Kerékpártúráztak a Kis-Duna partért

Csepelen.hu

szemét

Vannak még szemetelők (fotó: Csepelen.hu)

Mint azt korábban írtuk, Szenteczky János kerületi MSZP-alelnök kezdeményezésére kerékpártúrát szerveztek szombaton a csepeli Kis-Duna partra.

A Szenteczky János meghívására összegyűlteket Elekes Mária MSZP-alelnök köszöntötte. Az uticél a Horgász-tanyánál kialakított pihenőhely volt. A résztvevők ragyogó napsütésben csodálhatták meg az ismert szépségeket, meg-megállva beszélgettek, fényképek készültek. A túrázók megállapították azt is, hogy a korábban tapasztaltnál jóval nagyobb rend volt a parton, de azért lehet még felelőtlen szemetelők nyomait is látni – írja a Csepelen.hu. (A Csepeliek a Kis-Duna Partért Egyesület tagjai rendszeresen takarítják a partot.) A csoport gyertyát gyújtott és egy Juhász Gyula verset is meghallgatott Kolonics György emlékére, majd a túrát közösen elfogyasztott ebéddel fejezték be.

Forrás: Csepelen.hu

25 hozzászólás “Kerékpártúráztak a Kis-Duna partért” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    És megtalálták az állítólag milliókból megépült bicikliutat? Én kerestem, de nem találtam.

  2. Bubus szerint:

    Eszem ágában sincs más nevével visszaélni, de Matula korábbi cikkhez beírt megjegyzése ide vonatkozik:

    “Én voltam. Talán harmincan lehettünk. Szenteczky úr csak a végállomáson volt jelen. Én jól éreztem magam, bár nem vagyok “pártoló tag” 🙂 De hát ha egyedül megyek akkor is jól érzem magam.
    Állomások: a kis öböl – kajak-kenu telep (koszorúzás) – komp – horgásztanya. Tulképpen nem volt ez rossz, csak hát éppen ők…
    Ja, és a rohanás: egyedül a kajak-kenu telepen és a végállomáson álltunk meg hosszabb időre, a többi helyen csak úgy öt percre.
    És egy kis apróság: az a fő szervező aki végig jött velünk (nevét nem tudom, de amúgy sem illenék leírnom) a Kis-Duna-öbölnél megkérdezte hog most kb. hol járunk. Mondták neki hogy a 48-as busz végállomásának vonalában. Erre a következő kérdése: a “Pusomát” elhagytuk már? Mindenki vonja le a következtetést.”

  3. Nándi szerint:

    Igen, elhagyták akor már!:):):)

    Na és mire jutott a bringás csapat? Szenteczkynek kéne már dolgozni is egy kicsit, mint illetékesnek?

  4. Gordon szerint:

    A szocik politikai értelemben eltolhatnák már a biciklit.

  5. Szilveszter szerint:

    Ebben is, mint minden másban, lehet kifogást, és belerúgni valót találni. És ugye mi magyarok ezt meg is tesszük.
    Miért ne foghatnánk fel úgy a dolgot, hogy volt egy rendezvény, ami arról szólt, hogy aki veszi a fáradtságot, az néhány hasonló indíttatású emberrel kerekezik egyet minannyiunk Kis-Duna partján, és ha olyat lát, amit nem kellene, akkor arra felhívja a fiigyelmet. Mindezek után mintegy megpihenve beszélget minazokkal, akik eljöttek. És pont.
    Mindenki, aki ott volt, jól érezte magát, akit nem érdekelt, az nem jött el.

  6. Laja szerint:

    Kedves Szilveszter! Szívből örülök – de tényleg -, hogy jól éreztétek magatokat. A természet szeretete fontos dolog szerintem.

    Csak azt a fontos tényt nem kellene elfelejteni, ezt írod:

    “…és ha olyat lát, amit nem kellene, akkor arra felhívja a fiigyelmet.”

    Na szóval, pont a rendezvény szervezője az illetékes az ügyben. Fizetést kap azért, hogy többek között a Kis-Duna-partra is odafigyeljen, hogy az rendben legyen. Ezért állszent ez az egész. És azt sem érdemes elfelejteni, hogy Szenteczky János a csepeli MSZP alelnöke. Annak a pártnak, amely ki akarja árusítani a partot. Egy részét már el is adta lakóparknak.

    Szóval hogy is van ez?

    Szenteczky, aki a terület gondozásának elsőszámú felelőse, túrát szervez acélból, hogy felfedezze a parti szemeteléseket, és erre felhívja majd a SAJÁT figyelmét. Továbbá szocialista vezérként a part kiárusíátása a számára elérendő cél, aminek következtében lakópark és még ki tudja mi épülhet oda, esetleg még pláza is (?), de emellett szeretné megőrízni ezt a zöld paradicsomot, mert ez számára nagyon fontos. Szeretné, ha minél több zöld maradna…???

    ÉBRESZTŐ ! ! !

  7. Hamu szerint:

    Kedves Bringások!
    A szemétre nem felhívni kell a figyelmet, hanem lehajolni érte! A Zöldet nem csak szavakban kell óvni, hanem szavazatokban is! A Kis-Duna partját kiárusítani a Csepelen élőktől elvenni, nem kell. Bringázni is nem csak akkor lehet, ha éppen Népszavazás akarja megállítani az Önkormányzat ámokfutását ebben az ügyben!
    Minden esetre köszönjk Szenteczky úr aggodalmát! Hátha Ő hathat a pártvezetés Önkormányzatban ülő részére, talán a párt tagsága látva az értékét a partnak, meg tudja akadályozni Szlávik és Orosz, illetve Podolák illetve Tóth urakat abban, hogy minden józan ész szabályai szerint eljárva eladják a partot!!!!!
    Hajrá Szenteczky Úr ha kell ránk számíthat!

  8. Matula szerint:

    Hamu!
    Jól mondod, csak egy kis apró kiegészítés: a szemétért nem kellene lehajolni ha nem dobálnák el. Egyébként meg részt vettek olyanok is akik rendszeresen szedik a szemetet a parton.

  9. bhu szerint:

    Szerintem elég tiszta a part, ez az Egyesületnek (is) köszönhető. De ha szemetes is lenne, akár elhanyagolt, még mindig jobb, mintha a maguk módján elkezdik ‘gondozni’, netán ‘kiaknázni’.

    Ezzel a bringázással így nem lenne semmi gond, viszont nincs hírértéke. Én is szoktam ott bringázni.:) Csak nehogy ‘üzenete’ legyen a túrának. Bármilyen.

  10. miska72 szerint:

    A hivatalból biciklizhetmének már el! Nem NÉZNI kell, hanem TENNI elvtársak! A feltérképezés, és fényképezés után, a következö akciójuk remélem a szemétgyűjtés lessz! Mint hivatali emberek példát mutatnak a népnek és beálnak a szemétszedők sorába! Gazemberek vezetik a kerületet! Önkormányzati MAFFIA!

  11. Egyesület szerint:

    Köszönjük mindenkitől a biztató szavakat!
    Akciónkat, a nyári szünet elteltével tovább folytatjuk! Szeretettel várunk mindenkit, aki részt vett a kerékpár túrán, illetve azt is aki nem!
    Figyeljék a Csepel.info-t jelezzük, hogy mikor takarítjuk a partot!
    A Dunapart kiárusításával szemben, minden demokráciában biztosított eszközzel fel kívánunk lépni!
    Támogatunk minden olyan kezdeményezést mely a Dunapart kiárusításának megakadályozását célozza!

  12. jani szerint:

    T. Miska 72 !
    Igazad van de egy kicsit én kibővitem útólagos engedelmeddel . Bocs !!
    Nem csak nézni hanem látni is kell, mert csak utána lehet tenni !!
    Kiváncsi leszek hogy a szemétgyüjtési akcióban majd részt vesz e az akciót meghírdető és a csapata ???!!

  13. Szilveszter szerint:

    Mindenképpen részt veszek.Részben azért, mert jobb az úgy, hogy tiszta a part.Másrész meg azért is, mert érzem, hogy fáj Nektek, ha történik valami pozitív.
    Sebaj, ez az ország ilyen.Finnyogni, okoskodni magyon megy.
    Van hírértéke a dolognak, mert nem volt titok, hogy lesz ez a bringázás, és a célja is közhírré tétetett.Csepp Tv hétfő esti műsorán le is ment az ott készült riport.Ha valaki menézte, akkor tudhatja, hogy az eddig történt Kis Duna part ügy folytatásaként került sor a bringázásra. Az is elhangzott, hogy a civil szervezetek is sokat tettek a partért. Nem szólt másról a rendezvény, minthogy van még tennivaló.Jó hírem van!A későbbiekben is történnek majd pozitív dolgok a tisztaság, és a rendezettség ügyében.
    De persze a tehetetlenek csak pocskondiázzanak tovább. Joguk van hozzá!Vagy inkább bringázzanak egyet, hogy legyen további finnyogni való, mert a part egyre szebb. 🙂

  14. Hamu szerint:

    Kedves Szilveszter!
    Nagyon várunk, kérlek mutatkozz be, ha majd a gereblyét fogod!
    A bajunk az, hogy miért akkor kezdi el az Önkormányzat a rendbetételt, mikor több évig elötte lepusztítja, hogy olcsón lehessen elkótyavetyélni, aztán mikor ellenállnak az emberek, akkor kicsit oda csöpögtetünk, egy-két betonoszlopot az autók ellen, meg úgycsinálunk, mintha a zöld is érték volna. Csak közben eladjuk egy kicsit a csepeliek elől , nem csepeliek használatába, a Dunapartot.
    Ja és még egy! Elhangzik hogy a civilek kezdtek a part rendbe tételéhez, de ez ha nem tévedek Önkormányzati feladat!
    Akkor most mi van,
    Eddig nem végezte feladatát az Önkormányzat?
    Akkor miért is fizetünk adót?
    Jó lenne látni a számlákat, amik ide el lettek számolva!
    Biztosan érdekes olvasmány lenne!
    Ha kell, szívesen sportolnak is a civilek, hogy a Csepel SC ingatlanjait is elkezdjék re4ndbe tenni! Sőt meg is operálhatják magukat, hogy rájöjjenek az Önkormányzatban, hogy kórházra is szükség van!
    Vagy nekünk kell rájönnünk, hogy Önkoörmányzatra van szükségünk?

  15. Politikamentesen szerint:

    Még mindig nem kaszáltak sem az Önkormányzat, sem az Ibiza telkén. A környékben lakók megfulladnak a pollentől. Olyan az Önkormányzat mint a telke.

  16. miska72 szerint:

    Tisztelt Jani

    Figyeljék a Csepel.info-t jelezzük, hogy mikor takarítjuk a partot!(A Csepeliek a Kis-Duna Partért Egyesület tagjai rendszeresen takarítják a partot.) Ebben biztos lehetsz! Én is az egyesület tagja vagyok. Tehát az akciót meghírdető és csapata biztossan részt fog venni.

  17. jani szerint:

    T. Miska 72 !
    Elnézést kell tőled és az egyesület tagjaitól kérnem , mert félreértehetően fogalmazatam !!. Az invitálás a takarításra nem nektek szólt hanem a “felmérő csapatnak “!!! Nagyon jól tudom mit tesz az egyesületetek. Személyesen is ismerem a vezetőket. Voltam már nem egy rendezvényen a lelkes és odaadó csapatotokkal. A céljaitokkal maximálisan egyetértek a magam módján én is próbálok tenni ,segíteni mert csepeli vagyok !
    Leírtam már, csak összefogással tudjuk elérni céljainakat !! Össze kell fogni !!

  18. Szilveszter szerint:

    Lehet, hogy oka van annak, hogy az önkormányzat most kezdi el a rendbetételt.Volt gond a belterületek kaszálásából is, amikor rendeződtek a szerződési feltételek, a munka elkezdődött.Mennyivel nagyobb gond, ha a belterületek gazosodnak!Volt erről sajtózás, láthatta mindenki, hogy dolgoznak a kaszálók, és a dolog rendben van. Most meg van idő a Kis-Duna parttal is foglalkozni.Az is lehet, hogy ez csupán prioritás kérdése, bár ez is nagyon fontos.Abban viszont egyetérthetünk remélem, hogy míg a belterületeken a lakosság zöme megfordul (így fontosabba a kaszálás, és a rendezettség), addig a Duna parton lényegesen kevesebben járnak. Az viszont vitathatatlanul igaz, hogy össze kell fognunk.

  19. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Amikor a Csepeliek a Kis-Dunapartért egyesület -a partért sokat tevők – is kerékpáros bejárárst szervezetek a Duna partjára – keresve az ott megépített kerékpáros utat – bezzeg nem tette közé a csepeli média !???
    AZ MSZP-s plakáton pedig bőszen hírdették, hogy több tiz millióért építették ! Persze nem szeretném ha valóban megépítenék oda !!
    Ez a terület sétára, nyugalomra vágyoknak lett “kitalálva “.!! Nem kell oda kerékpár út !!
    Én nem tartom pzitivnak azt ha egy vezető , aki felelős valamiért ,így tereli el a figyelmet arról amit neki hivatalból kellene megcsináltatnia saját beosztottjaival !
    Ha nem csináltatta meg azért felelős ha nem ellenőrizte azért felelős ,mert ezért fizetik az adófiztők pénzéből többek között !!! Erre a az önkormányzat vezetőinek is oda kellene figyelni és ellenőrizni !
    Ha valaki erről pedig véleményt mond az csak egyesek szerint, finnyogás, és okoskodás. Abban igazd van, hogy a Kis-Dunapart ügy folytatásáként , kell majd a többi pozitiv változás ???!
    Az összefogás kérdésében is maximálisan egyetértek veled
    Az a baj hogy nem egy Kis-Dunapart ügy van sajnos !!
    Akik takaritanak nem tehetetlenek hanem tesznek érte, hogy olyan legyen a part amilyenek te is ,én is ,és még sokan mások szeretnénk látni !

  20. Szilveszter szerint:

    Kedves Jani!
    Tetszett az rásod! Úgy vagyok én ezzel, hogy más beszéd az érdeklődő, és más beszéd a bántó.A finnyogást természetesen azokra a hozzászólásokra értettem, aminek olyan szájhúzogatós hangulata van.
    Hiszek a párbeszédben!Magam mindíg minden bántó szándék, és gondolot nélkül írok, és ezt szeretném feltételezni másokról is.
    Azt egy kicsit nem értem viszont, hogy ha jó, hogy nem építették meg a kerékpár utat, akkor akkor miért keresitek, és miért téma, hogy több millió volt, az, amit nem építettek meg, és dejó, hogy nincs?

  21. Borbán Viktor szerint:

    Hűha,mekkora felzúdulász okozott egy kis kerékpározás.. Talán félnek a fideszesek,hogy az MSZP nem hajlandó lehajtott fejjel meghunyászkodni Vezéretek és legjobb magyar tanítványa(NSZ) előtt?! Ha-ha-ha.. Egy haldokló oroszlántól ennyire fosni.. Gyáva,jellemtelen népség vagytok,csepeli fideszesek

  22. jani szerint:

    Kedves Szilveszter !

    Csak azért “kerestük” a nem létező kerékpár utat mert egy több Csepelen megvalósult beruházást bemutató plakáton az is szerepelt . !!!??? A Hollandi uton voltak ilyen kiragasztott plakátok.
    Ha valakinek van fotója a plakátról az feltehetné !
    Én személy szerint _ de gondolom mások igy látják _ a Kis-Dunapartra nem kell kerékpár út.
    Én azért utána néztem : valóban épült kerékpár út Csepelen de az nem a Kis -Dunaparton, hanem a Csepelen átvezető utakon épült !!
    Ha meg ez a tény, akkor utólag legalább meg kellet volna írni valahol , hogy tévesen jelent meg a plakáton ez az állítás .
    Talán akkor nem borzolódtak volna fel a kedélyek és nem reagáltak volna erre ilyen vehemensen sokan !!
    Azért aki kiad egy ilyen plakatot , jobban figyelhetne hogy fedje a tartalma a valóságot !!
    Úgy gondolom, hogy a nem létező kerékpár út helyett megbeszélhettünk volna – nem vitatkozva – más fontos a Csepel lakosságát érintő kérdést !!
    É bárkivel hajlandó vagyok együtt-működni aki a csepeli valós érdekeket szolgálja és azért tenni is akar !!
    Örülök, hogy te is azok közé tartozol akik az összefogásban, és az értelmes párbeszédben látjuk a jövő útját.
    Reménykedem és hiszek benne , hogy egyre többen leszünk ilyenek !!!

  23. jani szerint:

    T. Borbán Viktor !

    Ugye nem baj hogy nem csak MSZP és Fidesz szimpatizánsok, esetleg nem pártelkötelezettek, vagy más nézeteket vallók is elmondják véleményeiket ?
    Ők is csepeliek !!!
    A baj ott van, hogy eléggé le vanak szükítve e két pártra vonatkoztatva az ügyek. Végig kellene gondolni hova is juthatna Csepel,ha meglátná az egyik párt a másik pártban a jószándékot.
    Csak azért mert valaki más párt tagja elutasítani, vagy más javaslata van, félredobni a javaslatait, eléggé furcsa hozzáállás, mert talán más javaslata, észrevétele is hasznos lehetne !
    Sokkal többre mennénk, ha értelmes, cspeli elkötelezettekhez méltóan tudnánk megbeszélni közös dolgainakat.
    Azt gondolom egymás pocskondiázása végleg nem vezet sehová , az csak ellenségeskedés szítására jó, semmi másra !!!!!
    Sokkal többet tudnánk tenni- mindenki által szeretett Csepelünkért-ha összefognánk , okos érveléssel közös együtt gondolkodással találnánk meg a helyes utat ,a választ a felmerülő kérdések, problémák megoldására !
    Én hiszek benne , hogy eljön ez az idő ,csak el kellene már végre kezdeni, kezet kellene nyújtani egymásnak és ami a legfontosabb ÖSSZE KELLENE FOGNI CSEPELÉRT !!!
    Jó lenne ,ha mindenki aki csepelinek érzi, vallja magát tenne egy kis önvizsgálatot !
    Át kellene gondolnunk, hogy valóban megtettünk e mindent amit megtehettünk Csepelért.??!!!
    Ez azért volna fontos ,hogy elsősorban önmagunkkal szemben el tudjunk számolni tetteinkkel és hozzáállásunkkal !!

    Üdv.: jani

  24. baniko21 szerint:

    Szilveszternek!
    Úgy gondolom Csepel jövője nem lehet párt acsarkodások kérdése.
    Aki szereti Csepelt -és meg lenne szólítva, hogy konkrétan miben tudna
    segíteni- biztos, hogy tenne is érte. De nem azért, hogy az önkormány-zat esetleg drágábban ki tudja árusítani amit egy közösség hoz létre.
    Megfontoltan, garanciát kérve, sok-sok mindent lehetne közösen tenni,
    hogy kerületünk szebb legyen.

  25. Szilveszter szerint:

    Na ez nekem egyre jobban tetszik! Jani is, Baniko21 is. Érték van ezekben az írásokban, mert a közös gondolkodásról szól érték alapon (Csepel), és nem érzelem alapon (jobb-bal).
    A dolog-mármint a bringázás, és hírértéke- ott kezdett megcsúszni, amikor arról volt szó, hogy tolják el a biciklit, meg maffia, stb. (lsd.fent) Lehet, hogy nem látom rosszul, hogy ott nem kimondottan az érték alapú konstruktív együttgonolkodás, és tettrekészség volt a motiváció. Inkább a megosztó pocskondiázás, amivel valóban nem jutunk előbbre.
    Ok-okozati összefüggés van minden mögött, amit érdemes keresni, és törekedni a megértésére. Egyedül nagy a valószínűsége annak, hogy tévedésbe esünk. Ha viszont keressük egymást, és megtudjuk, hogy a másik hogyan látja (és tök mindegy, hogy milyen színű az inge!), akkor van esély arra, hogy konszenzusra jussunk. Az erő meg abban van! 🙂

Itt lehet hozzászólni !