Nem mindennapi adományt kapott a Kék Iskola

Csepel.hu

A március 22-ei víz világnapját ünneplő rendezvénysorozat záróakkordjaként a Kék Általános Iskola egy valóban hasznos adománnyal gazdagodott. Kerületünk egyik öko-iskolájába – a TREND-Papír Kft. jóvoltából – március 26-án 3 darab URIMAT típusú piszoárt szereltek fel, melynek működése – a víz világnapjának céljához is igazodva – egy csepp vizet sem igényel.

Így az iskola jelentősen hozzájárulhat a víz védelméhez, a vízkészlet megtakarításához. Tikosné Turi Erzsébet, az intézmény vezetője köszöntötte az ünnepélyes átadón megjelent diákokat, tanárokat, és az ajándékozó cég képviselőjét, s röviden ismertette, hogy az iskola milyen programokkal vett részt a világnapi programsorozatban.

Március 22-én az iskolarádión keresztül hívták fel a figyelmet a víz szerepére, arra, hogy a víz az élet forrása, s hogy e természeti kincs semmivel sem helyettesíthető. A gyerekek totót töltöttek ki, bizonyságot téve arról, hogy mennyire tájékozottak a vízzel, annak hasznosságával kapcsolatosan, továbbá olyan alkotások is készültek, amelyeket az iskola alagsorában állítottak ki. Március 24-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben folytatták az ünneplést a felső tagozatosok, ahol számos – vízzel kapcsolatos- programon vettek részt. Az alsó tagozatosok az iskolában ünnepeltek: a már hagyománnyá vált Családi Nap keretében ügyességi és szellemi vetélkedőkön vettek részt, melynek témája – természetesen – szintén a víz volt.

A szülők, nagyszülők, diákok együtt sportoltak, játszottak, és vetélkedtek egymással, s a jó hangulatú „Élet a Duna mentén” című rendezvényt a Kolompos együttes nagysikerű koncertje zárta. A rendezvénysorozatot a március 26-án átadott víztakarékos piszoár, és a vízcsapokra felhelyezett, úgynevezett vízadagoló perlátok felszerelése tette teljessé, amit Nagy Róbert értékesítési igazgató jó szívvel, és – a diákok számára megszívlelendő – jó tanácsokkal bocsátott a tanulók, és az intézmény rendelkezésére. Az ajándékot biztosító kft., illetve a gyártó cég jóvoltából a Kék Iskola lett az első olyan pesti általános iskola, amelyet ezzel a víz, áram és vegyszer nélkül működő készülékekkel szereltek fel, s amitől jelentős költségcsökkenésre számítanak.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Nem mindennapi adományt kapott a Kék Iskola” bejegyzésre

  1. földhözragadva szerint:

    Ööö, a hosszútávú megfelelő működéshez kultúrált használók szükségesek. Az iskola (még) jó hely erre…

  2. földhözragadva szerint:

    http://www.higieniat.hu/termekek.php?layer=75
    meg naponta a spéci tisztítószer…:(

  3. szerelő szerint:

    Ismerem a típust. Fél évente duguláselhárítás, mivel a vízelfolyáshoz épített enyhe lejtésű csőrendszert nem cserélik és a vizeletben lévő ásványi anyagok gyönyörűen lerakódnak. A csőrendszer tisztítása félévenként 30e. HUF. A speciális szifon használattól függően 1-2 hónaponta cserélendő és a csatornázások és jogtalan csatornadíj beszedések idején a biohazard szifon megy a kommunális hulladékba. A fagyi így nyal vissza.

  4. Hadd hívjam fel a cikk szerzőjének és az olvasóknak a figyelmét, hogy nem a Kék Iskola
    a kerület egyetlen ökoiskolája! Igen sokat tettünk és teszünk azért, hogy mi a Vermes Miklós Ált. iskola is ökoiskola lettünk – vagyunk.
    A tanusítvány is megtekinthető a honlapunkon:
    http://vermessuli.hu/docs/okoiskola_tanusitvany.jpg

    Vermes-es rendszergazda

  5. UI: Természetesen gratulálunk és örülünk a Kék Iskola sikereinek!

  6. helyi szerint:

    Amellett, hogy a Vermes érdemeit kisebbíteném, megjegyzendő, hogy a Kék Iskola volt az első öku-suli a kerületben, (sokáig tehát az egyetlen) s a Vermes öko-iskolává válásáról bizony nem sokat lehetett hallani….Így nem meglepő, hogy a többség egyből a Kék Iskolára asszociál, ha meghallja az öko szót, így a szerzőt sem hibáztatnám…

  7. hajós szerint:

    Ez elég vicces: “URIMAT Ecoline víz nélküli pissoire – víz, áram és vegyszer nélkül”.

    “URIMAT MB-AktivReiniger 10l – PH semleges, baktericid hatású tisztító- és szagközömbösítőszer – A speciálisan az URIMAT számára kifejlesztett MB-AktivReiniger… Az 1:20 keverési arányával (napi használat esetén 1:50) …”

    A vegyszer nélküli piszoárhoz vegyszert is árusítanak, amivel naponta kell pucolni.

    Nekem nagyon átverésgyanús a dolog.

  8. nagyapó szerint:

    Remek reklám. Víz nélküli piszoár akkor, amikor Csepel „vízen ül”. Bárhol lefúrva ~10 méteren víz van, amivel az egész WC-t öblíteni lehet (kb. 1 Ft/m3 áron).
    Elhiszem, hogy Etiópiában, a Szaharában fontos a víz, de amíg a Dunán 2 350 m³/s víz áramlik Budapestnél, akkor egy energiaigényes piszoár felszerelése nem öko, hanem energiapazarló.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  9. szerelő szerint:

    A lényeg az, hogy a vízmentes piszoár (magyarosan) még adományként is sokba fog kerülni. Nem biztos, hogy az iskola költségvetése alkalmas a tesztelésre.

  10. földhözragadva szerint:

    Tetszik nagyapó árajánlata. De, emeljük a tétet, 2 Ft/m3-ért kérlek lásd el a Wc-imet vízzel. Ha a tesztidőszakban minden rendben megy, akkor az önkori és általa” finanszírozott” wc-it is rádbíznánk… ha mégse jönne össze, akkor valaki hazudik, ja, a kommunisták (is)…:(

Itt lehet hozzászólni !