Isten vezette Csepelre Kéri Tamás lelkészt

Helyi Téma, Csepel.info

Több mint negyedszázados, 27 évnyi gyöngyösi szolgálatot követően érkezik a kerületbe Kéri Tamás lelkész, aki izgalommal készül a feladatra.

Mint mondja, az interneten már ismerkedik új otthonával, amelyet Isten választott ő és családja számára. A Helyi Téma január 25-i cikkét az alábbiakban olvashatják.

A decemberben megtartott választást követően dőlt el, hogy Kéri Tamás lelkipásztor vezeti majd a csepeli református egyházközséget.

– Valamikor nyár végén kerestek meg azzal, hogy hajlandó lennék-e elgondolkodni rajta, hogy Csepelre jöjjek szolgálatot teljesíteni – kezdi Kéri Tamás. – Majdnem nemet mondtam, végül úgy döntöttem, másnap estére választ adok. Mivel az isteni útmutatásra figyelek, rendszeresen olvasom a Bibliát. „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek, és gyümölcsöt teremjetek…” – így szólt a Bibliaolvasó Kalauzban a másnapra kijelölt ige. Ezt olvasva értettem meg, hogy itt a helyem.

A tisztelendő nem egyedül érkezik Csepelre: népes családja is elkíséri. Gyermekei először nem fogadták kitörő örömmel az ötletet, később mégis megbarátkoztak a helyzettel.

– Hat gyermekünk van, ebből négy iskoláskorú. Érthető, hogy a maguk gyermeki módján ők nem szerették volna azonnal otthagyni társaikat, barátaikat. Jól éreztem magam Gyöngyösön, de aztán megértették, hogy Isten szánta nekünk ezt az utat. A feleségemmel együtt érkezünk, őt is ott ismertem meg. Amikor – közvetlenül a teológiát elvégezve – 27 évvel ezelőtt Gyöngyösre kerültem, szükség volt egy gyermekekkel foglalkozó munkatársra. Egy pápai ismerősömet kértem meg, de ő maga helyett a későbbi feleségemet ajánlotta. Eljött Gyöngyösre, és gyakorlatilag a gyermektáborban egy hét alatt megszerettük egymást. Ő egyébként tanítónő és gyógypedagógus, most a gyermekeinket neveli, akik csepeli iskolába járnak majd. Ez azért is jó, mert így könnyebben megismerkedhetünk a diákokkal, szülőkkel, a kerületiekkel.

És, hogy milyen érzésekkel jön Csepelre a lelkipásztor?
– Nagy várakozás és izgalom van bennem, hiszen kíváncsi vagyok, Isten miben munkálkodik, milyen feladatokat bíz rám – mondja mosolyogva a tiszteletes, aki már ismerkedik új otthonukkal. – Folyamatosan bújom az internetet, ismerkedem a kerülettel. Hogy mit szeretnék? Ahhoz, hogy tudjam, terveim legyenek, először találkoznom kell majd a gyülekezetemmel. Január 31-én költözünk, és február 1-től látom el Csepelen a szolgálatomat, amelyet már nagyon várok!

helyitema.hu

2 hozzászólás “Isten vezette Csepelre Kéri Tamás lelkészt” bejegyzésre

  1. demokrácia szerint:

    Áldás Békesség!

  2. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Isten hozott benneteket és áldása legyen rajtatok! Az Úr áldjon meg benneteket!

Itt lehet hozzászólni !