Szabadságharc Strasbourgban – a felszólalások

Origo, Videa.hu


Magyarország a szabadságharcosok földje volt, ma is az, és az is marad – zárta le a Magyarországról szóló európai parlamenti vitát szerdán Orbán Viktor miniszterelnök, aki közel három órán át hallgatta az európai képviselők kritikáit a kormány elmúlt másfél évéről. A felszólalók egy része keményen bírálta, más részük védte a magyar kormányt, a leginkább az alapján, hogy ki melyik európai pártcsalád képviselője.

Orbán megköszönte a kritikákat és a támogató hozzászólásokat is, bár szerinte sok képviselő érvelésébe nyilvánvaló tárgyi tévedések csúsztak, másokat pedig az érvek helyett a pártpolitikai düh vezérelt. Orbán azt mondta, ezek nem méltóak Európához.

A vita elején az Európai Bizottság ismertette álláspontját a kedden Magyarország ellen indított jogi eljárásokról. A bizottság szerint a jegybankról, a bírák nyugdíjazásáról és az adatvédelmi biztosról szóló jogszabályok értik az európai alapelveket, és mivel a kormány az eddigi felszólítások ellenére nem módosította ezeket, ezért jogi eljárást indítottak. A bizottsági ismertető után a néppárti képviselők azzal védték a magyar kormányt, hogy az EU nem szólhat bele ilyen mértékig egy független ország életébe, mint amennyire a bizottság szeretne, és sokan kiemelték Orbán szerepét a rendszerváltásban.

Orbán kapott kemény kritikákat is. Daniel Cohn-Bendit zöldpárti képviselő kiabálva ostorozta a magyar kormányt, azt állította, hogy Magyarországon kisebbségi csoportok élnek rettegésben, az új alkotmányról pedig nem volt érdemi vita. Guy Verhofstadt szabaddemokrata frakcióvezető szerint a kormány hatalmas munkát végzett el, de rossz útra tévedt. Bokros Lajos arról beszélt, hogy az Orbán-kormány szőnyegbombázást hajtott végre, többen pedig elővették Szájer József fideszes EP-képviselő feleségét, aki az új bírói hivatal vezetője lett, de a fideszes Áder János az összes nő nevében a védelmére kelt.

A vita egy idő után már inkább az európai identitásról kezdett szólni, egyre többen csak ürügyként használták a magyar problémát arra, hogy politikai nyilatkozatot tegyenek, vagy a saját pártjukról beszéljenek. Orbán záróbeszédében kijelentette, hogy a politikai verseny barátja, és csak az időhiány miatt nem igazítja ki a számos elhangzott ténybeli tévedést. Mindenkinek azt ajánlotta, hogy olvassa el az új alkotmányt, amely szerinte nagyon értékes dokumentum. Orbán azt mondta, a legtöbb vitás pont már rendeződött a kormány és az Európai Bizottság között, a többit pedig a következő hetekben lezárják.

Hallgassa meg, mit mondott Orbán!




















43 hozzászólás “Szabadságharc Strasbourgban – a felszólalások” bejegyzésre

  1. Letiltatott szerint:

    mitől védeni? paramilitáris szervezetek? …

  2. "?!" szerint:

    Orbán Viktor imponálón, kormányfőhöz méltó módon viselkedett ma Strasbourgban, és előzetesen közölt szándékának megfelelően, sikerült megvédenie Magyarországot!

    Így kell ezt csinálni!
    Hajrá Viktor!

  3. ebihal szerint:

    El kell ismerni, nagyot alakított, talán csak az a szabadságharcos betét nem kellett
    volna. Ja, ettől függetlenül nem a szívem csücske.

  4. Tóth Mária szerint:

    Egy igen jól átgondolt, tömören megfogalmazott min.elnökhöz méltó beszéd volt! Köszönjük!!!

  5. Katka szerint:

    A mai magyar Orbáni demokratikus Magyarország:

    ” Az ellenzéknek nem maradt hely március 15-re

    A kormány lefoglalta Budapest egész belvárosát a március 15-i ünnepségek idejére, szinte egy talpalatnyi helyet sem hagyva az ellenzéki és civil demonstrációknak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az állami ünnepségekre hivatkozva egy teljes hétre közterület foglalási engedélyt kért és kapott Budapest kiemelt közterületeire, áll a fővárosi LMP-frakció közleményében.

    Szinte Budapest egész belvárosára területfoglalási igényt jelentett be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a fővárosnál a március 15-i ünnepségek kapcsán, amit szerda délután meg is szavaztak a főváros illetékes bizottságnak fideszes tagjai. A szokásos állami ünnepségek helyszínei (Nemzeti Múzeum környéke, Kossuth tér) mellett még 8 másik helyszínre is igényt jelentettek be, többek között a Ferenciek terére, Március 15-e térre, de lefoglalták az Erzsébet hidat és a Képviselői irodaház környékét, a Várba vezető utat, az I. kerületi Horváth kertet, valamint a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája környékét is.

    A fővárosi önkormányzat is ünnepel, és még korábban további helyszíneket foglalt le. Ezek egy része megegyezik a minisztérium kérelmében szereplő területekkel, de pluszban lefoglalták még az Andrássy utat, Deák teret, a Hősök terét, Clark Ádám teret, és a Blaha Lujza teret is. A minisztérium és a fővárosi önkormányzat által lefoglalt helyszíneken kívül így nem maradt hely a civil és ellenzéki rendezvények megszervezésére.

    Engedélykérelmében a minisztérium jelezte azt is, hogy ezeket a területeket 2 évre előre szeretné lefoglalni: „A nemzeti rendezvények sajátossága azonban, hogy minden évben ugyanabban az időben kerülnek megrendezésre, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetséges, a 2013. és 2014. évre is tekintsék őket irányadónak.”

  6. Tóth Kati szerint:

    Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!

  7. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Férjemmel együtt nagyon drukkoltunk miniszterelnökünknek, sikerült, kiválóan, kormányfőhöz méltóan, kiváló rektori beszédben vázolta Magyarország jelenlegi helyzetét ! Csak gratulálni tudunk neki ! Hajrá Viktor, hajrá Magyarország !!!

  8. Zoli049 szerint:

    Hajrá bizony Tóth Kati!

    Majd te is fizeted a törlesztőt, tudod… 🙂

    Szép volt Anikó!

    A távfűtös okosságod anno… TAPS! 🙂

  9. Zoli049 szerint:

    Katka!

    Találnak helyet, nem aggódom efelől.

    Eltoltan ki fogják adni még oda. Egymásra húzni valóban hülyeség lenne.
    Most a hatalom birtokosai a “Március tizenöt tér”, idéztem reggelről Selmecit. 😉

  10. nagyapó szerint:

    Ordán tüneményesen érvelt. A szoclib baloldal csak tények nélküli röfögést művelt, élén Kohnnal. A magyar szocik – Bokros, Göncz – szokásosan tették népellenes tevékenységüket (Tabajdi fékezett).
    A szocialista internacionálé csak a magyar szoclib megmondók szövegét ismételgették. Ordán finoman említette, hogy a levelet író “értelmiségiek” hol élnek?
    Viszont az európai Néppárt alelnökévé választotta Orbán mellett Surján KDNP-s képviselőt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  11. kiskovi szerint:

    Gyerekek..
    Komolyan? Meg mondta, “ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra, amit tesz”. Mit tett? Még harcolni sem mer.. ilyen szánalmasak vagytok ti is?

  12. nagyapó szerint:

    kiskovi! Gyermeki észjárása csak a kalasnyikovval történő harci játékoknál tart!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. Bugi szerint:

    Orbán könnyen moshatta fel ezekkel a padlót. Szörnyen tájékozatlanok és hülyék voltak az ellenfelei. Mintha csak a parlamenti kommancs zombik lettek volna ott is.

  14. csaba péter szerint:

    Orbán nem mosott fel senkit , az elvakultságotok határtalan, nemzeti égés az viszont volt .
    Ebből viszont nem lesz egy fitying se .
    jöhet az 500 ft os benzin a 400 forintos euró.
    Borzasztóan örülök , hogy legalább ti jobban éltek mint négy éve. Más ugyanis nem .

  15. Zoli049 szerint:

    Péter!

    Ez amit művelt, kritikán aluli!
    Szomorú, hogy egy ilyet megenged magának egy miniszter.
    Azért a tavalyinál mérsékeltebb volt az arc.

    Az egészben akkor is “tetszett”, hogy az IMF szólt nekünk, hogy előbb az EU, azt’ majd meglátják…

    Ezt megszívtuk, a “kedves – demagóg” banda miatt.
    Sebaj, közös szolidarítás lesz.

  16. Bugi szerint:

    Csaba Péter, ha az elvtársaid visszatennék a pénzt amit elloptak, akkor nem lenne szükség IMF-re és csak nevetnénk a hülyéken, akik szerint nyugdíjba menni diktatúra.

  17. Dr. grün szerint:

    “Magyarország a szabadságharcosok földje volt, ma is az, és az is marad”
    Csak az a qrva szabadság nem tudja, hogy mi érte harcolnánk!
    “A szabadságért harcolni egy szarul fizetett, de legalább örökös állás” Valakiknek! ))) 🙂 (((

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    A tegnapi strasbourgi, olykor heves vitákat is kiváltó -a semmiről- mindenképpen rá kell döbbentse a magyarokat, Európát, a Világot, hogy hatalmuk fenntarthatósága érdekében, milyen végletes eszközökhöz is képesek folyamodni!

    -Nem szabad velük menni együtt a háborús politikába, ez a lényeg, erről terelnek az elvtársak, és várhatóan nagy ellenállásokba ütközik majd eleve az amcsiknak való banyalás, lefekvés is, hiszen az amcsik háborús politikát folytatnak. Úgy látom, a miniszterelnök túl lát az EP-n jó ideje, különben nem tett volna ilyen intézkedéseket Magyarországon…. miközben az európai demokrácia alapértékei mellett gyakorlatokban is hitet kell tenni és bizonyítani. Mi mindenképpen átmentünk a vizsgán, miközben “Európa” megbukott-szinte teljesen. Nekünk meg ott van tartaléknak a saját rendszerünk

  19. Manitu szerint:

    Szerintem az EU most nevetségessé tette magát.

  20. Dr. grün szerint:

    Még nem!
    Majd ha pénzt ad, akkor! 🙂

  21. nagyapó szerint:

    Zoli049 (szerda – 23:38 ) Hozza formáját, tökéletes Cohn-Bendit. Összekever mindent, de nagy szája van.
    Zoli! Melyik, vagy milyen miniszter volt ott??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  22. nem aranyhal szerint:

    Orbán nagyon ott volt, láttam, hogy mindenki leesett állal hallgatja, a Cohn Bendit mert majdnem felrobbant mert rájött, hogy nem akárkivel áll szembe.

    Nagyon jól beszélt az Orbán!!
    Hajrá!

  23. islander szerint:

    “az EU most nevetségessé tette magát.”

    istenem….nem hiszem el, hogy van aki ezt komolyan gondolja és elhiszi. De ezek szerint van.

    Szerintetek mindenki hülye, aki nem veletek van?

  24. Dr. grün szerint:

    Hír tv!
    “Orbán szerint a zország jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi szükségessé kölcsön felvételét a zEU-tól!”
    Még mielőtt bárki keverné az EU-t Az IMF-el!
    Most az egyszer igazat mondott bül-bül szavú Vezérünk, mert nem is akarjuk letarhálni csak a zÁjemefet!
    Az EU pénzek bizonyos feltételek betartása esetén automatice járnak! ))) 🙂 (((

  25. Absolut Dexter szerint:

    Igen! Mindenki hülye, aki nem látja, hogy milyen ordenáré globális hadjárat indult Magyarország ellen és ezt a hazaáruló bal-liberálisok a külhoni elvtársaikkal mégtüzelik is. Emlékezzetek!: Ezt Orbán Viktor a mult év végén megmondta. -Nem sokáig kellett rá várni.

  26. Zoli049 szerint:

    nagyapó szerint:
    2012. január 19., csütörtök – 11:24
    Nyertél, górékám!

    Mióta mindenki államtitkár, azóta egy miniszter van, a zelnök, mármint a miniszterelnök!
    A “hangérienprájmminiszter”! Na ő volt ott, a Vittya von Orban! 😉

  27. ebihal szerint:

    Dexter! Ha csak ennyire futja, nem biztos, hogy ezzel villogni kellene! Orbán meg-
    mondta, mert ő már akkor tudta, hogy olyat akar csinálni, amit nem mindenki fog
    megtapsolni!

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    MIRŐL BESZÉLÜNK?

    Avagy a világ sorsának alakulásairól.

    Okosok, okoskodók, elvtársak, nem elvtársak, és mindannyian, akit érdekel. Nem muszáj megnézni, csak azoknak akit a jelen, és az emberiség esetleges jövője érdekelhet.
    Nagy Dr.-ok, Kis dr.-ok talán………

    IME:

    *://player

    autoplay

    Kizárólag szakértők okos véleményére vagyunk, sokan kíváncsiak.

  29. gyalog szerint:

    Zoli049!
    Te mit gondolsz erről: Szörnyű gondolatom támadt. Ezekkel a térfoglalásokkal (márc 15.), ugye nem akar Valaki polgárháborút provokálni? Mert más esélyét nem látja a talpon maradásának?
    Szeretettel, gyalog

  30. Zoli049 szerint:

    gyalog!

    Ez a városlefoglalás olyan gyermeteg dolog, hogy a Pál utcai fiúkban a Nemecsek nevének kis betűvel való leírása ehhez képest már stassbourgi ügy!

    Nem lesz itt semmi polgárháború, ettől nem kell parázni. Az biztos, hogy a 2006-os bércsürhe kinnt lesz, arra mérget lehet venni, sajnos fogadást nem lehet ilyenekre kötni, nem Nagy-Britannia!

    Ez a demokrtikus jogállam eltaposása. Na erre lehet a seggnyaló-lájkereknek gombot varrni!

    Magyar hangja, meg senkit ne küldjön Kőbányára, anyut és a családot lehet!

  31. gyalog szerint:

    Zoli, ne csináld, ott dolgozom!
    🙁

    ( 🙂 )

  32. Zoli049 szerint:

    Nem Kőbányával a bajom! 🙂
    Hanem “magyarhangja” beköpése irrítáló.

    Az Éles saroknál épületes lenne egy demonstráció, vagy az ex Zalkán? 🙂

  33. gyalog szerint:

    Éles logika van soraid között! 🙂

  34. nagyapó szerint:

    Nagy égés volt, amikor a euroszkeptikusok között ülő, a Gyurcsány(i)éknál tapsot kapott Bokros, a “kócos asszony” Göncz, meg Tabajdi próbálta lejáratni országunkat. Igazuk van azoknak, akik a hazaáruló jelzővel illetik őket.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  35. Suttogó szerint:

    A Bokros miért nem akart magyar nyelven felszólalni?
    Számára az ciki?

  36. Bugi szerint:

    Így jobban égette magát. Helyes döntés volt.

  37. Narancsvírus szerint:

    Óriási videó, nézze meg mindenki!!!!!
    Piros lap Schmitt Pálnak

  38. csaba péter szerint:

    Tényleg kedves Admin Schmitt elnök úr plágiuma nem hír?

  39. Dr. grün szerint:

    Ne báncsátok a mi Palinkat!
    A nyelvtudása áldozata lett!
    Már valami némettől z lopott! ))) 🙂 (((

  40. GONDOLKODÓ! szerint:

    Figyelemre méltó, hogy a kreált problémákat Barrosóval igyekszik rendezni kedden. Merkel asszony és Sarközy, számon kívül maradtak. Nem tűnik fel?

  41. islander szerint:

    Absolut Dexter

    Ennyi. Ebben minden benne van, csak gratulálni tudok.

    De ti tudjátok…

  42. én szerint:

    verhofstadt felszólalása mindent elmondott: konrád gyuresz, dalos, kenedi azt írták, mondták nekik.

    mindig vmi mocskos SZDSZ-es zsidó hazugsága van a háttérben, tényekről lófazt sem tudnak ezek ott a nagy EU-ban.

    meg ilyenekek, hogy frekvenciát “vontak vissza”, félnek a zsidó családok. jah, félnek, hogy már nincsenek kormányon, és nem is lesznek…

Itt lehet hozzászólni !