Beszólt a görögöknek az IMF-vezér

Padlóra küldte a válság a görög szexipart is

Origo

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója újból világossá tette, Görögországnak végre kell hajtania a megszorításokat. Szerinte a görögök egymáson tudnak segíteni azzal, hogy rendesen fizetik az adót.

Itt az ideje, hogy Görögország törlessze tartozását, és ne számítson arra, hogy enyhébb feltételek lesznek – nyilatkozta a Guardian brit lapnak Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója.

Közölte azt is, hogy nem lesz elnéző a görög emberekkel, amikor rájuk gondol, akkor nemcsak a megszorítások miatt nehezen élők jutnak az eszébe, hanem az adóelkerülők is. Lagarde szerint a görögök egymáson tudnak segíteni, mégpedig azzal, hogy fizetik az adót, ennek következményeként javulni fog az adófizetési morál. Az IMF-vezér elmondta azt is, hogy a görögökkel szemben sokkal inkább segítségre szorulnak például egy afrikai faluban lakó gyerekek.

Lagarde az interjúban tett kijelentéseivel megerősítette néhány nappal ezelőtti nyilatkozatát, amikor egy holland tévécsatornának azt mondta, a görög politikai vezetőknek bizonyítaniuk kell elszántságukat arra, hogy az euróövezetben akarják tartani az országukat, ez utóbbihoz pedig az kell, hogy teljesítsék a mentőcsomag feltételeit.

Forrás: Origo

Padlóra küldte a válság a görög szexipart is

Elsorvadt a görög pornó, lehúzták a rolót a sex shopok és alig van érdeklődő a legnagyobb athéni erotika kiállításon: a válság legújabb áldozata a brit The Independent szerint a görög szexipar. Van, aki szerint a görög válságban az embereknek már a szexhez is alig van kedvük.

Görögország egykor virágzó szexipara az országot sújtó mély válság legújabb áldozata: a görögök ma már érezhetően kevesebbet költenek szexuális segédeszközökre, pornóra és frivol fehérneműkre – írja riportjában a brit The Independent.

Görögország legnagyobb erotikus expójának megnyitóján, az Athén Erotikus Álmai nevű vásáron pénteken mindössze ötven fiatal férfi gyűlt össze. 2008-as első megnyitóján a show még hatalmas tömegeket vonzott. Azóta viszont öt év telt el, kipukkant a görög lufi, az adóság elborította az országot. Az uniós mentőcsomagért cserébe bevezetett megszorító intézkedések rekord munkanélküliséghez, a fizetések csökkenéséhez és adóemelésekhez vezettek. A görög lakosság a minimumra fogta vissza a fogyasztását.

A The Independent szerint ezt a szexipar is megérzi. A vásáron kiállítók száma a felére esett vissza a szervező, George Kriszoszpatisz szerint. Korábban 20-30 ezer látogató is járt a vásáron, tette hozzá. Az egyik kiállító szerint legfeljebb 20 eurót keresett az első nap végéig. “Sok vásárlónak egyszerűen már a szexhez sincs kedve” – fogalmazott.

Athén 3-400 sex shopjának legfeljebb a negyede maradt meg a recesszió ötödik évére. A legtöbb családi vállalkozásként működött, és sem a visszaesett kereslettel, sem a külföldi konkurrenciával nem tudott küzdeni. A kínai és a török erotikus fehérneműk áraival nem tudnak versenyezni a vállalkozók – a verseny azóta éleződött ki, mióta Görögország csatlakozott az eurózónához.

Görögország pornóipara valaha mintegy ezer embernek adott munkát – ide értve az operatőröket, a fotósokat és a pornószínészeket. A nyolcvanas években a legtöbb pornófilmet valamelyik görög sziget homokos tengerpartján forgatták, és angolra szinkronizálták, hogy külföldön is keressenek vele. Ezt az iparágat az interneten terjedő ingyen – gyakran magyar – pornó szorította vissza.

A The Independent szerint ha Görögország kilépne az eurózónából, azt még jobban megszenvedné az erotika iparág. A vibrátorok és más szexuális segédeszközök legnagyobb részét ugyanis ma már Németországból és Lengyelországból importálják. A visszatérő, leértékelt drachma felhajtaná az árukat.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Beszólt a görögöknek az IMF-vezér” bejegyzésre

  1. J szerint:

    A dinamit másik oldalán kik vannak, mert 6 rúd van:) Hungary, Italy, Spain vagy Belgium?

Itt lehet hozzászólni !