Tarlósék aláírták a csepeli szennyvíztisztító átvételéről szóló szerződést

MTI, Magyar Nemzet

Aláírta a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep átadás-átvételéről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és a francia tulajdoni körű Csepel 2005 FH Konzorcium pénteken Budapesten, ezzel a csepeli szennyvíztisztító teljes tulajdonjoga és üzemeltetése december 1-jétől a fővároshoz kerül.

Tarlós István főpolgármester beszédében köszönetet mondott a konzorciumi partnereknek a jó szándékért és a korrektségért, és jelezte: továbbra is az a városvezetés szándéka, hogy a főváros stratégiai cégeinek menedzselését saját kézbe vegye.

Ralph Barthelmess, a Degrémont S. A. vezérigazgatója megerősítette, hogy a konzorcium továbbra is a főváros partnere lesz, és további projektekben is számíthatnak rájuk.

mno.hu

11 hozzászólás “Tarlósék aláírták a csepeli szennyvíztisztító átvételéről szóló szerződést” bejegyzésre

  1. Lakó1214 szerint:

    “Tarlós István szerint ugyanis kezelhetetlen helyzetet teremtene az az önkormányzati törvényhez készült fideszes módosító javaslat, amely Budapestet megyének nyilvánítaná, a kerületekből pedig huszonhárom független település jönne létre, vagyis Magyarország egységes fővárosa száznegyven év után megszűnne.

    Ha ez az elképzelés megvalósul, Budapest csak megyei feladatokat láthatna el, és a kerületeknek jutna valamennyi települési feladat, beleértve a közszolgáltatásokat is – mondta, hozzátéve, hogy ezzel Magyarország legnagyobb városa Debrecen lenne. Szavai szerint egy másik, ezzel párhuzamos javaslat is ezt a tendenciát erősíti, aszerint ugyanis a több kerületet érintő beruházásokat kivennék a főváros hatásköréből.”

    Mi van Kósa Lala? Az lesz az új “főváros”? Vagy csak a pénz kell? Fazsa ez az ország!

    Továbbmegyek. Kérdezem én ezeket az aberrált hülyéket, hogy a Csepelen kívüli, további 22 kerületet, hol a anyjának a hátsó fertálya mentén ossza ketté? Úgy, ahogy most van? Egyik felén járni fog a busz az utcának, a másikon nem? Rákóczi út 7-es busz és sorolható.

    Ezek már tényleg bekattantak.

  2. Paul szerint:

    Kérdezem, a szippantós autókkal elszállított folyékony lakossági szennyvizet hol fogják leereszteni 2012 január 1 után. Erre tud valaki válaszolni??

  3. lolka szerint:

    Ahol eddig is. Vannak kijelölt csatornák ott lehet leereszteni, valamint a Vas Gereben utcában…a szennyvíz tisztítóban-nál…

  4. Jeniszej szerint:

    A Faterom szeretné tudni végre, hogy miképpen oldódott meg a szennyvíz iszap elszállítása a Főváros szívébe telepített Csepeli szennyvíztisztítóból?
    Maradt a közutakat is erősen igénybe vevő legdrágább közúton történő iszapszállítás, vagy győzött az ész érv, az olcsó vasúton történő fuvarozás lehetősége.
    Egyáltalán az egész szennyvíz tisztító vonatkozásában lehet ezen ész érvekről beszélni? Akkor, amikor a koncentráltan ide vezetett szennyvíz, „tisztítás” után az ország legnagyobb ivóvíz bázisa felett van bevezetve vissza a Dunába.
    A kérdésem, miért Budapest legpanorámásabb helyére a főváros közepébe épült fel a szennyvíztisztító és miért nem a víz bázisok alá?
    Mert? 🙂
    Talán nem volt ott hely?

  5. Jeniszej szerint:

    Nem volt elhamarkodott az aláírás?

  6. csaba péter szerint:

    Bocsánat a Vas Gereben utca átemelő , nem tisztító

  7. Jeniszej szerint:

    „6. Valóban a közúti szállítás a legmegfelelőbb, illetve legköltséghatékonyabb módja a szennyvíziszaelszállításának
    A projekt előkészítési fázisában a főváros szakértők bevonásával felmérte az alternatív megoldások, köztük a Dunán történő vízi szállítás feltételeit is. Előnyei mellett a vízen történő szállításnak számos, nehezen megoldható műszaki, gazdasági akadálya is felmerült, ami miatt egyenlőre a főváros nem számol ezzel a megoldással. Az iszap átrakodásához megfelelő kikötőt kellene építeni, megfelelő uszályt kellene beszerezni, valamint az ideiglenes tárolásnak is helyet kellene biztosítani. A téli fagyok idején az iszap átrakodása problémákkal járhat. Fontos megjegyezni, hogy a vízen történő szállítás esetén is kombinált megoldást kellene alkalmazni, hiszen az iszapot az induló- és a célkikötőből is közúton kellene tovább szállítani.

    A vasúti szállítás lehetőségét is vizsgálták: megfelelő tartálykocsik és a vasúthálózat egyes szakaszainak hiánya, a rakodási feltételek kiépítésének szükségessége, és a téli fagyveszély miatt a tervezők nem javasolták a beruházónak a vasúti szállítást.

    Olyan szállítási megoldást kellett találni, amely költséghatékonyan, határidőre megvalósítható, engedélyezhető a projekt időkeretében és minimális lakossági többletterhelést jelent. Ezért született a döntés a közúti szállítás mellett. A Fővárosi Önkormányzat azonban vizsgálja ennek alternatíváit is, hogy hosszú távon alkalmazható, megnyugtató megoldás szülessen az iszapszállításra vonatkozóan.”

    Azt monya a Faterom ehhez a sok baromsághoz, ami fentebb írva vagyon a kondás diploma már lehet, hogy nem elég.
    Azt mondja a Fater unokája, hogy nekik az elemi iskolában azt tanították, hogy a közúton való szállítás az, ami legjobban szennyezi a környezetet. Szinte egy lapon nem is említhető a vasúti szállítás előnye.
    A vasúti szállítás az, amit az EU-is a legjobban preferál. Még egy ilyen kis ország is, mint Svájc is a vasúti szállítási módot tartja a legjobban környezetbarát megoldásnak.
    Az unokája a Fateromnak meg van győződve arról, hogy a Főpolgármester Urat tudatosan félre informálták.
    A főpolgármester úr, mint tudatos környezetvédő, ha a tudás birtokába került volna biztos nem, fogadja el a közúti szállítást.
    Mert drága és környezet szennyező. 🙂

  8. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater unokája, hogy azt a sok százmillió forintot, ami a szennyvíz iszap vasúton történő szállítás következtében megspórolható lett volna, azt mind a kerületi gyerekek javára lehetett volna fordítani.
    A Szilárd bácsi is örült volna, hogy szebbé teheti a gyerekek életét a kerületben.
    De így marad a tudatos környezet szennyezés!
    🙁

  9. Jeniszej szerint:

    Monya meg már valaki, hogy hol hiányzott a vasúti sin? 🙂
    A Tervezés idején!
    Sehol! – Az bíztos!

  10. Jeniszej szerint:

    “minimális lakossági többletterhelést jelent. Ezért született a döntés a közúti szállítás mellett.”
    Ilyen faszságokat bevett a főpolgármester?

Itt lehet hozzászólni !