Önkéntes szombatot rendeztek a Tamariska dombon

Csepel.info

MME Budapesti Helyi Csoport élőhelykezelés a fővárosi Tamariska-dombon 2011. december 3-án (Fotó: Orbán Zoltán).Hideg, ködös, barátságtalan idő, az MME Budapesti Helyi
Csoportjának tagjai mégis gyülekeznek a csepeli
Tamariska-dombon, hogy folytassák a
az
élőhely-rekonstrukciós
munkát.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rendezett december 3-án önkéntes szombatot a csepeli Tamariska dombon.

Az elmúlt évtizedekben a legeltetés és kezelés (kaszálás) hiányában elindult a terület beerdősülése, ami visszaszorította a területen élő és a fővárosban rendkívül értékes pusztai növénytársulásokat. Az MME Budapesti Helyi Csoportja tavaly óta a cserjék kivágásával olyan nyílt gyepfoltokat alakít ki, ahol ismét kedvező életfeltételek fogadják a homokpusztagyepek növényeit. A képriport és a teljes beszámoló itt olvasható. A csepeli önkormányzat Tamariska-dombbal kapcsolatos tervei itt olvashatók.

12 hozzászólás “Önkéntes szombatot rendeztek a Tamariska dombon” bejegyzésre

  1. noname szerint:

    Imádom a bolsevik propagandát!
    A Bajor úr ismét egy napra megdolgoztatta az önkénteseket azért a vélhetően 600 ezer forintért, amit tavaly is kapott.
    A látszat rózsaszín, s ha az ember megnézi az mme honlapjait, rájön hogy soha sem maradhat ki a madártani biznisz.
    A mi Szilárdunk jó partnerre talált: a Bajor Zoli még hálás is neki, hogy megengedte a munkát. Jó partner, hisze nem ugat bele állandóan a nagyok dolgába, mint a helyi civilek, hisz ő csak egy nap van itt. Megvan a felvétel, minden dokumentálva, a látszat maga a boldogság.
    Még a zsíroskenyér nosztalgia sem hibádzik.
    De vajon négy vagy öt éve, mióta a szoci fővárosi ügyosztállyal bizniszel, miért nem volt ilyen aktív? Számított neki, hogy lövik a baglyokat, vagy hogy mindent ellopnak és tönkretesznek a dombon?
    Mindez nem érdekes, hiszen a munka elszámolásához elég a csatolható kép és sajtóanyag – az hogy mi lesz két hét múlva, miért lenne fontos?
    Csepel megkapta amit megérdemelt: a hős, önzetlen tévésztárt, aki mégiscsak szebben néz ki mint a nagydarab Menyhért.

  2. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Én nem ismerem a háttérben húzódó érdekellentéteket, de nem jó érzés a fenti hozzászólást olvasni. Amit a képeken látok az 15-20 ember lelkes, önkéntes munkája, amelyet nagyon meg kellene becsülni, mert az összefogás egy jó ügyért ma már egyre kevesebb. Miért kell mindig széthúzni? A jóban a rosszat látni! Nem hinném, hogy a tetőtől talpig bebugyolált emberek közül bármelyik is a szereplésért fáradozott volna órákon át a hidegben. Én kifejezetten örülök annak, hogy valaki tesz is a Tamariska dombért és amiért még hálás is vagyok neki, mert mindezt csendben teszi…

  3. Vátesz szerint:

    Kétségtelenül igaz, hogy előbb tájékozódni kell, azután kommentelni! Aki nem ismeri Csepel közéletét, annak kár írogatni, mert semmi sem az aminek látszik! Mikor fogtak össze a magyarok? Soha! Ami annak látszik, ott viszont kőkemény érdekek vannak!
    Mi a pártrendszer? Tíz senkiházi összeáll, biztosítja egymást a hűségéről, bedobnak némi pénzt a választók hülyítésére majd osztoznak a hasznon. Ki poziciót kap, ki megrendelést! Az egész rendszerváltó politikai garnitúrát már rég el kellett volna zavarni! Az összenő ami összetartozik ellenkezője az igaz, az egész politikai osztály az MSZMP és a KISZ köpönyegéből bújt elő! Ezek elődei meg a jesivákból!

  4. Manitu szerint:

    Ahol Menyhért-Menyus civil szervezete nem kapott pénzt, ott Menyus vagy noname rögtön megjelenik, és bolseviknak titulál mindenkit, aki nem ő.

    Ráadásul az MME elkövette azt a hibát is, hogy felhánytorgatta: “az elmúlt évtizedekben a legeltetés és kezelés (kaszálás) hiányában elindult a terület beerdősülése…”

    Na, kinek is volt a dolga a kaszálás?

  5. noname szerint:

    Manitu te olyan sötét bunkó komcsi vagy, hogy az embernek lámpát kell vinnie magával ha veled beszél.:)
    Nagy fideszes létedre te is imádod azokat a bolsevik köpönyegforgató úgynevezett szakembereket, akik eddig a Demszky és Tóth Mihály seggét nyalták, és mindent megtettek azért, hogy a szoci önkormányzat megakadályozza a domb megvédését, most meg a Tarlós és Németh Szilárd seggét nyalják jó pénzért.
    Te olyan hosszú ideig cikizted a Menyhértet az anyagi érdekeltsége miatt, most meg úgy kussolsz erről, mint a Szilárd pincsikutyája.
    Érdekes, amíg a Zöld Körösök 600 ezerért saját embereikkel 6 hónapon át dolgoztak, az szerinted mohó pénzéhség volt, most meg amikor a Bajor elvtárs ugyanezért a pénzért egyetlen napig dolgoztat jóhiszemű önkénteseket, az meg maga a megdicsőülés.
    Észre sem veszed, hogy ez a kommunista propaganda milyen hazug álca csupán, a megújult mutyizásra?
    Persze, hogy is vennéd észre, amikor gondolkodásra képtelen vagy. Te persze arról sem tudsz semmit, hogy idén a pártod létrehozza az ÁVO egyenesági leszármazottját, a Nebiket.
    Honnan is tudnád, hiszen fő elfoglaltságod, hogy a lökött kis civil Menyhértet leégesd.
    Ha tájékozódnál néha, akkor azt is láthattad volna, hogy milyen mellébeszéléssel, hazugságokkal utasította ma vissza a jobbik képviselőjének teljesen korrekt tiltakozását a Kontrát mester.

  6. noname szerint:

    Bocs, elírtam: az ÁVO egyenesági leszármazottja a nibek, azaz a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ.

  7. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Vátesz:
    2011. december 06., kedd – 07:03
    Én tájékozódtam. Azokat az információkat, amelyekhez egy érdeklődő olvasó hozzájuthat, azt megszereztem. A hatalomért, a különféle pozíciókért és egyéb előnyökért, vagy éppen a mellőzöttségért folyó nyílt és burkolt, valós és vélt személyes küzdelmek szövevényes históriái számomra nem tartoznak a közélet aktualitásaihoz. Azok a háttér-információk viszont érdekelnek, amelyek kulturált hangnemben íródnak és segítenek jobban megérteni egy-egy eseményt, jelenséget. Nem kellene azon fennakadni, hogy nem egyformán látjuk, közelítjük meg és értékeljük a dolgokat és nem egyezik a véleményünk. Például én sok időmet fordítom az önkéntességre, számomra nagy értéket képvisel ez a fajta tevékenység. Nekem nincs ellenségképem, de igazságérzetem annál inkább nagy. Csepeliként az előző vezetés sötét oldalát ugyanúgy elítélem ( és elszenvedtem) mint a jelenlegi elit egyes, felelőtlen és meggondolatlan intézkedéseinek a következményét. Azokért a hozzászólásokért látogatom a blogot, amelyek szórakoztatóan érdekesek, információkat adnak, frappánsak és tanulhatok belőlük, azokért köszönet és elnézést a bő terjedelemért.

  8. Ditte szerint:

    “ennéllejjebbmár nincsen”, igazad van, jó lenne több emberi hang. Sajnos néhányan terápiás szempontok miatt látogatnak ide, hogy frusztrációjukat a gyűlölet levében oldják.

  9. Manitu szerint:

    Az a helyzet, noname, hogy se komcsi nem vagyok és nem voltam, és még csak nem is dicsőítettem másokat.

    Az pedig, hogy pont olyan sértődötten és pökhendien írsz, mint Menyhért-Menyus Péter, nyilván a fatális véletlen lehet. Az is, hogy csak olyan hosszasan tudod kifejezni magad, mint ő. Szegénynek még soha nem olvasta el rajta kívül senki a szövegeit.

  10. Vátesz szerint:

    Kényelmes dolog lehet széken ülve cserjét irtani! 😀

  11. Vátesz szerint:

    Vátesz: “az egész politikai osztály az MSZMP és a KISZ köpönyegéből bújt elő!”
    Az ATV mostani műsorában mondta Kéri László, hogy 1989-ben az MSZMP-nek 880ezer tagja volt! Ebből 30ezer az MSZP tagja, a többi pártban is többtízezer van belőlük! A maradék 800ezer meg szétspriccelt, lett belőlük civil meg széplelkű is szépszámban!
    Noná, hogy szélsőséges, aki ezt szóvá teszi!
    Szeressük egymást gyerekek, hiszen együtt zakatoltunk a hűvösvölgyi Nagyréten! 😉

  12. noname szerint:

    Manitu nagy indián. Sokszor lebuktál már, hogy nem vagy képes értelmezni a leírt szöveget.
    Nem gond, de miért kell egy gyenge értelmű, a leírt véleményeket értelmezni képtelen embernek állandóan irogatni? Én elhiszem, hogy neked kimondottan sikerélményt jelent a Menyhértbe rúgni egyet, de nem kéne legalább egyszer a leírt véleményre válaszolnod? Amit leírok, az csak neked sok: igyekszem veled szemben tőmondatokra csökkenteni a véleményemet a jövőben.
    Engem nyugodtan szidalmazhatsz: nem zavar egy szellemileg korlátozott politikus dühe. 🙂

Itt lehet hozzászólni !