Tájékoztató az M0 útgyűrű bal pálya 6-os úti csomóponti ág lezárásáról

Csepel.hu

2012. március 26 – május 26 között kerül sor az M0 útgyűrű bal pálya (M1 autópálya felé tartó oldal) 6-os úti csomóponti ág lezárására, melynek során a csomóponti ág burkolatának szélesítésével új forgalmi sávokat alakítanak ki a forgalom biztonságának növelése érdekében.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat,  biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján.

2011-ben kezdődött meg a 6-os számú főközlekedési út – Növény utca csomó-pontjának átépítése. Az átépítés része az M0 útgyűrű bal pálya 6-os úti csomóponti ágának átalakítása is. Ebben a csomópontban a kivitelezési munkálatok a forgalom fenntartásával nem végezhetők el.

Emiatt 2012. március 26-tól május 26-ig az M0 útgyűrű 6-os úti csomó-pontjánál, az M1-es felé  se fel, se lehajtani nem lehet. Ez alól kivételt képeznek a BKV Zrt. autóbuszai, amelyek számára kivitelező a lezárás ideje alatt is biztosítja a lehajtást.

A lezárás érinti a Volánbusz Zrt. azon járatait is, amelyek ezt a csomópontot használva haladnak az M0 autóútról Érd irányába. Ezek a járatok a lezárás idején az M0-M6 csomópontján hajthatnak le az autóútról és haladhatnak az M6 autópálya – a lezárás idejére díjmentessé kijelölt szakaszán – Érd felé. Ez néhány perces menetidő hosszabbodást eredményezhet.

A munkálatok következtében nagyon komoly forgalmi torlódásokra lehet számítani az érintett szakaszokon, a 6-os út bevezető szakaszán, illetve az M0-ás M6-os és M1-es közötti részén. Az autósokat kérjük, hogy az utazásuk tervezésekor ezt vegyék figyelembe.

A lezárás idejére kijelölt terelőút az M0 autóútról a 6-os úti csomópontnál lehajtani szándékozó személygépkocsik és tehergépkocsik számára – figyelembe véve a Párhuzamos úton lévő tengelysúly korlátozást – az M6 autópálya M0 autóút és Érd-Észak csomópont közötti szakasza, amelyet a lezárás idejére a tehergépkocsik számára is díjmentesítenek.

Szintén ezt az autópálya szakaszt vehetik igénybe azok a járművek, akik a 6-os sz. útról az M1 autópálya felé szeretnének továbbhaladni. (Lásd a  térképet!)

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. köszöni türelmüket és megértésüket!

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

1134 Budapest, Váci út 45.

Telefon: 06 1 436 8100

További információk: info@nif.hu

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Tájékoztató az M0 útgyűrű bal pálya 6-os úti csomóponti ág lezárásáról” bejegyzésre

  1. Schneider Ádám szerint:

    “a lezárás idejére díjmentessé kijelölt szakaszán”
    mármint tehergépkocsival. személyautóval eddig is ingyenes volt.

Itt lehet hozzászólni !