Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató

NFM, Csepel.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett. A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb: – kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint; – megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint. A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is. Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani. Az Új Széchenyi Terv „Fűtéskorszerűsítési Program” pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk 2012. július 25-től érhetőek el a www.kormany.hu oldalon, valamint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu/futeskorszerusites).

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

csepel.hu

10 hozzászólás “Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Egyre többen vannak akiknek már csak a hazaszeretet hevíti honfiúi kebelét!
    Az ebből eredő szapora légzés magasabb cokettő kibocsátást okoz!
    Ezzel mi lesz?! 🙂

  2. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Már a meghirdetés két alapvető buktát tartalmaz.
    Az első, hogy utófinanszírozás, ami azt jelenti: csak a gazdagok juthatnak hozzá.
    A második a 1,5 millió lakásonként, ami egy ilyen jellegű projekt forrásigényének fele-harmada max.
    Bérből és fizetésből élőknek esélyük sem lesz, a jómódúak azonban megint puszipénzt kapnak a mi viktorunktól.
    Üdv menyus

  3. robi szerint:

    Azt mégsem írhatják ki a pályázatban, hogy a mi középosztályunk részére.

  4. Dr. grün szerint:

    robi!
    Ugye közGéposztályunkat akartál írni? 🙂

  5. bogyo szerint:

    professzor menyus már megint károg

  6. nagyapó szerint:

    Már megint a sok hülye, okoskodó komcsi károgás. Nézzenek utána a feltételeknek, lehetőségeknek.
    Menyus! A panelházaknál mi újság? Nincs a felújításokkal hasonló problémája?
    Igen utófinanszírozás van, de nem tudja elképzelni azt, hogy egy cég elvégzi a munkát, kiállítja a számlát, a delikvens beballag a hivatalba és átutalják a pénzt. Én az első polgári kormány idején így cseréltem ablakot (utófinanszírozással). Ja, így nehezebb lopni? Sebaj.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

    u.i. Várom a trágár, komcsi válaszokat.

  7. Té-Gé szerint:

    nagyapó, ez olyan mint az új nem zeti panelprogram? Igaz itt semmi nem valósult meg belőle, de ezzel ne is foglalkozzunk, de ott a Főtávval kell szerződést kötni és a kivitelezést is ő végezheti, úgy 2-4 X-es áron, mint egy kis és középvállalkozó. Erre gondoltál, hogy ez milyen fehér? Én megmondom neked, hogy nem hazárdíroznék ilyen másfél milliókkal, hogy megkapom-e, vagy sem. A végére még annyi, hogy itt a panelben amúgy sem érint a nóta. 🙂 Királyerdőben meg talált pénz lesz ott, ahol meg már úgy is van. Ügyes.

  8. csaba péter szerint:

    Szerintem ezt az Ócsai fantom lakótelepre írták ki.

  9. csaba péter szerint:

    Pártszolgálatosok szolgálati kégliei nek el kell egy kis önrész

  10. Té-Gé szerint:

    azt legalább már felparcellázták? 🙂

Itt lehet hozzászólni !