Egy éves a Csepel-Királyerdői Református Egyházközség temploma

Csepel.hu

Csepel újjátelepítésének 300. évében a Királyerdői Református Egyházközség temploma felszentelésének első évfordulóját ünnepelte 2012. május 20-án. Ebből az alkalomból a Királyerdői Református Színpad zenés irodalmi műsorát tekintették meg az ünneplők.

A gyülekezet Bibliakörének tagjai saját készítésű jelmezeikben Babits Mihály: Jónás könyve című paraboláját adták elő Holecz Imréné vezetésével. Az előadást a hittanos gyermekek verssel és énekkel tették vidámabbá.

Az irodalmi műsor zenei részét Temesvári Mónika kántor irányította, akinek gyönyörű énekhangja mellett a muzsika dallamai megszólaltak orgonán, fuvolán, gitáron, klarinéton, csellón és hárfán. A zeneművek többek között Mandelsontól, Petrovics Emiltől, Puskás Tivadartól és a református énekeskönyv zsoltáraiból voltak hallhatók.

Az ünnepi műsor után Temesvári Imre, az egyházközség lelkipásztora megköszönte az önkormányzatnak a Csepel 300. évfordulója pályázaton nyert pénzt, melyből projektort és vetítővásznat vásároltak. Az irodalmi műsor alatt először illusztrálták diavetített képekkel Babits költeményének bibliai történetét, valamint Csepel templomait is bemutatták.

Szeretetvendégséggel zárult a gyülekezeti ünnepség, közben az „Az én templomom” rajzpályázatra készült gyerekek alkotásait nézhették meg az érdeklődők.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !