A horgászok a Széchenyiben ünnepeltek

Csepel.hu

A víz világnapjának hivatalos dátuma ugyan március 22-re esik, a jeles naphoz kapcsolódó programokban azonban a későbbiek során sem volt hiány.

A Csepeli Horgász Egyesület (CSHE) 2011-hez hasonlóan idén is sort kerített a jeles nap megünneplésére, amelyet ezúttal a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskolában tettek.

A kissé hűvösre fordult idő sem tántorította el az érdeklődőket, hogy részt vegyenek a szervezők által kitalált változatos programokban. Mészáros Ferenc, a CSHE elnöke és Ábel Attila alpolgármester is örömmel vette tudomásul, hogy a nem éppen ideális időjárás és a hétvégéhez képest korai időpont ellenére már reggel 9-kor voltak, akik lelkesen próbálgatták tudásukat a feladatok megoldásában.

Az iskola udvarán búvárkiállítással egybekötött bemutatót tartottak, -egy merülőkapszula segítségével- minden érdeklődő részt vehetett az árvizes ügyességi játékokban, és többen jeleskedtek a horgászathoz kapcsolódó feladatokban. A Kis Túr Természetvédelmi Egyesület természetvédelmi bemutatót tartott, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság egy szakembere pedig a víz szerepéről mutatott be érdekes előadást. Akik esetleg eddig nem voltak teljesen tisztában a vízi-rendészeti szabályokkal, azok részt vehettek azok elsajátításában, bővíthették ismerettárukat.

A játékos vetélkedőkön elért eredményeket pontokkal jutalmazták, s a legügyesebbek a szervezők jóvoltából díjazásban is részesültek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !