Hatalmas édességcsomagot nyert a börtönben Deme Gábor

HavariaPress, HVG, Csepel.info

Deme Gábor (balra, korábbi fotó)

Harmadik helyezést ért el négy festményből álló alkotásával a Nagy Ignác utcai börtönben előzetes letartóztatását töltő, a csepeli kettős gyilkosság kapcsán bűnsegédlettel gyanúsított Deme Gábor a fogvatartottaknak rendezett képzőművészeti versenyen.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet közel harminc fogvatartottjának pályaműveit értékelte ma a zsűri – értesült a HavariaPress. 

Szerdán zsűrizték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottaknak rendezett képzőművészeti versenyének pályaműveit. A Nagy Ignác utcai börtönben közel harminc fogvatartott alkotását véleményezte a zsűri. A harmadik díjat a csepeli kettős emberölés kapcsán bűnsegédlettel meggyanúsított, előzetes letartóztatását töltő (egykori csepeli szocialista politikus) Deme Gábor nyerte el négy képből álló, merített papírra festett alkotásával.

A pályázó fogvatartottak különféle technikával készült művekkel vettek részt a képzőművészeti versenyen. Az egyik pályázó – élve rengeteg szabadidejével – használt gyufaszálakból épített fel egy közel méteres vitorláshajót. Az első helyezett életnagyságú kollázzsal indult, mellyel a tél szépségét próbálta bemutatni.

A képzőművészeti versenyt egy hazai energetikai vállalat szponzorálta: a hat díjazott hatalmas édességcsomagokat kapott. A Nagy Ignác utcai börtön, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett a versenyre, különdíjként egy edzőgéppel gazdagodott. A pályázattal jelentkező fogvatartottak mindegyike egy rendkívüli hozzátartozói látogatást is kapott jutalmul.

A magyarországi vietnámi drogmaffia egyik alakja, aki hatalmas drogültetvényt működtetett, míg el nem fogták, textilből készített hóemberrel pályázott, ám a zsűri nem találta díjazásra méltónak a művét. A vietnámi férfi elmondta, nem keseredett el, a következő képzőművészeti versenyen majd valamiféle grafikával indul.

hvg.hu

21 hozzászólás “Hatalmas édességcsomagot nyert a börtönben Deme Gábor” bejegyzésre

  1. kiskacsa szerint:

    NnnaNnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeMáááááááááááááááááár!!!

  2. Zoli049 szerint:

    Biztos jól jön neki! Legutóbbi képen is “össze volt szakadva”, már-már olyan nádszál volt, hogy “átérzett rajt’ szarszag” 😀

  3. Gordon szerint:

    Hát…… Gratulálok. 😀

  4. vanek szerint:

    A becsületes emberek meg éheznek

  5. szigetország szerint:

    Emlékeztek, Hitler is festegetett…

  6. "?!" szerint:

    “Gratulálok” a csepelinfonak ahhoz a magas színvonalhoz, amelybe még ez hír is belefér!

    A színvonal emelése céljából arról is tudósítani kellene, hogy hány részletben fogyasztotta el Deme a nyereményt, továbbá, hogy nem okozott-e neki székrekedést vagy hasmenést a sok édesség!

  7. Gordon szerint:

    Javaslat: Tárlatot lehetne rendezni a művész képeiből a csepeli MSZP irodájában. A tárlatot megniythatná Borka-Szász Tamás DK képviselő (aki már “nem az a” Borka-Szász Tamás).

    Belépő: 1db 10 dekás táblás csoki (“fenyőünnepről” visszamaradt szaloncukor is megfelelő – azonos mennyiségben).

    A belépő jótékonysági célokat szolgál: a művész kapja meg egyenlő adagokban elosztva a napi érkezései alkalmával (kalóriakiegészítés).

  8. kispajtás szerint:

    Újabb nagy dicsőség Csepelnek, na ezt azért már nem kellett volna! Hacsak nem az a cél, hogy a volt kerületi vezetést a börtönbe csalogassa az édességgel, hogy újra együtt legyen a régi brancs, de már a rács mögött.

  9. nakiaz szerint:

    Na….ne………………!
    Követelek vissza egy, azaz 1 db csokit, amit az én adómból adtak oda,
    NEM ODASZÁNTAM, amikor gyerekek, családok éheznek, NEM NEKI KELLTT VOLNA ADNI!!
    Azt hittem cserkésztáborban vannak, (esetleg KISZ táborban?) ez tényleg előzetes?
    Előzetesben, és azt hittem, nem szórakoznak, hanem DOLGOZNAK!
    Ekkorát tévedtem!!! ????? IGEN EKKOVÁR TÉVEDTEM.
    Különben gusztustalan karácsony előtt, után egy ilyen cikk!

  10. nakiaz szerint:

    A hibás gépelésért elnézést!

  11. kishorgász szerint:

    Nekem nem volt ” szerencsém” ismerni a címszereplőt, de akitől hallottam felőle, nem a képességére, vagy a tehetségére tettek negatív megjegyzéseket.

  12. demokrácia szerint:

    A képzőművészeti versenyt egy hazai energetikai cég szponzorálta!?
    Na vajon melyik?Erre telik nekik…..
    A gömböcnek akadjon a torkán.

  13. 12345678910 szerint:

    Hagyjon egy kicsit belőle a párttársaknak is, azok is biztosan szeretik a nyalánkságokat.

  14. nakiaz szerint:

    Szerintem mondhatsz bármit kishorgász, te bizony ismered személyesen is a kisgömböcöt, mint ahogy én is!
    Tudhatod azt is, hogy bizony “rövid” kintléta alatt volt egy pár munkahelye. Felsorolhatok egy párat, ADU, CSepp TV, stb……Kérdezd meg az ottnai kollégáit a tudásáról!!!!!!!!!!!!!!!
    Tudhatod azt is, hogy mindegyik munkahelyéről “repült”!
    Akkor miről beszélünk???
    Képessége, tehetsége a hazudozásra volt, van, egy-két napra, hétre átvághatott embereket a “nagy” tudásával, de hamar mindenki rájött, hogy a szavai mögött nics semmi! Ott meg a sok selejt között hát nagy eredményt ért el……………..
    Kishorgász körökben meg mindenki ismerte, pecás havarjaid is ismerik!

  15. ... szerint:

    a kondigépen egyből le is tudja dolgozni a csokit. már ha odaengedik 🙂
    ezúton gratulálok neki és remélem még sok ilyen keretek között megrendezett versenyen mutathatja meg tehetségét.

    mellesleg miért van ott bent szabadidejük? nem követ kéne törniük vagy farmert varrniuk?
    aki nincs bent az többet dolgozik mint ők, hogy legyen mit ennie. nincs ez így rendben.

  16. lolka szerint:

    Aki nincs bent annak többet kell dolgoznia, mert a bentieket el kell tartani. Napi 8000 Ft/nap…

  17. TI szerint:

    Az ilyen tetvekről nem kellene hírt adni, kivéve ha a letöltendő éveket sorolják.

  18. ebihal szerint:

    Szóljatok a Kerényinek, van még lehetőség!

  19. Jeniszej. szerint:

    Milyen boldogság az áldozatok hozzátartozóinak, hogy szeretteik hóhérjainak milyen jó megy a sora így karácsony táján a sitten.
    Ez a hír itt ízléstelen volt. Azt monja a Faterom.

  20. miska72 szerint:

    Húúú Grartulálok neki! Remélem még hosszú évekig nyer ilyen herlyezést odabent! 🙂 🙂 🙂 🙂

  21. udvarhelyi andrás szerint:

    T. Vitázók! Ez csakugyan meghökkentő hír! És arra utal, hogy a mi börtönrendszerünk humánus. Már amennyire egy hely, ahol nincs szabadság, humánus lehet. Én jártam néhány börtönben, hogy megnézzem, hivá kerülök, mert azt mondják, mindenkinek van egy téglája a börtönben, de akár van képzőművészeti verseny, akár nem, az élet ott nem álom. Olvassátok el az Elsikkasztott boldogság című könyvemet, amelyben a magyar börtönviszonyokat írom le, nem irigylésre méltó. S ha olyan jó bent, akkor miért nem akarnak sokan odakerülni. Mert nem jó. Kérdés, hogy mennyire kell humánusnak lennie. Az EU a börtönügyet is szabályozta, meg vannak a rabtartás szabályai. Például milyen legyen a koszt, hogy egy rabra legalább négy négyzetméternek kell jutnia, hogyan kell eltölteniök a szabadidejüket, hányszor fürödhetnek, stb. A büntetés nem lehet kínzás. Biztosan emlékeztek Jean Valjeanra, aki sok társával együtt a kőfejtőben dolgoztattak, vagy Oscar Wilde-ra, akit melegségéért ültettek le, vagy Pillangóra, akit gyilkosságért és az ördögszigeten kellett szenvednie, vagy Dreyfus kapitányra, akit szintén ott tartottak fogva. A börtön szigorúsága fokozatosan enyhül Sokan azt mondják, nem kellene. De hát ez a törvény. Nem lehet velük embertelenül bánni, még akkor sem, ha ők embertelenül bántak áldozataikkal. A börtöngazdaságot a 90-es években csaknem felszámolták, mint a magyar ipart és mezőgazdaságot, nehéz olyan munkát adni a raboknak, hogy az árút el lehessen adni. Ráadásul a rabszolga munka nem megfelelő minőségű sok esetben. sok oka van, hogy a raboknak sok szabadidejük van bent. Ezek a képzőművészeti versenyeket pedig azért rendezik ,hogy a rab kedvtelésével foglalkozzék, és így könnyebben legyen kezelhető. Nincs elég börtönőr. Még akkor sem, ha a büntető-végrehajtásban ma kb. 11000 alkalmazott dolgozik és van kb. 15 ezer rab. Magyarországon a rendszerváltás előtti utolsó évben kb. 25 ezer rab volt, és kb. 100. ezer bűncselekmény. Ma kb. 15 ezer rab, és közel 500 ezer bűncselekmény. és még akkor nem számítjuk a látens, és a be nem jelentett bűncselekményeket. Persze, az ember igazságérzete mást kíván, ha arra gondol, hogyan ölték meg Takácsot és Pappot. De a két gazember bekerült egy rendszerbe, a börtönrendszerbe, amely olyan, amilyen. Ez ellen ágálhatunk, felháborodhatunk, nemigen lehet változtatni. A szigorítás nehézzé tenné az őrök helyzetét, és kezelhetetlenné válnának a rabok. No, azért csokoládét nem kellett volna adni a hájpacninak.
    Ami pedig a Borka-Szász belekeverését illeti az ügybe, az egyszerűen ostobaság és rosszindulat. Csupán azt bizonyítja, hogy aki itt ebben a témában említi az előítéletes. azt sugallja, hogy bármi köze is lehetett Borka-Szásznak a tragédiához. Mi köze volt neki a kettős gyilkosságokhoz? Mi köze volt Deméhez? Azért mert valaki szocialista, vagy fideszes, vagy dékás, vagy akármi párti, az már gazember? Erre a kérdésre kellene higgadtan válaszolni és ha sikerül, akkor legalább gondolatban bocsánatot kérni Borka-Szásztól. Is. üdv. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !