WSJ: A magyarok csodát tettek

A HVG publicistája szerint ez semmit nem ér – Az aranyérmesek nevét sem tudja (akarja?) helyesen leírni

The Wall Street Journal, Mandiner, HVG, Csepel.info

A magyar szurkolók az egekben járnak a londoni olimpia után, ahol az ország sportolói összesen 17 érmet – köztük nyolc aranyat – szereztek – idézte fel az eseményeket hétfőn a WSJ szerkesztőségi blogja.

A Wall Street Journal arról ír: az otthon és külföldön zajló politikai és gazdasági viták után Magyarország most más miatt került a címlapokra: a magyar olimpiai csapat a korábbi várakozásokat felülmúlva, kiváló teljesítményt nyújtva a kilencedik helyen végzett a londoni olimpián. A lap felidézi: a Magyar Olimpiai Bizottság kielégítőnek tartotta volna, ha a pekingi három aranyat meg tudja ismételni a csapat; Borkai Zsolt MOB-elnök viszont most azt mondja: csodán felül teljesített a csapat és nincsenek jelzők az elért eredményre. A WSJ blogja szerint figyelemre méltó a magyarok eredménye hiszen a kelet-európai régióból Csehország a 19., Lengyelország a 30. helyen végzett az összesítésben, Ausztria pedig egyáltalán nem szerzett érmet. mandiner.hu Az eredeti angol nyelvű cikket ide kattintva olvashatják.

Tóta W. élsport helyett inkább segélyt osztana

Miközben a világ meghatározó sajtótermékei a magyarok olimpiai sikereit méltatják a HVG.hu a gyalázkodást határát súroló publicisztikát tett közzé hétfőn. Tóta W. Árpád nem tud örülni Risztov Krisztián (sic!) aranyérmének sem.

“Világszerte dollármilliók mennek el diszkoszvetésre és tőrvívásra, miközben volna annak a pénznek jobb helye; szétosztani segélybe, az is értelmesebb lenne, pláne robotot építeni belőle. Még egyszer: semmi gond a diszkoszvetéssel, bárki kimehet a kamaraerdőbe a saját diszkoszát dobálni, csak azt nem látom be, hogy én erre adófizetőként mégis mikor adtam felhatalmazást. Kéne az adóbevallásra egy checkbox, ahol az alany kifejezetten megtilthatja, hogy a pénzét az élsport finanszírozására használják.”

Hozzáteszi: “Nem tesz jót egy nemzetnek a meg nem érdemelt sikerélmény; degenerálódik tőle, mint az olajállamok. Megnyugszik a mániákus kevesek semmit sem jelentő, lényegtelen rekordjaitól”

Hogy Tóta eddig miben tudott rekordot felállítani azt csak sejteni tudjuk, viszont a HVG jobban meggondolhatná kinek ad virtuális tollat a kezébe.

Vagy talán csak arról van szó, hogy fáj… Nagyon fáj a Tóta- féléknek, hogy nem égtünk le, hogy sikerekről kellene írniuk, hogy ők nem képesek hasonló teljesítményre. Ráadásul ott, ahol valóban világszámba menő sikereket ért el Magyarország. Ezért hát a rosszindulat?

Olimpikonjaink szerint plusz erőket adtak számukra a helyszínen szurkoló magyar emberek (ezért előny számunkra amikor Európában vannak a játékok). Plusz erőt adott számukra mikor a családjukra, a barátaikra, az elmúlt évek szenvedéseire gondoltak. Legtöbbjük gyermekkorától kezdve sportol, küzd, hajt egy-egy versenyen. Évtizednyi kitartó munka van minden éremben és minden helyezésben. Így lesz egy-egy olimpiai érem vagy helyezés egy család, egy egész közösség, egy egyesület, egy város, egy ország, majd egy egész nemzet sikere. Tóta és a HVG nyílván semmit sem értett meg ebből. Kár értük…

Tóta W. Árpád publicisztikáját ide kattintva olvashatják.

csepel.info

37 hozzászólás “WSJ: A magyarok csodát tettek” bejegyzésre

  1. és? szerint:

    Gyökér vagy árpi…így kisbetűvel. Szánalmas barom.
    “Nem tesz jót a nemzetnek a MEG NEM ÉRDEMELT sikerélmény” Nem tesz jót? Oszt’ vajon miért nem? Degenerálódik tőle? Szerintem tóta agya degenerálódott az olimpia ideje alatt…
    Mi az hogy nem megérdemelt? Tán csak úgy az ölünkbe hullott az a sok érem? Nem kellett érte küzdeni? Megharcolni? Megfeszülni? Készülni, szenvedni éveket?
    “Menyugszik a mániákus kevesek semmit sem jelentő, lényegtelen rekordjaitól” ez micsoda kijelentés? Elolvastad árpi ezt miután leírtad? Semmit sem jelentő, lényegtelen rekordok? Hol élsz árpi? Hülye vagy-é árpi? Olimpiai csúcs 200 mellen? Egész világot túldobó atlétánk? Kajakosaink hihetetlen teljesítménye? 37 évesen a nem feladás, küzdés az olimpiai bajnoki címért? Ezek neked semmit sem jelentő rekordok? A sportolók egész Magyarországot képviselték… sajnos téged is, lehet nem kellett volna. Gyökér vagy árpi, gyökér.

  2. Dr. grün szerint:

    Valaki tudja esetleg, hogy Hrisztov vagy Risztov?! A Krisztián valóban kissé gyanús!
    De itt például Hrisztov! ))) 🙂 (((
    http://freemail.hu/fototar/kep.jspv?mediaID=5410415

  3. hajós szerint:

    Az élsportot szerintem sem kellene az adófizetők pénzéből támogatni. Ebben igaza van Tóta W-nek. Az élsportot üzleti alapon el lehet tartani. A közpénzt a tömegsportra kell fordítani.

  4. Dr. grün szerint:

    hajós!
    A tömegsport alatt azt hárommillió fedett pályás földönfutót, esetleg a zágrólszakadókat értsük?!
    Mert abban a sportágakban élen járunk! ))) 🙂 (((

  5. hajós szerint:

    Egyébként ezzel a cikkel a csepel.info csupán el akarja terelni a figyelmet arról a tegnapi hírről, hogy hivatalosan is gazdasági recesszió van Magyarországon, a régióban az utolsók vagyunk. Köszönhetően a “nemortodox” gazdaságpolitikának (más szóval az Orbán-Matolcsy páros hozzá nem értésének és felelőtlenségének).

  6. kiskovi szerint:

    hajós-al értek egyet, ettől még meg van azaz erénye az Olimpiának, hogy fiatalok érdeklődését felkeltik a sport iránt. Amilyen ellustult társadalomban élünk ez nagyon nagy fegyver Tóta-nak ebben abszolút nincs igaza..

  7. Vátesz szerint:

    Tóta W. fajtája a 90-dik helyen végzett a nemhivatalos pontversenyben, érmet ugyanúgy nem szerzett mint Ausztria. Azokért a millió sékelekért kár igazán, amit az ottani sportolókra fordítottak. Az ottani éhezők, az etiop zsidók és a palesztínok segélyezésére kellett volna fordítani.

    Azon népek, amelyek évezredeken keresztül a diaszpórában kis csoportokon vagy éppen a családon belül házasodtak, azok bizony sehol sincsenek a sportban, sem az olimpiai éremtáblázatban! Kár hogy pénzszámlálásban nem hirdettek versenyt!

  8. csapos szerint:

    Hajós téved!

    Szerinte ugyanis “ezzel a cikkel a csepel.info csupán el akarja terelni a figyelmet arról a tegnapi hírről, hogy hivatalosan is gazdasági recesszió van Magyarországon, a régióban az utolsók vagyunk. Köszönhetően a “nemortodox” gazdaságpolitikának (más szóval az Orbán-Matolcsy páros hozzá nem értésének és felelőtlenségének).” Lásd például: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=576883

    Valójában annyi mindent kell takargatni a szegény csepel.infónak, hogy már a 32 nevű adminnal sem bírják. (Recesszió, áremelések, infláció, átverések, lebukások Budai Gyulával, stb.)

  9. csapos szerint:

    És lám itt az újabb, de már valódi, vérbő csepeli lebukás az atlatszo.hu – tól:

    “Mintegy 7,86 millió forintot fizetett a Csepeli Városkép Kft. azért, hogy 2012 júliusában a budapesti XXI. kerületi, csepeli önkormányzat minden csepeli háztartásba eljusson a Nagy Magyarország című történelmi magazin egyik száma…A keretes írások témáit is megszabták, amelyekben többek között megemlékeztek Richard Nixon és Mihail Gorbacsov csepeli látogatásáról, Mansfeld Péterről, de külön helyet kapott Balczó András, olimpiai bajnok öttusázó, Balczó Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő bátyja. A megbízó, vagyis az önkormányzati tulajdonú Csepeli Városkép Kft. három részletben vállalta a 7,86 millió forint kifizetését.”

    A teljes cikk itt olvasható: http://atlatszo.hu/2012/08/15/kimittud-nagy-magyarorszagra-es-napi-aszra-koltenek-az-onkormanyzatok/

  10. Vitéz Nagybányai szerint:

    Minden tiszteletem az olimpián érmet szerzett sportólóinknak, tényleg fantasztikus örömet szereztek nekem és még sok honfitársamnak.

    Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy melyik országban jobb élni, ill. melyik országot vezetik jobban a politikusaik, és melyik nemzet állampolgárának jobb lenni.
    Magyarország úgy szerepel előkelő helyen az éremtáblázaton , hogy szinte minden egészséget mérő mutatóban hátul kullogunk.
    Nincs tömegsport, tele vagyunk elhízott és alkoholista emberrel.
    Ezeken változtatni sokkal több energiát jelentene, mint kitermelni pár olimpiai bajnokot.
    a politikusuk meg csak tündökölnek bajnokaink fényében.
    Mely országokban élnek az egészségesebben az emberek Ausztria,Finnország Dánia,Norvégia Magyarország.
    Természetesen a Magyarországon hiszen sokkal több pontot szereztünk az Olimpián.

  11. Manitu szerint:

    Szerintem is elgondolkoztató az egészségügyi helyzet. Az olyanok mint csapos, akik csak a tudatlan alkoholistákat termelik, hörögnek minden értelmes dolgon. A Csepel 300. évfordulójára kiadott könyv például hiába jutott el minden csepeliehez, hiába értékes kiadvány, hiába ismerte el ezt az egykori cenzortársa is, csapos elvtárs csak hőbörögni tud rajta.

    Bezzeg az ő idejében kétszer ennyit lehetett költeni olyan könyvekre, melyeket normál csepeli halandó soha nem láthatott. Hogy a nívójukról ne is beszéljünk. Hogy hová lett akkor az a sok pénz? Hát nem a csepeliek postaládájába, hanem vélhetően csak az elvtársi magánszámlákra.

  12. Éva szerint:

    Szerintem azok a könyvek darabszám/ ft-ra vetítve nem kétszer annyiba, hanem legalább 10-szer annyiba kerültek.

    A Nagy Magyarország Csepelről szóló kiadványa legalább minőséget képviselt. Szép és értékes kiadvány, több ilyenre lenne szükség.

  13. Vátesz szerint:

    Vitéz Nagybányai: “Nincs tömegsport, tele vagyunk elhízott és alkoholista emberrel.”

    Ez a megállapítás sokkal jobban vonatkozik az USA-ra, eszméletlenül elhízottak hozzánk viszonyítva, s mégis az Egyesült Államok a világ első sporthatalma! Ott a sport belépő a felsőoktatásba, ezért van sok fiatal sportoló, könnyebb a sportban jeleskedni, mint a természettudományi tárgyakban. Abban Amerika behozatalra szorul, az észt külföldről csábítják, brain-drain.

    A magyarok egészségi állapota a körülményekből fakad, a génjeink kiválóak, köszönhetően kevertségünknek. Némely népek rettenetesen leromlottak az évezredeken belüli, a diaszporából fakadóan szűk csoporton vagy éppen családon belüli “házasodás” következtében. Ez mutatkozik meg a beesett vállban, csámpás járásban, stb. Nincsenek is sehol a sportban!

  14. Éva szerint:

    Szerintem Totavé meg nem hogy 10 kilométert, de még 10 métert se tudna leúszni. Ha Risztov Éva nem tudja ki az a Totavé abban semmi különös nincs – fordítva viszont már gond van.

    De Totavé legalább nem akarta felpofozni Risztovot. Kalapácsvető Krisztiánt meg nem merné, mert ha az visszaüt, akkor Totavé messzebbre száll, mint az a bizonyos aranyat érő kalapács (80,53 méter ha jól emlékszem).

  15. Éva szerint:

    De legalább totavé nem akarta felpofozni Risztovot, mint a szoclib haverja a sokszoros világbajnok kardvívó hölgyet. “Kalapácsvető” Krisztiánt meg nem merné, mert ha az visszaüt totavének, akkor messzebre száll, mint az a bizonyos aranyat érő kalapács (80,53 méter ha jól emlékszem).

  16. Vitéz Nagybányai szerint:

    Vátesz!

    Magyarországon élünk és nekünk az a fontos, hogy itt legyen jó élni.

    Van Magyarországon tömegsport, sok az elhízott és az alkoholista?

  17. ebihal szerint:

    Hát kedves Éva, ha Magának ez a minőség!?

  18. Éva szerint:

    Elismerem ha egy sportoló a világ legjobbjai közé kerül a sportágában.
    Míg az ebihalakból tudjuk mi lesz…

  19. Éva szerint:

    A kiadvány pedig minőséget képvisel. Totavé viszont…

  20. ebihal szerint:

    Éva!
    Ha nincs érv, akkor személyeskedünk?

  21. Manitu szerint:

    Márpedig nincs érv ebihal: a Nagy Magyarország ünnepi kiadványa tagadhatatlanul minőségi, és korrekt. Az meg, hogy pénzbe került, szerintem nem újdonság. Minden pénzbe kerül, még ha nem is annyiba, mint a szoci időszakban. Az MSZP-s önkormányzat kétszer annyit költött könyvekre, mint amennyit a mostani, valahogy azok mégsem jutottek el a pórnéphez. Csak a kiválasztott elftársakhoz.

    Kár nyavalyogni.

  22. Éva szerint:

    Én soha egy szocikönyvet meg nem kaptam 1994 és 2010 között: Hol tárolták őket? A Pártközpontban? A kirándulásokon osztogatták?

    ebihal! Úgy látom személyeskedésben megelőztél…

  23. ebihal szerint:

    Manitu!
    A minőséggel kapcsolatos megállapítás Rád is vonatkozik!
    Ne mutogass mindig hátra! Nem az érdekes most, hogy mi volt, hanem az, hogyha
    szarban vagyunk, akkor nem költünk ilyenekre. Nem vásárol az önkori olyan
    könyveket 100 ezrekért, melyek irodalmi értéke megkérdőjelezhető, nem építünk
    országzászlót, nem az utcanevekkel kezdünk! Lehetne folytatni. Rohadtul nem
    szeretném, ha a következő ciklusban egy másik banda kezdené ugyanezt elölről!

  24. ebihal szerint:

    Éva!
    A kerületi kalauzon kívül, én sem kaptam mást, de nem is hiányzott! Az a véleményem,
    hogy az a jó polgármester és önkormányzat, amit a polgár észre se vesz, mert
    minden működik. Na ettől vagyunk még messze!

  25. Vitéz Nagybányai szerint:

    Ez igen!!

    Így lehet eljutni a magyarok olimpiai sikerétől a kerületi posványig.

  26. kilgore trout szerint:

    A Méltóságos Úr egy mondatban összefoglalta a lényeget. Úgy látszik nincs olyan területe az életnek, ahol ne a turáni átkot látnám visszaköszönni. 🙁

  27. hajós szerint:

    manitu írja: “A Csepel 300. évfordulójára kiadott könyv…”

    Ez a szerencsétlen Manitu nem tudja megkülönböztetni a könyvet a magazintól.

  28. Tóth Kati szerint:

    Savanyú a szőlő a szoci szavazóknak.Tóta akárki egy sutyerák.Érdekes,hogy a szoclibeknek szinte fáj Magyarország sikere.Én büszke vagyok minden olimpikonunkra és köszönöm nekik ezt a csodálatos helytállást és a még csodálatosabb eredményeket.Szerintem nagyon elvakult,sötét agyú az,aki fanyalog a sikereken,csak azért,mert most más kormány van hatalmon.Pont ezek azok,akik inkább a sikertelenségnek örültek volna,és szidhatták volna a kormányt.Miért kell ez uraim?Örüljenek inkább az eredményeknek és legyenek büszkék a magyar sportolókra,bármilyen nehezükre esik is!

  29. szigetország szerint:

    Köszönet a magyar sportolóknak a nagyszerű szereplésért!

    Nemcsak a Wall Street Journal számolt be a magyar csodáról, ahnem más külföldi lapok is. A magyar küzdőszellem és akaraterő diadalát dicsérték sportolóinkban.

  30. Zoli049 szerint:

    szigetország szerint:
    2012. augusztus 15., szerda – 21:39
    “Köszönet a magyar sportolóknak a nagyszerű szereplésért!”

    Így van és az olimpiai eredményekre egy pontot kellene tenni, nem politikailag belelihegni.

  31. szigetország szerint:

    csaposnak és lusta társainak üzenem:

    A tömegsport az embereken múlik. Mindenki elmehet kocogni az utcára, parkba — nem kerül semmibe. Lehet biciklizni — nem kerül semmibe. Lehet gyalogtúrát tenni — nem kerül semmibe.

    Mire ez a nyafogás? A fenébe a lusta, böszmeteg emberekkel, akik mozdulni nem akarnak, de az államon követelik a tömegsportot!

  32. Vátesz szerint:

    Szigetország: A magyar küzdőszellem és akaraterő diadalát dicsérték sportolóinkban.

    Egyetértek. A magyar küzdőszellem és akaraterő diadalát már 907-ben megismerhették Európa népei, amikor százezerfős hadsereget küldtek a magyarok kiírtására (IV. Lajos keleti frank király “Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak. ”)
    A magyarok harmadakkora haderővel megsemmisítették a támadó hadsereget Pozsony térségében.

  33. Jeniszej szerint:

    Nem a Magyarok tettek a csodát hanem maguk a Magyarok a csodás emberek!
    Sokak bánatára! ))))) 😀 ((((

  34. krapulax szerint:

    a tóta nevű zsidónak az fáj hogy szeretett hazája 0 darab érmet tudott felmutatni az olimpia után. és még a focicsapatuk sem tudta elverni a kutyaütő magyar válogatott hülyegyerekeket.
    mindenesetre olimpiai bajnokaink nevét még 100 év múlva is ismerni fogják a tóta nevű zsidóra viszont 10 év múlva sem fog emlékezni a kutya sem.

  35. krapulax szerint:

    irigykednek a buta rácok.

  36. Tóth Kati szerint:

    Meg a sötét kommunisták.

Itt lehet hozzászólni !