Honvédségi fegyvereket kapott a rendőrség 2006-ban

MTI, Index, Csepel.info

Harci helyzet – Pillanatkép 2006-ból (Fotó: Origo)

A honvédségtől kapott tömegoszlatásra alkalmas eszközöket a rendőrség 2006 őszén – olvasható Hende Csaba honvédelmi miniszter Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. A kérdés kapcsán a honvédelmi miniszter vizsgálatot rendelt el.

Az Országgyűlés honlapján megjelent dokumentumok szerint Juhász Ferenc azt kérdezte a tárca vezetőjétől, hogy valóban a honvédség töltötte-e fel a rendőrség készleteit.

A 2002 májusa és 2006 júniusa között a honvédelmi miniszteri posztot betöltő Juhász Ferenc az írásbeli kérdésben – a Magyar Nemzetben március 5-én megjelent, Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíróval készült interjúra hivatkozva – felidézte, hogy “a rendőrök olyan sok lőszert használtak fel a polgári lakosság megfélemlítésére 2006. október 23-án, hogy a készleteiket a honvédségnek kellett feltöltenie”.

Hende Csaba egymondatos válaszából kiderült: “2006. október 23-án a Rendészeti Biztonsági Szolgálat az MH HAEK Fegyverzettechnikai Raktártól 593 darab 40 mm-es (93 db KHT, 450 db KAZ, 50 db NHT) gránátot és 9 darab 40 mm-es DT gránátvetőt vett át az MH Támogató Ezred objektumában. Az átadás jogi alapjai egyelőre tisztázatlanok” – írta a miniszter.

A honvédelmi tárca közölte, hogy tényfeltáró vizsgálat lefolytatását rendelte el Hende Csaba a Magyar Honvédség rendszeresített fegyverzeti eszközeinek és harcanyaginak a rendvédelmi szervek részére történő átadásával kapcsolatban a 2006. szeptember 17. és december 31. közötti időszakban. A vizsgálat kiterjed az említett időszakban egyéb, a honvédség és a rendőrség között lévő közreműködés feltárására is.

Hozzátették: a vizsgálat lefolytatására a HM vezérkari főnök helyettesét, Orosz Zoltán altábornagyot és a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Dankó Istvánt jelölték ki.

index.hu

17 hozzászólás “Honvédségi fegyvereket kapott a rendőrség 2006-ban” bejegyzésre

  1. jojo szerint:

    Alávaló komcsi banda!

  2. Királyerdei szerint:

    Mi a francnak a honvédgségnek “tömegoszlató fegyver”???

  3. joságos. szerint:

    …És minek a békés tüntetőknek TANK!!!!

  4. Királyerdei szerint:

    Az a T34-es csodákat tudott volna művelni,ha keresztülgázol az izraeli vízágyúkon. 🙂

  5. Királyerdei szerint:

    Amúgy a magyar népnek van gyakorlata a bolsevik “tömegoszlatásban”:

    http://szentkoronaradio.com/files/images/sortuz.jpg

  6. Minden lében kanál szerint:

    Kedves joságos, a tank mementónak volt kitéve, nem támadó eszköznek, csak rosszul támasztották ki, és magától elindult. Nem emlékszik? 😀 😀 😀

    http://videa.hu/videok/hirek-politika/a-tank-elindul-2006.10.23.-felkeles-fidesz-forradalom-g5a3nFil2JRxQeeo

  7. Gordon szerint:

    Mi köze ennek a Fideszhez? A tank ott állt “bekészítve”.
    Megjegyzem: a csetepaté nem a tank beindításakor kezdődött.

  8. valaki szerint:

    Ki a fasztól kellett volna lőszert kérni ? A szlovákoktól?

  9. miska72 szerint:

    Azonosító nélküli terrorosták!

  10. roberto szerint:

    Kiváncsi lennék miska72, ha te vagy egyenruhába, vajon mit tettél volna? Persze nézni kellett volna, hogyan égetik szét a várost azok a csőcselékhez tartozó huligánok, akik részt vettek abban a “tüntetésben”. Persze voltak rendőri túlkapások is, csak éppen nem azokat a rendőröket kellene szembeköpnöd, akik kinn álltak a tömeggel szemben. Azok a fiúk 1998-2002 között is ott voltak egyenruhában, és mint minden tisztességes rendőr az adott hatalomhoz tartoztak. Hol a francba van a Főkapitány felelősségre vonása, ha hibáztak a rendőrök? Persze Sanyi bácsi elsimította biztos. Én 2004-ig rendőr voltam és a legtöbbjüket ismerem. Állítom, sőt kijelentem, hogy mind tisztességes rendőrök, persze azért van egy-két kivétel is. Tudod mit sajnálok nagyon? Hogy nem én voltam a Szabadság téren a régi csapatommal, akikkel a VIII-ban dolgoztam együtt. Garantálom neked, hogy a TV Székházba egy lélek sem jutott volna be, és a nagypofájú gyújtogató banda, azt is megbánta volna, hogy aznap kitette a lábát az utcára. Nyilván sajnálom azokat akik esetleg ártatlanul lettek áldozatok, de azt a gyökeret akinek kilőtték a szemét, egy csöppet sem. A fejét kellett volna lelőni, és akkor nem ugatna a mai napig. Tudod kedves barátom, hogyan jött létre a Jobbik? Kérdezd meg Orbán barátodat, és hogy milyen szándékkal hozták létre, ő biztosan tudja. Pontosan azért hogy az ilyen eseményeket megszervezzék és az akkori kormány ellen menjenek.

  11. Manitu szerint:

    Kíváncsi lennék, hogy Borka-Szászék mit szóltak volna, ha most jól seggbe vagy szemen lövik őket, mint ahogy azt Gyurcsányék tették az ünnepnapokon.

  12. joságos. szerint:

    Nem a rendőrség kezdeményezett!Továbbá; Borka-szászék nem dobálóztak kocka kővel.Tankot sem indítottak be!Aztán;erős a gyanúm,hogy az egész balhét a FIDESZ szervezte meg.
    Hasonló rendbontásért tőlünk nyugatabbra sokkal határozottabban,szigorúbban lép fel a
    hatalom.

  13. Manitu szerint:

    Gyurcsányék mindenkire lövetek, nem kellett kockakővel dobálózni. Még tüntetni sem: volt aki csak egy sört ivott a kocsmában, de a rendőrök betörtek és mindenkit megvertek, voltak külföldiek, akiket összevertek, egy embert meg céltáblának használtak. Borka meg egy Gyurcsány-fenéknyaló, nem fideszes, ezt mindenki tudja.

  14. ebihal szerint:

    Manitu! Te hiszed is ezt a sok baromságot amit leírsz?

  15. joságos. szerint:

    T.Manitu!
    Mikor volt utoljára orvosnál?Szedi a gyógyszereit?

  16. Manitu szerint:

    Ez nem gyógyszerszedés kérdése: olvass utána. Tájékozatlan vagy, bevettél mindent, amit Gyurcsányék mondtak, pedig véletlenül Gyurcsány azt is elárulta, hogy hazudozik.

  17. CsepeliNo1 szerint:

    Manitu!
    Én már ezt mondtam párszor, ott szúrta el a rendőrség, hogy gumilövedékkel lövöldözött! Ha egy két-palit lekaptak volna, talán nem foglalnak el tankot, talán nem gyújtják fel fél Budapestet, és talán nem foglalják el a TV székházat!

    De mivel gumilövedékessel lőttek, ezért BÉKÉS MARADT A TÜNTETÉS, és olcsón megúsztátok!
    De láttuk mi lett ennek a végeredménye!
    KÖSZÖNJÜK NEKTEK!
    ;-)))))

Itt lehet hozzászólni !