Csepel, a magyar honvédelem szigete – a Nagy Magyarország nyári száma

Nagy Magyarország, Csepel.hu

Július 5-től kapható újságárusoknál a Nagy Magyarország történelmi magazin nyári száma. (A csepeli háztartásokba az önkormányzat jóvoltából ingyen eljut postai úton – a szerk.) A Csepel – a magyar honvédelem szigete címmel megjelent konzervatív történelmi magazin a magyar hadiipar egykori fellegvárával foglalkozik.

A Weiss Manfréd és bátyja által alapított, a 20. század első évtizedére hatalmas komplexummá fejlődött gyár világszinten is kiemelkedő ipari teljesítményt nyújtott. Az első világháború után meglehetősen nehéz helyzetbe került országban gyártott repülőgépeket, harckocsikat és egyéb járműveket áttekintve bizony elámul az ember. Élvezetes stílusú cikkekben fedezhetjük fel újra a legendás Csepel motorkerékpár, teherautó és más gyártmányok történetét is, amelyek világhíressé tették a csepeli márkát.

Olvashatunk az 1945-ben létesített csepeli internálótáborról, illetve az 1956-os forradalomhoz kötődő hősiességről: a helyi munkások az utolsó percig küzdöttek a szovjet megszállás ellen, még azután is, hogy Budapest elesett. A lap részletesen ismerteti, hogy kik és miért aggattak „vörös” jelzőt arra a Csepelre, amely valójában sohasem volt vörös. A magazin letehetetlen olvasmány a történelem iránt érdeklődő olvasók számára, de a technikatörténet szerelmesei is haszonnal forgathatják.

A Nagy Magyarország új száma a csepeli önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően 50 ezer példányban jelent meg. A szokásos 80+4 oldal helyett most 96+4 oldalas terjedelemben, továbbá az újságárusoknál szokásos 895 Ft helyett most 795 forintért kapható. Keresse a nagyobb újságárusoknál, a Relay és Inmedio üzleteiben!

csepel.hu

41 hozzászólás “Csepel, a magyar honvédelem szigete – a Nagy Magyarország nyári száma” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “(A csepeli háztartásokba az önkormányzat jóvoltából ingyen eljut postai úton – a szerk.)” Keressem a zujságosnál. ha ingyen is házhoz szállítják?!
    Miért kellene duplán fizetnem?! 🙂

  2. Sétányos Zoli szerint:

    Nagy meglepetés volt, köszönjük. Ez volt az első kulturált kiadvány az elmúlt 22 évben, amit az önkormányzattól kaptunk.

  3. Jeniszej szerint:

    Mindenkinek jobb lett volna, ha Weiss sarki fűszeres marad.

  4. Dr. grün szerint:

    Sétányos Zoli!
    A zelőző ingyenes önkoris kiadvány nem volt kultúrált?!
    Ejnye-bejnye! 🙂

  5. Miska72 szerint:

    Dr. grün! Az a mutyiról, és a pofátlanságról korrupcióról, gyilkosságról szólt. Az szerinted kultúra?

  6. Miska72 szerint:

    Igaz a szocik büszkék erre a cselekedetekre, és ma se csinálnák másképp.

  7. Dr. grün szerint:

    No ugye, hogy ugye kedves Miska72!
    Magadtól rájöttél! Te még sokra viszed ezzel a zésszel! ))) 🙂 (((

  8. csapajev szerint:

    A ” Nagy Magyarország” nem találó cím!

  9. Dr. grün szerint:

    A “Nagy-Magyarország” találóbb lenne a mai történelmi koncepció szerint! 🙂

  10. Sétányos Zoli szerint:

    Ha a piros könyvre gondoltok, az a botrányokról szólt: azt sem árt tudni. Szerintem vadabb sztorik mentek a kocsmákban a szocikról, mint ami a könyvben volt. Bár lehet, hogy mindent nem mertek vagy nem tudtak megírni. Ez teljesen más dolog, ez nem politika, nem bűnügyek, hanem Csepel, és mi magunk, Csepeliek vagyunk a főszereplők.

  11. hajós szerint:

    Milyen jó, hogy a csepeli önkormányzat a lakosság ideológiai átneveléséről is gondoskodik – ezúttal egy szélsőjobbos kiadó támogatásával. De hát ez nem annyira meglepő a szélsőjobb hajlamú Németh Szilárdtól.

  12. Tisztelt Csepeliek!

    A szerkesztőség nagy örömére szolgált, hogy Csepel történetével foglalkozhatott, és jelen magazinban feldolgozhatta a főbb fejezeteket. Mint minden lapszámunknál, most is igyekeztünk úgy elvégezni a feladatot, hogy a történelem iránt érdeklődők figyelmét felkeltsük a téma iránt, bárhol éljenek is. Reméljük, sikerült megfelelnünk a csepeliek elvárásainak is. Örömmel meghallgatunk minden konstruktív kritikát, ha észrevételük van, kérjük, jelezzék nekünk!

    @Dr. grün: A közlemény a mi honlapunkról származik, ezért maradhatott benne a “keresse az újságárusoknál” kitétel, mivel a lap országos terjesztésű. Mint a szerkesztő jelezte is, a csepeliek ingyen megkapják.

    @csapajev : A magazin címe a keresztünkre utal. Mi egy magyar sorsközösségben gondolkodunk, amelynek bizony van mit tanulnia a múltból. Választhattunk volna más nevet is, de az kevésbé lenne figyelemfelkeltő, esetleg vitára ingerlő. Persze van, akinek “bakancsosok”, Nagy-Magyarország matricák és irredentizmus jut egyből eszébe, csakhogy ez nem miattunk van. Tapasztalataink szerint az ellenlábasainknak meg teljesen mindegy, hogy van-e rajtunk sapka vagy nincs, a “szokásos” jelzők repkednek így is, úgy is.

    @hajós: Ugye a jelzők. Magabiztosan kijelenthetem, hogy ha kiadványaink és szerzőink ismeretében nevezi a Kárpátia Stúdiót “szélsőjobbos kiadónak”, akkor nem velünk van a baj. Ha csak találomra mondta, arra biztatnám, hogy olvasson bele magazinunkba! A Nagy Magyarország független és konzervatív történelmi-kulturális folyóirat, ezzel kapcsolatban sosem árultunk zsákbamacskát.

  13. Manitu szerint:

    Hajós elvtárs kritikáját nem kell komolyan venni. A nácik és a kommunisták ilyenek: egykutya.

    A kiadvány színvonalas és jó lett, csak gratulálni lehet hozzá. Méltó ehhez az ünnepi alkalomhoz. A szélsőjobboldaliság meg nem tudom mióta jön Weiss Manfréd képében. Hajós elvtárs már csak puffogtatni tud, maga sem hiszi el a hülyeségeit.

  14. hajós szerint:

    Nagy Magyarország: ugye viccelsz?
    Már a kiadó logójában is Nagy-Magyarország határai látszanak. Most adtatok ki könyvet Csurkáról. Állandó téma nálatok a trianonozás. Ezek a szélsőjobb ismertetőjegyei.

  15. Dr. grün szerint:

    Nagy Magyarország!
    Bizony, bizony jól fogtad meg a lényeget!
    Arra próbáltam célozni, hogy a név kissé furcsa, sőt provokatív!
    Úgy látom talált! ))) 🙂 (((

  16. hajós szerint:

    Nagy Magyarország: házi szerzőtök Raffay Ernő, aki ismert radikális, a párizsi békeszerződések fegyveres revíziójának híve.
    Ez nem szélsőjobb?

  17. Manitu szerint:

    Hajós: a nácik és a kommunisták ugyanaz a banda, sok kommunista náciként kezdte, és sok kommunistából lett náci. Nézd csak meg a Rajk családot, ott a két testvér mindegyike szélsőséges lett, és mindketten egy-egy szélsőséges retsim kormányába kerületek be.

    A párizsi békeszerződéseket nem kell szeretni. Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy kötelező, aki meg nem szereti, az szélsőséges. Az pedig megint túlzás, hogy egyetlen szerző alapján mindenkit lenácizol, még ha te magad is náci/kommunista vagy. Nem mindenki a bandátok tagja.

  18. hajós szerint:

    Manitu, a Fidesz is ugyanaz a banda. Ti vagytok a narancs kommerek.

  19. Manitu szerint:

    Nem értem miért írsz magyarul, ha gyűlölöd ezt az országot és ezt a népet.

  20. hajós szerint:

    Manitu, te csak ne beszélj a magyarok nevében. Szerencsére nem a Fidesz jelenti a magyarságot.

  21. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    “sok kommunista náciként kezdte, és sok kommunistából lett náci”
    Valamint sok kommunistából lett fideszes!
    Engedd meg, hogy ne másoljam be újra, de Te is ismered a saját bandádat! ))) 🙂 (((

  22. Manitu szerint:

    A magyarság nem sorolható be egy pártba sem. De neked meg a hozzád hasonlóknak még hazátok sincs.

    Weiss Manfréd, mint szélsőséges: idióta.

  23. hajós szerint:

    Manitu, jellemző fideszes kirekesztő hozzáállás, azt hiszitek, csak ti vagytok magyarok. Rohadék jaffa kommerek.

  24. Manitu szerint:

    Nem vagyok kirekesztő, ti nem tartjátok magatokat magyaroknak. Ti rekesztitek ki saját magatokat, és még képesek vagytok másokra fogni.

  25. hajós szerint:

    Milyen jó, hogy Manitu még azt is tudja mindenkiről, minek tartja magát.
    Én amúgy magamat magyarnak tartom, Manitut pedig egy faszkalapnak.

  26. Manitu szerint:

    Nocsak, most megleptél. El kéne menned egy kicsit Erdélybe, hogy tanuljál hazaszeretetet. Az elvtársaid mellett csak gyűlöletet tanulsz, és ez sajnos sugárzik a hozzászólásaidból. Az ilyen savanyú, gyűlölködő, köpködő embereket nem szokták kedvelni.

  27. hajós szerint:

    Manitu, szerintem nézz a tükörbe. Te vagy a savanyú, gyűlölködő, köpködő. Egész nap itt komcsizol, köpködsz, gyűlölködsz.

  28. Gordon szerint:

    Na, látom nincs itthon a macska és máris cincognak az egerek (hajós, grün, csapajev, jeniszej stb. komancs elvtársak). 🙂

  29. Manitu szerint:

    Hajós: te vagy itt egész nap, és minden nap. Már nem is veszed észre, hogy hozzád nőtt a számítógép, hogy a Csepel.info-val kelsz és fekszel?

    Én már ritkán állok le vitatkozni a hozzád hasonló agymosott náci/kommunistákkal. Kommunista, náci, egykutya: értelmetlen veletek a vita.

  30. hajós szerint:

    Manitu, az agymosott te vagy meg a többi jaffa kommer haverod. Nektek úgy kimosták az agyatokat Orbán Viktor agymosodájában, hogy már csak mosogatólé van a koponyátokban.

  31. nagyapó szerint:

    hajós szerint:”Szerencsére nem a Fidesz jelenti a magyarságot.”
    A Fidesz-KDNP 2/3ot jelent. A polgárok összesen ~80%-ot. Igaz van még 20 % lumpenproletár, akik hol bakancsos nyilasok, hol ÁVH verőlegények, hol munkásőrök.
    De azért fő a többség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  32. bélabá szerint:

    És vannak még nagyapók is………. 🙂

  33. hajós szerint:

    nagyapó, ezt a 2/3-ot honnan vetted?
    A választásokon 53% szavazott rátok. A 2/3 tudtommal 66,6%.
    A 80%-ot végképp nem értem, honnét vetted.
    A választások óta pedig elveszítettétek a válaszóitok felét. Most kb. egymillió szavazótok van, ami a népesség kb. 10%-a.
    Ennyi hívetek van, nem több.
    Ennyi se lesz 2 év múlva.

  34. Dr. grün szerint:

    hajós!
    Az 53 % kétharmada, vagyis 2 millió 700 000, ami a szavazásra jogosultak 27%-ka!
    Csak a pontosság kedvéért! ))) 🙂 (((

  35. Dr. grün szerint:

    Bocs. A szavazásra jogosultak egyharmada! Megőrjítitek már a zembert teljesen! ))) 🙂 (((

  36. Vátesz szerint:

    Weiss Manfréd egy hús és töltelékárú üzemet létesített Pesterzsébeten. S amikor az akkori időjárási viszonyok és az akkor még nem létező hűtőgépek miatt az év jelentős időszakában nem lehetett töltelékárút készíteni, nos akkor a mi éles eszű Manfrédunk gondolt egyet, s a hurkatöltő gépen ágyúlövedékeket kezdett gyártani. Meg is lett az eredménye, egy jó kis robbanás amelyben több goj dolgozó meghalt. A gyárat a bezárás fenyegette, ezért a csepeli községi legelőre költözött, innen a Gyepsor 1. postacím. Amennyiben Manfrédunk ásatta volna ki a Szabadkikötőt, akkor jogosan lenne róla elnevezve a Szabadkikötő út! Így majd egyszer az is át lesz nevezve, s Weiss Manfréd nevét valamelyik gyári főút fogja viselni!

  37. Horváth Tiborné szerint:

    Tisztelt szerkesztőség, Önkormányzat.
    Akihez nem jutott el a kiadvány (postai úton) az hova fordulhat? Ámbár már többször tapasztaltam, hogy az Ófalú rész (Corvin út) nem tartozik Csepelhez újságok, kiadványok szempontjából.
    Üdvözlettel Horváthné

  38. Galga Tamás szerint:

    Gondolom ez a kiadvány nem volt ingyen. Mennyit költött rá az önkormányzat!

  39. hajós szerint:

    Galga Tamás: 7,86 millió Ft-ot.

  40. Galga Tamás szerint:

    hajós úr!
    Köszönöm. Az igen…

  41. Gordon szerint:

    Még sok ilyen kiadványra lenne szükség. Jó látni a városban a Csepellel foglalkozó újság posztereit. Csepel végre a valós helyére kerül. Csak így tovább! Hajrá Csepel!

Itt lehet hozzászólni !