Királyerdő akkor és most

Csepel.info

24 évvel az ígéret után kezdődött meg a csatornázás

Csepel harminc utcájában kezdődött el a közelmúltban a csatornázás, amelyre 41 éve vártak a kerület lakói. A projekt keretében Királyerdőben és Hároson 3500 családot érint a fejlesztés, amelyekért a lakóknak nem kell közmű-hozzájárulást fizetniük.

A csatornázásról tartott fórumon Németh Szilárd csepeli polgármester idézett egy 1988 júniusában megjelent Csepel újság cikket. Akkor szintén volt egy fórum a művelődési házban, ahol Orosz Ferenc tanácselnök-helyettes azt ígérte, hogy 2000-re fejeződhet be a Királyerdő teljes csatornázása. A cikk ma is érdekes olvasmány lehet, a fenti képen megtekinthető.

31 hozzászólás “Királyerdő akkor és most” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Az elvtársak ezt is jól elqrták 2010-ig.

  2. Bolemann Lajos szerint:

    A csatornázás költségeihez hány százalékkal járul hozzá Csepel Önkormányzata?

  3. földhözragadva szerint:

    ” csináljuk meg”…:(

  4. Dr. grün szerint:

    “A beruházás költségeinek 65 százalékát az Unió, 20 százalékát a kormány, 15 százalékát pedig a fővárosi önkormányzat viseli”
    Mint skót rendezte pikniken:
    A francia hozza a bort, a za ngol a beef-et, az ír a sört!
    Kérdik a skótot
    Megintosz, Te mit hozol?!
    Én? Adom a helyet és hozom a rokonokat!

  5. Bolemann Lajos szerint:

    “Orosz Ferenc tanácselnök-helyettes azt ígérte, hogy 2000-re fejeződhet be a Királyerdő teljes csatornázása”

    A 1988-as cikkben pont az ellenkezőjéről van szó.

  6. hajós szerint:

    Igaza van Bolemannak. Nem azt mondta Orosz Ferenc, hogy 2000-re kész lesz, hanem hogy 2000 előtt nem lesz kész.
    És ezt az ígéretét maradéktalanul teljesítette is.

  7. csapos szerint:

    A régi újság szenzációs! Többet ér mint akárhány történelemkönyv. A cikk korrekt, persze semmi köze a Németh Szilárd féle félrevezetéshez. (Ahogy hajós és Bolemann Lajos is írja.) Liebhardt Ágotát ma reggel a Magyar Rádióban, a Kossuthon, pardon, az MR1-en hallottam. Jó riporter, most látom, az írása sem volt akármi. Ha van még a rejtett tartalékban hasonló újság, akkor ne dugdossátok, osszátok meg velünk. Mert megérdemeljük… 🙂

    Azt árulja el nekem a kedves admin vagy aki jó rejtvényfejtő: Németh Szilárd és a fideszes kommunikációs kommandó a KMH-s tájékoztatón és itt az infón honnan vette ezt a 41 évet? (“Csepel harminc utcájában kezdődött el a közelmúltban a csatornázás, amelyre 41 éve vártak a kerület lakói.”) Szüleimtől és az idősebbektől is állandóan a csatornázás emlegetését hallottam, azt mondták, hogy már 41-ben, 51-ben és 61-ben is hiányolták a csatornát Királyerdőből. De mi ez a 41 év? (Hogy jön ide 1971?, Mi volt akkor?)

  8. Dr. grün szerint:

    csapos!
    Ez a 41 év olyan mint a 300 éves évforduló!
    Akkor telepítették újra azt a Csepelt, amit az 1838-as nagy jeges árvíz teljesen lerombolt, ezért másfél kilométerrel idébb, a mai helyén újjáépítették!
    Csak Hofit tudom megint igézni:
    Itt állt Gömbös Gyula szobra, melyet a hős partizánok felrobbantottak!
    Gyula bácsi, nem felejtünk! Időnként, ha megkoszorúznák a táblát?! ))) 🙂 (((

  9. Bolemann Lajos szerint:

    Olyan beruházásokról szóló hírekkel fényezze magát az önkori, amiben nem 0%-kal, hanem 100%-kal vett részt.
    Pl.:
    Új lovas címer + új csepeli harci lobogó
    Intézmény és utca átnevezések
    Alpolgármesterek szolgálati autói
    Erdélyi ingatlan
    Nyirő est

  10. Manitu szerint:

    Bóléember az észlény: csak azt nem veszed tudomásul, amiről a fórumon is szó volt. Azért nem kerül a csepelieknek semmibe a csatornázás – ellentétben a többi kerülettel – mert ezt lobbizta ki az általad gyűlölt vezetés. Erre neked pont az a bajod, hogy nem is fizetünk. Tarlósék meg azt ismerték el, hogy Demszky idejében mostohaként bántak Csepellel az MSZP-SZDSZ-es elvtársak.

    Tehát éppen az az eredmény, hogy nem kerül semmibe. Mert megérdemeljük, az MSZMP, MSZP, SZDSZ idejében csak átverték a csepelieket.

  11. csapos szerint:

    Doktor úr! Köszönöm! Így már minden világos.!!!! 🙂 !
    Megyek koszorúzni… 🙂

  12. Bolemann Lajos szerint:

    Olyan mostohán bántak Csepellel, hogy újra aszfaltozták az összes csepeli főútvonalat.
    Na meg a sétáló, az sztk, a piac, az Imre tér, a panel felújítások…

  13. Manitu szerint:

    Bezárták a kórházat, az uszodát, évtizedekig ígérgették a csatornázást, amit nem csináltak meg. Ugyanez volt a gerincúttal is. Demszky 1993-ban ígérte meg 1996-os befejezéssel.

    Azt, hogy a helyi elvtársak mennyire voltak rosszak, meg lehet nézni a szomszédos kerületekben, főképp Soroksáron és Pesterzsébeten. Biztos ott se voltak szentek, de ott legalább látható fejlődés volt, nem pedig visszafejlődés, mint itt. A történet végét mindenki ismeri. Vörös Csepel vérvörös lett.

  14. Dr. grün szerint:

    Bolemann!
    És a vízosztás?!
    Kovács KOKO most jött haza Etiópiából és elmesélte, hogy ott szomjaznak a gyerekek!
    Ott nincs polgármester?! 🙂

  15. nagyapó szerint:

    Dr. grün írja sokadszor. “A beruházás költségeinek 65 százalékát az Unió, 20 százalékát a kormány, 15 százalékát pedig a fővárosi önkormányzat viseli”
    Itt van az eb elhantolva! A szocik nem indították el a csatornázást (nem végezték el a tervezést, az engedélyeztetési eljárásokat), mert így nem kellett biztosítani az önrészt. Az új kormányzatnak rohamtempóban kellett a munkálatokat indítani, hogy ne vesszen el az EU támogatás. Ha nem teszik, Csepelen 2020ig biztosan nem lenne teljes csatornázás.
    Ezt tette a 2/3.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  16. Bolemann Lajos szerint:

    Bezárták a kórházat.
    Mikor nyílik újra? Ez is egy választási ígéret volt.

  17. Manitu szerint:

    Bólé: ne legyél telhetetlen. Az elvtársaid csak a lopásban hagytak maguk után maradandót. Szétverték a gyárat, a kórházat, az uszodát, a Csepel SC-t, megpróbálták beépíteni a Kis-Duna partot. Nem csinálták meg a csatornázást, a gerincutat, lerohadt még a Tamariska domb is.

    A Fidesz ezt a munkát végzi el. Végre elindult a csatornázás, két kerékpárút épült, épül a gerincút, a Tamariska domb végre megújulhat.

    Szerintem kórház akkor lesz újra, ha mindenhol azt látják, hogy nem jönnek vissza a kommunisták, és így meg is maradhat.

  18. hajós szerint:

    Manitu persze megint nem bontja ki az igazság minden részletét.
    Az pedig az, hogy az összes beruházás, ami most megindult vagy zajlik, döntően EU-s pénzekből megy, méghozzá olyan EU-s pénzekből, amelyeket még az MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetés pályázott meg és nyert el.
    A csatornázás is ilyen pénzből megy, a gerincút is, a kerékpárutak is.
    A Fidesznek annyi dolga volt ezekkel hatalomra kerülése után, hogy ne állítsa le őket, ezzel elesve a támogatástól.

    Tehát a Fidesz az MSZP által korábban az EU-tól elnyert pénzekből gazdálkodik.

  19. Rend szerint:

    Hajós nincs igazad, van dolguk vele!!!! Hát ki fogja ezeket a munkákat a KÖZGÉPPEL megcsináltatni? Nincs is fogalmad róla, hogy egy ilyen szerződés aláírása, mennyi munkával jár:))))

  20. Paul szerint:

    Féleszűek.

    Budapest csatornázása EU-s elvárás, amit már az EU-hoz való csatlakozási szándéknyilatkozat aláírásakor minden párt nagyon jól tudott. A komcsik már rég meg csinálhatták volna, és meg is volt rá a pénz, de azt lenyúlták a BKSZT építésekor. Mennyire nézték a Csepeliek érdekeit, ha azt nem érték el, hogy Csepel rá legyen kötve a szennyvíztisztítóra!! Szégyen és gyalázat, hogy Csepelen van a tisztító, és a szennyvizünk a Vas-Gereben utcánál tisztítatlanul ömlik a Dunába.
    Vajon ezért a környezetszennyezésért, fizet a Csat.Művek vízterhelési díjat? Nem! Azt is a Csepeli ingatlantulajdonosokkal fizettetik meg. Ennyit értek el a Tóth-ék+ milliárdosok lettek!!!

  21. Gordon szerint:

    Paul most jól beszélt. A balliberálisok jobban teszik ha csendben maradnak.

  22. Manitu szerint:

    Egyetértek. Lehet, hogy sok EU-s pénz van benne, de nem mindegy, hogy ki akarta megcsinálni. Az EU-s pénz is csak akkor jön, ha akarják.

  23. ebihal szerint:

    Gordon!
    És mit tegyen az, aki nem balliberális, csak nem hagyta magára rakni a szemellenzőt,
    s ráadásul még GONDOLKODIK is?

  24. Bolemann Lajos szerint:

    “Egyetértek. Lehet, hogy sok EU-s pénz van benne”

    De azért gondolom ott feszítettél te is a bayerbencsikszéles brancs mögött az EU ellenes békameneten.

  25. Manitu szerint:

    EU-s pénzt szerezni értelmes célokra, mint amilyen a csatornázás is, nem bűn. Az uniós békameneten nem tudom mit értesz. Sötét vagy rettenetesen, és ráadásul gyűlölöd a hazádat is, ez már sokszor kiderült.

  26. demokrácia szerint:

    Manitu!
    Mielőtt írsz tájékozódj és légy tárgyilagos.Minden Uniós pályázati pénz az előző vezetés érdeme.Nem kellene a más tollával ékeskedni,akármennyire indián vagy.
    Az nfu.hu oldalán tájékozódhatsz ezekről a pályázat neve száma alapján beazonosítható.

  27. Mari nénye szerint:

    Hát erre mondják,hogy nem szar ez hogy elkapkodjuk 😀

  28. Zoli049 szerint:

    2010 óta eszébe jutott a jelenlegi vezetésnek, hogy a kereszteződés építése előtt nem-e kéne-e a csatornát a tisztítóig megépíteni? A pénz megvan rá.
    A kereszteződéssel mi van???
    Esetleg csak-csak nem jók a tervek? 😉
    Vasúti biztonságtechnika nem ment át? 🙂
    Van ez így!!!

  29. robi szerint:

    Ha civilizált országban élnénk, közösen örülnénk annak, hogy végre-valahára elkészül valami, ami a 21. szd-ban már természetes.

    Akik azzal foglalkoznak, hogy kinek köszönhető az uniós pénz – és rendesen ferdítik a tényeket arról. hogy kinek milyen érdeme van a történetben – azok csak papolnak nemzeti ( itt kerületi) összefogásról.

    Magyarországon, persze, ” Így is jó”- énekelte Zorán egykor.

  30. nagyapó szerint:

    A komcsik megint csak a vuvuzelát fújják. Természetesen EU pénzből is épülnek az objektumok.Viszont azt nem írják a vuvuzelások, hogy mióta áll rendelkezésre ez a pénz és miért nem használták fel azt. Csepelen a csatornázási pénz elveszik, ha 2012 végéig nem fejeződik be a beruházás. A Demszki-Tóth félék totojázását a Tarlós-Németh kettősnek rohammunkával kellett behozni.
    Az EU által rendelkezésre bocsátott minden 3 Ft-ból, csak 1Ft.t tudtak felhasználni. Ebből is sok helyen 60 cm-es kilátó, vagy a kérdéses csepeli kerékpárút készült. Ennyit a szoci szaktudásról, amit Hajós, demokrácia, stb. képvisel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  31. ebihal szerint:

    Nagyapó!
    Látom sikerült megtanulni a darázskürt nevét! Bő félév alatt nem kis teljesítmény!
    Mellesleg Németh Szilárd, 2010-ben pontosan tudta, hogy milyen stádiumban van
    az előkészítés! Akkor 2 évig mit csinált? Miért az önfényezés és ez előzőek szapulása
    ment félórán keresztül a legutóbbi csatornázási fórumon?

Itt lehet hozzászólni !