Lakossági kérésre áthelyezik az ­­éjszakai buszok átszállási pontját

Helyi Téma

Egy kerületi olvasónk vetette fel a témát, lapunk közbenjárásával pedig sikerült elintézni, hogy 2012. január 1-jétől az éjszakai buszok a jelenlegi Karácsony Sándor utcai megálló helyett a Görgey Artúr (korábbi Áruház) téren várják majd be egymást. Ezután éjjelenként a lakókat remélhetőleg nem zavarja tovább a motor hangja és a benzingőz.

– Az éjszakai busz végállomása a sétálóutcai megállónál van, körben mindenhol lakóházak. Éjszaka a várakozási időben a sofőr nem állítja le a motort, ezért a felgyülemlett gáz szépen beszivárog az alvó emberek hálószobájába – írja levelében Sz. Zsuzsanna csepeli olvasónk. – Ez télen, hideg időben talán még jobban érezhető, szinte csípi az orrunkat, a motorzajról nem is beszélve. Talán nem lenne túlságosan nagy feladat megoldani, hogy az éjszakai busz egy megállóval feljebb, a korábbi Áruház téren várakozzon, ahol az éjszaka nem működő SZTK, illetve a pláza található. Ott senkit nem zavarnának a buszok, miután ott szabad tér van, a gáz is jobban eloszlik. A városban egyre nagyobb a légszennyezés, legalább ahol lehet, ott tegyünk a csökkentéséért – teszi hozzá a hölgy. Felvetése kapcsán a csepeli önkormányzathoz fordultunk, ahol azt ígérték, megnézik, mit lehet tenni az ügy érdekében.

– Az önkormányzat levelet írt a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), melyben felveti azt a lakossági javaslatot, miszerint az éjszakai busz a Görgey téren várakozzon, ne pedig a Karácsony Sándor utcai megállónál – tudtuk meg Kitzinger Adrienn sajtóreferenstől. A buszokat a BKV Zrt. üzemelteti. A vállalat sajtóosztályán lapunknak úgy nyilatkoztak, amint lehet, teljesítik a lakossági kérést. – A 948-as (Hollandi út), a 979-es (Csillagtelep) és a 938-as (Lakihegy) éjszakai járatok közös átszállási pontja jelenleg a Karácsony Sándor utcai megállóhely. Itt várják be egymást az említett éjszakai buszok, ezáltal biztosítva az átszállási lehetőséget – tájékoztatott a BKV Zrt. kommunikációs osztályának munkatársa. – A Görgey Artúr téren található megálló kialakítása megfelelő, ezért a lakossági kezdeményezésnek eleget téve az éjszakai járatok átszállási pontját áthelyezzük ide. Ezt legkorábban 2012. január 1. napjával tudjuk végrehajtani, addig megértésüket és szíves türelmüket kérjük.

Cselényi Daniella  – helyitema.hu

7 hozzászólás “Lakossági kérésre áthelyezik az ­­éjszakai buszok átszállási pontját” bejegyzésre

  1. Lakó1214 szerint:

    A Szent Imre téren, annak idején elfértek a buszok.
    Mióta több éjszakai járat van, azóta is egy ideig a Szent Imre téren volt a “bevárás”.
    Az SZTK mellett meg három busz fér el jobb esetben? Szerintem a Szent Imre tér lett volna logikusabb.

  2. Schneider Ádám szerint:

    egyetértek. plusz napközben is ott várnak be.

  3. Lakó1214 szerint:

    Ami kézenfekvő, logikus, működő az itt a vezető embereknek nem megfelelő. 🙁
    A kifogással, hogy miért nem a Karácsony Sándor utca? Azzal egyet értek, maximum rosszabbul jár a kocsma és a hamburgeres.

  4. worm szerint:

    Ami szögletes azt gurítjuk, ami kerek azt visszük. Ez van …

  5. Lakó1214 szerint:

    Akkor Te is voltál katona? Én már újra nem leszek, pedig “jó buli” volt! 🙂 Ott volt ez a szállóige!

  6. csupacsepel szerint:

    Egy kicsit kötekszem: még ha a buszok benzinesek is volnának (mert ugye dízelek), maximum az üzemanyag égésterméke (gyk: tehát füst) zavarhatná a lakókat. Ha az üzemanyag gőze távozik egy járműből, ott komoly baj van. Sose értettem, honnan jön ez a “benzingőz” megfogalmazás, ordít hogy marhaság.

  7. Gordon szerint:

    Álprobléma.
    Szerintem aki fáradtan ér haza az ötödikre, azt nem érdekli és nem füleli, hogy a bady hami előtt jár-e a busz motorja fél óránként 4 percet vagy sem.

    Inkább alszik.

Itt lehet hozzászólni !