Kitüntetetteket köszöntött a polgármester

Csepel.hu

Fotó: Zarándi Bence

2012. január 26-án, a képviselő-testületi ülést megelőzően került sor a napirend előtti köszöntésekre. Ezúttal tizenkét csepelinek gratulált Németh Szilárd polgármester kiemelkedő egyéni teljesítményükhöz.

Elsőként Sághi Jenő alezredes vehetett át kitüntetést Kardos Páltól, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől, az Országos Polgárőr Szövetség alelnökétől.

Ezt követően Morovikné Márkus Erzsébet és Scheuring Ferencné Karácsony Sándor-díjához gratulált a kerület első embere. Ez a díj azoknak a tanítóknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. Évente, a Magyar Kultúra Napján, január 22-én 10 személy kaphatja.

Szintén e jeles nap alkalmából Handa Ferencné átvehette a Németh László-díjat. Ez az elismerés azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozható, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. Évente 15 személy kaphatja.

Dr. Szekszárdiné Gábor Ágnes, Sipos Erika, Szalai Józsefné, Udvary Erika és Kozma István 2012-ben átvehette az Arany Katedra Emlékplakettet, mely az előbbiekhez hasonlóan az oktatási miniszter által adományozható szakmai elismerés. Az a 100 óvodai, általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktatási-nevelési intézményekben dolgozó pedagógus kaphatja, akik hosszú időn át a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kiemelkedő munkát végeznek.

Marácz Péter rendőr hadnagy, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának dolgozója 2011 decembere óta belügyminiszteri dicsérő oklevél büszke tulajdonosa, neki ehhez gratulált a polgármester a képviselő-testület és a megjelent vendégek előtt.

Mezei Anna, a Nevelési Tanácsadók Egyesületének alapítója 2011 decemberben kérte nyugdíjazását. A kerületben végzett 36 évnyi kimagasló nevelési munkáját köszönte meg Németh Szilárd 2012. január 26-án.

A legifjabb díjazott Horváth Dávid, a Jedlik Ányos Gimnázium tanulója, a Csepeli Testedző Kör aktív versenyzője volt, aki fiatal kora ellenére nemzetközi sakkmester. További hasonlóan eredményes sportéveket kívánt neki a polgármester.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

8 hozzászólás “Kitüntetetteket köszöntött a polgármester” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Sztankay lett a Nemzet Színésze!

  2. hitetlen szerint:

    Sok szeretettel gratulálok a kitüntetésük alkalmából, további sikeres munkát és jó egészséget kívánok 🙂

  3. "?!" szerint:

    Csatlakozom az előttem szólóhoz, és én is további sikeres munkát és jó egészséget kívánok!

  4. Edina szerint:

    Gratulálok a kitüntetetteknek!! 🙂

  5. földhözragadva szerint:

    További sok sikert, kitartást és elismerést kívánok a díjazottaknak, nem megfeletkezve a kerület többi, lelkiismeretes munkát végző pedagógusáról, stb-stb. Éva néninek külön gratulálok, és sok sikert az új elsős osztályához, köztük a fiammal…:)

  6. kekec szerint:

    Mennyit érhet az az elismerés, amit pár hónapos munkával megkaphat valaki?
    Egyből a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata! Nem semmi! Ismerek olyan polgárőr vezetőt, aki évtizedeken át bizonyítottan tett is le már valamit és nem kaphatta meg. Lehet, hogy nem volt elég erős a háttér támogatottsága a kerület vezetése részéről, nem úgy mint a nyugdíjas alezredesnek. Valakiknél nagyon jól fekszik!

  7. islander szerint:

    gratulálok én is!

    🙂

  8. nagyapó szerint:

    kekec! “Elsőként Sághi Jenő alezredes vehetett át kitüntetést Kardos Páltól, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől, az Országos Polgárőr Szövetség alelnökétől.”
    Tőlük kell kérdezősködni.
    Az Önkormányzat örömmel üdvözölte a kitüntetést. Jól tette, csepeli a kitüntetett.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !