A Parlamentbe érkezett a betlehemi békeláng

Magyar Kurír

Házigazda, bejöhetünk? – zörgettek a betlehemező csepeli cserkészek a Parlament folyosóján december 12-én. A házigazda most az ország házának elnöke, illetve Latorcai János alelnök volt.

Igen – hangzott a válasz, de a cserkészek nemcsak játékot hoztak, hanem világosságot is a betlehemi Születés-templomának örökmécseséből. Taizéi énekek tették meghitté az eseményt, melyet a zugligeti cserkészek adtak elő. 

Luxot hoz a karácsony, és nem luxust. Az Ige az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít – mondta Bóna Zoltán cserkész-lelkipásztor. – Ezért ad szép ajándékot az, aki továbbajándékozza az igazi fényt. A betlehemi békelángot, akárhogy osztják nem fogyatkozik.

Ezzel gyújtották meg a parlamenti adventi koszorú harmadik gyertyája is. Jelezve, üzenve, hogy még a súlyos gondokkal teli épületben is közel van Isten. Az alelnök kedves szavakkal köszönte meg a betlehemezést és azt, hogy a béke lángja eljutott a Parlamentbe, tájékoztatta a Kurírt a Magyar Cserkészszövetség.

magyarkurir.hu

6 hozzászólás “A Parlamentbe érkezett a betlehemi békeláng” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Tegnap előtt…

  2. Vátesz szerint:

    A Hanuka gyertyát is erről a lángról gyújtják meg? 😉

  3. Manitu szerint:

    Vátesz, mi lenne, ha kiderülne, hogy zsidó vagy? A folytonos zsidózásod mellett az a követelésed is különös, hogy egy fals ötleted miatt kilenc éve pénzt követelsz a Fidesztől…

  4. Vátesz szerint:

    Ha az lennék, melletted ülnék a csepeli Fideszben! 😀

  5. Manitu szerint:

    Szerintem téged nem ott várnak. Holnap jön el a te fajtád nagy napja. Tudod. Munkásotthon. 😉

  6. Vátesz szerint:

    Ülhetek melletted Köves Slomó fejtágítóján?

Itt lehet hozzászólni !