Andrassew: Baloldali tömegtüntetést az IMF-ért!

Mandiner, Csepel.info

Ilyet se láttak még sehol – a magyar balliberálisok csinálnak… !?

Masszív tömegtüntetést követel Andrassew Iván a Népszava hasábjain. Nem lenne nagy sportértéke egy népszavás Andrassew-publi elemzésének, de ez a felvetés vitathatatlanul kiemelkedik a szerző szellemi életművéből: a balos publicista a balos napilapban a mielőbbi IMF-megállapodás melletti tüntetésre szólítja fel a lap balos olvasóit. IMF melletti tüntetést talán még nem látott a világ – olyat aztán végképp nem, amit baloldali mozgalmárok szerveztek volna. Világszabadságszabadalom!

A Google az „anti IMF protest” kifejezésre 37900 találatot hoz, a „pro IMF protest”-re egyet, de annak is más az értelme. Az IMF mint szervezet olyan, amilyen: nem árul zsákbamacskát, csak pénzt ad annak, aki kér tőle, kemény vagy még keményebb feltételek mellett. A Nemzetközi Valutaalap a 2. világháború utáni világrend egyik fontos szereplője, kifejezett célja pedig nem a globális szivattyú működtetése, hanem a nemzetközi pénzügyi együttműködés, az árfolyam-stabilitás, a gazdasági növekedés segítése, vagyis a háborút követő, rendezett békeévek biztosítása volt. Akinek nem tetszik az IMF, ne kérjen tőle segítséget, ilyen egyszerű.

Felhívnánk azonban Andrassew figyelmét, hogy az IMF legélesebb kritikusai a különböző országok radikális baloldali, antiglobalista avagy nacionalista (ezek sok helyütt ugye összeérnek) mozgalmai; és ezek az erők egyben az adott országok jobboldali, konzervatív establishmentjének elszánt ellenfelei, kihívói. A Magyarországon még a második Orbán-kormány harmadik évében is csak pislákoló, de már egymással frakcióharcokat folytató (új)baloldali ellenzéki mozgalmak elveszíthetik ugyan a nemzetközi elvtársak szolidaritását, ha megvalósul az Andrassew-féle IMF-menet, de mi ez ahhoz képest, hogy egy ilyen akcióval az egész világon be lehet kerülni a hírekbe?

Az állami transzferek (pl. szolgálati nyugdíj) további kurtítását követelő Szolidaritás-aktivistákat; a tandíjért a barikádokra kiálló hahásokat; külföldi beavatkozást sürgető 4K!-sokat; kemény nyugdíjcsökkentésért demonstráló DK-s szépkorúakat vizionálunk. Ha mindez megvalósul, kiválóan fogunk szórakozni. Addig is, készüljünk fel a hangulatra!

Írta: rajcsányi.gellért (ergé)

mandiner.hu

13 hozzászólás “Andrassew: Baloldali tömegtüntetést az IMF-ért!” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Takarodjon a zIMF a francba! Tegye le apézt és Isten álgya! ))) 🙂 (((

  2. hajós szerint:

    Magyarországon az a furcsa helyzet állt elő, hogy az IMF védi az ország és a magyar nép érdekeit Orbán Viktorral és a kormánypárttal szemben.
    Persze a legjobb mindenkinek az lenne, ha a két elmebeteget (Orbán-Matolcsy) eltávolítanák az ország éléről. Épp elég nagy károkat okoztak már, és ha maradnak, további elképesztő károkat fognak okozni.

  3. nagyapó szerint:

    Eeetsak! Most merre? Menjünk tüntetni vagy ne?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. Lora :) szerint:

    Ebből egy megoldás látszik.

    Össze kéne szednem 10 embert az ország különböző pontjából.
    Igen Szabolcsból is,meg a Nyírségből, meg Vas-ból, meg Komáromból is, mindenhonnan, és megalapítani a;

    MAGYARORSZÁGI KALÓZPÁRTOT

    Németországban már leverték Angela Merkel pártját több Bundeslandban is (nálunk megye)

    Teljesen korrekt pár, úgy taroltak a szavazó közönségnél, hogy csak az igazat mondták.
    teljesen nyersre lefordítom:

    -Német polgárok! Gazdaságpolitikai programunk nincs, terveink is halványak csak, mert egy ország irányításához, mind a 82 millió emberre szükségünk van. Nem ugyanaz az igény Északon, mint Délen, és igen….Németország elég nagy 😛

    Hetek óta ezen jár az agyam.

    Meg lehetne menteni az országot, csak nem akarják! Mert egy elesett EU-s ország sem jó a nagy EU képben, akár Magyarország, akár Spanyolország, akár Görögország, tök mindegy ki.

    Sajnos Európa elfelejtette a szerepét az EU-ban, sajnos megmérgezte a zsidó szellem, és hatalomvágy a politikailag 1-re törekvő EU-s országokat. A régi három alappillér kurva jól működött, mindaddig, míg 2004-ben túl sokat akart az EU, persze nyomás alatt volt.

    Ez a 10 csatlakozó ország, nagy falat volt. És ugyanolyan eredményeket produkált, mint amit elvártak, aki nem tanult EU-jogot ezt nem látja át, segítek egy cseppet.
    Becsaptak mindenkit az EU-val – ha csak azt nézitek, hogy már 2003-ban eldöntött volt, hogy megyünk, miért is kellett megszavaztatni? Fátylat húztak a szemünk elé, és kevesen látták.
    Én NEM-mel szavaztam, mert tudom mi lesz a végeredmény. Egy idő után nem fogja tudni magát finanszírozni az EU, ez azt jelenti a leszakadt országok nem tudnak mit bedobni majd a Budget-be Ekkor a gazdagabbnak át kellene vállalni a másik befizetőrészét, vagy arányosan elosztva szolidaritást vállalni,de a németeket nézve,hogy már 43%-os mutatón állnak,magyarul ŐK TARTJÁK EL EURÓPÁT JELENLEG!!!!

    Ugyanazt a hibát követték el, mint a kommunizmusban, amit Hofi Géza nagyon jól taglalt, hogy küldték az eredményeket, hogy mennyire jól állunk (nem csak Magyarország)

    És nem álltunk jól, minden hazugság volt…. horvátok is azért kellenek, mert tengere van, legalább afelett is lesz joguk hatalmat gyakorolni, megszűnik a teljes szuveneritásuk majd, és lehet őket is elárasztani TESCO-val (brit cég) meg Auchan (francia) és a fosterméket eladni nekik. Csodálkozom a horvátokon, hogy jönni akarnak….bár én médiának nem hiszek….mivel a dél-szláv háborús bűnösökkel még nem számoltak el ők sem, csakúgy mint a szerbek sem…..??????????

    Amit tudok – ha ezt a Kalózpártot kiviteleznénk, avval biztos lehet nyerni, ha:

    – azonnal fel is oszlatja önmagát, és új államformát hozna létre,
    -parlamentáris köztársaság mint olyan megszűnne.
    – a hatalmat pedig a lakosság kezébe adja át, jelezve ezzel, hogy nem felülről lesz megmondva mi lesz, hanem mi együtt 10 millióan, igen MI 10 millióan együtt építjük fel lépésről lépésre az országot.

    Hitel? Ide be nem teszi a lábát IMF-es munkatárs. Visszafizetni?
    Biztosra vehető lenne egy visszafogott stílusú ám annál megalázóbb beintés, hogy a hitelt azoktól szedd be babám, akiknek adtad, ez egy új világ itt most, amibe külföld nem szólhat bele.

    És kész kivitelezhető struktúrákkal, ha lassan is de biztos lábakra építhető mini-Svájc kellene nekünk. Ahol bízni lehet a holnapban (és nem a politika határozná meg az emberek lépéseit)

    Mert a politika a hatalmat akarja csak 4 évenként az emberekkel nem törődik.
    Én fordítva képzelem el az életet. Nekem nem kell hatalom, nem kell üdvrivalgás, nekem az kell, hogy a 10 millió MAGYAR emberből 80% jól tudja venni a leküzdendő akadályokat, és lemondva egy közös célért együtt NYUGATI szintre hozzuk unokáinknak az országot!

    KI TART VELEM?
    MERT HA MÁR SEMMI VESZTENIVALÓD MAGYAR, AKKOR GYERE KI AZ UTCÁRA ÉS CSAPJUNK EGY FELEJTHETETLEN NAPOT, ÍRJUNK ÚJ TÖRTÉNELMET, KEZDJÜNK ÚJ IDŐT, SZÁMOLJUNK LE A PARLAMENTALIZMUSSAL,

    EZ AZ ORSZÁG A TIÉD IS! MERT MAGYAR VAGY!ÉS MAGYARORSZÁG MINDIG TALPON FOG MARADNI, CSAK AKARNI KELL!

    Érzek annyit a mai tanult fiatalokban, hogy együtt (sajnos ez lejárt szöveg, hogy együtt mert értelmét vesztette) de az új kép kialakulásához ha mind a 10 millióan hozzájárulnánk, csak annyival, hogy elkezdjük lassan, szépen először magunk körül rendbetenni a dolgokat, söprögetnénk előbb a mi kis portánkon, aztán figyelemmel lennénk a másikra, kölcsönös összefüggésbe hozni a dolgokat, és

  5. Vátesz szerint:

    Iván Andrasev, miért nem mentél a Szovjetszkaja Armijával, akkor most kemény rubellel fizethetnél!

  6. vermes szerint:

    Na végre! Ez egy olyan – mentálisan összezavarodott – tüntetés, amin Ernő végre az első sorban masírozhat!

    Mondjuk egy “C I G Á N Y A Z O R B Á N ! – É L J E N A D K É S A T O L E R A N C I A, H A J R Á V O N A!” táblával.

    Nagyfejűkém, irány a tűűűntetééés! 😀

  7. bonifác szerint:

    Csoda, hogy fél liter vodka után Iván barátunk akár ilyen hülyeséget helyesírási hiba nélkül
    le tud írni. (esetleg kijavították neki.) Sajnálatos, hogy egy ilyen leépült ember nyilvánosságot kap. De mint ELVTÁRS!!! Nem számít! Mi kutyánk kölyke…

  8. csaba péter szerint:

    Nagyapóék már meghíztak miért kellene más nekik ? Végre látszik ki él ma jobban mint tavaly .
    A fizetett pártszolgálatosok.

  9. Bugi szerint:

    A komcsik imádják a megszorításokat. Nem is értem, hogy ki van emiatt kiakadva.

  10. krapulax szerint:

    Csatlakoznék a kalózpárthoz, de a 10 millió nem jó szám, már csak jó ha 6 millió értelmes magyar ember él ebben az országban, a többi ingyenélő cigány, zsidó, vagy a kommunizmusban agymosott öregember.
    Ebből a rohadásból ami most van a következő lépésekkel lehet kilábalni:

    1. azonnal ki kell lépni az EUból.
    2. feldolgozóüzemeket visszaállamosítani
    3. bankokat, közműveket visszaállamosítani, jegybanki alapkamatot levinni 1 százalékra
    4. cigányokat, tartósan munkanélkülieket kihajtani a földekre termelni
    5. ha saját magunkat elláttuk élelemmel, mehet exportra kínába, arab országokba
    6. adósságaink visszafizetését leállítani
    7. minden pénzt az oktatásba, fejlesztésbe fordítani

  11. csapajev szerint:

    Hallgassátok már meg az okos emberek véleményét!!!
    És ennyi hülyeséget nem fogtok írni.

  12. Vátesz szerint:

    Döntsd a tőkét, ne siránkozz! 😀

  13. Lora :) szerint:

    Krapulax!

    tökéletesen jó a felvázolt kép, elfogadható, de még picit vigyük bele, hogy kétnyelvű ország lennénk. Alapjáraton két nyelvű generációt hoznánk létre… A Kalózpárt ha megnyerné a 2014-es választást, az onnantól születettek mind bölcsödében mind óvodában csak idegen nyelven beszélnének, hogy melyik nyelv lenne ez? döntsük el együtt MI MAGYAROK.

    Én a bűnözésről is szót emelnék, mert elszabadult a pokol az országban, és erre rájátszik a média, amit szintén megszűntetnék… 1 csatorna lenne, ami az értelmet sugározná, és kérdéseket tenne fel a jövőről, hogy kedvet adjon az embereknek ahhoz, hogy együttműködjenek….akinek meg kell erőszak, meg vér, fizesse meg a csatornákat, vagy olvasson, vagy működjön együtt, vagy söprögessen a portáján, de semmiképp se az unalomba haljunk meg MI MAGYAROK!
    Nem engedném, hogy MI MAGYAROK fizessük a börtönt, aki vállalja a költséget, család fizet, ahol nincs erre lehetőség, és többszörös visszaeső, azt tetováltatnám egy sorozatszámmal a bokáján, és elvenném az állampolgárságát, Ukrajnában, Záhony után kitenném a vonatról, menjen Isten hírével, nemzetközi egyezményekbe iktatnám, hogy ezen embereket akiknek sorozatszámuk van, egy központi adatbázisból lehívhatók legyenek, így mindenki regisztrált lenne, de lehet chipet ültetnék inkább beléjük….mindig látnánk hol vannak….

    Azt gondolom ha csak 20 értelmes fiatal 30-40 közöttiek jó beszéddel, érzelemmentesen megindulnának a politika felé, és persze hírdetve a nyugati eszméket, és a nyugati nemzetközi kapcsolatok kétoldalú fontosságát (de csak hű országokkal, mint Svájc, Liechtenstein, Luxemburg, Németország, Ausztrália) akkor Magyarország tényleg elindulhatna, mert mindenki kivehetné belőle a részét abból, amit beleadott, hiszen

    1 MAGYAR SZAVAZAT, AZ EGYBEN A BELÉPŐ IS A KALÓZPÁRTBA.

Itt lehet hozzászólni !