Plágium miatt visszavonták Tulassayék cikkét

Tulassay Tivadar testvére is lemondott

Heti Válasz, Index

A Clinical Gastroenterology című tudományos folyóirat főszerkesztője visszavonta két orvos, Tulassay Zsolt – Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának testvére – és Herszényi László 2010 áprilisában a lapban megjelent közös munkáját – írja keddi számában a Magyar Hírlap a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

A napilap azt közölte: az indoklás szerint a cikk „jelentős átfedést tartalmaz” egy másik szerző 2008-ban megjelent publikációjával.

A Magyar Hírlap megjegyezte: Tulassay tagja a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának.

A lap a két orvost is kereste. Az újság szerint egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Tulassay Zsolt jelen volt-e a doktori tanács március 29-i ülésén, amelyen a testület a tényfeltáró bizottság adatainak ismeretében indítványozta az egyetem szenátusának, hogy vonják vissza Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címét.

A Magyar Hírlapnak lapzártáig nem sikerült elérnie az orvost, Herszényi László pedig aktuális elfoglaltságára utalva hárította el a lap megkeresését.

Forrás: Heti Válasz

Tulassay Tivadar testvére is lemondott

Bejelentette lemondását a Semmelweis Egyetem habilitációs bizottságának elnöki tisztéről Tulassay Zsolt. Az egyetemi tanár, az intézmény éléről megbízási idejének lejárta előtt távozó Tulassay Tivadar fivére – aki egy 2004-es interjúban arról beszélt, hogy a családban hat orvos van – erről hétfőn adott ki közleményt, amelyben egy 2009-es történetre hivatkozva döntött úgy, hogy „az egyetem körül kialakult jelenlegi érzékeny helyzetben” lemond.

Mint írja, a mostani körülmények között miatt nem érte meglepetésként egy „néhány évvel ezelőtti történetnek a felelevenítése, amelynek értelmezéséről már akkoriban is hosszas vita folyt”. A Magyar Hírlap a kedden megjelenő számában ír arról, hogy a Clinical Gastroenterology című tudományos folyóirat 2010 tavaszán plágium miatt visszavont egy tanulmányt, amely egyik szerzője Tulassay Zsolt volt. A Magyar Hírlap cikke szerint azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Tulassay Zsolt jelen volt-e a doktori tanács március 29-i ülésén, amelyen a testület indítványozta Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását.

Tulassay a közleményben azt írja: az orvosi téma szakirodalmát összefoglaló cikket készített Herszényi Lászlóval megosztva 2009-ben. Miután a cikk megjelent, „a szerkesztőség a következőt jelezte: összefoglalónk néhány általános megállapítást tartalmazó mondata – és nem új eredményeket bemutató szövegrésze – azonos, Wallace és munkatársai 2008-ban megjelent, szintén összefoglaló jellegű munkájának néhány mondatával. A forrást az irodalomjegyzékben egyébként feltüntettük, és a szövegben is idéztük”.

Tulassay Zsolt állítja: „a társszerzőségben írt összefoglalóban megjelent, átvett mondatokról” csak a szerkesztőségi levélből, tehát csak utólag értesült. A cikket végül, az „az idézetek jellegéről” folytatott „hosszas levelezést” követően a szerkesztőség visszavonta, és bár Tulassayék kérték, hogy az álláspontjuk megjelenjen a lapban, „ezt a kérést a kiadó nem teljesítette”.

Tulassay Zsolt 1990-ben szerzett klinikai orvostudományok szakágon a mai PhD-fokozatnak megfelelő orvosi címet, 2004-ben lett az MTA levelező, 2010-ben az akadémia rendes tagja.

Forrás: Index

50 hozzászólás “Plágium miatt visszavonták Tulassayék cikkét” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Hoppá!! ))))) 😀 ((((( he-he

  2. Jeniszej szerint:

    “Magyarországon jelenleg egyetlen tudományos fokozat szerezhető: a PhD a latin „philosophiæ doctor” (= A filozófia doktora) rövidítése. Szervezett képzés esetén feltétele többek között az ún. abszolutórium megszerzése, tehát a tanulmányi kötelezettségek teljesítése, amely után megkezdődhet az ún. fokozatszerzési eljárás. A jelölt korábbi tudományos teljesítménye alapján – az egyetem erre irányuló döntése szerint – egyéni úton is felkészülhet a fokozatszerzésre (egyéni felkészülés). A fokozat megszerzéséhez a doktori szigorlat eredményes letétele, valamint a PhD értekezés sikeres megvédése szükséges. A fokozat hivatalos rövidítései angolszász országokban a „PhD”, ritkábban DPhil, máshol, például Németországban és Skandinávia területén „dr. phil.” (=Promotion, Doktor der Wissenschaften), bizonyos szláv államokban pedig „CSc”. A PhD zeneművészeti, képzőművészeti és iparművészeti megfelelője, a csak nevében eltérő DLA, amely a „Doctor of Liberal Arts” rövidítése. Ez a tudományos fokozat csak a zeneművészet, képzőművészet és az iparművészet területén szerezhető meg.
    A magyarországi („új típusú”) tudományos fokozat elismert az Európai Unióban, viszont a tudományos fokozathoz kapcsolódó és egyéb tudományos, egyetemi titulusok használatát engedélyeztetni kell. Ugyanakkor, bár a magyarországi PhD fokozatokat elismerik az Európai Unió egyéb tagállamaiban, az ott, avagy bárhol máshol szerzett PhD fokozatokat, amennyiben viselője Magyarországon kíván a tudományos életben résztvenni, honosíttatnia kell, tekintet nélkül a kiadó intézmény rangjára és pozíciójára, legyen szó akár a mindössze 14 éves kazakh Suleyman Demirel Egyetemről, vagy a világ tíz legjobb egyeteme közé tartozó amerikai Yale Egyetemről.”
    WIKIp.

  3. Vátesz szerint:

    Vátesz betartja az igéreteit, levelét megírta, amikor az alábbi bejegyzést tette.
    A levelet a holló elvitte sok helyre. A gordiuszi csomót átvágta. Minden indulat és részrehajlás nélkül. Dixi et salvavi animam meam

    Vátesz szerint:
    2012. április 01., vasárnap – 20:18
    HOLNAP, AZAZ 2012. ÁPRILIS 2-ÁN A SOTE TELJES SZENÁTUSA BE FOGJA JELENTENI A LEMONDÁSÁT! Vátesz.”

    Éppen most dolgozok rajta, hogy beteljesedjék! Lásd miniszterelnök-keresősdi!

  4. Bugi szerint:

    Én az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselőinek diploma ügyeit várom. Már akiknek van diplomájuk.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tegnap a MINISZTERELNÖK ÚR azt nyilatkozta, az jöhet számításba, aki az Alkotmányozásban részt vett! Ez a vezérvonal!

  6. Dr. grün szerint:

    Kósa nyilatkozta ma a MOKKÁ-ban:
    “A fidesznek meg van a kialakult elnökjelölési eljárása”
    Tudjuk, SMS-ben! 🙂

  7. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Akiknek nincs, azoknak meg kinyalhatod! ))) 🙂 (((

  8. ebihal szerint:

    Bugi! A többieké miért nem érdekel?

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak ne hogy az elszámoltatások szintjére süllyedjen az egésznek folyamata. EBBŐL a Kormányzó Pártnak, TŐKÉT kell kovácsolnia, választásokig, sőt utána is kitarthat, bőven eltarthat.

  10. Manitu szerint:

    Elkezdődött. Ugyebár az MSZP-SZDSZ-es érában semminek nem volt következménye, Horn miniszterelnök lehetett, Medgyessy szintén, Gyurcsány szintén, Bajnai pedig, aki miatt emberek lettek öngyilkosok, szintén. Gyurcsány, aki az egyetemi vizsgáit is úgy tette le, hogy “odaszóltak” a pártközponttól, akinek a gyereke úgy kapott érettségit, ahogy más nem kaphatott volna, az ATV-n osztotta az észt plágiumügyben. Ő, akinek a miniszterelnökesége alatt augusztus 20-án emberek haltak meg egy olyan viharban, amiről tudtak, de mégse volt felelős, és ő, aki belelövetett az ellene tüntetőkbe.

    Én szóltam: mostantól nincs biztonságban a diplomája senkinek. Mivel a másolást kikiáltották bűnnek, és nem a diplomák értékét nézki, most minden élő diplomás embernek elvehetik a diplomáját.

  11. "?!" szerint:

    Idézet Schmitt Pál lemondó beszédéből:

    “Szólt arról, hogy a politika világában szinte “semmi sem szent”, támadás okává válhat “betegség, rokonság, ifjúkori tett, szülők bűne”, számtalan olyan dolog, amelynek semmi köze a politikus alkalmasságához, helytállásához. “Számomra, aki a közéleti politika színterére nem nagyon régen a sport, a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világából érkeztem, mind a mai napig megdöbbentő és elszomorító ez a sportszerűtlenség. Nehéz ezt a méltánytalanságot megszokni” – mondta.”
    (Forrás: csepel.hu)

    Igaza van Schmitt Pálnak.

    Ez a cikk is azt bizonyítja, hogy a politika világában szinte semmi sem szent – EGYIK POLITIKAI OLDALON SEM – és támadás okává válhat rokonság olyan bűne, amelynek semmi köze valakinek az alkalmasságához és tisztességéhez.

    Ennek a cikknek a címe, a testvér Tulassay Zsolt korábban elkövetett és nem bizonyított bűne alapján próbálja beszennyezni és lejáratni Tulassay Tivadart a SOTE lemondott rektorát.

    Szégyen, hogy a mi oldalunk is a Schmitt Pál által jogosan kifogásolt módszereket alkalmazza!

  12. ebihal szerint:

    Manitu!
    A mohácsi vész is az mszp bűne?

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mire számíthatunk, mit várhatunk el a diáktól, ha a rektorok is plagizálnak?

  14. Bugi szerint:

    Amit Manitu leírt, azért akkor sem kellene a törökökre fogni, ha valaki MSZP szavazó. Ebihal ne legyél már hülye. Nehogy már ne Gyurcsányék bűne legyen, ami bűnt ők elkövettek!

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Helyes, a jogászok doktorevicseit is megvizsgálják! Sok apuka, anyuka, bíró, ügyész stb. gyermekeinek “sikerült” megszerezni, amellyel ma, nem is kevesen élnek, visszaélnek, mert nekik “kapcsolataik vannak!” Ez is velejárója a jogszolgáltatásnak, hiszen Ig. szolg.-ról aligha beszélhetünk, évtizedek óta! (Tisztelet a kivétel)

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    Sok anyuka,apuka, kiszolgálói voltak a kommunista hatalomnak, a gyermekeik meg protekcióval kerültek az egyetemekre. Sokuknak tehetsége sem volt hozzá.Mégis átmentek mindenhol! A mostani hikálok, pont is ilyen kiváltságokat élveztek. Nem a tudásuk kamatoztatása a hivatásuk, hanem mások alaptalan lejáratása, sárba tiprása! Ehhez abszolút nem kellett volna az adófizetők pénzén iskoláztatni őket!!

  17. ebihal szerint:

    Bugi! Először is , nem ráfogtam, hanem kérdeztem! Másodszor nem tartozom az
    mszp táborba! Harmadszor, ha már a vihar is a szocik bűne Manitu szerint, akkor itt
    minden lehet!

  18. Manitu szerint:

    Ebihal! Szerinted kinek volt a hibája, hogy az előrejelzett vihar ellenére sem tettek semmit? Kinek a hibája, hogy tudtak a veszélyről, nem tettek semmit, és emberek haltak meg, nyomorodtak meg egy életre? A vihar hibája, a törököké? És te nem vagy Gyurcsány fan vagy MSZP-szavazó… Ugyan már.

  19. Királyerdei szerint:

    “A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökeként fölszólalok az égbekiáltó igazságtalanságok, valamint gyűlöletkeltő manipuláció láttán, amely napjainkra kicsúcsosodott.

    Minden gondolkodó honfitársam előtt nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt napok történései nem a köztársasági elnök úr disszertációjáról szólnak. Bántó − az értelmiség állapotát is jellemzi −, hogy a megszólalók is csak a következményekről beszélnek, de az okokról nem. A doktori értekezés csak előrángatott ürügy, amellyel jól ismert körök folytatják Magyarország és nemzetünk elleni hajtóvadászatukat.

    Kikből állnak ezek a körök? Azokból, akiket reprezentálnak például az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom aktivistái, akiket külföldről pénzelnek, hogy anarchista akcióikkal belülről bomlasszák országunkat. Minősítésüket a saját maguk által választott jelképes alak (Dopeman) meghatározza.

    Politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa és az egyetem rektora viselkedését, döntését. Valóban válságba jutott a magyar tudományosság? Szó sincs róla! Kik azok, akiknek érdekében áll, hogy ilyen túldimenzionált ügyet csináljanak a kérdésből? Ki az, aki ezt a doktori értekezést előszedte és megtámadta?

    Vajon kiknek állt érdekében, hogy ahelyett, hogy államférfiaink mellett a külső támadások pergőtüzében kiálljanak, újabb dühödt, összehangolt támadásokat intézzenek ellenük. Milyen jogon mernek még megszólalni azok a közszereplők, akik kirabolták egyéni haszonszerzés és külső megbízás érdekében az országot, emberek élete szárad a lelkükön, családok sokasága ment tönkre miattuk? Ezen tetteik elfedése érdekében erkölcsi relativizmust támasztanak. Hiteltelen minden szavuk, ki kellene tiltani őket minden közszereplésből! Ha valami szégyennel kell, hogy eltöltsön bennünket az éppen az, hogy még mindig részt vehetnek a politikai életben.

    Elég volt az idegenszívű hazaárulókból, akik gátlástalanul folytatják − egy erőszakos kisebbség tagjaiként − gyűlöletkeltő kampányukat. A gyűlöletbeszéd törvényét éppen ők hozták, amely ellen ők vétenek a leggátlástalanabbul. Mindezekből felismerhetjük őket és szándékukat

    Felhívom elsősorban a magyar értelmiséget, a nemzet sorsáért felelős közszereplőket, hogy értékeljék a folyamatok mögötti összefüggéseket!

    Budapest, 2012. április 2.

  20. Rend szerint:

    Hol jön palink ezeknek a professzorok tudásához. Miért kell ezt az országot még tudományos szinten is szétverni? Miért engedjük. Majd a Kövér-Orbán-Gyurcsány-Bajnai-Lázár meg az összes többi korrupt erkölcstelen szarházi képviselő fogja a gyerekeinket, szüleinket meggyógyítani!!! Gazdaságilag tönkre tették ezt az országot az elmúlt 20-év gusztustalan, korrupt kormányzásával!
    Ezt azért már ne engedjük. Ne engedjük, hogy professzorok, értékes emberek sérüljenek ezeknek az erkölcstelen emberek tettei miatt!!!!

    Takarodjon a közéletből az elmúlt 20-év összes politikai szereplője!!!!!!

  21. "?!" szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    Ismét szellemi szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról a 09:20-kor elküldött hozzászólásoddal, amelyben azt írtad, hogy:
    “Mire számíthatunk, mit várhatunk el a diáktól, ha a rektorok is plagizálnak?!”.

    Jó ha tudod, hogy eddig egyetlen rektorral szemben sem merült fel a plagizálás vádja.

    Csupán arról van szó, hogy valaki arcátlanul olyan címet adott ennek a vitaindító cikknek, amely alapján az olyan felületes és rossz névmemóriájú olvasók mint Te, azt hihetik, hogy a plagizálással vádolt Tulassay Zsolt azonos Tulassay Tivadarral a SOTE volt rektorával, aki kihirdette a SOTE 39 fős szenátusának a döntését Schmitt Pál doktori címének a visszavonásáról, és az egyetem érdekeinek megóvása érdekében két nap múlva lemondott. Azaz, az egyetem helyett “elvitte a balhét”.

    A 09:20-as hozzászólásoddal kapcsolatban két variáció merülhet fel.
    – Vagy Téged is megtévesztett ennek cikknek a hamis látszatot keltő címe?
    – Vagy Te akarsz ezzel a hozzászólásoddal aljas módon másokat megtéveszteni?!

  22. prof. em. Dr. islander szerint:

    ez az ország egyre undorítóbb kezd lenni!

  23. Manitu szerint:

    Most meg undorító? Nézd már meg a neved, miattatok kezd egyre undorítóbb lenni!

  24. Királyerdei szerint:

  25. prof. em. Dr. islander szerint:

    Manituka

    melyik?

    az islander? hát az tényleg gáz… 🙂

  26. Vátesz szerint:

    Most azok undorodnak, akik még tegnap köpködték Schmitt Pált! Elérték amit akartak, most már nem szabad más dolgozatait piszkálni!
    Mint annak idején, amikor kiderült hogy a szocializmus olyan erős volt, hogy mindössze két besúgóval működött, Csurkával és Torgyánnal!

    “?!” szerint:
    2012. április 03., kedd – 09:11
    “Ennek a cikknek a címe, a testvér Tulassay Zsolt korábban elkövetett és nem bizonyított bűne alapján próbálja beszennyezni és lejáratni Tulassay Tivadart a SOTE lemondott rektorát.

    Szégyen, hogy a mi oldalunk is a Schmitt Pál által jogosan kifogásolt módszereket alkalmazza!”

    Ehhez nem kell semmit hozzátenni, ez maga a tökéletes elvhűség! Tessék mondani, melyik az a mi oldalunk?!!!
    Várom Gondolkodó, Etikus és Perspektíva értékelését!

  27. Vátesz szerint:

    Szervusztok fiúk! Ugye nincs harag, jöhetek érdekképviselni? 😀

  28. prof. em. Dr. islander szerint:

    gyere…már vártunk!

  29. Vátesz szerint:

    ?! nevében írtam, amikor bemegy az önkormányzathoz. Kapcsolódik az előtte levő hozzászóláshoz.

  30. Vátesz szerint:

    http://barikad.hu/gyurcsany_is_bukhatja_a_diplomajat-20120403
    Gyurcsány is bukhatja a diplomáját?
    2012, április 3 – 13:46

    Schmitt után Gyurcsány is bajba kerülhet: a korábbi miniszterelnök szakdolgozatával kapcsolatban szintén gondok merülhetnek fel.

    A Schmitt Pál lemondott köztársasági elnök körül kirobbant plágiumbotrány kapcsán egyre több politikus diplomájával kapcsolatban merültek fel kételyek, köztük Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista miniszterelnök szakdolgozatával is.

    A Pécsiújság.hu oldal egyik olvasója tudni véli, hogy az egykori KISZ-titkárnak az államvizsga előtt még szakdolgozatot sem kellett írnia. Mellár Tamás professzor, a pécsi közgáz egyik akkori tanára állítja, ha Gyurcsányt kellett vizsgáztatni, minden alkalommal felhívta az oktatót a pártbizottság.

    Az online lap beszámol róla, hogy az egyik híresztelés szerint a nyolcvanas években a KISZ egyik vezető tisztségviselőjeként dolgozó politikus úgy kapott főiskolai diplomát, hogy szakdolgozatot se kellett írnia. A Demokratikus Koalíció elnöke korábban úgy érvelt, hogy a főiskolát követően átment a közgázra, és egy közös szakdolgozatot adott be.

    Az internetes portál megkereste Lengvárszky Attilát, a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatóját, ő azonban adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, hogy Gyurcsány Ferenc megírta-e a szakdolgozatát vagy sem.

    Személyes adatokat kizárólag a rendőrség és az ügyészség számára adhatnak ki volt vagy jelenlegi hallgatókról, nekik is csak abban az esetben, ha valamilyen bűncselekmény gyanúja merül fel a tanulóval kapcsolatban – hangsúlyozta az oktatási igazgató.

    Erős politikai nyomásra talán vizsgálható lenne a kért diploma, de Gyurcsány Ferenc esetében erről egyelőre nincs szó – tette hozzá.

    Pécsiújság.hu nyomán barikad.hu

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Vátesz!

    Őszintén mondom, hogy ezzel a “?!”- neve sinccsel, sátáni provokációk által írtakra, nem kívánok sem reagálni sem válaszolni. Vele sem társalogni, sem kommunikálni, nincsen módom. Az szinte meghatározhatatlan mélységeket jelentené, amellyel magam képtelen vagyok versenyre kelni. A választások előtt, volt egy (2008-2010) ún. Csepeli nevezetű erősen baloldali, aki hetente úgy kiosztotta e kérdőjelet, hogy a következő héten már képtelen volt összefüggő mondat egyáltalán leírni. Ezért hát inkább minden helyről óllózott, másolt, amiért szintén “letaglózta” a Csepeli.
    Lényeg a lényeg, feledni szeretném e gerinctelent, mert semmi szükségem, s affinitásom sem, vele hadakoznom. Annak ellenére, hogy néhány alkalomkor erősen kritizáltam az emberek irányába, általa kinyilvánított megaláztatásokat. Tehát Őt, mielőbb feledem!
    A hovatartozásomra őszintén mondom büszke vagyok, annak ellenére, hogy tudom, sokkal többrre lennénk hivatottak, amely igen nagy erőfeszítéseket, főleg egységet kívánna a nemzetünktől. No ez utóbbi szinte létkérdés, hiszen más kiút a felemelkedéshez, alapvatő pillérként nem kinálkozik, és nincs is.

    -Amit az elmúlt napokban oly sokan műveltek a LEGFŐBB MÉLTÓSÁGGAL, nos az finoman szólva méltatlan volt a MAGYAR EMBEREKTŐL, ha azok voltak. Ugye ismert? “Szívet cseréljen, ki HAZÁT cserél!”

    -Csak egy kérdés?
    Az ebbéli események valóban a Magyarország, a Magyar Nép érdekeit szolgálták?
    Döntse el mindenki magában.

    -Idegenek akarnak nemzetegyesítést! Álnemzetet-műnemzetet akarnak életben tartani továbbra is, de ébredés megtörtént, kiderült, hogy két társadalom néz farkasszemet egymással, az egyik, a nemzettársadalom, a másik a kiismert bandák… társadalma…

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyébként a képen szereplő Urat nem kevesebb mint 29éve személyesen ismerem.

  33. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    A 13:39-es hozzászólásodban azt kérdezted, hogy “Tessék mondani, melyik az a mi oldalunk?!!!”

    Itt “szűk körben”, elárulom neked, hogy 2010-ben mindkét választáson a Fideszre szavaztam, továbbá a környezetemben szóban és írásban nagyon sok embert arra biztattam, hogy szintén a Fideszre szavazzon.
    Ennek a ténykedésemnek a következményeként egyre több akkor rám hallgató embertől kapom meg azt a megjegyzést, hogy “ezek még rosszabbak az mszp-seknél”, továbbá olyan kérdéseket is, hogy “remélik, hogy kellőképpen szégyelem magam azért, mert a választások előtt azt próbáltam elhitetni, hogy EZEK különbek lesznek az mszp-seknél”.

    Az általad említett “elvhűséget” illetően csak arra hívom fel a figyelmed, hogy a politikai irányzatot többször változtató Fideszben nem kizárólag egy politikai ideológia mellett elkötelezett “elvtársak” vannak, mint az MSZMP-ben és a MIÉP-ben voltak, hanem különféle nézeteket és elveket való polgárok.
    Tehát maradi felfogás a Fidesz környékén ideológiához kapcsolható elvhűséget számon kérni.

    Ráadásul az elvhűségem azért sem kérhető számon, mert én nem vagyok tagja a Fidesznek, csak egy gyarló fidesz-szimpatizáns, aki 2010-ben elkövette az hibát, hogy nagyon sok embert a FIDESZ-KDNP támogatására biztatott, és ezzel alapot adott arra, hogy akik hallgatni szoktak rá, azok most szemrehányásokkal illessék.

    A fentiek ellenére kijelentem, hogy ma is a FIDESZ-KDNP támogatója vagyok, és a fideszes polgári oldalhoz tartozónak vallom magam, de a tények eltagadását és a hazugságokat, vagy a tisztességtelen eljárást és magatartást akkor sem támogatom, ha azt fideszesek követik el!

    Egész életében párton kívüli szabad emberként megengedhetem magamnak, hogy ha indokoltnak látom, akkor az általad számon kért “elvhűség”-et semmibe véve, akár a Fidesz egészéről, vagy egyes fideszesek tevékenységéről véleményt nyilvánítsak és velük szemben építő kritikát gyakoroljak!

    Még annyit, hogy a 13:43 küldött hozzászólásodban leírtakra külön válaszolok.

  34. Katka szerint:

    Gondolkodó, Vátesz, meg a többi elvakult fidesz fannak:

    Mindenkitől, párttól függetlenül el kell venni azt, amit csalással, lopással szerzett meg. Lehet itt Gyurcsányozni, meg Bajnaizni /egyébként pert nyert, nem igaz hogy miatta lettek öngyilkosok emberek, ezt kitalálta a fidesz kórus, azóta gágogjátok!/, de egyikük sem volt olyan komcsi, mint Schmitt volt, olyan talpnyaló, mint Schmitt volt. Ja ekkor mindig jöttök Gyurcsány apósával, persze lehet jönni Pokornyi besúgó apjával, Orbán rohadt komcsi családjával, meg a többi komcsi fideszessel. Komolyan, ha a szátokba xarik Orbán és kompániája, azt is megköszönitek nekik. A kdnp-s faxoknak meg üzenem, hogy egyszer már egy választáson méressék meg magukat, ne bújjanak a fidesz valagába, csak félnek a rohadékok, hogy még a parlamentbe sem kerülnének be.

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    E megnyilvánulása töbnyire erős túzásokkal túlfűtött, de leginkább még Önhöz is méltatlan.
    Nem beszélve az érintettekről.

  36. Katka szerint:

    Jézushoz hasonlította Schmitt Pált a KDNP

    A kereszténydemokraták tatabányai alapszervezete szomorú párhuzamot lát a köztársasági elnököt ért „méltatlan támadások” és a nagypénteki ítélet között.

    A KDNP Tatabányai Alapszervezete közleményben reagált a Semmelweis Egyetem múlt heti döntésére, miszerint elvették Schmitt Pál kisdoktoriját.

    A közlemény így szól:

    „A húsvéti ünnepek közeledtén a KDNP Tatabányai Alapszervezete szomorú párhuzamot lát a Schmitt Pál Köztársasági Elnököt ért méltatlan támadások és a nagypénteki ítélet között.

    Különösen szomorú, hogy az országnak egy nagytekintélyű intézménye, a Semmelweis Egyetem ölti magára Pilátus szerepét, hiszen a plágium vád, amely alapján Schmitt Pál erkölcsiségét tekintélyét az írástudók alá kívánták ásni, már régen megdőlt. Az egyetem maga jelentette ki „Én semmi vétket sem találok őbenne” mégis visszavonta a köztársasági elnök doktori címét. Az ítéletet meghozók azonban még Pilátust is alul múlták, hiszen addig, amíg Pilátus előtt Jézus maga nem kívánt szólani, addig az egyetemi szenátus meg sem akarta hallgatni Schmitt Pált.”

    Aztán folytatják:

    „Mondhatjuk ugyan, hogy nem is volt erre semmi szükség, hiszen az egyetem saját magáról állított ki bizonyítványt. Ha ugyanis 20 évvel ezelőtt az egyetem érdemtelenül adományozta a doktori címet, vagy ha jelenlegi visszavonással egy arra valóban érdemeset sújtanak, Pilátushoz hasonlóan azt mind két esetben pozícióféltésből, vagy alantas politikai megfontolásból teszik, és ez esetben minden — az egyetem által kiadott, vagy visszavont — doktori cím felülvizsgálandó.

    Jézussal együtt azonban mi is azt mondjuk, hogy „Annak, aki engem a kezedbe adott, nagyobb az ő bűne.” Vagyis a Főtanácshoz hasonlóan, a teljes parlamenti ellenzék, — az igazság bajnokának szerepében tetszelgő Jobbikkal együtt — szorítja az egyetemet Pilátus szerepébe és uszítja a népet, hogy azt kiáltsa: „Az Ő vére mirajtunk és a mi gyermekeinken!” A KDNP Tatabányai Alapszervezete és reményeink szerint még sok jó szándékú honfitársunk nem akar így kiáltani, és cinkosan hallgatni sem akar.”

    Így zárják:

    „Ezért köszönjük Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úrnak, hogy a saját becsületének védelmével együtt, egyben kiáll az igazságért és az igazságosságért és valamennyi ártatlanul meghurcoltnak példát ad tartásban és küzdeni tudásban.”

    A közlemény még vasárnap született. Schmitt Pál hétfőn lemondott hivataláról.

    Forrás: Hír24

    A hozzászólások magukért beszélnek. De gondolom az elmarasztaló beírók, mind mszmp-s, mszp-s komcsik!

  37. Manitu szerint:

    Katka, ha a hülyeség fájni tudna, te ordítani se tudnál a fájdalomtól. Vátesz, mint fideszfan… 😉

    Egyébként mutass már a csepeli MSZP-vezetésből meg az MSZP-ből olyanokat, akiknek valódi diplomájuk van! Mert Horn Gyulának tudtommal nem volt, csak valami szovjet, azonosíthatatlan foximaxi, az itteni vezetés közül szintén senkinek sem volt (Tóth Misi meg Podolák szintén csak foximaxit tudtak mutogatni, állítólag Podoláknak rendes érettségije sincs, de az MSZP gazdasági kabinetjének volt ezzel a vezetője), de mindenki büszkélkedett vele. Gyurcsány vizsgát sem tudott letenni anélkül, hogy a pártbizottságból oda ne szóltak volna, és érdekes módon nála még az is titok, hogy leadott-e diplomamunkát, amikor diplomamunka nélkül nem is lehetne diploma.

  38. prof. em. Dr. islander szerint:

    Manituka

    “Podoláknak rendes érettségije sincs, de az MSZP gazdasági kabinetjének volt ezzel a vezetője”

    Én azért egy Németh Lászlónéval lapítanék mint sz*r a fűben…

  39. Bugi szerint:

    Németh Lászlóné nem esztergályos szakmunkás.

  40. prof. em. Dr. islander szerint:

    LMP és Jobbik – az iskolázottság két véglete

    Az új parlament képviselői nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően iskolázottnak tekinthetőek, hiszen tízből kilenc képviselőnek felsőfokú végzettsége van.
    Összehasonlításképpen az ugyancsak 2010-ben felállt új brit parlamentben hasonló az
    iskolázottsági szint – bár ott az újonc, nálunk ezzel szemben a régi képviselők iskolázottsága a magasabb.

    Kismértékű eltérést láthatunk a baloldal-jobboldal törésvonal mentén: az MSZP és az LMP képviselői ugyanis (az egyetlen Nyakó István kivételével) mind rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, míg a jobboldali pártok soraiban összesen több mint harminc képviselőnek csak alap- vagy középfokú végzettsége van.

    Egyesével áttekintve a frakciók összetételét láthatjuk, hogy a Lehet Más a Politika képviselői nem csupán felsőfokú végzettségűek, hanem egy kivétellel mind egyetemi diplomával/abszolutóriummal is rendelkeznek.

    Ezzel szemben a Magyar Szocialista Párt frakciójában a felsőfokú végzettségűek több mint 15%-a főiskolán szerezte diplomáját. A

    KDNP-s képviselők között két fővel már reprezentálva van a társadalom kevésbé iskolázott szegmensei is: egy gépész-technikus és egy gépjármű-technikus végzettségű politikus is a frakció agja.

    A Fidesz néppártos jellegét jól mutatja, hogy alapfokú végzettségű, szakközépiskolát, sőt szakmunkásképzőt végzett képviselők is erősítik sorait. A kevésbé képzett képviselők sokszor szimbolikus szerepet játszanak a Fidesz politikájában: az autószerelő Kontur Pál a Munkás és Alkalmazotti Tagozat vezetőjeként, az alapfokú végzettségű Wittner Mária pedig 1956-os tevékenységéért került a jobboldali párt képviselői közé.

    Arányaiban a legkevésbé iskolázott frakció a Jobbiké. A 47 fős képviselőcsoport mintegy
    egynegyedének nincs felsőfokú végzettsége – bár az alacsony iskolázottságnak a Jobbik
    esetében a képviselők fiatal átlagéletkora az egyik magyarázó ok.

    http://www.policysolutions.hu/userfiles/elemzesek/ilyen-az-uj-politikai-elit.pdf

  41. prof. em. Dr. islander szerint:

    Bugi

    Hanem mi? És mi bajod az esztergályosokkal?

  42. Gordon szerint:

    Tulassay akkor most csalt, lopott, hazudott???

  43. Gordon szerint:

    “Arányaiban a legkevésbé iskolázott frakció a Jobbiké.”

    Hogy én ezen miért nem lepődök meg… 😀

  44. Tóth Kati szerint:

    A szocializmusban nagyon sokan jutottak be az egyetemre a szülők szochazás kitüntetésével felvételi nélkül.Ezzel nemhogy alkalmatlanok voltak az egyetem elvégzésére,hanem nagyon sok tehetséges gyerek elől vették el a helyet.Ezért is van az mszp-ben annyi diplomás analfabéta.Csak egy példa:Kovács elvti vegyész diploma birtokában nem tudott három energia hordozót mondani az eu bizottsági meghallgatásán,így lett belőle adóügyi biztos.Mondjuk ez az eu-t is minősíti.De kovács elvti igazi bolsi,ilyenekre nem ad.Ezeket hívom én férgeknek.Ezek rágják szép hazánk testét-lelkét.

  45. prof. em. Dr. islander szerint:

    Tóth Kati

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét oldalon vannak durva dolgok…

  46. prof. em. Dr. islander szerint:

    Tulassay gyermekgyógyász professzor, nem egy komolytalan foximaxis, vagy jogász valami másodrangú egyetemről!

    Erre figyeljünk már oda!

  47. robi szerint:

    Tóth Kati rátapintott a lényegre, még ha egy kicsit fordítva is sült el

    Először a plagizált doktorikat kellene megszőrözni
    Aztán jöhetnek az ajándék diplomások.
    A sort azok folytatják majd, akiket a nagyfaterja Szoc,. Hazáért érdemrenddel juttatott be az egyetemre.
    Az átkosban spicliskedőkről és a független pártkatonaként az előző rendszer szekerét tolókról még nem is szóltam.

    Ha így megy tovább, senki nem foglalkozik az emberek sorsával, csak a botrányokkal.

    Van még lejjebb, kedves szellemi és lelki nyomorékok? Szánalmas.

  48. magyar baka szerint:

    Már maga a hír közlése is enyhén sanda, a habzó kommentek pedig bődületes ostobaságok.
    Tulassay Zsolt “plágizum-ügye” úgy viszonylik az elnöki baklövéshez, mint elefánthoz a bolha f@xán a szemölcs.
    Egy irodalmi összefoglaló cikk (review) volt, amit felkérésre írtak, a review célja az, hogy mások legfontosabb eredményeit a témában röviden összefoglalja (ne kelljen mindenkinek 200 cikket elolvasni). Ennek az a dolga, hogy másokat idézzen persze hivatkozással, illetve néhány mondatba rövidítve elmondja a lényeget. Valójában a cikk értelme szempontjából teljesen lényegtelen, hogy pontosan szó szerint idéz valakit vagy egy kicsit átfogalmazza, és más szavakkal mondja ugyanazt. A nem idézet, hanem csak átfogalmazott részbe került bele két-három olyan félmondatos szakasz, mely szó szerint egyezett egy – szintén – összefoglaló munka idevágó részének megfelelő mondat-darabjaival. A plágiumkereső szoftver ezeket a szöveghely-egyezéseket kidobta a keresőn, a lap pedig nem merte vállalni annak ódiumát, hogy így maradjon a publikált írás. A szövegrészek szó szerint egyezésének ezúttal valóban az ég adta világon semmi jelentősége, merő formális tücsökherélésről van szó. A szakmában is vitatták, hogy jogos volt-e a lap kreténül formális eljárása, nem kevésbé az a hitványság, hogy Tulassayék technikai magyarázatát sem óhajtották közölni.
    Nos, ez az eset áll szemben a jó 200 oldal “saját új gondolat”négy-öt helyről való összelopkodásával, amit “szerzője” máig nem hajlandó elismerni.
    Mindehhez még: Tulassay Zsolt azonnal és önként adta ki nyilatkozatát a lemondásról – ami szakmailag elég nagy kár – , senkinek nem kellett fölszólítania rá. Ő ugyanis testvérével együtt történetesen valóban tudós is meg úriember is.

  49. ebihal szerint:

    Azt írja itt valaki, hogy a szocializmusban a szülők szochazás kitüntetésével jutottak be
    egyetemre, főiskolára fiatalok, és hogy ezekből lett az a sok analfabéta diplomás az
    mszp-ben. Hát igen, ez is egy szellemi színvonal! Mielőtt ilyet leír, el kellene gondolkodni
    azon, hogy ezek a fiatalok ma 40-50 évesek, s körülbelül fele-fele arányban vannak
    a bal ill. jobb oldalon. És töprengjünk el azon is, hogy a párttitkár apuci miképp segí-
    tette /ha segítette/ Orbán Viktort? Mert ő biztos megtehette!
    Mellesleg volt két évfolyamtársam, miniszterhelyettes apukával, s mindkettőt kirúgták
    az első év végén.

  50. csaba péter szerint:

    Manitu ugye te vagy a góré?

Itt lehet hozzászólni !