Vörös Csepel: hűtlen kezelés miatt feljelent az MSZP

Csepel.info, Népszabadság

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz a csepeli MSZP ismeretlen tettes ellen. Jogi álláspontjuk szerint ugyanis a fideszes önkormányzat által közpénzből kiadott “Vörös Csepel” című könyv csak a politikai lejáratás célját szolgálja – írja a Népszabadság.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Vörös Csepel volt az első olyan könyv az elmúlt 18 évben, melynek kiadását a csepeli képviselő-testület is támogatta. Korábban, az MSZP-s időszakban ilyenre nem volt példa, az összes könyvkiadás a testület beleegyezése és pénzügyi beszámoló nélkül történt. A könyv első volt abban a tekintetben is, hogy az önkormányzat működésével kapcsolatban felmerült visszásságokról, korrupció- és bűncselekmény-gyanús ügyekről  tájékoztatták a csepeli adófizetőket, elszámolását pedig az első pillanattól kezdve nyilvánossá tették. A Népszabadság beszámolója szerint az MSZP a könyv állításaival kapcsolatban nem tett feljelentést, azokról általánosítva csak annyit írtak, hogy a leírtak szinte kivétel nélkül „hazugságon” alapulnak. Mint arról beszámoltunk, az MSZP aktivistái a Madarak és fák napja alkalmából megrendezett pártgyűlésen is a könyvet gyűjtötték, mint “veszélyes hulladékot”, és már akkor bejelentették a feljelentést. Az alábbiakban a Népszabadság cikkét idézzük.

Hűtlen kezelés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek a csepeli fideszes önkormányzat által nemrég kiadott „Vörös Csepel” című kiadvány miatt – erről Szenteczky János, a helyi képviselő-testület szocialista tagja tájékoztatta lapunkat. Jogi álláspontjuk szerint ugyanis a harmincötezer példányban kiadott kötet pusztán a politikai ellenfél (jelen esetben a szocialisták) lejáratására szolgál, ráadásul közpénzből.

A Népszabadság korábban beszámolt már arról, hogy egy közel kétszáz oldalas könyvet jelentetett meg Csepel fideszes vezetésű önkormányzata: „Vörös Csepel – Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben” címmel. A könyv részletesen igyekszik bemutatni többek között a kerületi iskolában – a gyanú szerint Deme Gábor volt szocialista politikus közreműködésével végrehajtott – gyilkosság előzményeit és hátterét, az úgynevezett galvániszap-botrány részleteit, a volt rendőrkapitány lakásügyét, a Csepeli Vagyonkezelő, vagy épp a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon körüli vélt vagy valós visszásságokat.

A könyvet harmincötezer példányban adták ki, a szerkesztői feladatokat a fideszes alpolgármester, Ábel Attila vállalta magára. A kerületvezető lapunk kérdésére korábban elmondta, hogy a kötetet a szabadidejében készítette, közel öt hónap alatt. A kiadvány az önkormányzat tájékoztatása szerint 6,3 millió forintba került, a kiadás költségeit önkormányzati, azaz közpénzből fedezték.

A helyi MSZP nemrég terjedelmes hírlevélben igyekezett cáfolni a könyvben megjelenteket, állítván: a leírtak szinte kivétel nélkül „hazugságon” alapulnak.

Forrás: Népszabadság

27 hozzászólás “Vörös Csepel: hűtlen kezelés miatt feljelent az MSZP” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Ennek az ügynek a nyilvánosságra hozatala emlékezet Schmitt Pál botrányra. Ott állítólag egy tollforgató terrorista egyedül nyomozott, mint ebben az esetben Ábel Attila. Szerintem ez a könyv megrendelésre ment, amivel Németh Szilárd akart bizonyítani az elvtársai felé. Kíváncsi leszek ennek a regnáló önkormányzati vezetésnek hány ügye fog felszínre kerülni?

  2. Paul szerint:

    http://index.hu/belfold/2012/04/26/fasang_arpad_iskolai_palyaztatas/

    itt a következő plágium ügy, a NSZ kedvenckéjének az alkotása!!! Gratulálok ,jól lejáratja magát mind a két ember. Az egyik azért, mert nem akar az MSZP mögött lemaradni az adományozásokkal, ugyan is az MSZP-nek köszönhet mindent Balogh, Balogh meg azért,mert telhetetlen,és minden eddig felépített munkája romokba fog heverni 1 éven belül. Mert azért amit EDDIG csinált, az becsülendő!! Ezek után a kerületi lakosok szemében, ellenség lesz. Ha ez kell nekik fiúk csináljátok. Legjobban akkor jártok ha visszavonulót fújtok.

  3. Gordon szerint:

    A két fenti vörösjobbikos hozzászólása mindent elmond arról, hogy a 4 ellenzéki párt célja ugyanaz: a nemzeti erők megpuccsolása.

    Jó lenne tudni, hogy Gyurcsány dolgozatai hol vannak.

  4. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    Te egy “értelmes” embernek látszol (bocs 🙂 ) és tudsz civilizáltan is vitázni, néha ezzel-azzal még egyet is szoktam érteni a hozzászólásaiddal.

    A könyvet megírta, aki megírta. Van benne tény és feltevés is. Azonban az ítélkezés maradjon meg továbbra is a rendőrség -> ügyészség -> bíróság folyamatának.
    Akit meg elítélnek, az ülje le, amit kap.
    Szerintem ezzel egyet értesz te is?

  5. Manitu szerint:

    Nocsak, nocsak. Szóval Csenteckiék nem tudnak belekötni a könyvben megírtakba. Nem is azért pörölnek.

    Kedves kommancsok, mit szóltok ti ehhez?

  6. Narancsvírus szerint:

    Magyarországon van független ügyészség, bíróság, alkotmánybíróság? Hazudunk éjjel, nappal!

  7. miska72 szerint:

    Magyarországon Mafia van mindenhol, nem igazságszolgáltatás! A mafia mindenhol ott van! Nem kicsit! NAGYON! De én is ott vagyok! És az IGAZSÁGOT KÉPVISELEM! 😉
    RETTEGJETEK GAZEMBEREK!

  8. Zoli049 szerint:

    Narancsvírus szerint:
    2012. április 26., csütörtök – 19:34

    Ha van, ha nincs, nem mindegy?
    Valahogy nem születnek ítéletek. Na ez az ami mindent elárul. 🙂

  9. Zoli049 szerint:

    Ezzel most mi van?

    “Nyolc nagyobb érdekcsoport söpörte be a Fejér megyében meghirdetett állami földek közel 90 százalékát, míg a többi 21 indulónak csak a maradék jutott. A nagyot kaszálók között több olyan ember van, aki szorosan kötődik a Fideszhez. A lista alátámasztja az állami földekre lecsapó oligarchák, “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok” miatt felháborodó Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár állításait.”

    http://www.origo.hu/itthon/20120425-fejer-megyei-foldberleti-palyazatok-nyertesei.html

  10. ebihal szerint:

    Manitu!
    Arra nem gondoltál, hogy ezeknek az mszp-seknek eljutott a tudatukig az, ami nálad
    még nem sikerült, hogy az ítéletet a bíróság hozza!

  11. Manitu szerint:

    Békapete,

    ha a joghoz egy picikét is értenél, tudnád, hogy a jognak nem feladata az igazságszolgáltatás. Az igazság erölcsi fogalom. Emberek millióit legyilkolni, mint ahogy azt a nácik, és a náciknál ötször annyit gyilkoló kommunisták tették, nem erkölcsös. No de megbüntetni őket…

    Ha náci volt, akkor lehet.

    Ha mocskos komminusta, akik ötször több embert öltek, akkor nem lehet, mert az nácizmus. Na ezt tedd össze!!

  12. meghát.... szerint:

    Dr. Manitunak : ” Az igazságszolgáltatás egyik legfőbb feladta, hogy az állam és a benne élő polgárok közötti, illetve a polgárok egymás közötti vitás ügyeit tisztázza a törvény adta keretek között és akként érvényesüljenek az alkotmányos alapelvek, hogy ne pusztán jogszolgáltatásról, de igazságszolgáltatásról is beszélhessünk. “

  13. lucifer szerint:

    Manitu

    Ha a hülyeségtől nöni lehetne, ülve nyalnád a Holdat.

  14. prof. em. Dr. islander szerint:

    gordon

    ” a 4 ellenzéki párt célja ugyanaz: a nemzeti erők megpuccsolása.”

    Miért? Mégis mi lenne a az ellenzék dolga? Ti nem ezen izmoztatok 8 évig? Értsd: az aktuális kormány megbuktatása

  15. prof. em. Dr. islander szerint:

    manitu

    “hogy a jognak nem feladata az igazságszolgáltatás. ”

    Mégis mi lenne a jog feladata?

  16. Zoli049 szerint:

    Meg akartam fogadni, hogy nem tárgyalok veled, de megint karcoltál valami blöfföt! 🙂

    Még a náci vs. komcsi arányszámok helyt is állhatnak.
    Azonban a nácik Európában öltek szerencserére csak embereket, a komcsik meg mind a mai napig, a világ különböző pontjain.
    Azonban egy Pol Pot, Kmer rezsimet, egy Enver Hoxa (ha tudod ki volt?), egy Észak-Korea és egy Kína, akiknek most nyalunk, ( “A második világháború utáni újjáépítéshez hasonlítható Európa mostani átépítése, amihez új szövetségesekre van szükség, köztük Kínára – mondta Orbán Viktor egy lengyelországi találkozón” http://www.origo.hu/itthon/20120426-orban-viktor-europat-adossaghalmok-alol-kell-kiasni.html ) nem igen vonható egy kalap alá azzal ami itt zajlott le. De ezt is megmagyarázod, biztosan. 🙂

  17. Manitu szerint:

    Úgy látom minden renden van. A gyilkosokra ma már ki lehet mondani, hogy gilkosok. Ez is valami. MSZMP, gyilkos kommunisék, gyilkosok = nácik. Mik is lennének máaok?

  18. Manitu szerint:

    Ja, ha valakinek nenne kételkednivalőja aflelől, hogy mit gondolok: aki lopott, menjen börtönbe!

  19. hitetlen szerint:

    Manitu már nem szomjas ! He-he

  20. "?!" szerint:

    “Manitu”!

    A 20:47-es, és később írt förmedvényeidben leírtak miatt felhívom a figyelmedet az alábbiakra!

    A kommunisták hozzád hasonló szélsőséges ádáz ellenségei szerint, a kommunizmusnak térségenként az alábbi számú áldozata volt:
    Kína: 65 millió;
    Szovjetunió: 20 millió;
    Észak-Korea: 2 millió;
    Kambodzsa: 2 millió;
    Afrika: 1,7 millió;
    Afganisztán: 1,5 millió;
    Vietnam: 1 millió;
    Kelet-Európa: 1 millió;
    Latin-Amerika: 150 000;

    A fenti számok azt mutatják, hogy ha a magasságod arányban állna a hülyeségeddel, akkor igaza lenne “lucifer”-nek, mert Te akkor tényleg ülve nyalnád a Holdat!

    Ezek a számok ugyanis három dolog miatt elrettentőek!

    Egyrészt azért elrettentőek, mert ha a hozzád hasonló elvakult fanatikusok, egy ideológia nevében, a fenti számok felének megfelelő számú embert öltek meg, az is szörnyű, de a fenti számok nagy részét nem lehet komolyan venni, mert azokat csak annyira szavahihető emberek határozták meg, mint akik ezen a fórumon azt szokták hazudozni, hogy az észak-csepeli területekért kapott bevétel 2010. októberig eltűnt örökre és nem lehet tudni, hogy azt mire költötték, miközben ebből a bevételből több mint 2 milliárd Ft jelenleg is rendelkezésre áll az önkormányzatnak. A már elköltött pénzek felhasználásáról pedig tételes kimutatás áll az érdeklődők rendelkezésére!

    Másrészt azért elrettentőek ezek a számok, mert Te a gyűlölettől beszűkült gondolkodásod miatt, az európai és a magyar kommunisták számlájára írod azokat az áldozatokat is, akiket az Európától távoli térségekben, az európai kommunistákkal esetenként katonailag is szemben álló (pl: kínai) rendszerek hozzád hasonlóan primitív kommunistái irtottak ki tömegesen!

    Harmadrészt azért elrettentőek, mert Te a gyűlölettől elvakultan képes vagy az európai és magyar kommunistákat azzal vádolni, hogy ötször több embert öltek meg a térségünkben, mint a nácik, holott józanabb pillanataidban valószínűleg magad is tudod, hogy ez fordítva igaz! (Lásd például a holokauszt áldozatait!)

    Az áldozatok számát egyébként is felesleges összehasonlítgatni, mert egy ártatlan áldozat is soknak tekinthető, de a két eszme európai fanatikusai által elpusztított áldozatok számát megfordítva hangoztatni több mint hülyeség!

    Végül megjegyzem, hogy időszerű lenne ha bevennél valamit, mert a 20:31-kor elküldött írásod arra utal, hogy már teljesen elborult az agyad a gyűlölettől!

  21. robi szerint:

    Eléggé szomorú Csepelre nézve, hogy a választott tisztségviselőik hatalmukat – primitív módszerekkel- a gyűlöletkeltésre használják. Sovány vigasz, hogy – állítólag -szabadidejükben teszik, bár ennek némileg ellentmond a sok munkaidőben küldött hozzászólás a csepel.infon.

    Mi más lenne mint gyűlöletkeltés a kollektív bűnösség napi szinten emlegetése, az általánosítás, a nem egyező hozzászólók tolvajkomcsi minősítése, a már ügyészségen elutasított vádak napi szinten való újramelegítése.
    Nekem nem tisztem megítélni ki lopott, de bízom az igazságszolgáltatásban és elfogadom döntésüket.

    Nekem ez a szülőhazám, kedves politikai kalandorok!

    Remélem, egyszer lesznek még nem tolvaj, nem gyűlölködő- és főleg hozzáértő, profi – városvezetők, akiknek valóban a felvirágoztatás lesz a céljuk.

  22. ebihal szerint:

    Manitu!
    Az a baj veled, hogy számodra a gondolkodás oly mértékben fárasztó, hogy legtöbb-
    ször hozzá sem kezdesz! De ne aggódj, van még egy-két hasonló kaliberű társad itt
    a fórumon!

  23. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Vitatkozók! Hiába a figyelmeztetés, nem a kocsmában vagyunk. Ez egy közfórum, ahol illő lenne rendesen viselkedni, és nem egymást ócsárolni és a témáról beszélgetni. A téma pedig, hogy megjelent egy könyv, a Vörös Csepel. kétségtelen elfogult, és kétségtelen az önkormányzat adta ki. De ez nem bűn. Nem akarom a Fideszt védeni, megvédik őket mások. A baloldalnak nem az lenne a feladata, hogy tiltakozzon, felháborodjon, hanem tényszerűen meg kellene cáfolnia a könyv állításait. Amíg ez nem történik meg, addig a Vörös Csepel a kompetens. De hát a baloldalnak már nincs jószerivel újságírója, mert akik megírhatnák az ellen-könyvet, azokat kirúgták. Csak a tehetségtelen és tehetetlen tollforgatók maradtak, azok pedig nem tudják megírni ezt az ellen-könyvet. Nos, ez van. Addig csak olvassuk a Vörös Csepelt és bízzuk az olvasóra, mit gondol. egyébként gratulálok Ábel Attilának, aki kitűnő újságíró. ezt még akkor is el kell ismernem, ha sok mindenben nem értek egyet vele, de ő legalább nem volt impotens és lusta, mint a baloldali karrierista újdondászok, meg tudta írni a könyvet társaival. Ne felejtsék hölgyeim és uraim, nem gyalázkodni kell, hanem dolgozni. S ha már vitatkoznak, akkor a Vörös Csepelről kellene.
    Baráti üdvözlettel: u.a. segédfogalmazó

  24. Dr. grün szerint:

    T. Újdondász segédfogalmazó!
    Fejlett demokráciákban, (mint országunk, többek között Csepel is) a jog szerint a bizonyítás mindig a gyanúsítót terheli!
    A gyanúsított mindaddig ártatlan amíg tettét rá nem bizonyítják! Ezt nevezik a zártatlanság vélelmének, nem pedig “védelmének”, ahogy egy azóta rajta kapott és plágium miatt lemondott nagy pálgizátor mondotta!
    Tehát Ön által kompetencsnek tekintett Vörös Csepel egy nyikhaj tollforgató által kötetbe rendezett feltételezés-csokor, amit teljesen felesleges lenne cáfolni!
    Ezeknek a zügyeknek meg és elítélését bízzuk a független igazságszolgáltatásra, mint ahogy a kettős gyilkosság esetében oly gyönyörűen ki teccet azt fejteni! ))) 🙂 (((

  25. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Grün! Ha figyelmesen elolvasta volna levelemet, én éppen azt írtam, hogy a bíróságra kell bízni az ítélkezést, és aztán dumálni. De hát ha valaki nem tud jól olvasni, vagy pedig nem akarja azt olvasni, ami a sorokban áll, akkor nem lehet tenni semmit. több mint háromszáz oldalt írtam az kettős gyilkosság ügyről, de mert éppen a baloldalról megakadályozták, és még nem volt ítélet, nem adtam ki. De ami késik, nem múlik. Május végén már lesz ítélet. Tévedéseiért drága Grün Úr, nem haragszom, elnézem. Előfordul ebben a nagy rohanásban, amikor a helyzet és a nemzetközi fokozódik. Legfeljebb azt mondom, ejnye, ejnye Grün úr. Már megint az előítélete szerint cselekszik? Igaz, ma ez a divat.
    Nekem nem ingem, nem gatyám sem a Fidesz, sem az un. szocik , nem tisztem megvédeni Ábel Attilát, – megvédi ő magát, ha kell, – de nyikhaj tollforgatónak nevezni udvariatlanság és igazságtalanság, ráadásul ezt ön is tudja, nem érv, ha valakit sértegetnek. A vitázók közül csak a politikában és a kocsmában van a nagyobb hangúaknak igaza, látszólag. Nekem volt alkalmam Ábel Attilával együtt dolgozni, és nagyon korrekt újságírónak ismertem meg. Mondom ezt annak ellenére, hogy világnézetünk különbözik.
    Ugye, Grün Úr! Tudja, hogy nem a világnézete határozza meg egy ember szakmai értékét.
    Ismétlem, sok mindenben nem értek egyet a könyv állításaival, de azért mert más a véleménye és a világnézete a szerzőnek, mint a Grünöknek, azért nem kell sértegetni. Ezt bármely illemtankönyvben el lehet olvasni. A vita az álláspontok tisztázásért folyik, és nem a becsmérlésért, és nem illik álnév mögé bújva vagdalkozni.
    Lehet, hogy a mai politikai életünkben a rémhírkeltés, a hazugság, a modortalanság, az udvariatlanság divat, de nem kötelező utánozni. Ha nincs észérve megcáfolni a könyv állításait, akkor jobb, ha hallgat és akkor még talán bölcsnek is gondolják. Én hiszek a Grünök fejlődésében. Is. Kérem figyelmesen elolvasni levelem utána gondolkodni, ez nem tiltott, és aztán előítéleteit a fiókba dugni, ez ajánlott, és aztán válaszolni. Tisztelettel: u.a. segédfogalmazó

  26. Dr. grün szerint:

    T. Ujdondász segédfogalmazó úr!
    Fenti felszólításának eleget téve újra átolvastam fentebbi levelét!
    Negyvenkét év működésemből merített szövegértelmezési gyakorlatommal felvértezve sem találtam meg az alább idézett szövegrészt:
    “Ha figyelmesen elolvasta volna levelemet, én éppen azt írtam, hogy a bíróságra kell bízni az ítélkezést, és aztán dumálni”
    Tehát az Ön iránt érzett nagyrabecsülésem hangoztatása mellett meg kell állapítanom finoman kifejezve “csúsztat!”, parasztosan hazudik!
    Továbbiakban nincs szándékomban Önnel vitatkozni!
    Maradok a kocsmába járásnál a gentlemanok között, ahonnan Kigolyóznák Önt!
    Tisztelettel Dr. grün 🙂

  27. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Grűn Úr! A kocsma a legjobb hely önnek, ott a maga stílusában beszélgethet, nincs szükség gondolkodásra. Érdemi vitára, csak alkoholgőzös meggyőződésre. Jó ivászatot.
    A gond az, hogy ön nem olvasta előző leveleimet ebben a tárgyban. Legfeljebb azért nem találta, mert keveset írok, mert nem látom értelmét, mert az előítéletes embereket úgy sem lehet meggyőzni. De azért most sem a Vörös Csepelről írt, hanem sérteget. Olvassa el figyelmesen és talán akkor tud érdemben vitatkozni. Egyébként nagyrabecsülésem, üdvözlöm eszmetársait,, elvtársait és igyon egy pohárral az egészségünkre. Hiszen ha másként is, de – remélem – a jobbítás szándékával vagyunk grafománok. Üdv. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !