő-Kossuth utcai 2*1 sávos aluljáró lenne a megoldás.

Itt lehet hozzászólni !