100 éves a Csepel SC

Metropol, Csepel.info, Csepel.hu

Fotó: Metropol

Telt ház előtt rendezték meg pénteken a Csepel SC centenáriumi közgyűlését a helyi Munkásotthonban. Az eseményen megjelent Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Mesterházy Attila, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Gallov Rezső korábbi OTSH-elnök is.

A Csepel SC új himnuszának lejátszását követően a klub rövid történetét mesélte el az egykori versenyző, az öttusázó Sárfalvi Péter. Előadásából kiderült, hogy a csepelieknek van mire büszkének lenniük, hiszen nem kevesebb, mint húsz olimpiai bajnok került ki a sportkör tagjai közül, és sportolói további 43 ötkarikás helyezést értek el, illetve 100 világbajnoki aranyérmet szereztek. Közülük olyan kiválóságok is jelen voltak az ünnepségen, mint Balczó András öttusázó és Kőbán Rita kajakos. A csepeli önkormányzat nevében Samna Gábor köszöntötte a sportegyesület olimpiai bajnokait. Mint ismert, az offshore-cégeknek átjátszott Csepel SC Alapítvány jelenlegi vezetése lakóparkot és bevásárlóközpontot szeretne a sportlétesítmények helyére építeni.

Molnár Zoltán a MOB nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerőleg hangsúlyozta mindazt, amit a Csepel SC adott a magyar sportnak. Ehhez a MOB, a magyar társadalom és a magyar sporttársadalom nevében egyaránt gratulált. Egyben megköszönte azt az eredményes nevelő munkát, amellyel az egyesület hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország jelenleg a kilencedik a nemzetek olimpiai pontversenyében.

A Csepel SC, ahogy az offshore-cégcsoport látni szeretné: a sport az utcára szorulna – amíg persze a luxuslakások tulajdonosai engednék

Ezt követően Németh Ferenc, a klub kétszeres olimpiai bajnok egykori öttusázója, mint rangidős mondott ünnepi monológot. A hosszúra nyúlt, érdekes előadás más oldalról mutatta be a jubiláló sportkör legfontosabb eseményeit.

Az ünnepség végén olimpiai bajnokokat és a sportkör további kiválóságait jutalmazta meg Buzek László, a megújuló Csepel SC 2010 ősze óta regnáló elnöke.

Forrás: Metropol, Csepel.info

Az évszázados Csepel SC-t ünnepelték

Centenáriumi díszközgyűléssel tisztelegtek a 100. születésnapját ünneplő Csepel Sport Club előtt a hajdan szebb napokat látott egyesület egykori sportolói, sportvezetői, munkatársai január 27-én a Csepeli Munkásotthonban.

A szinte teltházas rendezvényen többek között Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség tanácsadója, egykori olimpiai bajnok labdarúgó is beszédet mondott és adott át elismeréseket. A díszközgyűlésen megjelent Gallov Rezső, az  OTSH egykori elnöke is. A csepeli önkormányzatot Samna Gábor kabinetfőnök, a Sportegyesületek Országos Szövetségét Mesterházy Attila képviselte.

A rendezvény Németh Sándor, a klub egykori válogatott birkózójának erre az alkalomra írt himnuszával kezdődött, majd Sárfalvi Péter, – egykori csepeli öttusázó – az est házigazdája lépett színpadra, és tett arról tanúbizonyságot – a program folyamán többször is-, hogy műsorvezetésben is legalább annyira profi, mint sportoló korában. Ismertette a klub rövid történetét, s arról is szólt hogy az egyesület 20 olimpiai bajnokot, számtalan világ- és Európa bajnokot, magyar bajnokot adott a nemzetnek. Ezt követően Molnár Zoltán a MOB nevében köszöntötte az ünnepelt Csepel SC-t és a megjelenteket, majd méltatta az egyesület 100 éves teljesítményét, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hazánk a nemzetek olimpiai pontversenyében jelenleg a 9. helyet foglalja el. A klub egykori kétszeres olimpiai bajnok öttusázója Németh Ferenc is a mikrofonhoz lépett, s felelevenítette az évszázadnyi múlt jelentős eseményeit.

csepelsc10

Ezután számos elismerést, díjat, kitüntetést adtak át: a klub olimpiai bajnokai közül Balczó András, Németh Ferenc és Kőbán Rita is kapott díjat, Kolonics Györgynek pedig édesapja vette át az elismerést jelentő plakettet. Centenáriumi Arany Díszoklevelet kapott Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, amit a polgármester kabinetfőnöke vett át, aki szintén nem érkezett üres kézzel: az önkormányzat nevében nyújtott át ajándékokat az olimpiai bajnokoknak.

Az SC szinte minden egykori szakosztályának képviselői kaptak valamilyen kitüntető címet: a kézilabda, a súlyemelés, a kosár- és röplabda, a vívás, az atlétika, az evezés, a kajak-kenu, az RSG, az öttusa, a kerékpár, a teke, a szabadidősport és a labdarúgás képviselőit is a színpadra szólították. A jutalmakat Buzek László, egykori kiváló röplabdázó, a 2010-ben újjáalakult Csepel Sport Club elnöke adta át.  A program végét állófogadás zárta, ahol a rég nem látott sportolók, sportvezetők jókedvűen elevenítették fel a dicső múlt történéseit. A szervezők minden vendégnek átadták Az első 100 év című kiadványt és mellé egy DVD filmet, ami az évszázados múlt történetét dolgozza fel írásban, képekben és mozgóképen egyaránt.

Forrás és további képek a rendezvényről: Csepel.hu

A SOSZ köszönti a 100 éves Csepel Sport Clubot

A Sportegyesületek Országos Szövetségének nevében köszöntöm az alapításának 100. évfordulóját ünneplő Csepel Sport Clubot.

A magyar sporttársadalom nevében a SOSZ is köszönetét fejezi ki a nagy múltú munkásegyesület egykori és jelenlegi tagjainak azért a 20 olimpiai, 75 világ- és 45 Európa-bajnoki címért, amellyel a hajdani vasművek világszerte megbecsült versenyzői a magyar sport sikereihez hozzájárultak.

Ugyanakkor gratulálunk ahhoz a páratlan emberi és sportközösségi sikerhez is, amelynek során a kék-piros klub 1948-tól egészen 2000-ig minden esztendőben az első négyben végzett a hazai egyesületi eredményességi rangsorban.

Köszönjük.

Mesterházy Attila
elnök, SOSZ

67 hozzászólás “100 éves a Csepel SC” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Köszöntöm én is a 100 éves Csepel Sport Club valamennyi régi és jelenlegi sportolóját!
    Külön köszöntöm a nagy bajnokokat, akik oly sok örömöt okoztak a csepelieknek és egész Magyarországnak!

  2. hó ember szerint:

    Azt szeretném kérdezni, hogy az idézett metropol cikkben egyáltalán nem szerepel a Csepel SC Alapítvány és nincs offshore-ozás sem. Miért kell olyat állítani ami nincs? Vagy miért nem írja a szerkesztő oda: forrás: metropol és saját véleményünk

  3. admin szerint:

    Odaírtuk a Csepel.info-t is. Arról, hogy a sokmilliárdos sportvagyont hogyan játszották át Podolák György és az MSZP a sporttelep helyére lakóparkot és áruházakat álmodó offshore-cégcsoportnak, a Vörös Csepel című könyvben lehet bővebben olvasni.

  4. hó ember szerint:

    Kedves Admin

    Olvastam. Az nem derül ki, hogy honnan játszották át? Az önkormányzat tulajdona volt és átjátszották magán tulajdonba?

    A posztban pedig az szerepel: Forrás: Metropol

  5. robi szerint:

    A magyar sport fénykorában Csepelen futottak világcsúcsot:
    http://sport.hir24.hu/tobb-sport/2012/01/27/elhunyt-a-magyar-sportlegenda/

  6. csapos szerint:

    Aki egy kicsit többet szeretne tudni arról, hogy mi volt az ünnepségen, az bátran kattintson ide: http://csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2524:az-evszazados-csepel-sc-t-unnepeltek&catid=1:helyi-hirek

    Nem akarok kellemetlenséget okozni Légrádi Gábornak, de szvsz: igen jó, a tényeknek megfelelő, pontos a tudósítása. Az infós féle véleményezéstől teljesen mentes. Zarándi Bence fotóit is jól nézzétek meg, mert egyhamar a csepel.hu – n sem fogtok látni hasonlót.

    Az info résen volt, a szocigyalázó cikkekkel ellentétben a korrekt csepel.hu-s tudósítást nem vette át.

    A fotókon sok a régi ismerős. Látom, ott volt a korábbi polgármester is nem akármilyen társaságban. A mai fideszes polgármester hova lett? Olimpiai bajnokokhoz, világ- és Európa-bajnokokhoz, a MOB főtitkárához a fullajtárjait küldi el?

  7. "?!" szerint:

    Kedves “Admin”!

    Ne keverjétek ide ünneprontó módon a Vörös Csepel könyvben leírtakat, mert az abban leírtakkal csak saját magatokat járatjátok le!

    A könyv 61. oldalán az olvasható, hogy az 1991-ben történt privatizációval kezdődött a sportegyesület süllyedése, és 1998-ban már 360 milliós, 1999-ben pedig már 900 millió Ft-os köztartozása volt.
    Ennek ellenére a könyv 69. és 70. oldalain a szerző azon szörnyülködik, hogy a sporttelepet működtető “kivérzett, pénztelen és lerohadt” alapítvány 2008-ban 2,4 milliárd Ft hitelt vett fel, amelyet jelzálogként bejegyeztek a sporttelepek tulajdoni lapjára. Majd azzal a képmutató szöveggel folytatja, hogy “azt mi nem tudjuk megmondani, hogy ez a pénz hová lett, és a Csepel SC sem hajlandó megmondani”.

    Szerintem a témát nem rosszhiszeműen megközelítő személyek számára, a fentiekből egyértelműen az a válasz következik, hogy az alapító CSM cégek csődbejutása után a Csepel SC a korábbinál is kevesebb alapítói támogatáshoz jutott, ezért az eladósodása 1999. után is folytatódott, és a könyv szerint 1999-ben fennálló 900 millió Ft tartozás, a 2008-ban történt hitelfelvételig könnyedén elérhette a 2,4 milliárd Ft-ot.
    Tehát csak az nem érheti, hogy hová lett a 2,4 milliárd Ft, aki nem akarja érteni!

    A fentiek miatt azt javaslom, hogy zárjátok le a Vörös Csepel könyvre épített ünneprontó akciót, és én sem ragozom tovább ezt a témát, pedig bőven van hozzáfűznivalóm a könyvben leírtakhoz!

  8. Bugi szerint:

    Szerintem fontos figyelmeztetni, hogy 100 év munkája van most veszélyben a mostani tulajdonbitorlók miatt.

  9. csapos szerint:

    Kedves Admin!

    Én nagyon bízom benned! Nehogy elfogadd IRÁSJEL (“?!”) javaslatát : http://csepel.info/?p=18024#comment-117112

    Óriási élményektől fosztanál meg engem és néhány (sok?) érdeklődő társam. Persze, megértem, hogy az a pofonsorozat, amit az info kapott eddig a logikusan érvelő, tényeket soroló és elemző IRÁSJELTŐL, némileg a kedvét szegte a kis baráti társaságnak. De ne adjátok fel! Csak van még valami a tarsolyotokban, ha pedig mégsem, akkor vegyétek elő a Handa Banda trombitáit, aztán csak előre: újra és újra fújjátok a régi nótát. A tust meg ÍRÁSJELTŐL kapjátok zsinórban. Úgy mint eddig. Szóval vessétek el IRÁSJEL ajánlatát. Hadd szóljon!!!

    Kedves admin! Remélem, számíthatok, számíthatunk rád, ugye ?! 🙂

  10. robi szerint:

    Az elmúlt száz év sporteredményeit és sportélményeit már nem veheti el tőlünk senki sem (sok szurkoló társammal örülhetünk, hogy micsoda sportembereknek szurkolhattunk).

    Várom Bugi konkrét válaszát arra vonatkozóan, hogy ki működtetné, miből és milyen szinten a sporttelepet, ha holnaptól visszaadnák?

    Mert az tuti, hogy a múlt eredményei egy jó ideig nem ismétlődnek meg.

  11. Bugi szerint:

    A lakóparkot a lakók működtetik. Ha a mostani tulaj vágya teljesül, nem lesz újabb 100 éve a csepeli sportnak. Azt meg ne mondja senki, a sportnak befellegzett, és modt már mindent el kell lopni.

  12. robi szerint:

    Bugi!
    – A stadion ügyében – úgy tudom -a feljelentés megtörtént, a többi az igazságszolgáltatás dolga.
    Egy dolog, hogy kié a terület és egy másik dolog, hogy miből lesz pénz működtetésre?

    -Ugyanez a kérdésem a többi sportteleppel kapcsolatban is. Mert ki lehet préselni az adófizetők pénzéből néhány új stadiont, de SENKI nem tudja, ki finanszírozza a későbbi működtetést?
    Pl. a fradi pályán eddig is a h@ggytócsákon ( bocs a kifejezésért) kelt át az, aki a WC-be igyekezett. A szurkolók által a tribünön hagyott szemetet nem vitették el, a lelátók alá söpörték- a patkányok nagy örömére.
    Mert nem futotta tisztességes működtetésre.

  13. ebihal szerint:

    Bugi! Az volt a kérdés, hogy ki működtetné és miből a sporttelepet, ha Újból az
    önkormányzaté lenne? Egyszerű kérdés, egyszerű választ!

  14. hó ember szerint:

    Kedves Admin

    vagy bárki…

    Az nem derül ki, hogy honnan játszották át? Az önkormányzat tulajdona volt és átjátszották magán tulajdonba?

  15. hajós szerint:

    hó ember:
    sosem volt az önkormányzat tulajdona, de a mostani önkormányzat szeretné rátenni a kezét.

  16. admin szerint:

    Köztulajdonban, állami tulajdonban volt, majd részben vállalati, állami és önkormányzati ellenőrzéssel és támogatással működött, egészen addig, amíg Podolák György MSZP-s parlamenti képviselő segédletével át nem játszották egy offshore-cégcsoport tulajdonába és ellenőrzésébe. Ez az offshore cégcsoport, a jelenlegi tulajdonos szeretne a sportlétesítmények helyén lakóparkot és bevásárlóközpontot építeni. A stadion lámpáinak bontását – a sportlétesítmény elpusztításának első lépését – Németh Szilárd akadályozta meg.

  17. admin szerint:

    Kedves Csapos,

    nem kevés reklámot kaptunk az elmúlt napokban, amit csak köszönni tudunk. A Csepel.hu-s cikket és fotókat pedig még nem láttuk akkor, amikor feltettük a cikket, de mint tudod, mi át szoktuk venni a Csepel.hu-s tudósításokat, azok ugyanis 2010 októbere óta megfelelnek a valóságnak. Mióta nincs cenzor Csepelen, sokkal több a kerületi hír. Jót tett a kerületnek a cenzúra megszüntetése.

  18. hajós szerint:

    admin: a történeted igen távol áll a valóságtól, kb. a rendszerváltás óta magántulajdonban van a Csepel SC, ugyanis akkoriban privatizálták azokat a vállalatokat, amelyek fenntartották.

  19. Etikus szerint:

    KI VAGY TE?????????????

    “?!” szerint:
    2012. január 27., péntek – 21:22

    Kedves “Manitu”, Te Minden Indiánok Hatalmas és Nagyon Büdös Szellentése!

    Örömmel látom Te idióta címeres ökör, hogy hiányoztam neked, mert már régen tettem helyre a borsószem nagyságú agyadból indián fingként kipattanó gondolatokat.

    Miből gondolod Te vadbarom, hogy én sértődött vagyok annak ellenére, hogy sem az előző mszp-s, sem jelenlegi fideszes vezetőktől nem vártam soha semmiféle anyagi vagy egyéb előnyt, és ha mégis felajánlottak valamit, akkor nem éltem a felajánlott lehetőséggel?
    Nagyot tévedsz Te idióta címeres ökör ha azt hiszed, hogy azért kritizáltam keményen a 2010-es választási kampányban az mszp-s garnitúrát, mert valamiért sértődött voltam, és még nagyobbat tévedsz ha azt hiszed, hogy jelenleg azért ütök meg kritikus hangokat a jelenlegi fideszes vezetés egyes ténykedésével kapcsolatban, mert nem vettek be a csapatba és nem juttattak közpénzből anyagi előnyökhöz!
    Jó ha tudod Te vadbarom , hogy én nem olyan pénzéhes és haszonleső szarházi vagyok mint Te és sok gerinctelenül viselkedő cimborád, akik azt hiszik, hogy ők szarják a spanyol viaszt!
    Én egész életemben csak olyan ügy mellett voltam hajlandó elkötelezni magam, amelynek hittem a fontosságában. Ilyen volt például a HAZA VÉDELME, amely mellett önzetlenül örökre elköteleztem magam, és az alakulatunk sajátosságának megfelelően arra is hajlandó voltam felesküdni, hogy “a harci feladataimat az életem árán is teljesítem és magamat soha meg nem adom”. Ezzel együtt azonban arra is felesküdtem, hogy becsülettel élek és halok, ezért az én életfilozófiámban első helyen van becsület. Ebből következően nem érdekelnek az anyagiak, és ugyanúgy szarok a politikai életben elérhető címekre és rangokra, mint azokra a politikát fenntartás nélkül kiszolgáló hozzád hasonló pitiáner hazudozó galandférgekre akik hülyének nézik a többi embert.
    Tudom, hogy neked ezt is felesleges volt leírnom, mert a gumi gerinceddel és a csökött agyaddal ezeket nem, vagy képes megérteni. A csökött agyaddal Te azt hiszed, hogy amikor én a jelenlegi vezetés hibáit is kritizálom, valamint az mszp-sek hazugságait is meghaladó hazugságok ellen szót emelek, továbbá amikor erélyesebben kifogásolom a hozzád hasonló habzószájú állatoknak a veletek egyet nem értők ellen hangoztatott folyamatos rágalmait (lehülyézést, lekomcsizást, leprolizást, letolvajozást), akkor én mindezt csak azért teszem, mert nekem nem jutott a politikai koncból annyi mint nektek.
    Jól jegyezd meg Te vadbarom, hogy a gerinctelen és hazug embereket a szarnál is jobban utálom, és sértődött csak olyankor szoktam lenni, amikor Te és néhány hozzád hasonló gátlástalan patkány, más emberekkel együtt engem is hülyének néz!
    Ilyenkor válaszként azt szoktátok kapni tőlem, amit megérdemeltek.

    “?!” szerint:
    2012. január 28., szombat – 14:47

    Kedves “Admin”!

    Ne keverjétek ide ünneprontó módon a Vörös Csepel könyvben leírtakat, mert az abban leírtakkal csak saját magatokat járatjátok le!

    A könyv 61. oldalán az olvasható, hogy az 1991-ben történt privatizációval kezdődött a sportegyesület süllyedése, és 1998-ban már 360 milliós, 1999-ben pedig már 900 millió Ft-os köztartozása volt.
    Ennek ellenére a könyv 69. és 70. oldalain a szerző azon szörnyülködik, hogy a sporttelepet működtető “kivérzett, pénztelen és lerohadt” alapítvány 2008-ban 2,4 milliárd Ft hitelt vett fel, amelyet jelzálogként bejegyeztek a sporttelepek tulajdoni lapjára. Majd azzal a képmutató szöveggel folytatja, hogy “azt mi nem tudjuk megmondani, hogy ez a pénz hová lett, és a Csepel SC sem hajlandó megmondani”.

    Szerintem a témát nem rosszhiszeműen megközelítő személyek számára, a fentiekből egyértelműen az a válasz következik, hogy az alapító CSM cégek csődbejutása után a Csepel SC a korábbinál is kevesebb alapítói támogatáshoz jutott, ezért az eladósodása 1999. után is folytatódott, és a könyv szerint 1999-ben fennálló 900 millió Ft tartozás, a 2008-ban történt hitelfelvételig könnyedén elérhette a 2,4 milliárd Ft-ot.
    Tehát csak az nem érheti, hogy hová lett a 2,4 milliárd Ft, aki nem akarja érteni!

    A fentiek miatt azt javaslom, hogy zárjátok le a Vörös Csepel könyvre épített ünneprontó akciót, és én sem ragozom tovább ezt a témát, pedig bőven van hozzáfűznivalóm a könyvben leírtakhoz!

    Etikus szerint:
    2012. január 28., szombat – 03:09

    Minden embertől annyi tiszteletet várj el, mint amennyit Te magad adsz mások számára!

    A tiszteletet, szeretetet ki kell érdemelni, EMBERTÁRSAINKTÓL, s nem elvárni!

    Ezzel együtt, embertársaink irányában, szinte rendszeresen, hasonlóan, nem kevés gyakorisággal, ilyen minden kritikán aluli megnyilvánulásokat közzé tenni, ez mégis csak az emberi gondolkodásra, jellemtelenségre utal, egyértelműen. Igen komoly eű. problémákat vethet fel sok tekintetben. Állapotát tekintve, a gyógyíthatatlanság egyértelmű jelei mutatkoznak, az operatív beavatkozásnak is alig, alig van már esélye. Konstans. Nagy kár!

    UGYE ÉRDEMES VOLT ELOLVASNI. FŐKÉNT ANNAK AKI MÉG NEM ISMERI, DE HÁT Ő MÁR ISMERTTÉ VÁLT, SPECIFIKUS STÍLUSA RÉVÉN, ÉVEK ÓTA!!!!!

  20. admin szerint:

    Kedves hajós,

    attól még köztulajdonban volt a rablóprivatizáció előtt. Etikus és a többiek: a Csepel SC története és a jelenlegi, megdöbbentően siralmas helyzete miért legyen tabu pont akkor, amikor 100. évfordulóját ünnepli?

    Ha a tulajdonosok nem képesek fenntartani azt a működést, amit mindannyian elvárhatunk, akkor nincs akadálya, hogy távozzanak.

  21. hó ember szerint:

    Kedves Admin,

    Ezen az alapon a lakásom is állami azaz köztulajdonban volt a rendszerváltásig, mégsem szeretném, ha ma ismét valaki át kívánná venni a tulajdonjogát, illetve azzal gyanusítana, hogy jogtalanul bitorlom.

    A sport egyesületek támogatása és a sportlétesítmények fenntartása, finanszírozása pedig nagy feladat, nagy felelősség és egyben óriási pénzügyi kötelezettségvállalás. Az állam nem képes és nem akar ebben részt venni és sajnos már az önkormányzatok sincsenek abban a helyzetben, hogy évi 100 milliókat költsenek létesítmény fenntartásra.

    A csepeli sportélet nagy része az alapítvány ingatlanaiban zajlik, úgy, hogy az alapítvány fizeti az összes költséget, az egyesületek (11 egyesület kb. 1700 sportoló) ingyen használják a létesítményeket, még a fűtésért, áramért, takarításért vagy a pályakarbantartásért sem fizetnek semmit. Az alapítvány nem kap állami vagy önkormányzati támogatást, így teljes egészében magán pénzből van a csepeli sportélet finanszírozva.

    Akkor mi a gond?

  22. admin szerint:

    Kedves hóember, és a lakásodban működik a Csepel SC?

  23. hajós szerint:

    admin: akkor csináljuk vissza az egész privatizációt? menjünk vissza a szocializmusba?

    mondom én, hogy a fideszesek a legnagyobb komcsik.

  24. Manitu szerint:

    Nagyon egyszerű ezt a helyzetet megoldani. Nem lopni jöttek a Csepel SC bitorlói? Akkor csináljanak sportot, a Csepel SC ugyanis arra való. Ha meg nem megy nekik, adják át a tulajdonjogokat az önkormányzatnak.

    Nem nagy ügy. Csak éppen nem lehet véletlen, hogy lakóparkot akartak építeni, és az sem, hogy titkolják, mit csináltak a bankkölcsönökkel.

  25. Etikus szerint:

    T. admin!

    Magam is a bűnösök felelősségre vonásának vagyok elkötelezett híve!!!
    Már elnézést, de T. admin a fenti anyagot azért másoltam e helyre, hogy a T. Csapos és mások is olvashassanak olyan véleményről, akit igen csak sokan ismerhetnek.
    Tehát azok az írások mint ahogyan olvashatóak, az írásjelűnek szerzeménye.
    -Kivéve: “Etikus szerint:
    2012. január 28., szombat – 03:09” íródott hozzászólásomat!
    Bízom benne, hogy sikerült egyértelművé tennem.

  26. hó ember szerint:

    Kedves Admin,

    A lakásomban természetesen nem működik a Csepel SC, de utalni szerettem volna arra, hogy 23 évvel ezelőtt minden állami tulajdonban volt, így arra való hivatkozással, hogy a korábban állami tulajdonú ingatlana ma magán tulajdon, nem lehet senkit bűnözőnek beállítani.

    Egyébiránt a Csepel SC volt és jelenlegi vezetőit (a kivált egyesületek vezetőit) megkérdezed a témáról, azt fogják mondani, hogy az önkormányzat soha nem volt tulajdonosa sem az ingatlanoknak sem az alapítványnak. Ha pedig nagyon messzire megyünk, akkor az is tény, hogy a Csepel SC még csak állami tulajdon sem volt a kommunizmusig, a helyi gyárosok (pl: Weiss Manfréd) hozták létre és patronálták évtizedekig.

    A tulajdonjogi kérdéseken felül pedig csak az számít, hogy ki tartja fent a csepeli sportot, ki finanszírozza a létesítményeket, kinek köszönhető, hogy a 11 egyesület egyáltalán létezik?

  27. robi szerint:

    T. admin!
    16:32-es hozzászólásod csak részben fedi a valóságot.

    A Polgármester Úrnak fontos szerepe volt az ügy nyilvánossá tételében, de a történetben van más is:a világítótesteket a Tatabánya SC akarta megvásárolni.
    A téma akkor került le a napirendről, amikor az ottani önkormányzat nem szavazta meg az SC részére a vételárat.
    Onnantól kezdve a kandeláberek a kutyát nem érdekelték.

    Nem az történt, hogy a vevőt valakik elzavarták: pénz híján visszaléptek.

  28. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”!

    Szánalmas az a próbálkozásod, ahogy meg akarod torolni azt, hogy a lekezelő és sértegető szövegedért egyszer-kétszer kiosztottalak.

    Ne fáraszd magad minden bejegyzésnél, mert a próbálkozásod úgy sem lesz eredményes! Inkább fordulj orvoshoz! Egy jó ideg- és elmegyógyász még segíthet rajtad.

  29. Etikus szerint:

    Volt, van-e valaki, akit még nem alázott, sértett vérig meg ez a………..?
    Ugye nincsen! Akkor miről beszélünk? Kár a szóért is, menthetetlen!!!

  30. Etikus szerint:

    Vajon Balczó Andris mit szólt a meglévő helyzethez? Arra illik figyelni! Egyáltalán meghallották, miről beszél?

  31. "?!" szerint:

    A “vádlók” véleménye mellett, vegyük figyelembe “a vádlott Csepel SC” véleményét is, ezért elolvasásra ajánlom a Csepel SC Alapítvány honlapjáról bemásolt alábbi szöveget!

    A Csepel SC Alapítvány:

    A Csepel SC a kerület és a Főváros patinás sportegyesülete 1912-ben alakult, akkor Csepeli Torna Klubnak hívták, majd a nevét 1932-ben Csepel FC, 1937-ben Weisz Manfréd FC Csepel névre változtatták.
    Mai nevét 1944-ben kapta, melyet ugyan 1947-ben Csepeli Munkás TE, majd 1950-ben Csepeli Vasas váltott, de 1958-tól ismét Csepel SC néven szerepelt.

    Bár története során az egyik legnagyobb sikerét a futball jelentette – 1958-ban az NB I bajnoka lett – mindig több sikeres sportszakosztályt működtetett. Az atlétika, birkózás, kajak-kenu, öttusa mellett számos nagyszerű eredmény fűződik a csepeli sportolók nevéhez.

    A csepeli sportéletet teljes egészében a helyben működő gyárak tartották fenn, részben a Csepel SC-nek nyújtott szponzorációk révén, részben pedig az ingatlanokat tulajdonló és fenntartó Csepel SC Alapítvány létrehozása és támogatása révén.

    A rendszerváltás után a sportklub (Csepel SC) és az Alapítvány sorsa évről-évre nehezebbé vált, mivel a fenntartó magánvállalkozások egyre kevesebb támogatást tudtak adni sportcélokra.
    A klub igazi gazda nélkül jelentős adósságot halmozott fel, míg végül a Csepel SC jogilag felszámolásra került.
    Az Alapítvány is közel hasonló sorsa jutott volna, mivel időközben az alapító vállalatok is többségükben tönkrementek és felszámolásra kerültek, így nem maradt, aki előteremtse a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat, ezért az alapítói jogokkal rendelkező cégek végső lépésként felajánlották az alapítói jogokat a helyi Önkormányzatnak, aki azonban visszautasította a lehetőséget.

    Az Alapítvány sorsa 2006-ban vett szerencsés fordulatot, mivel az alapítói jogokat a korábbi alapítók átruházták egy amerikai tulajdonú vállalat (Bohemian Group) hazai cége részére, amely az évek során új szponzorokat tudott felkutatni és az alapítvány új kuratóriuma már biztosítani tudta az éves működéshez szükséges forrásokat.

    A Bohemian cégcsoport Colorado-i székhellyel működő vállalkozás. A Bohemian közcélú magánalapítvány közösségépítő, kulturális és sporttevékenységeket szponzorál, s mint ilyen, egyben a Colorado-i egyetemi sportélet legnagyobb támogatója; az utóbbi évtizedben több, mint 20 millió dollárt ajánlott fel az egyetem számára ilyen céllal.

    A stabil alapítói háttérnek és a kuratórium munkájának köszönhetően 2006 óta a Csepel SC Alapítvány kiegyensúlyozottan gazdálkodik úgy, hogy a sporttelepeken dolgozó 11 sportegyesület nem fizet sem az ingatlan használatáért (nincs bérleti díj), sem a használatból adódó egyéb költségekért (közmű díjak, karbantartás, őrzés, takarítás, stb., mind az Alapítvány által van fizetve).

    A vita folytatásánál javaslom a fentieket is figyelembe venni!

  32. Tóth Kati szerint:

    Etikuska!Nézd meg a Balczó filmet és lehet,hogy tudni fogod mit gondol a bandádról.

  33. Tóth Kati szerint:

    Etikuska!A szavaidból arra következtetek,hogy katonatiszt voltál.Emlékszem kik lettek katonatisztek a szocializmusban,Nem cáfolod a róluk kialakult képet.Kár veled vitatkozni,nagyon alja írásaid vannak.Épp ezért a továbbiakban ne reagáljunk Etikuska írásaira,közösítsük ki.Nem a véleménye miatt,hanem a stílusa miatt.Tudod a stílus maga az ember.

  34. Etikus szerint:

    T. Tóth Kati!
    Akkor kegyednek is had hívjam fel a figyelmét az értelmezés helyességére!

    -Egy az írásjelű volt “egyenruhás”, magam csupán az időszerű kötelezettségemet teljesítettem.
    -Nem a véleményemet, hanem az írásjelű által írottakat másoltam be, és szembesítettem az általa közzé tett írásaival, melyben soha sem csalódtam, mert mindig tudtam azt amit egy helyütt Kegyed is kinyilvánít.
    -Úgy gondolom rendkívül elhamarkodottan hozta meg felületesnek tűnő véleményét, értelmezés hiánya révén.
    Nem várok bocsánatot, mert, valóban a stílus maga az ember?!
    Javaslom olvasson minél többször el egy-egy írást!
    Üdv.

  35. Etikus szerint:

    Katika van talán valami baj?
    Balczóról nekem ne meséljen, mert fogalma sincsen vele való kapcsolatomról. Éppen ezért tettem fel a fenti kérdést, mert………!

  36. lolka szerint:

    Tóth Kati szerint:
    2012. január 28., szombat – 18:37
    -Mivel a nickneved nőre utal, hát elmondom neked, hogy akit besoroztak és behívtak katonának, azoknak mindenkinek esküt kellett tenni… [img]http://www.kolobok.us/smiles/icq/hi.gif[/img]

  37. Mara Salvatrucha szerint:

    A malacpofának nem kellett volna megjelennie egy ilyen rangos kerületi eseményen?
    Úgy tudom meghívták.

  38. Etikus szerint:

    T. Tóth Katinak, hogy megérthesse! Az egészet, talán tudok ezzel segíteni.

    Ezt én Etikus írtam eddig

    “Etikus szerint:
    2012. január 28., szombat – 16:52

    KI VAGY TE?????????????” (EDDIG)

    INNENTŐL AZ írásjelű írása: “Kedves “Manitu”, Te Minden Indiánok Hatalmas és Nagyon Büdös Szellentése!” és tovább……………

    Majd egy másik írása: “?!” szerint:
    2012. január 28., szombat – 14:47

    Kedves “Admin”!
    és tovább……..”Ne keverjétek ide ünneprontó módon a Vörös Csepel könyvben leírtakat, mert az abban leírtakkal csak saját magatokat járatjátok le!”

    INNENTŐL ÉN AZAZ ETIKUS ÍRTAM ÚJÓLAG:
    Etikus szerint:
    2012. január 28., szombat – 03:09

    “Minden embertől annyi tiszteletet várj el, mint amennyit Te magad adsz mások számára!

    A tiszteletet, szeretetet ki kell érdemelni, EMBERTÁRSAINKTÓL, s nem elvárni!

    Ezzel együtt, embertársaink irányában, szinte rendszeresen, hasonlóan, nem kevés gyakorisággal, ilyen minden kritikán aluli megnyilvánulásokat közzé tenni, ez mégis csak az emberi gondolkodásra, jellemtelenségre utal, egyértelműen. Igen komoly eű. problémákat vethet fel sok tekintetben. Állapotát tekintve, a gyógyíthatatlanság egyértelmű jelei mutatkoznak, az operatív beavatkozásnak is alig, alig van már esélye. Konstans. Nagy kár!

    UGYE ÉRDEMES VOLT ELOLVASNI. FŐKÉNT ANNAK AKI MÉG NEM ISMERI, DE HÁT Ő MÁR ISMERTTÉ VÁLT, SPECIFIKUS STÍLUSA RÉVÉN, ÉVEK ÓTA!!!!!”

    T. Tóth Kati megtudta érteni? Türelmes vagyok, és tudok még segíteni.
    Ezzel együtt reménykedem, talán…………sikerült…………

  39. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”!

    Ne itt reménykedj, mert Te reménytelen vagy!
    Tóth Katit molesztálása helyett, keress egy jó ideg- és elmegyógyászt és annak kérd a segítségét! Az még talán segíthet.

  40. Pecás szerint:

    Kedves Mara! A Malacpofa ott volt! Kettő is egymás mellet: Mesterházy és Szenteczky!

  41. Etikus szerint:

    “Micsoda nő ez férfi!!!” Setét vagyon fiam, setét bizony!

  42. Mara Salvatrucha szerint:

    Igen, ők is azok, ebben nincs vita. Én a germán vezírre gondoltam!
    De lehet, hogy az új atóját tesztelte!

  43. Etikus szerint:

    Ejnye, ejnye Tóth Kati!

    Alaposan meg ill. leégtél, szárnysegédeddel egyetemben.
    Úgy látom most már teljes a zűrzavar.
    Segíthetek-e még, vagy talán szövegértelmezésre oktató tanárt keresel?
    Még mindig tudok segíteni.

  44. Királyerdei szerint:

    A képen a Buzek Laci van.
    Soha nem polizizált,ettől függetlenül a komcsik sokszor betartottak neki.

  45. nagyapó szerint:

    “?!” idézetét olvasva kiderül, hogy csodálatos a nyelvünk. A Csepel SC Alapítvány-tól idézett szövegben – 1912-1958-ig – nem szerepel, ki a tulajdonos!
    A rendszerváltás után „A klub igazi gazda nélkül jelentős adósságot halmozott fel”! Írják! Podolák et.-ék mik voltak? „Nagy tudású” menedzserek, olyanok voltak, mint a libás Bajnai. Ötleteik elfogytak a libákkal együtt.
    Örömmel tölt el, hogy a Colorado egyetem ~5 milliárd Ft-ot költ sportra. Abból mennyi jut Csepelre? Semmi. Egyéb üzleteikre jelzáloggal terhelték a területet, így még értéktelenebbé vált a Csepel SC.
    Az önkori évi 50 millióval támogatásával fizették a rezsiköltségeket. Miről beszélnek et.-ak?
    A sportolók mindig küzdöttek, én is köztük voltam, de a lezüllesztés igazi szoci trükk.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  46. ebihal szerint:

    Nagyapó! Csak nem sportállása volt?

  47. Dr. grün szerint:

    ebihal!
    Fruttit árult! 🙂

  48. hó ember szerint:

    Kedves Nagyapó!

    Ki volt 1912-1958 között a tulajdonosa a Csepel SC-nek?

  49. "?!" szerint:

    Kedves erkölcsileg lenullázódott hazug “nagyapó”!

    A 20:54-es hozzászólásodban hiányolt adatokon kívül még nagyon sok adat kimaradt a Csepel SC Alapítvány honlapjáról 18:08-kor általam idézett írásból, de az vitathatatlan, hogy a bemutatkozáshoz szükséges lényeges adatok benne vannak.
    Azért viszont ne legyél megsértődve, mert téged, mint “szóra sem érdemes sportolót” kihagytak ebből az írásból!

    Visszatérve a hozzászólásodban leírt kifogásokra, felhívom a “nem szíves”, hanem “rosszindulatú hazug” figyelmedet arra, hogy a rendszerváltás 1990-ben történt, Podolák Györgyöt pedig jogerősen 2001. szeptember 13.-án jegyezte be a Fővárosi Bíróság az alapítvány kuratóriuma elnökének, ezért egyik hozzád hasonlóan alaptalanul rágalmazó idióta sem vádolhatja Podolák Györgyöt azzal, hogy az 1990-es választások és a 2001. szeptember 13. közötti időszakban felhalmozott több mint 1 milliárd Ft köztartozás az Ő hozzáértésének a hiánya miatt keletkezett, és Ő a felelős az alapítvány akkori pénzügyi helyzetéért.
    Annak érdekében, hogy ez ellen az állításom ellen ne reklamálj, arra is felhívom a figyelmedet bunkókám, hogy ezt az állításomat a Fővárosi Bíróságnak a Vörös Csepel című könyv 61. oldalán (“a hazugságaitok cáfolata céljából”) közzétett 12.Pk.64.905/17. számú végzése bizonyítja.

    Tekintettel arra, hogy nem akarlak Téged és a Vörös Csepel című könyvet még jobban égetni, a 20:54-es hozzászólásod többi részére vonatkozó véleményemet ne írom le.

    Ceterum censeo… “nagyapó” nemcsak akkor hazudik, ha kinyitja száját, hanem akkor is, amikor bemutatkozik, és már akkor is lop, amikor más emberek még az igazak álmát alusszák.

  50. nagyapó szerint:

    ebihal! Ha majd varangyossá válik, nézelődhet a való világban.
    A sport állást a sportolók kapták, teljesítményük szerint. Nekem, mint NB I-esnek járt. Ilyen volt pl. a kiemelkedő versenyzőknek, az olimpikonnak is.
    Amire gondol, sötét agyával, az a sportvezető, amit leselejtezett káderek töltöttek be.
    hó ember! A választ tudom, de mivel provokatívnak érzem, forduljon válaszért a Csepel SC Alapítványhoz, vagy Bolla úrhoz.
    Görbült bunkócska. Kénytelen vagyok azt mondani, igaza van. Nemcsak Podolák et., hanem a többi elvtárs is felelős a Csepel SC lezüllesztéséért. De hol a felvett pénz, amivel megterhelték a területet??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  51. csaba péter szerint:

    Örök szégyene marad a fideszes csepeli vezetésnek , hogy ennyire szarba sem veszi saját kerületét , hogy a Csepel SC 100 éves ünnepére senki nem tolta el a képét.
    Szégyelljétek magatokat ! Csepel ennél többet érdemel.

  52. csaba péter szerint:

    Pofázhattok Admintól -Nagyapóig valamennyien ezt a szemétséget nem mossa le rólatok senki. Nagyot csalódtam bennetek .

  53. csaba péter szerint:

    Eddig azt feltételeztem , hogy a jelenlegi vezetés tagjai azért valahol úriemberek.
    Mélyen sajnálom hogy nem azok.

  54. ebihal szerint:

    Nagyapó! Pontosan a sportolókról beszélek! Mindegyiknek volt egy fal állása, vagy
    munkahelye, ahova csak fizetésnapon ment be. Amikor kiöregedett, akkor jött a
    sportvezetői állás, vagy egy olyan beosztás a fenntartó vállalatnál, ahol sok kárt
    nem tudott csinálni. Nagyon kevés azoknak a száma, akik később valamilyen
    szakmában, szakterületen megtalálták a helyüket.

  55. Manitu szerint:

    Csaba Péter: úriember belenyúl a sz@rba? Te elmennél kezet rázni valekihez, akiről tudnád, hogy tönkre akarja tenni a sportéletet? Neked ez úri-muri?

  56. robi szerint:

    Történelmet nem ismerő, tapsolásra használt káderek nem értik, mi történt Csepellel az elmúlt 20-30 évben?

    A sportklub agóniája a tröszt felbomlásával kezdődött. A korábbi támogatási forma megszűnt. Az egyesületnek fel kellett venniük a kapcsolatot az önállóvá alakuló vállalatokkal és kilincselniük kellett a támogatásokért. Természetesen a sportfinanszírozás csökkenését vonta maga után. A rendszerváltozás során megszűnt a cégek többsége. A helyükre lépett vállalkozások tized létszámmal, az előzőekhez nem mérhető árbevétellel a piaci talpon maradást tekintett elsődlegesnek.A sport támogatása szinte teljesen háttérbe szorult. Örültek, hogy éltek.
    Az önkormányzat képtelen volt mint sport finanszírozó, a gyár helyébe lépni.

    A kerület nagy tragédiája, hogy nincsenek befektetők és így kevés a komoly adófizető.
    Árbevétel nélkül azt láthattuk, hogy a módosabb szomszédok fejlődtek, Csepel meg élte fel azt, amije addig volt. Aki autózott már az M0 -ás két lehajtója között a szigeten, az látta, hogy a szentmiklósi oldalra cégek százai települtek, Csepelre semmi.

    A semmiből a sportot sem lehetett támogatni. Az eladás körüli anomáliák miatt a feljelentés helyes lépés volt. A többi az igazságszolgáltatás dolga.

    Arra kérdésre még nem válaszoltak a komcsizók, hogy miből működtetnék a sporttelepet, ha holnaptól az övék lenne? Lenne forrásuk rá, vagy besz@rnának a problémától?

    Javaslom, a sírdogálás és könyvírás helyett fordítsák energiájukat a kerület fejlesztésére, hozzanak Csepelre befektetőket és virágoztassák fel a helyi sportéletet!
    Hajrá, Csepel!

  57. "?!" szerint:

    Kedves erkölcsileg teljesen lenullázódott hazug “nagyapó”!

    Óriási, de nem elég fejlődést mutat a ma 00:09-kor elküldött hozzászólásod alábbi része:
    “Görbült bunkócska. Kénytelen vagyok azt mondani, igaza van. Nemcsak Podolák et., hanem a többi elvtárs is felelős a Csepel SC lezüllesztéséért. De hol a felvett pénz, amivel megterhelték a területet??”

    A fejlődésedet az bizonxítja, hogy azt már beláttad a borsónyi agyaddal, hogy a Csepel SC-nek a rendszerváltástól 2001. szeptemberig (Podolák Gyögy alapítványi elnökké történő bejegyzéséig) terjedő időszakban bekövetkezett eladósodásáért nem Podolák “elvtársad” volt a felelős.

    Az azonban nagy hiba, hogy még most sem értetted meg, hogy hová lett a Podolák “elvtársad” 2005. október 27.-én történt lemondása után, jelzálog bejegyzés mellett 2008-ban felvett 2,4 milliárd Ft, ezért kizárólag a Te szellemi fejlődésed érdekében, az alábbiakban megismétlem a tegnap 14:47-kor elküldött hozzászólásomnak a 2,4 milliárd Ft hollétére vonatkozó részét:
    “A Vörös Csepel című könyv 61. oldalán az olvasható, hogy a rendszerváltás időszakában elindult privatizációval kezdődött a Csepel SC süllyedése, és 1998-ban már 360 milliós, 1999-ben pedig már 900 millió Ft-os köztartozása volt.”
    A gondolkodni tudó személyek számára a fentiekből az a világos válasz következik, hogy az alapító CSM cégek csődbejutása után a Csepel SC a korábbinál is kevesebb alapítói támogatáshoz jutott, ezért az eladósodása 1999. után is folytatódott, és a Vörös Csepel könyv szerint 1999-ben fennálló 900 millió Ft tartozás, a 2008-ban történt hitelfelvételig könnyedén elérhette a 2,4 milliárd Ft-ot, EZÉRT A 2008-BAN FELVETT
    2,4 MILLIÁRD FORINT HITELT A TARTOZÁSOK TÖRLESZTÉSÉRE KELLETT FORDÍTANI!

    Érted most már bunkócskám, hogy ” hol a felvett pénz, amivel megterhelték a területet??”

    Még egy megjegyzésem, van ma 00:09-kor elküldött hozzászólásodhoz, amelyben “ebihal”-nak írtad az alábbiakat:
    “A sport állást a sportolók kapták, teljesítményük szerint. Nekem, mint NB I-esnek járt.”

    A fenti két mondattal az alábbiakat bizonyítottad:

    Elsőként azt bizonyítottad, hogy Te egy NB I-es hazudozó vagy, mert ezen a fórumon nem olyan régen még azt állítottad magadról, hogy 30 éves fiatalember vagy, most viszont azt írtad, hogy az átkosban JÁRT NEKED a sportállás, mert NB I-es voltál.

    Másodikként azt bizonyítottad, hogy Te annak a rendszernek is haszonélvezője voltál, és az anyagi előnyök érdekében egészen biztos, hogy MSZMP-tag és munkásőr is voltál.

    Harmadikként azt bizonyítottad, hogy azért kezeled ellenségesen a Csepel SC centenáriumi díszközgyűlését, mert téged, mint “szóra sem érdemes sportolót” nem tüntettek ki a centenárium alkalmából!

    Ceterum censeo… “nagyapó” nemcsak akkor hazudik, ha kinyitja száját, hanem akkor is, amikor bemutatkozik, és már akkor is lop, amikor más emberek még az igazak álmát alusszák.

  58. Etikus szerint:

    Vannak olyan tragikus sorsúak, akiken kötelességünk segítenünk, nekünk embereknek.
    Viszont vannak “másfajták ezek közül” akiket illik emberségünknél fogva messze elkerülni, mert a sátánnal nincs mit vesződni. Ők saját magukat is pusztítják, elég rendesen, de hát ez a sorsuk! A baj az, hogy képtelenek mindezt felismerni, mert nem adatott,meg mind az, amit emberként jellemeznek!

  59. Etikus szerint:

    Gyönyörű a kori GÁLA, s a ZENE!

  60. Tóth Kati szerint:

    Hol a pénz amit a bankoktól felvettek a területet megterhelve?Tudja valaki?

  61. hó ember szerint:

    Kedves Tóth Kati,

    csak a tegnapi hozzászólásomat tudom idézni:

    “A tulajdonjogi kérdéseken felül pedig csak az számít, hogy ki tartja fent a csepeli sportot, ki finanszírozza a létesítményeket, kinek köszönhető, hogy a 11 egyesület egyáltalán létezik?”

    További idézet az alapítvány honlapjáról (www.csepelsca.hu):

    “A Csepel SC Alapítvány támogatói (szponzorai) és saját bevételei révén elérte, hogy az elmúlt 5-6 évben az egyesületek sem az ingatlanok használatáért, sem az ingatlanok fenntartásáért (áram, víz, csatorna díjak, fűtési költségek, karbantartás, pálya építés, takarítás, stb.) nem kellett, hogy fizessenek, az Alapítvány lényegében térítésmentesen tudta biztosítani az összes egyesület sportolója számára a sportolási lehetőséget. Az Alapítvány 2010-től már nem részesült állami vagy önkormányzat támogatásban sem, így az évi 100 millió forintot meghaladó működési költségeket teljes egészében magán forrásból kellett előteremteni (a helyi önkormányzati támogatás korábban is csak szerény mértékben járult hozzá a költségvetéshez).”

    Ha a téma jobban érdekel, keresd meg bármelyik egyesületet és kérdezd meg tőlük, hogy mit jelentene számukra, ha nem lenne egy szponzor a hátuk mögött és mondjuk csak a fűtés és villanyszámlát ki kéne fizetni….

  62. nagyapó szerint:

    “?” Stílusa miatt gyanakodni kezdek, hogy nagy kár volt az OPNI-t bezárni. “?” ideköltözött. Állandóan zagyvaságokat írogat, se fül, se farka írásainak. Nagyapó fóbiája van!
    “?” a rendszerváltáskor kik voltak a tulajdonosok? A komcsik.
    “?” Kik akadályozták meg, hogy átvegye az önkori? A komcsik.
    “?” Kikből állt a kuratórium? Komcsikból.
    “?” Kik szervezték meg, hogy sorra lemondanak a kurtóriumi tagságról (Zanati, Podolák, stb.), helyükbe offsorlovagokat ültetve? A komcsik.
    “?” Kik okozták az eladósodást? A komcsik.
    “?” Kik hazudják, hogy az adósság “elérhette a 2,4MFt-ot? A komcsik.
    “?” Kik teszik tönkre, ócsítják, az SC-t? A komcsik.
    “?” Egy OPNI szökevénnyel nehéz vitázni, de azért adok egy házi feladatot: Si tacuisses, philosophus mansisses!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  63. csaba péter szerint:

    Manitu kár hogy az sem igaz amit kérdezel.

  64. csaba péter szerint:

    Nagyapó azt azért érzed hogy te egy törzskönyvezett fasz vagy ugye?
    Ennyi szemét hazugságot csak te tudsz összehordani.
    Azt sem tudod mi történt Csepelen, soha sem voltál itt ez biz látszik a sok baromságból amit összehordasz.

  65. nagyapó szerint:

    csaba péter! Mennyi az IQ-ja? IQ, nézzen utána mi az!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  66. Vátesz szerint:

    Itt minden a magyar nemzeté! Még Weiss Manfréd is csak köszönhette, hogy Csepel befogadta a hurkatöltős lőszergyárát! Én nem tudok róla, hogy Árpád vezér körbe lett volna metélve, így minden offshore-lovag húzzon vissza az anyja picsájába!

  67. "?!" szerint:

    “?!” szerint:
    2012. január 29., vasárnap – 11:46

    Kedves erkölcsileg teljesen lenullázódott hazug “nagyapó”!

    Látom, hogy a korábbi csekély fejlődésed megállt, mert a ma 00:09-kor elküldött hozzászólásod óta eltelt néhány óra alatt elöntötte az agyadat a szar, és nem veszed észre, hogy Te már 24 órás ápolást igénylő elmebeteg vagy.

    A 20:46-os hozzászólásodban előbb azon sajnálkozol, hogy az OPNI-t bezárták (nyilván azért sajnálod, mert visszavágysz az intézménybe), majd ezután irigykedve azt állítod, hogy én odaköltöztem (a bezárt intézménybe). Ezután állítod, hogy én zagyvaságokat írogatok, de itt rögtön csődöt mondott az agyad, és azt sem tudtad helyesen leírni, hogy “se füle, se farka” az írásaimnak. Ehelyett csak a “se fül, se farka” zagyvaság tudott előtörni a borsószem nagyságúra sorvadt agyadból.

    Az írásod további részei is a Te súlyos elmebajodról árulkodnak.
    Ezt az állításomat sorban az alábbiakkal bizonyítom:

    1.) Annyira hülye vagy, hogy a mai napig nem jutott el a tudatodig az, hogy a nick nevem nem csak egy kérdőjel, hanem a kérdőjel és a felkiáltójel, együtt.
    A csökött agyaddal eddig Te abban a tévhitben éltél, hogy a kérdőjel mögött csak azért van felkiáltójel, mert magamat szólítgatom.
    Jegyezd Te elmebajos, hogy két írásjel összetartozik, mert nemcsak kérdezek, hanem figyelmeztetek és felszólítok!

    2.) A 20:46-os írásodnak ahhoz a részéhez, amelyben az elmebetegek stílusában magaddal beszélgettél (kérdeztél és válaszoltál), az elmeállapotod javítása érdekében felhívom a figyelmed az alábbiakra:

    – A rendszerváltáskor a Csepel SC Alapítványt a CSM olyan cégei alapították amelyek tulajdonosai között nem csak komcsiból átvedlett gyáriparosok, hanem fideszes, MDF-es, vagy ezek holdudvarához tartozó figurák is voltak, ezért baromság az a rögeszmés állításod, hogy “komcsik” voltak a Csepel SC tulajdonosai és az alapítvány kuratóriumának tagjai.

    – Az elméleti tudásod teljes bázisát jelentő Vörös Csepel című könyv 61. oldalán azt olvashatod, hogy az alapító cégek csődhelyzete miatt lecsökkent támogatás miatt, a Csepel SC-nek 1998-ban már 360 milliós, 1999-ben pedig már 900 millió Ft-os köztartozása volt.
    Ezt figyelmen kívül hagyva állítod demagóg módon, hogy “a komcsik akadályozták meg”, hogy az önkormányzat 2004-ben átvegye az időközben a fentieknél is jobban eladósodott Csepel SC-t.
    Ha nem lennél elmebeteg, akkor belátnád, hogy az akkor is pénzügyi nehézségekkel küszködő mszp-s többségű önkormányzat 2004-ben bölcsen döntött, amikor nem vette át az akkor már kb. 2 milliárd Ft adóssággal rendelkező Csepel SC-t, mert az átvétellel a 2 milliárd Ft adósságot is magára vállalta volna, és az átvett adósságon felül kellett volna a tovább működtetést is finanszírozni, amelyhez viszont normatív támogatás nem járt, mert a sportegyesületek működtetése nem kötelező önkormányzati feladat.

    – A 20:46-os hozzászólásodnak az elmebajodat bizonyító csúcspontja az, amikor azt állítod, hogy csak a komcsik hazudják, hogy az adósság elérhette a 2,4 milliárd Ft-ot.
    Ezúton tájékoztatlak (és a veled ebben a témában azonos véleményen lévőket), hogy a Vörös Csepel című könyv “szerinted komcsi szerzője” a könyv 61. oldalán állítja (szerinted hazudja), hogy a Csepel SC 1998-ig keletkezett 360 milliós köztartozása, 1999-ben már 900 millió Ft-ra emelkedett. Ahhoz pedig nem kell komcsinak lenni, hogy valaki belássa, hogy az alapítóktól származó támogatások további csökkenése miatt rohamosan növekvő növekvő köztartozás, a Vörös Csepel című “szerinted komcsi” könyvben dokumentált, 2008. 02. 04. keltű jelzálog bejegyzéssel záruló hitelfelvétel időpontjáig, könnyedén elérhette a 2,4 milliárd Ft-ot.
    Tehát a 20:46-os hozzászólásodban leírt állításoddal szemben nem a komcsik hazudják azt, hogy a Csepel SC adóssága a 2008-ban történt hitelfelvételig elérhette 2,4 milliárd Ft-ot, hanem a Vörös Csepel című könyv könyvben dokumentált adatok támasztják alá ezt az állítást.

    Érted bunkócskám a fentieket?
    Ha első elolvasásra nem érted, akkor olvasd el sokszor, és előbb vagy utóbb nem fogod érteni.

    Még annyit jegyzek meg bunkócskám, hogy mivel én sok nálad százszor különb és tisztességesebb kommunistát ismertem, az alábbi záró mondatot én is addig fogom a veled kapcsolatos hozzászólásaim végén szerepeltetni, ameddig a Te az általánosító saját zárómondatodat el nem hagyod.

    Ceterum censeo… “nagyapó” nemcsak akkor hazudik, ha kinyitja száját, hanem már akkor is, amikor bemutatkozik, és már akkor is lop, amikor más emberek még az igazak álmát alusszák.

Itt lehet hozzászólni !