A magyar tengeri szállítás 40 százalékát a Maersk végzi

A cég konténerei a csepeli szabadkikötőbe érkeznek

Iho.hu, Csepel.info

Az alaposan megrakott Karlskrona Joe Becker fotóján (Forrás: Iho.hu)

A magyar piacon 20 éve tevékenykedő Maersk Hungary Kft. tavaly 26 500 konténeregységet vitt ki az országból a tengerre, és 47 000 konténeregységet hozott be onnan, és ezzel a tengeri szállítási piac 40 százalékát adta – mondta Hernád Ágnes ügyvezető iho.hu-nak.

A dán anyacég, a Maersk Line 600 hajóval és négymillió konténerrel rendelkezik, és 125 országban 325 irodája szolgálja ki a megrendelőket. A magyar leányvállalat feladata a helyi export- és importszállítás intézése – tette hozzá az ügyvezető.

A szabvány konténeregység a 20 lábas – méteres – konténert jelenti. Egy konténer súlya változó, mivel elektronikai alkatrészből öt tonna, míg fagyasztott hússal rakva akár 20 tonna is lehet.

Az ázsiai import a szlovéniai Koper kikötőbe érkezik, innen naponta hozza vonat a konténereket Budapestre. A célállomás a csepeli szabadkikötőben lévő MAHART terminál. A tervezett megérkezéshez képest a társaság pontossága 97 százalékos.

A Maersk Hungary Kft. árbevétele 2010-ben 437 millió, míg tavaly 435 millió forint volt. Az anyacég, a Maerks Line árbevétele 2010-ben 26 millió dollár volt, amely tavaly 25 millió dollárra csökkent, a nyereség pedig 2,6 millió dollárról fordult át 602 ezer dollár veszteségbe.

iho.hu

15 hozzászólás “A magyar tengeri szállítás 40 százalékát a Maersk végzi” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    “Az anyacég, a Maerks Line árbevétele 2010-ben 26 millió dollár volt, amely tavaly 25 millió dollárra csökkent, a nyereség pedig 2,6 millió dollárról fordult át 602 ezer dollár veszteségbe.”

    Ezt ki találta ki? 🙂 Akkor a többi? 🙂
    P&O Nedlloyd, Evergreen, Triton. Ezek tönkrementek? 🙂

  2. Dr. grün szerint:

    Zoli049!
    Szerintem az a 26 millió dallár magyarul 26 milliárd!
    A zangolul a million milliárd! ))) 🙂 (((

  3. Zoli049 szerint:

    Dr. grün!

    Háááát… Én meg úgy tudom, hogy a millió, az million, a milliárd meg billion, a nagy vízen túl. De egy biztos, hogy az A.P. Moller – Maersk group ( a rend kedvéért a cég neve ) nem veszteséges!!! 🙂

  4. Zoli049 szerint:

    Az a 602 ezer USD meg a Maersk Sealand nevű hajó megtankolására sem elég! 🙂

  5. Zoli049 szerint:

    Dr. grün!

    A képen azért nézted a mocskos dánok offshore hajóját??? 🙂
    Hát nem Libériába van bejegyezve? 🙂

  6. meghát.... szerint:

    ” tavaly 26 500 konténeregységet vitt ki az országból a tengerre, és 47 000 konténeregységet hozott be onnan, ” Hun van 20500 konténer? Már tudom honnan volt a nyereség……Elviszik a MÉH-be azt a fránya 20500 konténert.Úgy látszik tavaly leesett a MÉH telepen a felvásárlási ár ,ezért buktak 602 ezer dollárt.D.D.D.

  7. Zoli049 szerint:

    meghát…. szerint:

    Nem lehet, hogy az ócskák itt maradnak és mennek Ócsára lakóparknak? 😉

  8. meghát.... szerint:

    T Zoli! Lefordítanád Magyarra a poszt címét! ” A magyar tengeri szállítás ….” Mit jelent?- 1. A Magyar kukorica szállítás 40 %-át a Maersk végzi ? 2. A Magyar szállítmányozók tengeri fuvarjainak 40 %-át jelenti? Esetleg a Magyarországon termelt áruk 40 %-át fuvarozza a Maersk ? Az utóbbi kiesik ,mert a cím alatti sorok a ” kínai zokni ” forgalom fuvaroztatására utalnak.

  9. Zoli049 szerint:

    meghát!

    Mint kamionos én is pislogtam egyet. 😉

    Amúgy a tengeren túli (Ázsia – Észak,-és Dél Amerika) importra utal, mert én még exportos cuccot nem vittem. 🙂 Még annyi, ami az írójának nem sikerült, hogy ez a cég biztosan nem volt tavaly deficites! 🙂

  10. meghát.... szerint:

    Zoli049 ! Amennyiben állás problémád van szólj! A lányom ,vejem profi logisztikus. ( A cégek neveit itt nem írom) Az előbbihez: Már sokszor írtam,utálom az agymosást a csúsztatást stb….

  11. Zoli049 szerint:

    Ezen az oldalon pedig akad agymosás. 🙂
    Már akinek lehet mosni. 🙂

    Köszönet a lehetőségért, egyelőre másodban csinálom, de erősen gondolkodom, hogy állandóra, ha lehet “charterre”, de jó lenne nem magyarnak dolgozni. Rosszak a tapasztalataim. 🙁 Cégeket én sem írnék.

  12. Zoli049 szerint:

    A deficites cég új hajója:

  13. Dr. grün szerint:

    Zoli049!
    Egy ilyen bazi nagy hajó mellett a magyar gyorsnaszád elhúz mint darázs a zablak előtt!
    Kézihajtánnyal! ))) 🙂 (((

  14. Zoli049 szerint:

    Dr. grün szerint:

    Ezektől a dolgoktól fényévekre vagyunk, ilyenről álmodni sem szabad!
    Itt az elmúlt 22-23 év alatt minden el lett b.szarintva. A cseh, lengyel cégek építik Dubai-t és Sanghai-t, mi meg pislogunk?

Itt lehet hozzászólni !